Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

DJURFÖRSÖK

Jag har lovat er att skriva om produkter som ej är testade på djur/produkter som är testade på djur osv så här kommer ett första inlägg om det.

PRODUKTER SOM ÄR TESTADE PÅ DJUR: Aussie, Biotherm, Axe, Dove, Estee Lauder, Garnier, Head & Shoulders, Loreal, The body shop (Dom testar inte direkt men eftersom Loreal äger dom så stödjer man indirekt djurförsök genom deras produkter. Läste om det nyss och fick själv en chock.), Dolce&Gabbana, Giorgio Armani, Gucci Fragrances, Helena Rubenstein, Hugo Boss, Kerastase, L’Occitane, Kiehls, Lancôme, Ralph Lauren Fragrances, Redken och Viktor&Rolf. Det är fler som testar på djur men det är dessa jag vet om just nu. Kommer att skriva mer om detta i framtiden.

PRODUKTER SOM INTE ÄR TESTADE PÅ DJUR: Too faced, Isadora, Lush, OPI, PRADA, China glaze, Aquolina,Victoria’s secret, MAC, Bed head ,Bumble & Bumble, Wet n Wild, Tresseme, H&Ms och Gina tricots egna produkter, Nivea, Lumene, Clinique, (se fler HÄR och HÄR och HÄR och HÄR) Ett tips är att alltid välja ekologiskt och veganskt för det är ALDRIG testat på djur.

Har kammat igenom alla skåp här hemma och slängt allt som har med djurförsök att göra och jag tycker att DU ska göra detsamma. 

Jag tycker att ni ska tänka efter en extra gång på vad ni lägger i ert ansikte eller häller i ert hår. Tänk på vad ni står bakom och vad ni stödjer genom att göra så. Bilderna som följer är grova och brutala men dom är sanningen. Om DU köper produkter som är testade på djur så tycker jag också att DU borde se vad du står bakom:

Miljarder apor, hundar, katter, kaniner och möss blir mördade och plågade varje dag för att DU ska få den där billiga maskaran eller det där lyxiga schampoot. Jag tycker att det är helt sjukt hur vi människor tror oss ha rätten till någon annans liv. Det är så.jävla.vidrigt. Varför testar vi inte produkterna på oss själva istället på detta sjuka jävla vis? VARFÖR?

En kvinna utsatte sig själv för alla dessa försök för att sätta sig in i situationen om hur djuren har det och för att ge en tankeställare. Djuren har EXAKT LIKA MYCKET KÄNSLOR SOM VI HAR. Dom känner, mår, är kära, ledsna och lyckliga. Dom älskar och hatar och kan vara sårade, blyga eller glada. Ni kan se bilder och läsa mer HÄR och HÄR. Det är så jävla vidrigt att jag bara vill gråta. 

Djurförsök MÅSTE stoppas och jag förstår inte ens varför folk inte förstår att det inte är samma sak att testa en produkt på en människa som på ett djur. Vi reagerar helt annorlunda på produkterna. Fattar ni att detta faktiskt händer på riktigt?

veganlife.se kan ni köpa smink som är HELT RENT. Och mitt stora tips till er är att ALLTID googla innan ni ska köpa något på stan eller på nätet. FÖR DJURENS SKULL! 

Vill ni läsa mitt inlägg om att äta djur kan ni klicka HÄR och vill ni ha tips på vegetarisk mat kan ni klicka HÄR.

Förresten så la jag in bilder på djurförsök på katter och hundar för att jag tänkte att det skulle beröra fler. Det är egentligen så sjukt hur människan funkar. Att äta en gris är helt okej men att äta en hund eller katt skulle nog ingen vilja göra. Vi säger att kineserna är sjuka som styckar och steker hundar men vad gör vi då? ÄR det mer okej att stycka och skära en gris? Det är inte minsta lilla skillnad. Eller jo, vet ni vad skillnaden är: Grisen är ännu smartare än hunden, den känner ännu mer och är ett av dom smartaste djuren i hela världen. Stek hunden till middagen istället kanske?  Jag vill inte provocera eller få folk att hata men jag hoppas att jag kan ge någon en tankeställare med detta inlägg och kanske få någon att reflektera och tänka efter en extra gång.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish