Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Bästa tipsen för att hålla sig nykär

Alla tycker ju att jag och F verkar sååååå kära hela tiden och ja det är vi såklart fortfarande trots att jag många gånger vill döda honom och han helst ibland skulle tejpa för min mun med silvertejp och gömma mig i en garderob 😉 Efter fem år ihop kan jag iallafall lova att relationen går upp och ner som en berg och dalbana många gånger – och särskilt när man umgås så mycket som vi gör. Jag får ofta frågor om hur vi håller gnistan, passionen och det där nykära vid liv och här kommer mina bästa tips!

Ansträng dig! – Nu snackar vi både utseende och beteende. Jag tycker det är hur viktigt som helst att min man tycker jag är snyggast i världen och jag vet att han tycker samma om sitt utseende framför mig. Exempelvis skulle jag ALDRIG ta på mig ett par mormorstrosor utan ser till att alltid ha snygga underkläder. Bara det gör att gnistan hålls uppe enormt tycker jag. Och samma gäller för honom. Skulle aldrig kunna vara med någon som går runt i boxer från MAXI dag ut och dag in, haha. Det låter så ytligt och hemskt men saknar man passionen, åtrån och attraktionen i ett förhållande så är det ju mer en vänskapsrelation tyvärr. Och där vill iallafall inte jag hamna. Självklart är vi bästa vänner i grunden och delar allt och självklart kanske man inte kan vara sådär dösnygg när man har magsjuka och 40graders-feber. Men annars så tycker jag att det är bland det viktigaste för att hålla lågan vid liv. Alltså: Se till att se bra ut för din partner! Punkt slut. När det kommer till beteende så är det minst lika tänkvärt och jag tycker om små gester. Det räcker med en gullig lapp på köksbordet när man åker till jobbet eller varför inte ett sms mitt på dagen. Små överraskningar så som små presenter, en bukett eller ja, vad som helst egentligen. Att aldrig sluta anstränga sig och gärna överraska så ofta som möjligt. Vardagen blir så mycket roligare då och man får det där pirret i magen på nytt. Så glöm aldrig bort vad du har. Det är lätt att få en relation men det är svårare att behålla den. Ett förhållande är verkligen ett dagligt jobb som kräver mycket arbete. Och det är lätt hänt att man glömmer bort varandra i den grå vardagen. 

Egentid men inte för mycket – Jag har alltid varit en sådan där person som är ”emot” egentid. Visst, det är viktigt att vara ifrån varandra ibland och man kanske inte behöver vara ihopklistrade. Men det mesta roliga i livet vill man väl ändå dela med sin partner? Av egen erfarenhet så vet jag att egentid hjälper i lagom och bra mängd. Kanske någon/några kvällar i veckan ifrån varandra. Men blir det för mycket så är det faktiskt väldigt lätt att man glider isär och formar sitt liv på egen hand istället för tillsammans. Alla är vi olika men något jag faktiskt tror starkt på är att om man älskar någon så vill man ha med den på allt. Kanske inte sitta i soffan och dega framför TVn varje kväll men umgås med gemensamma vänner, dra ut på äventyr, träna, festa tillsammans eller vad det nu kan vara! Både med andra människor och bara med varandra. Sen så har jag aldrig förstått människor som säger att ”dom inte vågar umgås för mycket med sin partner för att dom är rädda att tröttna”. Då kan man lika gärna göra slut tycker jag. 

Prata om allt – Jag tror att kommunikation är A och O i en relation. Jag och F pratar ganska olika språk (tyvärr) trots så lång tid ihop och ibland kan jag sitta och förklara något i en halvtimme och rätt som det är så börjar han fråga konstiga frågor och det visar sig till slut att han inte aaaaaalls har förstått vad jag pratat om och trott att jag menat något helt annat, haha. Lite störande ibland såklart, men det är okej! Man får lära sig förstå varandra och hantera varandras sätt att prata och uttrycka sig. Men prata mycket och om ALLT. Jag har som ”regel” att varje gång jag börjar tänka på något så ska jag säga det. För då får han ta del av allt som cirkulerar i mitt huvud och det gynnar oss båda så enormt. 

Ha mycket SEX – Orkar inte ens skriva något om denna punkt, haha. 

Välj dina strider – Många gånger när jag kommer hem så är det KAOS och disk huller om buller, stökigt och kläder överallt. Men många gånger när jag kommer hem är det INTE det. När det är stökigt så ställer jag mig och städar själv och när det inte är det så får F oftast ett gulligt sms om hur underbar han är som fixade allt så att jag bara kan vila hemma/jobba hemifrån i lugn och ro utan att tänka på allt annat. Försök att berömma för det bra istället för att klaga på det dåliga. Visst, stör du dig på samma sak varje dag så ska du såklart säga till – men annars kan man försöka se förbi det och plocka upp dom där kläderna själv någon gång. Bråka inte i onödan med andra ord och välj dina strider väl. För det är oftast inte värt det i längden! Sen ska man såklart vara rak och ärlig och berätta både bu och bä, men prata isåfall hellre om ämnet istället för att gå in med en arg och ”bråkig” inställning i samtalet redan från början. 

Visa intresse – Fråga mycket frågor om hur dagen har varit, engagera dig i vad din partner berättar om osv. Det är alltid uppskattat att känna sig lyssnad på!

Släpp varandra på dagarna – Visst, man kan skicka ett sms under dagen eller ringa ett samtal men jag har aldrig förstått mig på dom som sitter och smsar/ringer sin partner konstant. När man är på jobb/skola så kan man få vara det ifred tycker jag. Och få sakna varandra! För pratar man heeeeeela tiden så hinner man inte längta – och längtan är viktig tycker jag!

Gör saker ihop – Min absolut värsta mardröm är att bli tråkig. Bara sitta i soffan hela kvällarna och äta framför TVn. Fy vilken mardröm (enligt mig)! Åk och träna tillsammans, ta en lååång promenad, åk ut spontant och ta en drink, träffa några vänner, ta bilen till närmsta strand eller skog och ha vilt sex eller vad som helst! Då uppskattas myskvällarna framför TVn när dom väl blir av så extremt mycket mer. Sen hinner man såklart inte alltid hitta på saker då man har så mycket anant i vardagen, men i den mån det går så kan man skippa soffan tycker jag, haha.

Stressa inte och pusha inte förhållandet – Vad många (framförallt unga tjejer) gör är att stressa relationen och pusha på frieri, barn, flytta ihop, förlova sig eller vad det nu kan vara. SLAPPNA AV! Anledningen till varför jag säger detta är att jag själv var så förut och det blir bara jobbigt för alla. Så låt allt ha sin egen gång och NJUT istället av varandra och er kärlek. Ni hinner göra allt det där också. Lovar!

Visa att du behöver och att du finns där – Alla vill känna sig behövda och även om man är världens mest självständiga människa (typ jag, hehe) som jobbar hårt, klarar allt själv och fixar det mesta så är det SÅ viktigt att man visar att man B E H Ö V E R sin partner. Alla vill känna sig behövda och jag tycker det är viktigt att ge det till varandra. För även om det kanske är undermedvetet så mår man mycket bättre då. 

Var ärlig – Lögner leder iiingenstans. Så säg hellre hela sanningen och få en arg/ledsen/besviken partner än att ljuga. Det håller aldrig i längden. 

Hitta det som passar för just ER – Tycker ni att mina tips var värdelösa? Skit i dom då! Alla är så olika och funkar olika. Det viktigaste är att man hittar det som gör att just ER relation håller och fungerar bra för er båda. Det är lätt att man lyssnar på vad andra säger för mycket och blir ledsen/stressad över att man inte funkar så själv. 

Dom två första bilderna vi tog tillsammans som par. Året var 2010 och jag var 14 och F var 16. Idag är vi 19 och 21 och jag har inte längre en Sony Ericsson som man skjuter upp att ta bilder med i spegeln, haha 😉

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish