Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Jasons favorit

En favorit som Jason har älskat sedan vi började med mat är sötpotatis och majs-puré. Vi gör den hemma själva och kokar upp en sötpotatis + tillsätter en burk med (sockerfri och ekologisk) majs mot slutet av kokningen. Häller av det mesta av vattnen (lämnar lite) och mixar ihop allt med stavmixer. Tillsätter en klick smör och sedan är det klart =)

13329816_10209535210278461_2108578495_n

Igår gjorde vi massor och fyllde upp små burkar här hemma. 

Kommentarer

 1. Jennifer

  Tror fler blandat ihop konserverna med salt. Flera kommuner rekommenderar att man inte köper konserver pga de gifter som finns i som bisfenol A som förbjudits i nappflaskor och barnmatslock tex. så ska man tex kemikaliebanta är det bättre med frystmajs än konserver även om de ligger i plast. Men receptet lät väldigt gott! Ska testas!

 2. Malin

  Jag själv köper majs från Green giant och den är saltfri 🙂 Man känner en stor smakskillnad från andra sorters majs på burk. Kanske värt att testa den? 🙂 Tänkte mest på kommentarerna här under ang salt 😉 Är övertygad om att du vet bäst för ditt barn men jag ville bara dela ett litet tips om ni inte redan använder den majsen 🙂 kram!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Är det majsen med en gubbe på? Det är den vi använder! Förpackningen är grön med lite blått och man köper den i tvåpack 🙂 det är som sagt en skrattande gubbe på förpackningen också 🙂 ekologisk och sockerfri och även saltfri med andra ord också 🙂 så bra! Har använt en annan tidigare också i mat som förmodligen innehåller lite salt men oftast använder vi den 🙂 stor kram finis och tack för informationen! 😉

 3. Martina

  Fast grejen med konserverad majs är att den är inlagd i saltlag och så små barn ska helst inte äta salt. Det är därför man ska ge fryst majs som man har kokat.
  Det är vad jag har hört i alla fall 🙂 kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Det är ingen fara med pyttelite salt. Blir en sådan liten mängd så spelar ingen roll 🙂 läs på livsmedelsverkets hemsida eller liknande. jag lovar dig att jag ALDRIG skulle göra något som skadar min son. Han är mitt allt och jag är otroligt rädd om honom. Så oroa dig inte. Men tack för din omtanke 🙂 stor kram till dig!

 4. Elin

  Använder ni majs på konserv? Har fått för mig att man bör använda fryst. Menar inte att jag vill påpeka, är bara nyfiken hur ni gör eller hört ngt om detta?

 5. Jennie

  Tack för bra tips!:) Hur mycket ger ni han vid varje måltid och hur många gånger om dagen får han mat?😊😘

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Det är så olika! Ibland ammar han större delen av dagen och äter bara lite fruktpuré och andra dagar äter han flera måltider och ammar bara morgon och kväll.. Så det är väldigt olika än så länge <3 Vi tar det lite efter hans behov och vad han visar att han vill 🙂 kramar <3

 6. Emma

  Fryser ni in eller har ni det i kylen? 🙂 Hur länge håller det isf? Vet inte hur mycket han äter per gång iofs 😀

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Har i kylen bara! 🙂 Gör kanske tre eller fyra burkar och det står sig ett tag så han hinner äta upp det 🙂 KRAM

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss