Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saturday

God morgon fina vänner!

Hoppas att ni mår bra. Vi mår toppen här hemma och jag bjuder på en status med lite allt möjligt:

– Igår bytte vi äntligen till sittdelen på vagnen och den gick verkligen hem. Jason tycker att det är jätteroligt att kunna “vara med” lite mer och se sig omkring på ett helt nytt vis.

– Jag har aldrig hittat fina blommor i Umeå förrän nu. Fick ett tips om ett ställe via en kvinna på instagram och var tvungen att åka dit igår för att köpa helgbuketten. Mycket riktigt så fanns det så mycket fint! Blev en lite dyrare bukett men det känns roligare att unna sig en sådan i veckan istället för att köpa tre halvfula buketter i veckan. Dessa blommor ska förhoppningsvis stå sig ett tag också. Håller tummarna att dom håller fram tills nästa helg.

– Min långfingernagel har gått av och jag har limmat fast den med lim (haha). Igår när jag skulle städa i badrummet så råkade jag slå i den i väggen och den knäpptes av på mitten. Gjorde så.jäkla.ont. Hade lite nagellim hemma så lagade den tills det är dags att fylla på dom nästa gång. Ska boka tid så att jag har inom närmsta veckorna.

– Tog en riktigt lång dusch igår och bara njöt. Hade i inpackning lite för länge, skrubbade mig, smörjde in mig efteråt.. Ja, ni vet! Så himla skönt och välbehövligt. Och sedan fick jag krypa ner i renbäddat och det kan ju vara den bästa känslan i världen!

– Även under gårdagen var vi ute större delen av dagen. Tog en promenad längs älven och köpte frozen yoghurt som vi delade på.

– F gjorde muffins med oboy i för några dagar sedan och sedan dess har jag varit sugen på dom varje dag, haha. Tanken var egentligen att äta kladdkaka men då kakaon var slut och det var sent på kvällen så fick han höfta lite med ingredienserna och experimentera lite. Resultatet blev som ni kanske förstår mer än godkänt! Mums!

– Snart åker vi ner till Stockholm igen hela familjen och det ska bli så roligt. Ska berätta mer sedan såklart!

– Kommer att välja ut vinnarna i tävlingen i samarbete med Libero på måndag så håll utkik om ni har deltagit!

– Jag är så himla kluven kring hur vi ska klä mini nu när vi är ute. Det är SÅ varmt men å andra sidan blåser det en del. Hur gör ni med era små?

– F frågade var jag önskar mig när jag fyller år ( i slutet av månaden) och jag vill ha den fina vasen “dagg” från Svenskt tenn! Och sedan vill jag ha massor av vackra blommor att stoppa ner i den. Någon annan än mig som är förälskad i vasen? Den är så vacker!

– Jag mår så bra av det fina vädret. Sommaren är verkligen en problemfri månad för mig och timmarna går på tok för snabbt. Älskar ljuset och värmen och allt det gröna ute. Blir så lycklig! Och jag kan tänka mig att jag inte är ensam 😉

13180874_10209354245874464_1617787730_n

Igår åt vi goda bananpannkakor till frukost. Mums! =) 

13162518_10209354245754461_599629752_n

Mammas hjärta. <3

13187860_10209354245474454_1474240925_n

Den fina buketten som vi plockade ihop. 

13162327_10209354245594457_1230995428_n

Och den goda glass-yoghurten som vi åt. 

Kommentarer

 1. Chloé

  Hej!:)

  Hoppas allt är bra med dig och din fina familj!

  Jag har följt din blogg ett tag och tänkte bara fråga om du/ni skänker pengar till välgörenhet, och om inte, varför?

  Kram!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Hej! 🙂 Allt är toppen, hoppas du också mår bra. Vi skänker pengar till “djurens rätt” varje månad! 🙂 KRAM <3

 2. Carolina

  Åh jag håller med, svårt att veta hur man ska klä lillen nu som du säger :/

  Vi har tagit antingen en tunnare kofta utanpå en body, mössa. Ibland tjockstrumpor beroende på hur varmt/blåsigt det är. Men har alltid med i vagnen en tjockare kofta, vantar och en filt ifall det blir blåsigt.

 3. Lisa

  Hej! Jag blir fortsatt lite nyfiken på dina tankar kring förskola, men ur en lite annan synvinkel än vad som tidigare tagits upp. Jag är själv föräldraledig med en kille på 13 månader och ska gå tillbaka och jobba efter sommaren. Det är visserligen med skräckblandad förtjusning, mrn som jag Faktiskt ser fram emot detta. Jag hade tidigare inte en tanke på att jag skulle längta tillbaka till arbete, för bara min Egen skull. Jag ser fram emot att få ta del av jobbvardagen igen, att träffa kollegor, göra “nytta” och bidra med det jag är duktig på.. att få vara vuxen och umgås med vuxna och så klart längta hem till min lilla kille. Jag hade som sagt inga sådana tankar tidigare. Tänker du att de skulle kunna dyka upp hos dig med? Är du öppen för att du om exempelvis ett år skulle kunna känna att det skulle vara dags med förskolstart även om det inte är planen idag? Jag tänker också på er som har den fantastiska möjligheten att få vara hemma en lång tid tillsammans, att det kanske kan kännas annorlunda efter en tid ensam hemma med J. Känner själv att man kan bli lite smått galen emellanåt och längta efter mer vuxet sällskap 😉 Även om jag har flera föräldralediga runt mig som jag umgås med. Men det är klart, tiden, planerna, tankarna och samtalsämnena kretsar ju ändå kring våra små ☺Nyfiken på dina tankar ☺

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Hej fina du! 🙂 Åh, förstår! 🙂 Självklart vet man aldrig vad som händer i framtiden men just nu är vi väldigt säkra på att vi ska ha honom hemma rätt länge. Sedan vet vi ju inte hur det kommer att se ut och kanske kommer vi att vara hemma alla tre ännu längre än fram tills januari 2017. Som det ser ut nu så ska F jobba ett tag efter föräldraledigheten och sedan börja plugga men det kan lika gärna bli så att han fortsätter vara hemma med oss ett tag till. Vi har inte planerat det så exakt utan tar det mer som det kommer 🙂 Men ja, som det ser ut idag så kommer han inte börja på förskola inom dom närmsta åren. Tidigast när han är tre år har vi sagt, kram! <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Vi brukar aldrig “tvinga” honom att sova utan kollar alltid efter signaler på att han är trött. Han gnuggar sig alltid i ögonen och gäspar när det är sovdags så det är då vi brukar lägga honom. Då somnar han alltid! Har tyvärr inga knep annars.. Men ett bra tips är ju vagnen! Känns som om iallafall Jason ALLTID blir trött när man är ute och promenerar och somnar rätt snabbt för det mesta 🙂 KRAM <3

 4. Emma

  Åh låter så mysigt! Är så glad att du inte slutat blogga! Har precis börjat läsa då jag själv drömmer om en liten bebis snart! Du verkar vara en underbar mamma! 🙂 Kram och tack för en bra blogg som inspirerar och gör mig glad <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men åh vad jag blir glad! 🙂 <3 Och så himla roligt! Önskar dig stort lycka till med bebisverkstaden! 🙂 OCH TACK för så fina ord. Stor kram <3 <3

 5. Tove Evensen

  Du har en sån himla fin blogg! 🙂 Längtar så tills på Måndag för att se vem som vinner, tycker sånt är så spännande! 🙂
  Jag har bf 20 maj och folk runt omkring oss ger oss stickade och tjocka (alltså verkligen jättetjocka) kläder till tjejen i magen, men det kan jag väl inte ha på min unge i sommar??
  Då är det ändå “gamla” människor med egna vuxna barn som ger oss detta, varför?
  Haha, det kan såklart inte du veta varför. Men jag tycker det är så konstigt att vi får det, då dem borde veta bättre, eller? 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jaa, han växer helt sjukt fort! <3 Nej.. Eller jo kanske räknas vi som långa men enligt mig är vi typ "Normal-långa" 😉 170 cm är jag och F är 180 cm 🙂 kram<3

 6. Pernilla (3 barnsmamma)

  Såna här varma dagar klär vi vår bebis med tunna långbyxor, tunn långärmad tröja, solhatt & så packar vi med en tunn kofta eller vindjacka. Sen är han rätt liten och ligger i vagn mest så vi har alltid med en tunn filt & en ullfilt. Tips är att köpa en ulldyna till vagnen, den är sval när det är varmt & värmer när det är kyligare!

 7. Lillemor

  Vad roligt det är att läsa din blogg!
  Det var din svärfar E som tipsade mig. Han kom till oss igår på väg upp till Umeå. Han sov över här och har nyss fortsatt sin resa.
  Mysigt med en baby 😊💜

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men åh vad roligt! 🙂 så glad jag blir! 🙂 Hoppas att ni hade det trevligt. Stor kram och ha en underbar helg 🙂 <3

 8. Razha

  Så glad att du inte slutade blogga.. Lägg inte energi på någon som inte ens vågar vara sig själv utan gör saker anonymt på nätet! Förresten när drar du vinnaren av libero produkterna? Vi behöver handla sån hehe ville se ifall vi har vunnit så att jag inte lägger pengarna på det då lillen behöver nya kläder oxå 😛

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack snälla du! 🙂 <3 haha, åh förstår <3 ska dra vinnaren på måndag så håll utkik! 🙂 KRAM <3<3

 9. Mathilda

  Vilket härligt inlägg! Blir så peppad på livet och sommaren av att läsa dina fantastiska uppdateringar både här på bloggen och på instagram, kram!

   1. Nathalia

    Shit så stor redan!! Ja och jag föder om tre månader! Herregud vad tiden springer.. Det är läskigt! 😮
    Känns som jag inte följt din blogg så länge men jag har följt den sen du var typ i 6e månaden med Jason! 😮 hehe Men det märktes att jag följt den ett tag för jag kollade typ 10 gånger om du hade uppdaterat efter det jobbiga inlägget. Älskar din blogg! 💕 Bäst av allt är att du alltid svarar när man har en fråga! Känns pinsamt att skriva av sig så här till en okänd människa men ville bara berätta hur fantastisk och inspirerande du är från min synvinkel! 💕

    1. Gabriella Joss
     gabriellajoss

     Men ellerhur! Går SÅ SÅ snabbt! <3 ååååh tack underbara du!! Nej men verkligen inte pinsamt!!! Blir så så så glad och du gjorde hela min kväll med dina fina ord. TAACK!! <3 och stort lycka till med kommande förlossning och dom sista tre månaderna av graviditeten 🙂 berätta hur det gick på förlossningen sen 😉 KRAM <3<3

 10. Julia

  Låter som ni har haft härliga dagar 🙂
  Efter att ha varit sjuk hela förra veckan har jag denna vecka arbetat upp energin igen. Igår åkte jag på en fotoutflykt med min mormor. Vi hamnade tillsist i Jönköping.
  Var väldigt trött efter det och är fortfarande det nu. Så ska vara lat o ta bilen till frisören nu.
  Hoppas ni får en underbar dag 🙂 <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss