Gabriella Joss Gabriella Joss
Graviditeten

Gravid i vecka 20

Hej vänner!

Igår var jag inte alls aktiv här inne och det är som ni kanske förstod för att jag fyllde år och ville spendera dagen med F som tagit ledig. Vi hade en jättefin dag och jag ska berätta mer om den i ett annat inlägg. 

Tänkte inleda denna morgon med att visa bilder på magen i vecka 20 + skriva lite kring bebis och min utveckling. Igår hade vi RUL och fick veta att vi ska bli föräldrar till en liten POJKE! Och han var så frisk och fin, gjorde grimaser och kullerbyttor. Vilken lycka! Blev helt tårögd av att få se honom! Sen så fick jag också veta att moderkakan ligger i framvägg så att det kan ta lite längre tid innan vi känner mycket rörelser och liknande.

Bebis: Barnet är nu 16 cm långt från huvud till stjärt och väger cirka 225 gram i början av veckan och cirka 280 gram vid veckans slut. Barnet växer snabbt och kan nu känna igen din röst. Utvecklingen av sinnesorganen – hörsel, syn, känsel, smak och lukt – kommer nu. På huden finns ett vitt fett, så kallat vernix caseosa som skyddar den känsliga huden mot påverkan av fostervattnet. En del barn har mycket av detta fettlager när de föds. 

Mamma: Du är nu halvvägs i graviditeten! Barnet rör sig mer och mer och nu känner många kvinnor av dom första rörelserna i form av fladder eller kurrande, de regelrätta sparkarna kommer när barnet blivit större. Magen skjuts fram på grund av att livmodern växer och på en del mammor kan naveln börja puta ut nu. Fram till hälften av graviditeten växer nästan alla foster likvärdigt och det är efter denna vecka som dom individuella skillnaderna i genetiken gör sig gällande, en del kommer bli långa och smala och andra korta och lite knubbigare. Nu spelar det även roll för barnets födelsevikt vad du stoppar i dig. 

Egna tankar: Jag som trott att jag känt bebben puffa tidigare fick känna på två REJÄLA sparkar igår. Och det mest underbara var att F faktiskt hade handen på magen då! Två stycken riktiga supersparkar och sen var det helt lugnt. Detta var klockan 23.30 på kvällen och vi låg i soffan och halvsov framför en film. Vilken chock vi båda fick! Nu VET jag hur en spark känns! Och vilken underbar födelsedagspresent! Kan tänka mig att det blir ännu vildare ju mer tiden går, men det är bara såå mysigt. Känns också underbart att kunna säga ”vår son” eller ”lilla prinsen” nu. Magen växer för fullt och jag är livrädd för bristningar. Känns inte som om min hud kommer räcka till och det spänner jättemycket trots att jag smörjer in mig varje dag och trots att magen fortfarande är liten. Måste tipsa om min gravidolja återigen. Den finns HÄR

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish