Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon

Hej fina vänner!

Hoppas att allt är bra med er. Jason hade rätt ont igår i perioder under gårdagen av all tandsprickning och han ville amma, amma, amma och amma. Vi som börjat dra ner på amningen mer och mer. Det kändes lite som att falla tillbaka på ruta ett igen. Men känns det rätt så är det rätt och för egen del hade det bara känts fel att neka honom när han söker närhet och trygghet på det sättet. Han somnade tidigt på kvällen efter ett bad och jag och F såg på film i soffan innan jag tog tag i lite jobb. Är så glad att tandsprickningen än så länge inte har påverkat minis nattsömn iallafall. Hoppas det fortsätter så för hans skull. Så att han får vara pigg om dagarna.

Annars hade vi en riktigt lugn dag igår. Vi promenerade, handlade, gjorde fruktfat och myste framför barnprogram i soffan. Jason knaprade majskrok och låg i min famn i säkert en timme. Var det mysigaste jag har varit med om på länge!

Önskar er en jättefin dag! Stor kram.

13552510_10209788918221001_1789928543_n 13536089_10209788918261002_2016557230_n

Supergott! Dexter högg in på nektarinerna, haha. Han älskar nektariner, mango och melon och står alltid och tigger nedanför oss när vi äter i soffan. När det kommer till grönsaker så är det bästa han vet morötter medan Zelda älskar majs.

13563364_10209788918060997_357650887_n

Så otroligt tacksam över denna fina lilla kille. Det bästa som har hänt mig någonsin är att få vara din mamma. <3

Kommentarer

 1. Elin

  Hej, tusen tack för en underbar blogg!
  Kan du inte skriva lite om Jason? 🙂 ålder, vikt, längd, kläd strl, sov och matruniner osv osv. Jag har själv en liten kille på 5 månader och tkr det är så roligt att följa er! Ta hand om er! 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Hej fina du! Tack för så fina ord <3 jo, det kan jag kanske göra framöver! Men så roligt att du har en liten kille där hemma! 🙂 <3 visst är det mysigt med en liten!? 🙂 Hoppas allt är bra med er och stor kram till dig! Ta hand om er med <3 🙂

 2. Selina

  Hej Gabriella! Jag har en fråga till dig. Hur kommer det sig att du kan vara så smal och vältränad även fast att du äter som du gör? Skulle verkligen uppskatta ett svar. Har mycket problem med min vikt.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh, jag har bara bra ämnesomsättning! Sedan rör jag mycket på mig och ammar 🙂 så det är nog därför, kram

 3. Hanna

  Vad gott! Min lilla valp älskar melon. Han gillar också bubbelvatten, jättekonstigt :’D haha
  Han ska alltid ha ur mitt glas när jag dricker det, tror han gillar att det kittlas på tungan, han dricker och sedan sträcker han ut tungan (ser ut som en gäspning) och så vill han ha mer. Banan och gurka är också populärt

 4. Johanna

  Älskar att ni tar och uppskattar tiden till fullo med lille Jason, det är något han kommer minnas förevigt och känna trygghet i <3 Blir så glad när jag ser att ett barn får växa upp med så mycket kärlek! Ha en toppendag puss och kram!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jaa, vi älskar honom så mycket! Helt galet! <3 TACK för så fina ord underbara du och stor kram <3 hoppas kvällen blir fin <3

 5. Sofia

  Usch för tandsprickning! Min 9-månaders har precis fått din 8e tand, kan säga att jag är skapligt trött på tänder! Kan rekommendera att låta honom gnaga på en babytandborste eller en sån vanlig tvättlapp som är blöt med iskallt vatten (de tvättlapparna går inte sönder så lätt så känns okej att låta honom ha en i munnen under övervakning). Det verkar lindra här lite grann. Hoppas det ger med sig snart och tanden kommer upp för Jason!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men åh förstår det 🙁 jaa, vi har några tandborstar som hans mormor köpte åt honom! Han älskar att tugga på dom, haha. Tack fina du!! Hoppas det ger med sig för er med snart <3 så jobbigt att se dom ha så ont 🙁 kram

 6. Johanna

  Min son håller också på att få tänder (de två första nere.) Han är bara fyra månader men har haft en period nu när han vill amma som en nyfödd varannan timme på natten. Vi som hade fått till det så bra med amning bara en gång under natten. Men det kanske är tänderna som spökar då så han vaknar och vill vara nära? Så svårt när de inte kan berätta själva.

 7. Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadad

  Jag älskar era fruktfat! Blir alltid sugen på frukt och chocklad när jag ser dina bilder! Smaskens 😋 Gäller däremot att tänka lite på vilka frukter/grönsaker man äter när man är stomiopererad. Vid jul tryckte jag i mig en massa apelsin, big misstake! Låg ihopkrupen på golvet en timma senare med sån sjuk smärta att jag knappt kunde andas. Efter det har jag lärt mig att trådiga frukter och grönsaker bara får avnjutas med en munsbit eller två 😉
  Kram ❤️

 8. Julia

  För att undvika att han inte sätter mat i halsen ska han a l l t i d sitta upprätt när han äter 🙂 Vet att du gått kursen men är själv sååå nojig över detta. Hoppas du inte tar illa upp för det ser otroligt mysigt ut när han ligger 🙂 Kram!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Lovar dig att vi har koll på honom <3 är livrädd för att han ska sätta i halsen själv så är alltid 100% närvarande 🙂 tack för din omtanke, kram

 9. Isabel

  Vilka fantastiska ögonfransar Jason har! Hoppas han har mindre ont idag. Roligt med fler hundar som gillar frukt, min hund är fullkomligt galen i honungsmelon. Nu när det är varmt (har en hårig samojed) mixar jag honungsmelon och fryser in i kuber åt henne 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Ja! Dom är SÅ långa och böjda! <3 Hahaha men sååå gulligt! 🙂 vad gulligt av dig att göra det <3 kram

 10. Sandra

  Usch vad jobbigt för honom 😥 Jag doppade lillfingret i alvedon och duttade mot tandköttet på min ena son när han hade jobbigt med tänderna. Finns typ små nätpåsar man kan köpa och stoppa fryst frukt i som barnet kan suga på, kanske bedövar lite?
  Hoppas det går över fort 💕
  På mina barn var de första tänderna värst, sen var ju inte tandköttet lika ”spännt” så det gjorde (eller märktes iaf inte) inte lika ont. Håller tummarna att det blir lika för J.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh förstår <3 tack för att du delade med dig <3 hoppas det går över snart för vår mini 🙁 kram fina du <3

 11. Trebarnsmamman

  Ville bara skriva till dig och berätta att vi nu väntar en fyra (väldigt tidigt och osäkert än så länge, så kanske inte blir en fyra än) trots amning. Även lilla ”fyran” kom till på en gång (som sina syskon) trots att jag ammar trean (13,5 månader när fyran blev till) minst tre gånger om dagen. Tänkte att du ville veta det, eftersom jag tidigare hävdat att amningen inte gjort någon skillnad angående mina chanser att bli gravid (däremot verkar jag ha en gräns att 13,5 månader efter förlossningen bli fertil igen).

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men ååååh grattis!! SÅ underbart <3 vad avundsjuk jag blir! Men ändå otroligt glad för er skull <3 <3 stor kram

   1. Trebarnsmamman

    Tack! Som tur är konkurrerar ju inte min lilla med din lilla 😉 Jag hoppas att snart en liten förstår att det är ett utmärkt val att välja er familj! 🙂 Men hur som helst: stressa inte över amningen, det är inte bara det som styr.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss