Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Första advent och anledningen till varför jag inte vågar amma offentligt

Söndag och första advent. Har ingen julstämning alls i kroppen då regnet öser ner utanför fönstret! Har vi tur så hinner den komma till jul iallafall. Idag har vi bara myst hemma hos min familj. Är så himla glad över att Jason har fått träffa alla nu. Känner mig hel på något vis. Konstig men SÅ skön känsla. Vissa av er kanske förstår hur jag menar. Familjen betyder verkligen allt och lite till för mig!

Min mamma köpte årets vinteroverall till mini, ska visa upp den lite senare! Blev en i storlek 62. Superfin och varm! Annars har vi varit en sväng på stan och jag ammade offentligt för första gången. Jag har ju ammat hos barnmorskan och framför vissa familjemedlemmar och vänner tidigare, men aldrig på en plats där andra människor har befunnit sig. Vi satt och åt sen lunch mitt i stan och Jason började gnälla lite. Förstod direkt att han var hungrig och fick världens panik. Hjärtat började slå i 180 och jag ville helst av allt bara springa därifrån. Plockade iallafall upp honom direkt och vaggade honom lite fram och tillbaka. Det hjälpte en liten stund men sen var han ledsen igen. Som tur är så var både F och min mamma med – vilket gjorde att jag vågade. Hade ju såklart gjort det i vilket fall som helst men det betydde mycket för mig. Skylde mig med koftan jag hade på mig och var helt skakig till en början. Men det gick superbra till sist och jag tyckte inte att det var så farligt. Jag har nog kommit på anledningen till varför jag är rädd för att amma offentligt. Jag är rädd för att någon typ ska komma fram och säga åt mig att sluta. Sjukt va!? Men det är sådana tankar jag har. Har läst så många bloggar där den ammande mamman har blivit tillsagd av någon att ”sluta visa brösten” eller liknande. Just när jag sitter och ammar så är jag så otroligt känslig, blottad och utlämnad. Det är som om den pågående hormonstormen i kroppen blir ÄNNU värre när bebis väl ligger och äter. Hade någon kommit fram och sagt något drygt så hade jag brytit ihop och börjat gråta tror jag. Nej usch.. Hur galet är det inte att man inte ska kunna göra det mest naturliga i världen var och när man behöver!? Att mata sitt barn ska vara en självklarhet överallt tycker jag. Man ska aldrig behöva tveka eller fundera. Jag visar ju i princip lite av brösten hela tiden då jag gillar kläder där tuttarna sticker fram – och det har jag aldrig fått höra något negativt om, snarare tvärtom. Att då läsa att kvinnor fått tillsägelser kring att inte amma på ex. restauranger eller butiker gör ont i mig. Har även läst om kvinnor som blivit utsatta för kåta män när dom ammat på offentliga platser. Vad är det för sjuk värld vi lever i egentligen!? 

Nu ska jag snosa bebis och vänta tills F kommer tillbaka hit innan vi kryper i säng. Han är hos en gammal vän nu ikväll och umgås. Roligt! 

Stora kramar till er och vi hörs mer imorgon! <3

Såhär satt vi och åt! Nu jäklar ska jag våga lite mer. Mitt barn är mitt allt och när han är hungrig så ska han få mat direkt. Så enkelt är det. Punkt slut. 

Kommentarer

 1. gona

  hej
  har precis blivit mamma för första gången. förlossningen gick jötte bra o både jag och bebis mår fint.
  Jag var väl förberedd på smärtan och planerade i förväg hur jag skulle kunna hantera det.
  mitt problem nu är amningen. Jag hade inte tänkt mig att det skulle bli större problrm att amma. utan det skulle va lite segt i början o sen falla på plats.
  men så är inte fallet
  det känns som att jag inte gör några framsteg att jag aldrig kommer lära mig amma. använder amningsnapp så att befinna mig utanför hemmet för att amma kommer inte på tal.
  Känner mig väldigt instängd och vet inte hur jag ska göra så att amningen blir bättre. har du några tips pch vad har du för upplevelse av amning.

  1. gabriellajoss

   Hej finis, stort grattis till din bebis! 🙂 Jag kan absolut dela med mig av mina amningstips lite längre fram i ett eget inlägg. Håll utkik här på bloggen! 🙂 Om du känner dig osäker på amningen så kan du alltid kontakta amningshjälpen. Dom är SÅ duktiga. Googla så hittar du 🙂 men som sagt så bloggar jag om det lite längre fram också, kram!

 2. Jennifer

  Åh, blir helt varm i hjärtat, så starkt av dig! Håller helt med dig, att amma sitt barn ska vara en självklarhet oavsett var man befinner sig. Förstår mig inte på människor som stör sig på detta, kolla bort då om det inte passar..
  Så fin bild på er förresten, man ser verkligen hur lyckliga in är tillsammans. Fina ni, stor kram!

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss