Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Svaren på era frågor

Hur känner du inför att bli pappa och hur många barn skulle du vilja ha i framtiden?

Hej! Det känns väldigt spännande och det är någonting jag verkligen har sett fram emot och längtat efter jättemycket. Jag och Gabbi har pratat om två eller tre men vi kommer nog att ta det som det kommer. 

Vad jobbar du med lite mer specifikt och vad har du för andra intressen?

Hej Anna! Jag jobbar inom det tekniska på Telia. På fritiden så är jag helst med min fru och hundarna. Träna tycker jag också om.

Jag undrar vad du har för ursprung, ditt namn låter ju lite exotiskt 🙂

Hej Rebecca! Jag är född i Sverige men är en ganska salig blandning av tjeck, finsk och rysk men om du undrar över namnet så är det ett ryskt namn. Jag är döpt efter Fjodor Dostojevski.

Vad jobbar du med? hur glr du och gabriella när ni jobbar plika tider med maten? äter ni något lätt på kvällen eller får den som jobbar dagtid laga maten? eller lagar ni mat tillsammans sen? vad saknar du mest med umeå? gabriellas och dina bästa/sämsta sidor? vilka är era ’ansvarsområden’ där hemma?

Hej a! Första frågan har jag redan hunnit svara på. Många dagar blir det svårt att få tid att äta speciellt middag tillsammans då vi jobbar så olika. Vi har börjat äta brakfrukost tillsammans och sedan så brukar vi fika lite gott på kvällarna om vi inte hinner äta middag tillsammans.  Det jag saknar mest med Umeå är gamla vänner och min familj. Om vi börjar med mina bästa och sämsta sidor. Planering är inte jättemycket min grej. Jag är mer för problemlösning. Sedan så har vi Gabbi. Jag älskar hur driven hon är sedan så kan hon ha ganska kort stubin. Hemma har vi inga särskilda uppgifter utan hjälps åt med allt. 

Hej F! Kommer bli väldigt svårt att inte skriva som man skriver när man skriver till Gabriella. Men jag har några frågor till dig som jag hoppas du vill svara på? 1. Hur känner du kring bebisens kön? Om det skulle vara en pojke, vill du att den ska ha blått eller grönt osv? Eller har du samma åsikter som Gabriella? 2. Hur skulle du tänka att en perfekt dag i ditt liv skulle vara? Kommer inte på fler frågor nu men kanske slänger in en till kommentar! Ha en trevlig dag ❤️

Hej Julia! Till att börja med så ska vi få veta könet på bebisen nu på måndag och det ska bli jätteroligt. Vad det gäller kläder så tycker jag inte att färger spelar så stor roll. Vi har mestadels köpt ganska neutrala färger än så länge. Varje dag är den perfekta just nu och helgerna är ännu bättre! Tack för frågorna ha en trevlig dag du med.

Hej! Jag undrar vad Gabriella gör för dig som gör henne till den perfekta frun? Har du några tips på hur man håller kärleken vid liv?

Hej Lisa! Allt Gabbi gör för mig gör henne till den perfekta frun. Hon är alltid omtänksam och och tar hand om mig. Det viktigaste enligt mig är att ta hand om varandra och hela tiden vara snäll och sedan är det såklart viktigt att hitta någon man verkligen vill vara med.  För att hålla kärleken vid liv så måste man våga ha roligt tillsammans, tänja på gränser, anpassa sig och prata med varandra. 

Vad roligt! 😀 super kul idé! Hur känns det att du snart kommer att bli pappa? Beskriv dig själv med 5 ord. Hur skulle du beskriva Gabriella med 5 ord? Säg tre saker du älskar mest av allt och tre saker du hatar mest av allt. Hur ser du på framtiden? Och juste! Hur var det för dig att flytta ihop med Gabriella när ni var så unga, och hur känns det att vara gift? Vad tycker du är skillnad från att vara gift och bara vara sambo? 

Hej Mariam! Vad kul att du tycker det! 🙂 Jag tror jag svarat på den här frågan redan men det känns spännande och jag kan knappt bärga mig. Jag har velat ha barn ganska länge så det känns helt fantastiskt. Att flytta ihop med Gabbi i så tidigt  var ett av de bästa besluten jag tagit i hela mitt liv. Man får en annan syn på livet när man flyttar hemifrån och får stå på egna ben. Gabbi skulle jag beskriva som glamorös, driven, målinriktad, omtänksam och vacker. Jag själv är väl lugn, snäll, busig, glad och blåögd. Skillnaden mellan att bara vara sambo och vara gift skulle jag säga är att man till en början slipper ordet sambo (jag har aldrig tyckt om det av någon anledning) och även att jag känner mer trygghet i relationen än tidigare. Just nu så är mina framtidstankar mest kring vårt barn som ska komma i oktober och annars så tar jag livet som det kommer. 

Vad tycker du är bäst med Gabriella och vad är ”sämst”? Hur kände du när ni gifte er så ungt? Vad jobbar du med? Vill du helst ha en pojke eller flicka? Bråkar ni nått? Senaste bråket? Jag tycker ni verkar ha så mysigt förhållande osv, verkligen sånt man blir avis på! 🙂 Vart kommer du ifrån? 

Hej Lina! Det bästa med Gabbi är att hon är väldigt driven och omtänksam men hon har lite sämre tålamod.  Det kändes underbart att gifta sig så tidigt så jag redan visste att jag hade träffat min drömprinsessa. Jag jobbar på Telia och för mig spelar det ingen roll om det blir en pojke eller flicka. Jo vi bråkar ibland men vi är duktiga på att prata igenom bråk så att vi löser dem. Senaste bråket kan jag inte komma ihåg vad det handlade om men det var i mitten av förra veckan. Vi är båda från Umeå men om du tänker på blodet så är jag tjeck, rysk och finsk. Tack så jättemycket. Jo vi har verkligen mysigt tillsammans!

Hej F! 1. Har du god kontakt med din familj och ev gamla vänner från Umeå? 2. Hur känner du inför att bo i Göteborg/Umeå nu när ni får barn? 3. Utöver att du säkert önskar att ert barn blir veggis, skulle du tillåta hen att äta fisk/kött? 4. Upplever du att du kommit in i Göteborg med jobb/kollegor/vänner? 5. Vad är DINA tips (från en manlig sida) för att ett förhållande ska vara ömsesidigt bra och hållbart? 6. Vilka sidor anser du är sådana som G skulle behöva jobba lite på? (Bortsett från att du älskar henne som hon är alltså hihi) Till sist: önskar dig och er all lycka med bebisen!! Ni verkar vara ett sånt fint par.

Hej Joanna! Jag har god kontakt med min familj och nära vänner men det blir ju inte riktigt samma sak när man bor så långt ifrån varandra. Vi har funderat lite på att flytta tillbaka till Umeå om något år men det är ingenting som är spikat. Vi får se hur det känns när bebisen kommer eller om ett par år. Jag skulle tillåta honom/henne då jag inte känner att det är mitt val. Men jag oroar mig inte så mycket för det skulle hända. Vi har absolut kommit in i Göteborg bra och även när det kommer till vänner och kollegor. Första halvåret spenderade vi med att köra runt i staden och upptäcka alla stadsdelar och vänner har man fått genom jobbet. Jag tror att det är viktigt att lyssna på varandra och man måste vara beredd på att ge och ta. Jag skrev det tidigare men Gabbi har ganska kort tålamod och det är någonting som hon skulle kunna jobba med. Tack för lyckönskningarna!

Vad tycker du om vineyard Peach doften EGENTLIGEN?! jag är besatt av den men min kille tycker typ den luktar ”ok” ??? Haha, stor fråga för mig!!

Hej Tove! Jag vet faktiskt inte specifikt vilken det är men med tanke på frågan så antar jag att Gabbi har den och hon luktar alltid gott så jag skulle säga att det är en bra doft!

1. Vad tycker du om bloggvärlden, har du själv funderat på att börja blogga? 🙂 2. Vad är det finaste någon gjort för dig? 3. Hur börjar du din vecka på bästa sätt? 4. Vad föll du för hos Gabriella? 5. Känner du dig delaktig i graviditeten?

Hej -J!

Jag har inte så mycket inblick i bloggvärlden men jag älskar att läsa min frus blogg. Jag har inte funderat på att börja blogga då skriva inte riktigt är min grej. Oj, det var en jättesvår fråga. Jag kommer inte på något konkret då det finns så mycket men det i oktober kommer det finaste vara att Gabbi föder vår bebis =) Bästa veckan börjar med att jag har en mysig helg hemma med familjen utan måsten. Jag föll för hennes charm. Jag känner mig delaktig men jag förstår ändå att det Gabbi upplever och går igenom är långt ifrån samma som jag upplever. 

Hej F! Kul att få höra från dig också, jag ser att de flesta frågor redan blivit ställda men kom att tänka på en sak Gabriella skrev för ett tag sen. Hon pratade om framtiden och att hon inte har någon annan vad hon egentligen vill göra men att du redan bestämt dig för vad som är ditt drömjobb. Så det är väl det jag vill veta. Vad är ditt drömjobb och varför? 🙂 Kul att höra vad som får folk att bestämma sig när jag själv har jättesvårt att välja bara en sak att syssla med i framtiden. Och grattis till bebisen!

Hej Emma! Jag har inte bestämt mig för vad specifikt vill jobba med men jag vet inom vilket område. Jag vill utbilda mig till civilingenjör och har alltid gillat teknik, fysik och matematik. När Jag var yngre så ville jag dock bli brandman. Tack så jättemycket!

Hej! Har du några Vänner i hyfsat din ålder som har barn? Vad ska bli det bästa med att bli Pappa? Kommer du vara pappa ledig? Tkr Du om att läsa barnböcker och kommer Ni läsa För ert barn dagligen ? 🙂 var det du eller Gabriella som först pratade om barn ?

Hej Gäst! Nej jag har inte direkt några vänner med barn i min ålder. Det bästa med att bli pappa kommer att vara just att få barn med den jag älskar och se den lilla växa upp och få följa med längst den resan! Såklart så kommer jag att vara pappaledig, gärna så länge som möjligt. Barnböcker tycker jag är bra och vi kommer nog att läsa för våra barn en del. Vi båda har velat ha barn länge men det var nog jag.

Åh, vad roligt! Då ska jag fråga 🙂 Hur skulle du beskriva dig själv som person? Vad jobbar du med och vilken utbildning har du? Har du planer på att utbilda dig mer längre fram? Hur lång är du? Pratar du några andra språk flytande utöver svenska? Och grattis till att du ska bli pappa 🙂

Hej Lisa! Jag är lugn, snäll. Jobbar på Telia. Jag har gymnasieutbildning och även läst lite kurser på universitetet. Jag har tänkt att gå någon civilingenjörsutbildning. Jag är 1,80m på pricken och förstår finska perfekt men är inte lika duktig på att prata. Tack så jättemycket!! 🙂

Hejhej! Jag har följt Gabriellas blogg och instagram ett tag och får ofta se bilder på dig/er och vill först säga att jag tycker att ni passar så fruktansvärt bra ut tillsammans! Och sedan har jag ju några frågor också, 1. Hur tycker ni att eran relation har sett ut genom åren? Med tanke på att ni ändå gifte er relativt tidigt (eller ni kanske inte tyckte det? vad vet jag) och har du några tips på hur man ”håller ihop” länge? 2. Vad tycker du om Gabriellas (underbara) blogg och att hon är så framgångsrik ändå?:) 3. Kanske en basicfråga men vad tycker du om att ni är gravida och snart ska få en liten bebis där hemma?:D kul? stressande? efterlängtat? Hoppas ni båda mår bra och får en bra dag, rolig idé med ”frågestund” till F! 🙂

Hej! Tack så jättemycket!! =) Våran relation har växt enormt mycket och vi blir säkrare och tryggare med varandra hela tiden. Och det viktigaste är att relationen är någonting båda vill och så har det alltid varit. Att gifta sig tidigt kändes självklart för mig då jag visste att Gabbi är människan jag vill leva med. Jag har faktiskt inte riktigt förstått hur stor Gabriellas blogg har blivit och det är någonting som fortfarande känns overkligt men otroligt roligt. Jag är väldigt spänd och det känns väldigt roligt att få ett barn. Men väldigt overkligt som sagt! Och efterlängtat. Detsamma!

Hej Fjodor. Hur är din relation till gabriellas kompisar och familj och hur är gabriellas relation till dina? Lycka till med bebis. Super kul att följa er 🙂

Hej M! Jag har en väldigt bra relation med Gabbis familj och även en del av hennes vänner. Tvärtom också. Tack så mycket!

Hej. Vad är din favorit mat?

Hej! Min favoritmat skulle jag säga är tacos. Då får man ha i litet vad man vill! Sen älskar jag all mat som lagas här hemma också.

Vad är det bästa du vet med Gabriella? Vad fick dig att tycka att hon är den du vill leva resten av ditt liv med?

Hej! Gabriella är verkligen helt underbar och det var hennes charm och utstrålning som fångade min uppmärksamhet. Anledningen att jag vet att jag vill leva med henne för resten av mitt liv är för att jag inte skulle klara av att leva ett liv utan henne och jag älskar henne över allt annat.

Vad är era framtidsplaner de kommande 10 åren? Hur träffades du och Gabriella, samt vem tog första steget? Vad tycker du om Göteborg, trivs du och saknar du Umeå? Jag bor ganska nära er precis utanför Stenungsund på en Ö som heter Tjörn. Har följt Gabriellas blogg väldigt länge och skulle hemskt gärna vilja ge er en present var, självklart en till lilla bebis och vovvarna med! Vill bara ge det som en liten påminnelse om hur starka ni är och vilka förebilder ni är!!

Hej Emelie! Just nu så lever jag ganska mycket i nuet men vi har lite tankar om framtiden men det är någonting som hela tiden förändras. Vi funderar lite på om vi ska flytta tillbaka till Umeå om något år och att jag eventuellt ska börja plugga då. Men absolut inget spikat utan mest tankar kring framtiden. Jag och Gabbi träffades i gymnasiet och det var Gabbi som tog förstasteget. Kunde inte ens tänka mig att hon skulle vilja vara med mig så därför blev det nödvändigt. Men det var jag som fick ögon för henne först. Jättemycket tack för alla snälla ord! 🙂

Hej! Vill börja med att skriva att det är en sjukt kul idé att vi får chansen att ”lära känna” dig lite bättre. Nu till mina frågor:) Har tanken ”shit vi kanske tog saker och ting lite väl snabbt” någonsin slagit dig/er? Vad tror du kommer vara dina samt Gabriellas styrkor i föräldralivet? Hur mår du som partner, blivande pappa och som man just nu under graviditeten? Vad tycker du denna graviditet har förändrat hos dig som person? Stort lycka till med bebis och allting. Du verkar vara en otroligt varm människa rakt igenom och kommer garanterat bli en toppen pappa!:)

Hej Moa! Vad roligt att du tycker det. Just i början av våran relation så var jag ganska rädd att Gabbi skulle tröttna på mig så jag blev ganska defensiv och ville inte riktigt ”gå framåt” i relationen utan jag stod väl mest och stampade på samma ställe. Förmodligen på grund av att Gabbi är en person som går väldigt fort fram.  Men den känslan försvann ganska snabbt. Gabbis styrka kommer vara att hon har struktur och ofantligt mycket kärlek att ge. Jag däremot är väl lite mer leksam och lättsam. Också mer lugn och trygg då hon har lättare att få panik över saker. Jag mår väldigt bra, har varit ganska mycket trippande på tå senaste veckorna då Gabbi har ganska mycket hormoner som går upp och ner. Graviditeten har fått mig att bli mer livsglad. Just nu spelar det ingen roll hur dålig en dag än är så har jag ett leende på läpparna. Tack så jättemycket för alla snälla orden och det hoppas jag med! 🙂

Hej! Hur skulle du beskriva Gabriella? Beskriv dig själv med 3 ord och mattips, vad tycker du om för mat? Vad är din favoritmat? Hoppas att det inte var för jobbiga frågor, alltid kul med mer synvinklar 🙂

Hej Karin! Gabriella är väldigt driven och medveten. Hon är även väldigt kärleksfull och öppen och visar gärna känslor utåt. Hon är den mest fantastiska människan jag någonsin har träffat. Jag är Lugn, Snäll och naiv. Mattips har jag inte så många då Gabbi lagar mest mat här hemma men jag älskar snabbmat, tacos och all mat som frugan lagar. Gärna när hon använder curry, sweet chili, chilipasta och sådana kryddor. Det tycker jag jättemycket om! Tack för frågorna!

En fråga till er båda, ni äter så mycket gott hela tiden inte bara frukt utan lite chips, dricka, choklad m.m går ni inte upp i vikt av att ni äter nått nästan varje dag?:)

Hej Emelie! Jo vi äter gott mest hela tiden men än så länge så har vi fortfarande väldigt bra ämnesomsättning så det har inte varit ett problem. 

Jag är nyfiken på hur ni tilltalar varandra! Kallar ni varandra era namn eller säger ni älskling, hjärtat eller något annat?

Jag brukar mestadels säga vännen, älskling, min prinsessa eller Gabbi. Gabbi brukar nog mest säga älskling och Fjodor.

Vad har du för klädstil? Favorit skor? Vilka sporter har du gjort och vilka gör du nu?

Hej Alice! Vad svårt att förklara Leta upp en bild på bloggen och kolla så ser du vad jag har för kläder på mig! Rätt enkla kläder iallafall. Inga speciella favoritskor men jag har ett par 🙂 Jag har spelat innebandy när jag var yngre men jag tycker det är roligt att sporta och träna. Just nu så sportar jag ingenting men jag tränar på gym en del.

Vad är det bästa vs sämsta med Gabriella?

Hej Elsa! Hennes tålamod är det sämsta och hennes utstrålning och varma hjärta är det bästa. 

Såå glad för eran skull med bebisen! Men har faktiskt en helt annan fråga 🙂 en fråga som jag tänker på VARJE dag när jag är inne här och läser och det är vad du heter? 🙂 haha lite konstig fråga kanske men så jobbigt att alltid läsa ”F” utan att veta vad det är för namn bakom F’et! Kramar, Filippa (F, haha) 🙂

Hej Filippa! 🙂 Jag antar att du redan fått svar på den här frågan om du sett på gravid vecka för vecka avsnittet. Jag heter iallafall Fjodor. 🙂

Hur gammal är du? Hur ser ni på det ekonomiska? Gabriella är ju rätt ung (vet inte hur gammal du är). Hur kommer ni ha råd till allt vad barn innebär ekonomiskt? Jag skulle jättegärna vilja ha barn (är 20) men kan inte få ihop det ekonomiskt. Har ju ingen utbildning mer än gymnasiet. Tacksam för svar 🙂 kram

Hej Anna! Jag är 22år. Den ekonomiska biten handlar nog mest om att ha ett heltidsjobb som en stabil grund och sedan prioritera saker som man tycker är viktiga. Så vill man ha barn så kommer man alltid att klara sig om man prioriterar rätt och har chans att jobba mycket tror jag. Jag jobbar heltid och det gör även Gabbi och sen tjänar hon även en tredje lön på bloggen. Så ekonomin är väldigt bra här hemma och inget jag tänker på särskilt mycket. Lycka till och tack för frågan! 🙂

Vad tycker du om att Gabriella har en så stor blogg? Blir du aldrig less alla fruktfat? (haha) Finns där något man måste se/uppleva om man flyttar upp till norrland? 🙂

Hej m! Det är någonting som jag sällan tänker på. Jag brukar mer se det som ett arkiv med händelser från vårat liv. Om jag ska vara helt ärlig så förstår jag fortfarande inte riktigt hur stor bloggen har blivit, och särskilt på sista tiden. Fruktfaten kommer jag aldrig att tröttna på då jag älskar frukt precis som Gabbi. Det finns inte så mycket mer där än i södra sverige men om man inte har åkt skidor eller snowboard så bör man prova det. 

Innan Gabriella blev gravid brukade hon ju shoppa en del kläder och andra tjejsaker till sig själv. Vad tyckte du om det? Hade du velat att hon shoppat mindre?

Jag tycker att det är roligt att Gabriella shoppar saker som hon vill ha. Så det är snarare någonting som jag uppskattar. Jag har aldrig själv varit så klädintresserad eller prylintresserad så det är hon som ansvarar till stor del till att jag köper nya kläder och prylar. =)

Hej! Undrar om det har vart svårt/viktigt för dig att skaffa nya vänner osv när ni kom till en helt ny stad? Det verkar ju har gått bra för Gabriella men tänkte de kunde vart kul med ditt perspektiv 🙂 ska själv flytta långt snart och det är det jag är medt nervös över, att bli helt ensam!

Hej Sara! Det har inte varit så svårt att träffa vänner men sedan så är det mycket annat som tar tid så det blir inte alltid så mycket tid över för att umgås med vänner. Men det är alltid viktigt att ha människor omkring sig så man inte bygger in sig i en bubbla. Väldigt bra med friska perspektiv. Det beror ju lite på vad avsikten med flytten är. Om du ska börja plugga så kommer du utan problem att hitta vänner. Om du ska jobba in annan stad så kan du träffa vänner via arbetsplatsen. Så oroa dig inte för ensamheten, det kommer gå bra och du kommer lära känna massor med nya människor 🙂

Hur tycker du Gabriella ser ut i verkligheten vs på bild?:) vet inte riktigt hur jag ska formulera mig men hon brukar ju säga att hon inte tycker om att lägga upp selfies pga hon inte tycker bilderna stämmer med hur hon ser ut i verkligheten typ. Tycker du med det?:) Och sen undrar jag om du brukar använda några typiska norrländska ord? Vilka isåfall? 🙂

Hej Lina! Det är någonting som jag alltid har tänkt på men Gabbis utstrålning och vackra eleganta rörelser gör henne mer levande i verkligheten. Gabbi har alltid haft svårt med att vara med på bild. Jag tror att hon är van med sitt utseende spegelvänt. Det är klart att bilder inte alltid visar hur man ser ut men de flesta bilderna som hon tar så håller jag inte med henne på den punkten. Sch-ljud, vars och jo (dra in luft istället för att säga ex. ja) är väl de som är framträdande. 

Hej F! Jag har ett par frågor. 🙂 1. Hur uttalar man ditt namn? 2. Kommer du att ge Garbriella egentid efter att bebisen kommit, så som fika med vänner, shoppa, fixa hår och naglar, gå ut och äta middag med vänner en kväll osv? 3. Har ni vänner i Göteborg eller hade du önskat att ni fick några fler? 4. Vad har du för utbildning? 5. Vad jobbar du med? Tänker på att Gabriella skriver att du jobbar så ofta, både helger och vardagar. 6. Är du pedant eller stökar du lätt ner hemma? Eller är ni båda lika ordningsamma? 7. Hur ser du på samlag längre fram i graviditeten? Tänker på att många pappor finner det lite obehagligt när magen är riktigt stor och man känner av barnets sparkar osv. 8. Har du någonsin tagit droger eller något liknande? 9. Vad är den stora skillnaden på Norrland och Göteborg? För- och nackdelar? 10. Hur ser du på att ni bor så långt ifrån er familj när bebisen är här? Tror ni det kommer kännas jobbigt att inte kunna få lite spontan egentid då och då? 🙂

Hej e! Kolla på avsnittet på gravid vecka för vecka så får du höra! ”Fjådår” säger vi. Om Gabbi behöver egentid så kommer jag alltid att ställa upp! Så inget kommer förändras där. Ja vi har vänner i Göteborg. Det är ju alltid roligt att träffa nya människor man tycker om och knyta fler band. Jag har gymnasieutbildning och även några kurser på universitetet.  Jag jobbar på Telia och jag jobbar mest kvällstid då vi planerat upp dagarna så hundarna ska ha en kompis hemma större delen av dagen. Jag skulle säga att jag är en kombination. Kanske låter lite vagt men jag gillar att ha städat hemma och jag städar även upp efter mig om jag stökar ner (för det mesta iallafall). Skulle jag bott själv så hade jag nog inte ansträngt mig med städningen lika mycket. Gabbi är några snäpp mer ordningsam än mig men vi kompletterar varandra med städning väldigt bra då vi har våra roller och delar som vi tycker om att städa och inte. Vad det gäller sex under graviditeten så har jag inte jättemycket erfarenhet då Gabbis mage fortfarande är så liten att jag inte riktigt förstår att det är en bebis där inne. Vi får se hur det blir längre fram. Alla har vi varit unga och experimenterat. Men jag dricker nästan aldrig idag. Största skillnaden mellan Umeå och Göteborg är nog att staden är såpass mycket större. Det finns mer att göra och nya saker att upptäcka. Jag skulle säga att den enda nackdelen med Göteborg är att det inte känns lika tryggt och barnvänligt. Kan dock vara mycket för att jag inte kommer från Göteborg ursprungligen som jag känner så också skulle jag tro. Det är klart att det är jobbigt att våra familjer inte är nära när bebisen kommer och vi har funderat lite på om vi ska flytta tillbaka till Umeå. Men vad det gäller spontan egentid så går det förhoppningsvis att klämma in om det skulle behövas (min Pappa bor trots allt i göteborg).

Dricker ni alkohol nån gång? Och festar ni tillsammans ibland, alltså går ut? (Inte nu under graviditeten såklart, men innan) 🙂

Hej Victoria! Det händer ibland att vi dricker lite men det är väldigt sällan, kanske ett glas till middagen ibland eller en öl med vänner. Varken jag eller Gabriella är uppvuxna med att man dricker tillexempel på högtider så det är inget vi gör idag heller.

Vad är det viktigaste enligt dig för att hålla gnistan vid liv i ert förhållande? Alltså vad är tycker du är speciellt viktigt att göra/säga osv för att er relation ska bli starkare och gnistan inte ska dö ut? 🙂 Kramis till er båda!

Hej Matilda! Det viktigaste som Gabbi gör är att hon är omtänksam. Det är någonting som jag personligen värderar väldigt mycket i våran relation. Sedan för att hålla relationen vid liv är det viktigt att prata om saker man inte har samma åsikt om och bråka och reda ut dem så man inte bygger upp irritationer inom sig. Också att visa kärlek varje dag och inte ta varandra förgivet. 🙂

Hej F, vilken bra idé det här! Jag undrar om du redan känner ett starkt band till bebisen. Att du känner kärlek till honom/henne och förstår innebörden av att det är DITT lilla barn där inne. Alltså, man hör ju ofta om att mamman bondar med barnet tidigare och starkare, av förståeliga själ, jämfört med pappan. Att pappor ibland inte riktigt kan greppa och förstå att det är ett litet barn där inne som är deras. Mammorna påminns ju ständigt av illamående, så småningom sparkar osv. Hur känner du kring detta? Tänker ni prova Liberos ”baby buzz” som utvecklades för att hjälpa pappor med detta?

Hej Sofie! Jag känner redan ett starkt band det gör jag men jag inser hur mycket starkare det kommer att bli ju längre in i graviditeten vi kommer att gå. Jag lägger väldigt mycket tid till att tänka på bebisen och försöka föreställa mig vad den gör och hur den ser ut. Vi har funderat lite på Baby Buzz och det är ett väldigt roligt koncept som hade varit roligt att använda. Dock så är vi med varandra under kvällar och nätter och det är främst då bäbisen är aktiv än så länge iallafall. 

Hur sa Gabriella att hon var gravid? Blev du förvånad?

Hej Anonym! Vi köpte graviditetstestet tillsammans och jag var med när vi gjorde det. Det var faktiskt jag som först såg att vi var gravida medan Gabbi kollade i bruksanvisningen hur man ska läsa av det. Jag blev inte förvånad direkt och det kändes så självklart just i stunden men det var en underbar överraskning. 

Har någon av er vart med någon annan förutom varandra? Hur har det påverkat eran relation isåfall? Ni ser så mysiga ut tillsammans iallafall!

Hej Anonym! Både jag och Gabbi har haft förhållanden innan vi träffade varandra men ingenting seriöst. Vi var så unga då. Det är någonting som som inte påverkar våran relation alls. 

Vad andvände ni/gabriella för graviditetsskydd innan ni blev gravida? Eller hade ni inget alls?

Hej Anonym! Vi använde kondom men slarvade rätt mycket.

Hej Fjodor! Jag skulle vilja veta hur du friade till Gabriella? 🙂

Innan jag friade så frågade jag Gabbi hur hon ville ha sitt frieri och hon sa att hon ville bli överraskad i hemmiljö på ett mysigt vis så jag tände ljus hemma och gick ner på knä en helt vanlig vardagskväll 🙂

Hur kan du vara så snygg?! (haha) Hur känns det att vara så ung och gifta redan? Vad gör du på fritiden? Och vad tycker du om graviditeten? 🙂 Ska det bli spännande att få barn? Varför så tidigt? Har du och Gabriella samma stil på inredning och kläder, med tanke på att ni har mycket vitt hemma osv, min kille gillar inte när allt är vitt utan vill ha lite färg i vardagen medans jag gillar vita och stilrena grejer hehe. Brukar du laga mat och städa? Massa kramar till er och lycka till med graviditeten 🙂 Ska bli kul å få se bebisen ^^

Hej Ronja! Till att börja med så känner jag mig väldigt smickrad! Tack så jättemycket! 🙂 Det känns väldigt bra att jag lyckades fånga min drömprinsessa i en sådan tidig ålder. Livet får så mycket mer värde då. Jag är mestadels med Gabbi och hundarna och annars så tränar jag och ibland så träffar jag kompisar. Jag älskar graviditeten och det känns otroligt spännande. Jag antar att jag är en familjemänniska men jag har velat ha barn ganska länge. Vad det gäller inredning så har jag nog inte direkt någon stil alls. Men jag är med och väljer möbler och inredning som vi har hemma. Vad det gäller kläder så skulle jag tro att vi har ganska lika smak. Det är nog någonting som jag har växt in i då jag träffade Gabriella. Brydde mig inte så mycket om kläder och dylikt innan. Vitt är alltid fint och stilrent. Jag är inte så duktig på att laga mat men vi brukar hjälpas åt eller så gör Gabbi maten. Vad det gäller städning så är det någonting som vi båda gör. Tack så jättemycket för alla lyckönskningar jag längtar också väldigt mycket tills jag får träffa våran nya familjemedlem.

Hej F! Jag har en fråga som jag skulle behöva få hjälp med, då jag inte alls vet vad jag ska göra. Kortfattat – det är nämligen såhär att jag och min kille blev föräldrar tidigt (18 resp 19 år). Han ville egentligen inte ha barnet men han visste att jag inte ville göra varken abort eller adoption så jag förklarade för honom att det var hans val att göra vad han ville. Han ville stanna med mig och uppfostra barnet med mig sa han. Under vårt barns första år nu så har han inte ställt upp mycket för honom – enligt mig. Jag går upp på nätter, mornar, leker med honom, går på badhus, går till lekparker osv – ensam. Vilket suger. Medan han sover, eller gör vad han själv vill (spela dator, duscha, laga mat osv). Jag kom även på han en gång vara otrogen och skriva med sitt ex (då var inte vårt barn upptäckt, men jag var gravid). Jag accpeterade det och gick vidare. Nu har jag kollat igenom hans telefon i smyg då jag inte för ett öre litar på honom sedan dess, och vad hittar jag, samma sak. Han skriver återigen med sitt ex och saker de vill göra med varandra, sexuellt. Är jag dum, eller är man inte otrogen då? Jag vill egentligen inte vara med den här människan, det gör så ont i mig att låta mitt barn se mig vara ledsen och må dåligt varje dag, för de enda gångerna jag är lycklig är när han inte är i min närhet. Kan man säga att han är otrogen mot mig? Eller krävs det fysisk kontakt? Blöö… Är alldeles kluven på vad jag ska göra. Jag har alltid fått höra utav honom att om jag lämnar honom så är jag världen sämsta jävla mamma som låtar vårt barn ha ”skilda” föräldrar. Har han rätt? 🙁

Hej anonym! Det känns inte som att jag är rätt person att svara på den här frågan. Ni behöver prata med varandra för att se var ni står. Sedan så finns det inget fel med skilsmässobarn. Det viktiga är att ha iallafall en förälder som bryr sig och finns där, vilket du gör. Vad det gäller smshistorien så skulle jag ta det som otrohet. All lycka till dig och jag hoppas att det löser sig. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish