Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Att packa den där BB-väskan

Nu har vi äntligen tagit tag i BB-väskan. Den är packad, klar (nästan) och står i en garderob i hallen. Den känns ofattbart och häftigt. Lite overkligt också. Men jättekul. När jag höll upp den färdigpackade väskan och sa ”NU ÄR DEN KLAR!” så blev F tårögd och sa ”och nu är det nära”.. Och ja, det är det faktiskt. Hur konstigt det än känns. På måndag går vi in i vecka 34, helt sjukt! 

Vi tog inte med för mycket men ändå lite av varje. Jag känner inte att det är någon vits att packa ner hela bebisens garderob eller halva min. Dom verkar ha det mesta på BB och jag tror ärligt talat att man klarar sig bättre än bäst även om man kommer dit helt tomhänt. Så ja, det fick bli rätt lite som fick hänga med oss faktiskt. Vill man däremot packa mycket så SKA man det. Alla är olika och man ska inte lyssna så mycket på andras åsikter kring det. Sen är det fortfarande lite snacks, godis, hud/hårvård och sådant som ska ner men det tar vi lite längre fram. Jag kommer nog slänga ner det innan det är dags att åka in för har ingen vidare lust att köpa på mig massor av extraprodukter bara för ett par dagars skull. Och skulle jag mot förmodan inte få med mig mitt schampoo eller en mascara så kanske det inte är hela världen heller. 

Här är det vi har packat ner och vi kommer att filma allt så att vi kan visa upp det i nästa ”gravid vecka för vecka”-video. Så håll utkik efter nästa fredags avsnitt om ni vill se alla saker lite närmre.

– Två bodys till bebis i storlek 50

– Två bodys till bebis i storlek 56

– Två par byxor till bebis i storlek 50

– Två par byxor till bebis i storlek 56

– En nalleoverall i storlek 50 

– Två par sockar till bebis

– Två mössor till bebis

– En napp

– En filt

– Babynest

– En flaska till bebis (har fått höra att alla kan vara utlånade på BB och att det därför inte är säkert att man får låna en vid behov)

– Några blöjor (vet att det finns på BB men vill gärna ha med några egna ändå)

– Ett paket våtservetter (samma sak gäller denna punkt som den punkten ovan) 

– Kläder/ombyte till mig och F och bland annat en STOR, tjock tröja till mig då jag vet att många fryser efter förlossningen och hade önskat att dom tagit med en varm filt. 

– Vattenflaska

-Förlossningsbindor och stora trosor till mig (ifall jag inte tycker om nättrosorna som jag hört både ris och ros om)

– Bröstpump, kräm till bröstvårtorna och amningsinlägg (vi är i princip 100% säkra på att vi inte kommer att amma och jag har skrivit närmre om det här: http://gabriellajoss.com/2015/augusti/onskeinlagg.html men samtidigt så är jag en person som aldrig säger aldrig och har därför valt att ta med detta iallafall för att underlätta ifall vi skulle ångra oss när vi möter vårt barn för första gången). Läste också att man kan få hyra bröstpump på visa förlossningar men att det kan kosta pengar eller så kan alla vara upptagna. Så ja, varför inte ta med bara för säkerthets skull. I värsta fall får jag bara släpa hem den igen oanvänd. 

– Babyskyddet (men det sitter redan fastspänt i bilen, haha..)

– Och saker vi ännu inte har packat ner men som sagt kommer att få hänga med är: kontanter, snacks och godis, kamera och hudvård/hårvård/skönhetsprodukter.

Vad hade ni med er? Vad kände ni var totalt onödigt när ni väl var på plats och vad tänkte ni ”det där borde jag ha haft med mig” om? Dela gärna med er i kommentarsfältet! Vet att många gravida och förstföderskor (precis som jag själv) tycker att detta är en evig djungel. Sen tycker jag som sagt att det viktiga är att packa det man själv känner känns bra och så mycket man själv vill/inte vill. Men det är alltid kul med tips! =)

Såhär såg det ut när vi höll på att plocka fram saker att packa. Vi packar i DENNA väska och även i en lite större adidas-bag. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish