Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdag

Hej fina vänner och god morgon!

Allt bra!? Här är det jättebra och vi går i renoveringstankar så att det knakar om det. Bollar idéer och skriver upp hur vi ska prioritera. Kikar på golv och färg, mäter och planerar. Min mamma sa igår att nackdelen med att vi ska flytta är att man nu bara vill att sommaren ska gå snabbt och det är ju verkligen så! Istället för att försöka njuta så kliar det ju massor i fingrarna efter att få börja fixa och greja. Har ni tips på bra renoveringsbloggar eller instagram-konton med fokus på renovering? Tipsa gärna!

Igår hade vi en kille här hemma som iiiinte ville sova. Han vaknade riktigt tidigt på morgonen, sov cirka en halvtimme på HELA dagen och var sedan vaken till 23.30. Hur sjukt!? Han var riktigt övertrött mot slutet men höll igång ändå med leksaker, bitringar, dra mamma i håret, sitta med och kolla på TV i soffan med mamma och pappa, skratta åt hundarna.. Alltså han var så igång! Han brukar sova betydligt mycket mer på dagen + att han ändå brukar somna i hyfsat bra tid på kvällen – så detta var helt nytt för oss. Men mycket välkommet ändå! Varje sekund med vår skatt är så underbar =) Så vi klagar inte. För hans egna skull är det dock bättre att han somnar tidigare, hehe. Bättre lycka ikväll med andra ord.

Annars var vi hos mina föräldrar under eftermiddagen. Åt god middag, glass, jordgubbar, melon och fika. Rullade därifrån! Var så mätt! Tog också en lång promenad. När vi kom hem så drog F till gymmet (jag tränade på förmiddagen) och sedan bakade han bröd mot kvällen som vi kvällsfikade. Hade en jättefin måndag med andra ord.

Hoppas att ni får en jättefin tisdag! Stor kram <3

13319010_10209535213078531_801581117_n

Veganska pannkakor som vi åt för ett par dagar sedan =) Har verkligen dille på dessa godingar, haha.

13318900_10209535209758448_1352632737_n

Åt en glass vid älven och njöt av solen. Jag bränner mig typ aldrig men F fick värsta bonnbrännan, Blev så sur på honom för att han inte ville smörja in sig. Nu är solkräm inhandlad och han får inte gå utanför dörren om han inte geggar på sig massor. Är ni duktiga på att smörja in er eller hur skyddar ni er mot solen? Vet att även solkräm innehåller massor av gifter så är ju svårt att veta hur man ska förhålla sig till solskydd också. Jag tänker sol i lagom mängd för egen del. Men då har jag som sagt svårt att bränna mig till skillnad från F som bränner sig rätt snabbt.

13342118_10209535210238460_160749549_n

Jason på upptäcksfärd i gåstolen. Han är och drar i ALLT nu! Känna, klämma, plocka ner.. Så häftigt att se hans intresse för omgivningen. Han börjar verkligen bli stor! Kan inte förstå att han låg i min mage för cirka sju månader sedan.

13329801_10209543650809469_622815122_n

Jag och mitt stora hjärta på promenaden igår <3

13330491_10209543650689466_1672970708_n

Gårdagens mat hemma! Grönsaker i krämig sås med timjan =) Så gott och enkelt och snabbt.

Kommentarer

 1. Sandra

  Finns ju även ekologiska solkrämer som du kan kika på, apotea.se t.ex. har en del. Jag har dock inte testat några själv så kan inte rekommendera något särskilt märke. Kram!

 2. I

  Jag letade här om dagen efter solskydd till min son som är i Jason ålder. Man vet inte OM solskydd är skadligt. Så mitt beslut landade i att man vet att solen är det så jag smörjer med måtta där jag måste som armar, ben och ansikte. Heltäckande kläder i värmen känns hemskt varmt och han är för stor för att helt ligga i skugga hela dagarna. La roche posay finns för baby och den serien är framtagen av läkare har jag hört. Så den kör jag på. Lite dyrare men det är ju oftast bättre med. Hur gör ni med Jason? Så svårt att veta med alla rön tycker jag!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack snälla för tips! 🙂 Har ju bara varit soligt här i två dagar så vi har bara täckt med tunna kläder och parasoll, vagnen, skugga, solhatt, keps osv! Har gått bra än så länge 🙂 men köpte med oss lite kräm och solstift på apoteket nu idag! Fanns inte så mycket utbud men tänkte att något är bättre än inget 🙂 Så får jag söka vidare på nätet nu i lugn och ro 🙂 KRAM <3

   1. I

    Tack för svaret! Ja alla gör så olika men känns skönt att höra sig för ☺ har aldrig oroat mig speciellt mycket för strålning fram tills jag fick barn! Tänk vad de kan få en att ändra fokus snabbt! 😅

 3. T

  Använd Maria Åkerberg! Bara bra grejer i alla hennes produkter, både sminket och hudvården. Har bra solskydd med

 4. Charlotte

  Min felix har varit likadan med sömnen igår! Jag misstänker tand på G, men har även märkt att så fort det blir varmt sover han så här dåligt 😢
  Jag har sett det finns solkräm för barn utan dåliga saker i men vet ej märke.
  Kramis

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Snutte då <3 Jason sover ju inte dåligt utan vägrade helt enkelt att sova, haha.. Ikväll somnade han i bra tid som vanligt <3 hoppas han fortsätter göra det 🙂 Åh, tack för tips finaste du!! <3 ska kika på det <3 kramar från oss!

 5. Sandra

  Jag måste använda solskydd (med ganska hög faktor) för jag har sååå känslig hy, bränner mig jättefort om jag inte har det. Har äntligen hittat en jättebra i sprayform, den är genomskinlig o går in fort i huden o doftar gott 🙂 Till barnen kanske man ska titta extra noga efter ett bra märke (apoteket är nog bästa stället?) med tanke på gifter o så. Tror min är från NIVEA o det duger bra till mig ! 🙂

 6. Elin

  Att Jason sover dåligt kan vara ett utvecklingssprång. Ladda ner appen wonderweeks så kan du titta i den och följa honom i hans utveckling när han lär sig nya saker om sig själv och världen! Ha en superfin dag!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Han sover inte dåligt utan somnade bara sent den kvällen och ville liksom bara inte gå och lägga sig. Uttryckte mig kanske lite dåligt. Ska ladda ner den! 🙂 TACK för tips 🙂 Stor kram och detsamma <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Nej, men double caramel har jag ätit och den är såå god! Är känslig mot jordnötter tyvärr :/ KRAM

 7. sara

  Hej! Jag läste på lite om solskydd förra veckan då jag skulle köpa till min lilla plutt på 3,5 månad. Barn ska helst ha fysiskt solskydd. Det blandar sig inte med huden utan lägger sig som en vit hinna. Sen finns det kemiskt solskydd med nanopartiklar i. Det ska barn inte ha. Nu vet jag visserligen att så små inte ska vara i solen. Men bra att ha hemma ändå.
  Har hittat ett som jag köpte http://www.apotea.se/eco-cosmetics-baby-och-kids-neutral-solkräm-spf-50-plus-50-ml
  Den är en av få som var bra för barn.

 8. Mar

  En grej som ni kanske inte tänkt på är element vs golvvärme. Element tar onödig plats och ibland gör det också att man inte kan ha möbler hur som helst, då är det bra om man har golvvärme. Ett par vänner renoverade deras boende och tänkte inte på detta och dom önskar att dom hade gjort det.

 9. Samypd

  Detta säger jag med välmening. Förankra spegeln i väggen. Vi hade nyss flyttar å sonen var 6 månader, kröp fram till en av speglarna å den ramla (som stod löst eftersom vi precis flyttat) Som tur var precis bredvid honom men han hade tur! Grejen var att vi titta bort i 2 sek. Så även om man har stenkoll kan en olycka hända fort med dem små 🙁

 10. Malin

  Åh vad gott de där såg ut! Hur har ni gjort den krämiga såsen till grönsakerna? Ha en fin dag🙈❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Hackade lite olika grönsaker (paprika, aubergine, morötter) + champinjoner och stekte i olja. I med timjan, salt, vit och svartpeppar + lite crème fraich och lite imat och låt puttra 🙂 KRAM <3 och detsamma!

 11. Angelica elmblad

  Forever living har solskydd som är betydligt mer skonsamma mot kroppen än vanliga solskydd. Aloe Sunscreen är en sollotion med SPF 30. Innehåller hudvårdande Aloe Vera Gel och vitamin E. Den är skonsam och fuktighetsbevarande, samtidigt som du får ett effektivt skydd mot både UVA- och UVB-strålning genom utvalda filter.
  De fem solskyddsfilter som ingår är alla utvalda, kemiska filter för att minimera påverkan på huden. Det gör att Forever Aloe Sunscreen är både skonsam och effektiv. Den är också vattenresistent och behåller sin solskyddande effekt efter 40 minuters vattenaktivitet. Innehåller inga parabener.

 12. Milla

  Mums, timjan är ju bara så gott!!
  Kul med renoveringsplaner, men som sagt – det tar mycket tid, glöm inte att njuta v vår korta sommar!!

 13. Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma

  Här är det bra! Låg vaken och kollade länge, länge på en himla massa klipp med Leila och Roy Fares och när de bakar. Kör en 30 dagar challenge och har två veckor kvar idag – men fy fasen vad det hade varit gott med något onyttigt! Nog för att det ger en kickstart och resultat, men inte blir jag av med sötsuget, haha.
  Ha en fin dag härliga du!
  Kram <3

 14. Sandra

  Jag smörjer in de stora barnen (5 och 6 år) med spf 50. Dom ser ut att ha fått min hudtyp och jag bränner mig också rätt lätt. Så jag tar det säkra före det osäkra där.
  Själv smörjer jag in mig när jag vet att det kommer vara svårt att hitta skugga, typ på stan, vid vattnet osv. Är vi hemma på tomten brukar jag strunta i det. Nu har jag ju bebisen att tänka på, hon är bara 3,5 månad så ingen solkräm för henne. Vi ser till att hänga i skuggan eller går in och myser under värsta soltimmarna.
  Min man tror själv att han tål solen jättebra och aldrig bränner sig så han anser sig själv inte behöva solkräm. På kvällen tycker han synd om sig själv för att det svider på kroppen och dagen efter ska han minsann smörja in sig. Men då har svidandet lagt sig och så börjar allt om igen… 😒

 15. Jasse

  Jag gillar inte solskydd, känns konstigt att vara i solen på konstgjord väg. Jag är istället i solen så länge som min hud tål och sen håller jag mig i skuggan, har keps och täckande kläder. Enda undantaget är första dagarna när vi är utomlands eftersom solen är så stark. Jag kör samma grej på vårt barn, tycker att det är lustigt att vi är så försiktiga med allt men sen smörjer in oss med sånt.

 16. Emelie

  Mysigt måndag!!
  Jag smörjer mig alltid är väldigt noga då jag har ljus hy och är rödhårig så jag är jättekänslig för solen och blir enbart röd aldrig brun. I år är jag extra noga då jag är gravid. Men köpte evy som jag läst mycket bra om. Smörjer även min 1 åring med en som jag köpt på Apoteket som inte går in i huden utan lägger sig utanpå. Sen skydda med kläder är viktigt!

 17. vanja, gravid med första barnet

  Köp eco solkräm! Tror det heter eco cosmetics som är det mest giftfria alternativet, finns på apotea 🙂
  Har själv inte testat dom, men ska köpa det till nästa sommar åt mini, i år kommer hon vara så liten att jag ändå inte vill ha henne i solen 🙂

 18. Myh

  Det finns ju ekologisk solskyddsfaktor från t.ex. Eco cosmetics, som kanske känns lite bättre att använda i alla fall. Även om de inte är perfekta de heller 🙂 Det finns även speciella till barn från samma märke där ingredienserna är 100% från naturligt ursprung. Jag tycker de är superbra! Ett litet tips 🙂

 19. linn

  Finns en solkräm från ett märke som heter Eco! Den funkar super båda till vuxna o barn. Den ska vara fri från så mycket skit som möjligt! Finns på bl.a Apotea!

 20. Tove

  Hej Gabriella, vill bara ge ett litet tips! Vi hade en exakt likadan spegel hemma hos oss som stod på exakt likadant sett, men förra veckan så backade vår dotter in i den och då föll den över henne. Dom är ju supertunga så de small regält och spegeln gick i 1000 bitar, men tack vare en liten kista som stod brevid och fångade upp all kraft så klarade vår dotter sig mirakulöst! Men tänkte på de nu när jag såg bilden på Jason i gåstolen! Kan vara värt att skruva upp den för säkerhetsskäl! Skrivet i all välmening!😊

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss