Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Dagens fråga/Sparande

Undrar hur ni gör med sparande? Jag och min sambo har också delad ekonomi, får dock sååå mycket ångest ibland när jag tänker på alla kläder och frisörbesök mm. som jag lägger några tusen i månaden på, haha får ångest för att vi skulle kunna spara såå mycket mer om det inte vore för all min shopping. Vi sparar dock ca. 5000 i månaden men skulle säkert kunna spara det dubbla utan problem.

Hej! Jag ska vara helt ärlig och säga att sparande faktiskt aldrig har varit så viktigt för oss. Vi älskar att njuta av livet och spenderar mer än gärna pengar till höger och vänster utan att tänka på det så mycket. När vi har ett seriöst sparande så är det mest för att vi har ett mål att köpa något särskilt. Exempelvis kan vi lägga upp en plan för vårt sparande om vi bestämt oss för att köpa något större eller något lite dyrare. Hur mycket vi sparar varierar från månad till månad. Vissa månader sparar vi inte en enda krona (och tar till och med lite från sparkontot) medan vi andra månader har sparat upp till 15.000. Det är extremt olika och det beror på vad vi gör och vad vi vill ha just för stunden. Det var en period när vi var ute och åt VARJE kväll förra sommaren. Det kanske sticker i ögonen på många, men det är ju upp till oss. Vill man slösa och har pengar till det så varför inte? Då har man kämpat och slitit för dom pengarna själv och måste få välja själv hur dom ska spenderas. Så ja, som svar på din fråga så varierar det ENORMT och vi har inga planer för vårt sparande mer än att vi vill köpa hus om kanske fyra/fem år. Dock så har vi ingen ”riktig” plan för det heller men när vi får ihop runt 600.000/700.000 så har vi en ungefärlig handpenning till det hus vi kan tänka oss bo i och kan slå till. Visst hade vi kunnat spara som galningar och få det där huset om bara något/ett fåtal år men samtidigt så vill vi få känna oss unga, fria och lyckliga. Och jag tror att man blir det om man unnar sig det man vill ha och inte sitter på en hög pengar och hindrar sig själv från att köpa och göra det man vill. Vi är väldigt lättsamma i vår inställning till livet och tar saker lite som det kommer så sparande är nog det sista vi prioriterar. Vi har en hel del sparat som det ser ut idag men hur mycket som kommer in på sparkontot är inte så viktigt. Händer det så är ju det skitbra men har vi andra planer i någon månad eller till och med flera månader i rad så får det ju vara så. Hade vi däremot kanske haft en annan situation och att någon var arbetslös eller visstidsanställd så hade det förmodligen inte varit som det är idag. Just nu arbetar vi båda 100% + att jag även jobbar med min blogg och har det som anställning på sidan av. Jag tycker att du ska shoppa på! Det är du värd! Och det är ju dom där frisörbesöken som gör livet lite lättare när man har jobbat långa veckor och behöver lite mysig egentid och bli ompysslad. Så släpp ångesten! Du jobbar ju för pengarna och har din sambo inget emot att du även spenderar dom så kan du gott fortsätta då man blir så himla mycket gladare av att lägga lite pengar på sig själv! KRAM! 🙂

Hur gör ni med sparande? Hade varit kul att veta!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish