Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Pizzafredag

Godmorgon vänner!

Jag vaknade tidigt imorse och det gjorde F med (dock har han somnat om här bredvid mig i soffan nu, haha). Tänkte passa på att fota lite och blogga lite fram tills att han vaknar till liv igen. Dock är inte ljuset sådär superbra men några inlägg till veckan med bilder är nog roligare än inga alls. Ska också försöka hinna packa så mycket som möjligt inför flytten och sen ska jag ställa mig och göra goooood frulle. Antingen så blir det pannkakor med massor av grädde, nutella, frukt och färska bär eller så ska jag baka frallor och plocka fram ost, marmelad och hela köret. Vill så gärna att F ska bli frisk nununu. Jag blir så rastlös när han bara sover bort hela dagarna (vilket såklart är bra men ändå) och jag så gärna vill umgås och hitta på saker, haha. 

Igår gjorde vi pizza till middag och det blev faktiskt supergott! Enkelt var det också. Jag hade i cirka 25 gram jäst, 2,5 dl rumstempererat vatten, 400 gram mjöl (jag blandade grahamsmjöl och dinkelmjöl) och olivolja, honung och havssalt. Jag smulade jästen i olivoljan + honungen + saltet och rörde om tills den hade löst sig. Sedan blandade jag bara i resten, knådade till en deg och lät det jäsa under en handduk ett tag. Har tyvärr inte mer exakta mått än såhär då jag alltid går på magkänsla när jag står i köket! Kommer knappt ihåg senast jag gick efter ett recept, haha. På pizzan hade vi gul och röd paprika, körsbärstomater, rödlök, broccoli och champinjoner + salt, peppar och oregano. Sen gjorde vi coleslaw på sidan av. 

Ikväll ska jag göra champinjonburgare med fetaost + klyftpotatis och sås. Känner att det är dags att sluta skriva detta inlägg nu med tanke på att denna blogg annars lär förvandlas till en matblogg, haha. Annars ska vi bara ta det lugnt idag och jag ska försöka komma iväg till gymmet också. Imorgon har jag massor med saker inbokade så känns skönt med iallafall en HELT ledig dag. Stor kram till fina er så hörs vi mer lite senare idag!

Kommentarer

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss