Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Mitt andra hem

Jag får dagligen frågor kring min solning. Hur ofta jag solar, varför jag solar, hur jag solar, om jag inte är rädd för cancer osvosvosv. Så tänkte ta det en gång för alla och jag hoppas att ni får era frågor besvarade. Och om inte så kan ni alltid fråga bland kommentarerna som vanligt!

Solariet har varit mitt andra hem sedan jag var 14 år gammal i princip. Jag började sola reda i nian men då var det inte mer än en gång i veckan det rörde sig om. Jag hade ett litet tjejgäng som jag brukade gå iväg med på lunchen eller efter skolan och sola med. Efter det har det i princip bara utvecklats och jag har haft mina uppehåll där jag använt BUS eller spraytan istället men alltid fallit tillbaka till detta. Anledningen till varför jag väljer solarium före olika krämer och sprayer är för att jag hatar känslan av att känna mig ”smutsig” vilket man enligt mig gör när man har något på huden. Samtidigt är det inte ett alternativ för mig att vara blek då jag inte alls trivs med det. Jag var faktiskt likblek innan jag började sola vilket ingen skulle tro idag, haha. Det har tagit rätt lång tid för mig att bygga upp min bränna men efter dessa år som solarisolare kan jag nu gå flera veckor utan att sola men ändå vara solbränd. Dock så bättrar jag på hela tiden och solar egentligen året om. Mindre på sommaren och mer på hösten och vintern. Just nu är jag inne i en period där jag kan vara där flera gånger i veckan. Mycket för att det är kallt och mörkt ute och jag känner mig piggare och gladare (och fräschare såklart) efter ett besök där. 

Jag är givetvis medveten om alla hälsorisker och vet vad som kan hända men det oroar mig inte så mycket faktiskt. Jag har inte cancer i släkten (och självklart kan det hända ändå) men jag lever hellre fullt ut och gör det jag vill och känner för än att låta bli att göra det jag älskar och mår bra av bara för att jag är rädd för att något hemskt KANSKE kommer hända. Vissa röker hela livet och lever tills dom är 100 medan andra inte röker alls men drabbas av allt möjligt ändå. Det är en jättedålig jämförelse, jag vet. Och jag känner själv att jag låter lite korkad när jag skriver det, men det är faktiskt så jag resonerar. Jag lever lite för dagen och tar allt som det kommer och det som händer är menat att hända och kommer att ske i vilket fall som helst. 

Och så kommer vi till den ekonomiska frågan. Hur mycket jag lägger på det i månaden. Jag brukar ladda mitt solkort med runt 1000:- när lönen kommer in och dom brukar jag klara mig på. Jag solar på Open Sun i Vasa här i Göteborg och dom är dyra men har riktigt fräscha och bra rör och själva utrymmet är också mysigt och avslappnande. Jag solar aldrig med olika krämer eller oljor i solariet och skippar det helt då det är lätt att bränna sig då. När det kommer till just att bränna sig så har jag gjort det MAX fem gånger under alla mina år jag har solat. Jag är jättenoga med att inte göra det för DÅ börjar solningen bli riktigt farlig. Solarium i lagomt mängd är inte ens skadligt och jag kan till och med rekommendera alla att besöka solariet någon gång per år. Nu solar jag extremt mycket och det är inte hälsosamt för fem öre, men i lagom mängd så tror jag inte att det är något som är skadligt ellet farligt.

För att sammanfatta mitt superflummiga inlägg. Jag solar för att jag inte trivs med att vara blek, jag solar kanske 3-4 gånger i veckan som det ser ut idag (men oftast kanske två gånger i veckan). Jag är noga med att inte bränna mig och jag använder inga oljor/krämer för att få mer effekt. Jag är inte rädd för cancer än så länge och jag kommer fortsätta att sola så länge det känns bra och så länge det får mig att må bra. Förstår att många kommer att bli superarga av detta inlägg då många är extremt emot solarium, men alla är vi olika och gör våra egna beslut och val så jag hoppas att ni kan respektera att det är något jag valt att göra och trivs bra med. Jag är heller inte ovetande om vad det kan leda till i vissa fall och är väldigt påläst just när det kommer till solarium och den formen av solning. Solar ni? Varför/varför inte? 

Kommentarer

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss