Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

ACO Minicare

I samarbete med ACO Hud Nordic har jag fått deras produktlinje Minicare hemskickat till mig. Minicare kräm är en fet kräm som behandlar extra torr och atopisk hud. Jag har hört mycket bra om dessa och det ska bli roligt att se vad vi tycker om dom här hemma.
Vi har hittills inte haft några rutiner för insmörjning när det kommer till Jason men jag har läst på massor om hur små barns hud reagerar på kyla och känner att det kanske kan vara en bra idé att börja. Kinderna och läpparna blir lätt röda och nariga av kylan och att smörja en eller två gånger om dagen verkar verkligen hjälpa. Jag har själv märkt av att minis hy har blivit lite känsligare nu när det blir allt kallare ute. Han får lättare utslag och blir snabbare torr på kroppen. Hittills har vi sluppit eksem och jag hoppas att det håller sig borta även i framtiden.
Annars så älskar ju Jason vatten och att bada. Direkt man stoppar ner honom i badet så ler och skrattar han massor. Underbart att se! Samtidigt så försöker jag undvika vatten så mycket som möjligt då jag upplever att hans hy torkar ut snabbare av det. Han kan även få små ”prickar” på huden lite här och där om han badar för ofta under en period. Min tanke är att det kanske blir bättre om vi börjar smörja in honom lite då och då. Ska helt klart testa och lovar att återkomma med resultatet.
ACO vill lyfta att det är viktigt vad man smörjer med att man kontrollerar att produkterna är noggrant testade vad det gäller effekt och säkerhet. Det ligger mycket forskning bakom ACOS produkter och dom har gjort omfattande studier tillsammans med dermatologer och deras patienter för att komma fram till dom bästa alternativen
Atopiskt eksem är den vanligaste formen av eksem hos barn. Dermatologer har gjort studier där man har sett att bland barn som blivit insmorda från födseln och under första halvåret så var det avsevärt färre som utvecklade atopiskt eksem jämfört med de som inte hade smort in sig.  Du kan läsa mer om eksem HÄR.
12539894_10208378195033803_1228750066_n
På bilden ovan ser ni alla produkterna. Jag har som sagt både läst och hört bra om dom från många mammor. Har ni testat någon av dom? Dela gärna med er av tankar och erfarenheter.  
ACO_Baby_Minicare_Kräm_100g_boxMinicare är gjord för extra känslig och atopisk hud och är utvecklad för att minimera sveda. Jag testade lite av krämen och den var riktigt fet och härlig.
original


Miniderm är ”barnläkarens förstahandsval” och innehåller 20% glycerol. Glycerol har vattenbindande egenskaper och detta bidrar till normalisering av torr hud.
12540415_10208378138232383_1902841677_n
En smörjdagbok fick vi också med. Så himla bra! Då kan man enkelt hålla koll på hur mycket man har smörjt – vilka dagar och hur många gånger. 
12511570_10208378138112380_1384554878_n
Man kan använda sig av dessa klistermärken också. Supersmart! Så blir det lite roligare. 
12540136_10208378391758721_356323672_n

Även denna bok var himla söt. Den handlar just om att det kliar och att smörja in. 
12506883_10208378138272384_2120716456_n
Ett litet uppslag i boken. =)
Jag tycker att det är viktigt att vi föräldrar får mer kunskap om våra barns hud! Så vill ni veta lite mer så kan jag rekommendera er att kika på filmen här nedanför =)
Canoderm® kräm 5 % karbamid. Receptfritt läkemedel för fuktighetsbevarande behandling av torr hud av olika uppkomst och för att förebygga återfall av atopiskt eksem. Läs bipacksedeln noggrant. Undvik att smörja i ögon, näsa, öron, öppna sår eller på slemhinnor. Krämen kan svida. Rekommenderas inte till personer med överkänslighet mot karbamid eller något hjälpämne. ACO Hud Nordic AB. www.aconordic.com Miniderm® 20 % glycerol, kräm eller kutan emulsion. Receptfritt läkemedel mot torr hud. Läs bipacksedeln noggrant. Rekommenderas inte till personer med överkänslighet mot glycerol eller något hjälpämne. ACO Hud Nordic AB. www.aconordic.com
Inlägget i samarbete med ACO

Kommentarer

  1. Linnea

    Håller med Julia!
    Så dumt hur dom marknadsför deras produkter. Det är oftast silikoner i dessa (plast) som lägger sig som en hinna (torkar ut). Sen är det en massa kemikalier. Bättre att använda helt rena oljor eller krämer från tex svenska märket Maria Åkerberg (superfina saker för både vuxna och barn). Annars Jojobaolja, mandelolja, kokosolja, bivax, sheasmör (underbar när det kallt och kinderna blir torra och röda). Försök att vara kritisk till att saker som säljs på Apoteket. Oftast så är det tyvärr sämre än vad en vanlig Svensson tror. Rena prisläget med så få ingredienser som möjligt som man själv kan förstå vad det är, är det bästa <3 prova smörja in med kokosolja när du eller Jason är blöta, underbart! Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig och tack snälla för så bra tips. STOR kram till dig och hoppas du får en underbar dag! :)<3

  2. Marissa

    Miniderm innehåller glycerol och läser man på vad det är så är det inget man bör smörja sig med.
    Tack för en superbra blogg, du har den bästa bloggen ever.

  3. Rebecca

    Jag hade först minicare och smörjde in dottern men tyckte den kändes så fet att smörja in med (som om den la sig på hyn istället för att sjunka in)och att den inte hjälpte. Blev tipsad om La roche postat http://www.apotea.se/la-roche-posay och tycker den funkar så bra på min dotters hud. Hört gott om miniderm också. Så olika det är för alla!

  4. Frida

    Tycker också om den serien. Jag brukar Ha olja i vattnet så behöver jag inte smörja in lika ofta, smörjer då bara in ansiktet med en kräm som jag inte kommer ihåg namnet på ☺

  5. Gabriella

    Jag använder endast olja till att smörja in mig själv och även min lilla 5 månaders. Olja är det bästa för att inte få huden att torka ut. I deras produkter finns alltid vatten med som en stor ingrediens och det bidrar till att huden ”fryser” när man kommer i kontakt med kyla.
    Tack för din superbraiga blogg! Kraaaam

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 låter ju superbra <3 KRAM och stort, stort tack för dom otroligt fina orden <3

  6. Sofie

    Har en dotter med atopiskt eksem. Vet du om man kan beställa boken och klisterboken på nätet? Eller om man bara kan köpa i butik.
    Mvh

  7. Julie

    Jag älskar mini derm salvan den äter verkligen super bra, hsr använt den sedan min dotter va 1 månad och idag är hon snart 11 mån, badar henne varje kväll o smörjer/masserar in henne i salvan efter badet. Har aldrig upplevt att hon vart torr eller något liknande ☺️ Kan verkligen rekommendera den.

  8. Julia

    Jag skulle aldrig smörja in min son i den salvan! Första ingrediens är vatten! De innehåller även dimetikon som kan man säga är plast som lägger sig på huden och den känns återfuktad, men i egentligen är den alltså inte det! Kör på olja istället, tex jojoba eller sesamolja!!

  9. Sofie

    Bra val av hudprodukter till din son.
    Jag själv har atopiska eksem, fick tyvärr ha kvar det som vuxen( blir 24 i år). Min mamma smorde in mig jämt och när vi hittade dessa produkter så blev mitt bättre än någonsin, jag har mini derm fast för vuxen :).
    Hoppas ni slipper eksem, det är himla jobbigt men med rätt produkter slipper man det jobbigaste.
    Ni är en himla fin familj 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad bra att du gillar dom! 🙂 Jaa, hoppas verkligen att vi slipper. Tack underbara du för så otroligt fina ord, stor kram <3

  10. Lovisa

    Har tänkt beställa Mini – care produkterna till vår lilla som kommer i April. Ser att du inte har deras hudkräm, finns någon anledning till det? Funderar på om det kanske är bättre att använda vanliga Mini – derm salvan som kräm? Tycker det är väldigt roligt med såna här tips inlägg (jag som ska bli första gång mamma. … haha) Du kanske kan skriva vad du och lilla Jason tyckte om produkterna när ni testat ett tag? Kram på dig! ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad roligt! 🙂 <3 Oj, det vet jag faktiskt inte.. 🙂 Men ska skriva mer om produkterna när vi har testat ett tag så håll utkik fina du! STOR kram och så kul att du väntar bebis! DU har något maaagiskt framför dig finis!

  11. Carolina

    Tycker dom är jättebra, moussen brukar jag använda ibland med att tvätta bort då han har bajsat tillsammans med en tvättservett!

  12. Lisa

    Hej Gabriella och tack för en bra blogg 🙂
    Tänk på att inte smörja in på hud som utsätts för kyla (t.ex ansikte) precis innan ni ska ut om det är riktigt kallt, det är vatten i dom flesta produkter och vatten fryser vid tillräckligt många minus. Då är säkert oljan bättre 🙂
    Jag har atopisk hud sen jag var liten men har tyvärr blivit beroende av allt kortison jag fått utskrivet genom åren, och då sprider sig eksemen så småningom. Så jättebra att du smörjer med mjukgörande istället för kortison direkt som vissa gör. Hoppas han slipper eksem, kram! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! 🙂 Tack för bra tips <3 Åh :/ Låter ju bra att det kan lindra lite iallafall. Hoppas också han slipper! <3 Kramar

  13. Amanda

    Mini-derm och Cano-derm är verkligen jättebra produkter. Min dotter är extra torr nu på vintern och där är Mini-dermen oslagbar. Har fått prov på mini-care produkterna som kommer väl till användning snart då vi väntar vårt andra barn inom 4 veckor. Som vi längtar och väntar hela familjen 🙂
    Tack för en superbra blogg! Kram!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åååh så underbart! STORT grattis till mini nummer två!! <3 Så underbart, förstår att du längtar. Och lycka till på kommande förlossning!! <3 TACK för så fina ord och vad kul att du gillar produkterna, kram <3

  14. Johanna altun

    Oxå fått testa det paketet. Krämen är super. Tvättkrämen har vi Oxå använt mycket. Dock tyckte jag oljan var sådär. Små barn bör inte bada mer än 1 gång per vecka och då min Alex har extremt torr hud är det ännu mer sällan här hemma. Blir mest avtorkning.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish