Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Dagens fråga/ Hur får man bra självförtroende?

Hejsan! Det här har inte direkt något med det här ämnet att göra men har en dagens fråga till dig. Du är ju nöjd med hur du ser ut och har säkert bra självförtroende. Jag skulle vilja fråga dig att hur kan man bygga upp sitt självförtroende? Skulle vara verkligen tackasam för svar, tycker jag skulle behöva bygga upp det verkligen! Vill också säga att du är en sån STOR inspiration för mig och önskar både dig och F lycka i framtiden. Önskar så att man skulle bara råka se dig tom, så roligt att du skaffat blogg och att du är aktiv. Så lycklig att jag hittade dig på instagram!

Hej! Vill återigen börja med att tacka dig för alla fina ord! Blir verkligen hur glad som helst och kommer att kunna leva länge på dom! Tack snälla du! <3 Jag har alltid haft bra självförtroende men lite sämre självkänsla.Skillnaden mellan självkänsla och självförtroende är att självkänsla det man ÄR och självförtroende det man GÖR. Alltså: Jag har trott på mig själv och trott på att jag kan klara av allt jag tar mig an men jag har inte alltid tyckt att JAG är bra och att jag duger som jag är osv. Självförtroendet för mig (att tro på mig själv och att jag är duktig på saker och ting) har alltså alltid funnits där och jag har aldrig tvekat på mig själv när det kommer till att uppnå och klara av mina mål och drömmar. Jag tror att självförtoende och självkänsla går lite hand i hand och har man någon av dom på plats så är det nog lätt(are) att bygga på den andra. 

Något jag själv har använt mig av är att skriva ner saker med mig själv som är BRA på en sida varje kväll innan sovdags. På sidan bredvid skrev jag upp saker som jag GJORT som är bra under dagen. Detta läste jag i en bok som hetter just ”Självkänsla NU” av Mia Törnblom. Hennes böcker är helt fantastiska och jag rekommenderar alla tjejer och inga kvinnor att läsa dom och boosta sig själva. För mig var dessa böcker som en investering i mig själv och jag är glad att min mamma presenterade mig för dom. Något annat som jag gjorde vara att print screena alla fina kommentarer/ord på facebook/sms osv som jag fick där någon skrev något bra om mig eller berömde något jag hade gjort. Jag sparade dom i en mapp på mobilen och varje gång jag kände mig nere så gick jag in och läste dom. Det hjälper VERKLIGEN! Även fast det låter lite larvigt så gör det väldigt mycket. Post it-lappar på spegeln har jag också kört med. Där jag skriver upp allt som är fint med mig och allt jag är duktig på för att sedan mötas av dessa ord varje gång jag ser min spegelbild. 

Utöver det så är det nog jätteviktigt att omge sig med människor som vill en väl och som inte drar ner en utan snarare drar upp en. Självklart startar både självkänsla och självförtroende i en själv och det är där man måste ”så ett frö” men efter det så är det också viktigt att bli påmind om hur BRA man är värd och det tycker jag verkligen att man gör med människor som visar omtanke och kärlek omkring sig. Jag rekommenderar dig alltså att köpa eller låna böckerna av Mia Törnblom. Jag kan lova att även den som hatar att läsa kommer att bli uppslukad av henne. Post it-lappar och att spara fina ord från andra på mobilen är bra och även att VÅGA berömma sig själv när man har varit duktig eller åstadkommit något. Eller varför inte bara berömma sig själv ändå? Bara köpa den där snygga tröjan eller unna sig den där goda chokladkakan? Det är vi VÄRDA. Och när man visar sin kropp och sitt huvud att man ÄLSKAR sig själv (genom små belöningar och gåvor) så påverkar man sig själv positivt och inser sitt egenvärde mer och mer. Jag tror att man måste köra på ”fake it til you make it”, det funkar verkligen i detta! Avsluta även dagen med att faktiskt skriva ett par rader om varför DU ÄGER. Det kan vara samma sak varje kväll om man inte kommer på något nytt och det kan vara allt ifrån: ”jag har fina ögon” till ”jag är en bra vän”. Skriv också VAD du har gjort bra under dagen. ”Hjälpte en gammal dam med hennes tunga ICAkasse” eller bara ” Jag unnade mig en fika med en vän” är båda två något som du faktiskt har gjort BRA. Detta är också ett jättebra vis att avsluta kvällarna på då man somnar med en positiv stämning i hela kroppen. 

Hoppas det hjälpte lite! Ni andra som har tips på hur man bygger på självkänsla och/eller självförtroende får mer än gärna dela med er i kommentarsfältet! Kram!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish