Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

En dag på stranden

Igår bestämde vi oss för att ta oss iväg till stranden. Packade in i bilen och handlade med oss en engångsgrill och lite smått att äta. Var jättemysigt! Tyvärr hamnade det sand ÖVERALLT! Så nästa gång får vi ta med oss en bricka eller liknande om vi ska ha med oss mat, haha.

13313560_10209535211038480_1227755254_o

Till Jason köpte vi med oss kex med jordgubbsbitar i. Smakade på dom själv och dom var otroligt goda.

13324365_10209535210958478_861251322_o

Pappa F tar med mini till vattnet för att doppa fötterna. Blev dock bara F som doppade sina fötter då det var på tok för kallt för Jason.

13321271_10209535211878501_1544212753_o

Vi marinerade vego-filéer från “Anamma” =) Finns i frysdisken! Om jag grillar hemma marinerar jag dom i olivolja, citron-grillkrydda, soja och timjan! SÅ SÅ gott. Denna marinad är dock toppen om man ska köpa något snabbt.

13313412_10209535212078506_811550224_o13324455_10209535211958503_684128067_o

Försökte ta kort på F men han rörde sig som vanligt hela tiden och dom bästa bilderna jag fick till är dom två ni ser ovan 😉

13324431_10209535211798499_2104158379_o

Halloumi-ost, lite grönsaker + champinjoner, vegokött och potatissallad stod för gårdagens middag =)

13334637_10209535211518492_606454481_o

13340748_10209535211638495_1837737348_o

Amningsbrösten som inte ryms i BH:n. Har typ knöliga bröst hela tiden nu när vi drar ner på amningen! Gör SÅ ont! Igår ammade jag bara tre gånger + en gång på kvällen när han skulle sova. Har bestämt mig för att ta det som det kommer och låta Jason styra när det är dags att sluta. Vissa dagar vill han amma flera gånger och andra dagar är han helt ointresserad och vräker i sig “vanlig” mat.. Aja.. Det är jobbigt för mina bröst i vilket fall. Ni som har haft knöliga bröst som går mot mjölkstockning vet hur det är. Har ni några tips för att minska smärtan?

13342226_10209535212478516_285514321_n13340618_10209535210398464_2079564237_o13334568_10209535210998479_1579829351_o

Mamma älskar dig mest av allt i hela världen <3

Kommentarer

 1. Linnea Bergsten

  Såg de där vego-filéerna i frysdisken igår, och nu blev jag ännu mer sugen på att prova dem. Det får bli till helgen så nu håller jag tummarna för att vädret blir fint då 👍

 2. Malin

  Hej! Har ni testat “Oumph!” ? Kanske har missat om du har lagt upp det här på bloggen. Men det är gott! Lite annan konsistens än t ex Hälsans kök-grejerna. Sen vet jag inte om ni brukar käka så mycket tofu men det är ett annat tips från en som ätit veg i många år. Marinerad från Kung markatta är god 🙂 Kram!

 3. Isabelle

  Om du börjar få mjölkstockning tycker jag att det bästa är att försöka duscha varmt och “massera” ut mjölk så det inte är så fullpackat! Det har funkat för mig. Det gör ont men så värt de för att det inte ska bli värre 🙂 Lycka till och hoppas de blir bättre. Gör sååå ont😢

 4. Susanne

  Angående amningen så använde jag Medela vårtskydd (bröstvårtsskydd), köpte dem i början av amningen men har använt dem när jag skulle trappa ner på amningen och brösten vart spända och hårda. Dessa la jag i bh-n när det då behövdes vilket gjorde att brösten “tömde sig naturligt” och spänningen minskade. Det funkade för mig allafall 😊

 5. Lisa

  För att lätta på trycket brukade ja pumpa ut så trycket försvann på så sätt slapp iaf jag att få ont av att trappa ner /sluta amma 😊 lycka till och hoppas det blir bättre, gör ju så ont 😣

 6. Patricia

  Mitt tips är att ändå ta ett beslut att trappa ner succesivt. Om det blir mer vissa dagar och mindre andra dagar så tror jag det blir tuffare för kroppen. Eftersom Jason äter så bra med mat så kanske det räcker med morgon, mitt på dagen och kvällen? Eller bara morgon och kväll? Håll det så länge du vill och trappa sedan ner ett snäpp osv! 😊 kram

 7. Matilda

  De är väldigt viktigt att de inte drar åt brösten när man ammar! Att försöka undvika drag. De misstaget gjorde jag med mitt andra barn. Fick mölkstockning och de gjorde så ont. Även om de är varmt ute. För jag svettades men de blev så ändå. Så man ska hålla brösten skyddade. Är mitt tips 🙂

 8. Christine

  Gå i dusjen i varmt vann og masser brystene. Spesielt viktig å massere ut klumpene i brystet i sirkel bevegelser mot brystknoppen. Det hjelper noe 🙂

 9. Ida

  Ser jätte härligt ut ! Ett tips när jag försökte trappa ner på amningen som också var upp o ner, (hade en extremt tuttglad kille som hade kämpigt med vanlig mat) men dom måste ju få i sig mer än bröstmjölk. Men jag hade på mig sport bh heeeela hela tiden så det blev som ett tryck jag stod flera dagar i duschen o grät över hur ont brösten gjorde, o handmjölka bara ut tills det släpper annars ökar stimulationen. Det är mina tips 🙂 jag ammade i över 1år för att min son inte ville sluta hehe

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Haha samma här! Han är sååå tuttglad men visar mer/mindre intresse från dag till dag nu! <3 Tack för tips finis 😉 kram

 10. Malin

  Jag kanske är den enda som noterar detta men det ser ut som du har helt fel BH-storlek med tanke på att bh:n har åkt upp på ryggen på dig? Du kanske inte visste det men det betyder att du har för stor omkrets runt BH:n. Nu kanske du inte har orkat köpa nya om nu brösten går upp och ner i storlek för dig men tänkte bara vara snäll och tipsa dig så du slipper irritera dig på obekväma bh:ar i onödan, hehe.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag kör på mina gamla bhar som passar när jag inte har mjölksprängda tuttar haha.. Dom ökar typ två storlekar när dom är fulla med mjölk galet nog. Kram <3

 11. Theresé

  Ja, vilken tur för tillverkarna att alla gillar olika. Vi köpte samma sorts kex till vår dotter förra helgen. Som en nödlösning ifall hon blev hungrig under den långa bilresan. Vi båda smakade och konstaterade att de var toksöta. Och stackars lillan fick tugga i en evighet för det blev bara gegga i munnen som blev svår att svälja. Det blev istället att truga i våra släktingar en bit var och sen slänga när ingen ville ha mer. Men som sagt tur att alla gillar olika. Det ser ut som ni hade en riktigt mysig dag iallafall.

 12. Mia

  Hejsan…
  Tips:
  Även om du inte ammar din pojk, eller drar ner på amningen/matningen.
  Så måste du ju “mjölka ur” brösten själv.
  Lägg på värme, och tryck försiktigt ut, gärna i duschen.. (Inte jätte mycket, men lite så de lättar)

  De knöliga brösten du beskriver är att du e på Go väg att få mjölk stockning, så på med värme, sedan mjölka ut ordentligt!!!

 13. Emelie

  Ett tips är att använda amningsbh utan bygel, då byglarna kan “täppa till” och att handmjölka ur bara så den värsta spänningen släpper. Hoppas du mår bättre snart!

 14. Sandra

  Gud så underbart det ser ut ! <3 Är inget fan av stranden själv då jag har väldigt känslig hy o inte klarar av så mkt sol haha, o det där att man får sand överallt.. Men det är onekligen vackert ! <3

 15. Simoma

  Testa att tryck på knölen så mjölken i just den “säcken” töms lite 🙂 håll tuttarna varma 🙂
  Jag slutade över 1 dag och de tog 3 dagar sen va mjölken slut, fick som tur va inte ont. Hade på mej bh och tajt sport-bh 🙂

 16. Elin

  Hej! Ser fantastiskt ut, lyxigt att bo nära stranden nu på sommaren. 😍 Vad heter kexen som ni hade med till Jason och vart har ni köpt dem? Tycker det är så svårt att handla något “gott” till de små, blir alltid tråkiga klämmisar eller fruktpuréer här. 🙈 Kram! 🌸

 17. Lisa

  För tio år sedan när jag fick mjölkstockningså fick jag rådet att lägga vitkålsblad i bhn. Lite udda. 😊 men tror att det funkade. Har dåligt minne…

 18. Frida Bergman

  Hej!
  Har en son som är exakt 1 mån yngre än Jason o vi bor även i Umeå. Jag har erfarenhet av mååånga mjölkstockningar…tyvärr. Men! Då får jag möjlighet att hjälpa andra, förhoppningsvis! Det bästa tipset jag kan ge dig är att om Jason inte vill ammas o du har knöliga bröst (smärta också kanske) så BÖR du pumpa ut mjölk. Vet att du säkert inte vill det pga att mjölkproduktionen då ökar men jag är ledsen att behöva säga det, pumpa ändå! Så småningom kommer det bli mycket bättre då det balanseras upp i takt med Jasons amning. Massera bort knölarna samtidigt som du pumpar o du behöver inte pumpa längre om du känner att brösten inte spänner längre/smärtan har försvunnit. Det är viktigt att du är uppmärksam på när brösten börjar spänna för att förhindra att det går över till mjölkstockning. Om då Jason inte vill amma så pumpa. Det mest effektiva är att ställa sig i duschen, i varmvattnet o lägg handflatan längst upp på bröstet/bringan o dra sedan ned mot bröstvårtan. Vill han amma så börja med det bröstet som du har mest ont i/har mest knölar/är mest spänt.

  Hoppas du fick ut något av detta! Har massor med fler tips om du är intresserad!
  Du har förresten en underbart fin son. Kram 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åååh kul att ni också bor här!! 🙂 <3 Tack snälla du för så bra tips! 🙂 STOR Kram och tack för så fina ord. Blir otroligt glad <3

 19. Vernesa

  Min 6 månader gör så också, men det är antingen utvecklingsfas, tänder eller magen som krånglar så då brukar han vela ha met mat än amning, typ tre dagar ammar han minimalt för att sen amma som vanligt igen haha.. Jag friammar o ger ff smakportioner ibland mer ibland mindre..
  När min vägrar amma så bruka4 det gå när han precis vaknat eller medans han sover, så slipper jag knöliga bröst Hahaha 😂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   TACK finis <3 Har länkat den längre ner bland blogginläggen flera gånger så kika där 🙂 den är från ONLY 🙂 KRAM <3

 20. Johanna

  Mitt tips är att lätta på trycket när det spänner på haha, jag själv kan inte handmjölka men annars är det ett tips bara lite granna. Jag pumpade när det varit outhärdligt bara lite istället. Så det inte gör ont. Brösten anpassar sig efter efterfrågan. 🙂

 21. Johanna

  Fick också ont i brösten när jag drog ner på amningen . Mitt bästa tips är typ duscha varmt o massera haha. Det kommer ge med sig ganska snabbt, några dagar sen är mjölkproduktionen mer anpassad efter hur barnet äter. Så bara att härda ut 😉

 22. Sofia

  Om man dricker mycket pepparmintste så minskar mjölkproduktionen 🙂 Det brukar fungera fint. Hoppas det hjälper, jag vet hur fruktansvärt ont det gör med sprängfyllda bröst! Att smörja in dem med kall kvarg kan också vara skönt.

 23. Emelie

  Har inga tips men mitt ena bröst blev knöligt när jag drog ner på amningen. Jag masserade försiktigt i duschen. Tillslut ville dottern bara amma på natten och då hela tiden men det gjorde så ont i brösten så då valde jag att sluta helt. Inte värt att gå och ha ont enligt mig. Hade ju ändå ammat i 6 månader som var mitt mål! Gick då över till ersättning vid läggning och sedan en flaska ersättning tidigt på morgonen i nån månad sedan blev det välling vid läggning istället. Tips tryck inte ut för mycket mjölk för hand eftersom all mjölk som lämnar bröstet ersätts med ny.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss