Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

I vår resväska

När man ska resa med barn så är det ju myyyycket att tänka på och man vill inte glömma något hemma. Här nedan kommer vår lista på vad som ska med till Gran Canaria =) Vi tänkte beställa mat och blöjor från ett företag som levererar direkt till hotellet så att vi slipper släpa på det. Kan skriva mer om det sen om intresse finns? Tror att det blir smidigaste lösningen!

– Kläder till mig, F och Jason (vi har med ett set kläder per person för varje dag + lite extra tröjor och nederdelar)

– Badkläder till oss alla

– Uv-dräkt till Jason

– Solkräm i både Spf 30 och 50

– Aloe vera gel som svalkar huden efter en dag i solen

– Hudkräm, duschkräm, schampo, balsam, hudvårdsprodukter, tandkräm, tandtråd, tandborstar, rakhyvel, deodorant, parfym, smink, pincett

– Våtservetter och lite blöjor

– Haklapp och skedar för barnmat

– Plattång, hårolja och hårborste

– Solglasögon

– Hörlurar, mobil, mobilladdare

– Lite leksaker till Jason

– Majskrokar och ett par burkar mat + smoothie (resten av maten beställer vi som sagt direkt till hotellet)

– Uv-tält och parasoll till vagnen

– Vagn. Vi tar med vår Stokke Crusi som resevagn och så får vi köpa en ny vagn  till hösten/vintern. Crusin funkade ju verkligen inte i Umeås vinterväder och vi passar på att dra nytta av den så mycket vi kan nu istället. Den är riktigt smidig och tror att den kommer att fungera toppen på resan.

13552666_10209788171122324_2011730621_n

Förhoppningsvis klarar vi oss på dessa väskor + vagnen. Tror det blir toppen! Dom är inte överfyllda heller vilket gör att vi har plats för lite shopping om det skulle bli någon sådan. Fanns flera shoppingcenter i närheten så vi ska helt klart ta en sväng och kika iallafall =)

Kommentarer

 1. Aida

  Hej:) vi ska också iväg och vår barnmorska bad oss packa ner alvedon, temp då det inte är så roligt o gå o leta vart man kan köpa dessa i ett främmande land hehe , vätskeersättning om dom inte vill dricka. Myggnät, . De va fler saker som ja inte kommer på men ville tipsa dig isf 🙂

 2. Sara Leffler

  Haha tänker på inlägget du skrev om alla tips du får utan att be om det när jag läser alla kommentarer. Jättesnällt att folk vill hjälpa till och ge tips men jag förstår dig, blir mycket när ALLA har något att säga till om. Tror att ni kommer att få en fantastisk resa och du har nog koll på det mesta själv tror jag och om något saknas går det ju alltid att köpa där plus att man lär sig tills nästa gång vad som är bra att ha med och inte. Alla känner sina egna barn bäst! Är själv i vecka 27 och längtar redan till vår första resa även fast han inte är född än haha!

  Tittar alltid in på din blogg när jag känner att jag behöver en dos inspiration i vardagen 🙂 och tack för accepterad vänförfrågning på Facebook! kram på dig <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   TACK fina du! 🙂 Jaa, du har helt rätt!! 🙂 Åååh vad glad jag blir, tack! Du anar inte hur mycket det betyder för mig <3 stor kram och stort grattis till lilla bebis i magen!:) Så spännande!! 🙂

 3. Lisa

  Hej! Tack för mysig läsning här inne varje dag❤️ en fråga har jag dock. Jag känner att jag efter att jag fått barn blivit så rädd för att flyga (har en tös som är någon månad äldre än Jason). Jag har tidigare inte reflekterat så mycket över det där med att flyga men nu känns det som att jag inte kommer våga, tänk om det händer nått liksom? Samma med att vara utomlands, tänk om det händer något när vi är utomlands med vår lilla älskling, hur blir det då? Tänk om, tänk om, hela tiden. Hur tänker du om detta? Några tips på hur jag ska övervinna mina rädslor? Hoppas du vill svara på detta😊

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack för så fina ord!! <3 Jag känner precis likadant! Men så är det väl egentligen med allt får man tänka.. Det är väl större risk att man dör i en trafikolycka än att man dör i en flygkrasch? Så du vågar!! <3 Man kan inte vara rädd för allt. Det intalar jag mig själv iallafall. Sedan jag fick barn så känner jag iallafall precis som du! Därför valde vi ett riktigt "turistställe" att vara på så att det känns liiite tryggare, hehe. Ni klarar både flygresa och utomlandsvistelse galant! 🙂 Jag lovar <3 stor kram fina du

 4. Ida

  Glöm inte diskmedel & diskborste så man kan diska nappflaskor mm..! Disktrasa.. Små plastpåsar kan vara bra också & några påsklämmor. Handdukar till stranden. Badskor är också bra för det är svinvarmt i sanden, även till barnet!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Vi använder ju inga nappflaskor så tror inte det behövs 🙂 men handdukar ska vi ta med!! Tack för alla tips! KRAM <3

 5. Rebecca

  Gissar att du redan vet men med tanken på tidigare kommentar så får ha med sig så mycket barnmat/klämmisar som behövs för att klara resan/så länge som man ska vara borta. Hade med mig 3 burkar plus klämmisar när vi reste till Spanien. Sen köpte vi mat och blöjer i en super market. Funkade fint, blöjorna var så bra att ett paket följde med hem😂 Rekommenderar bärsele på flygplatsen om Jason godkänner en sådan. Jag använde även den i luften när min tjej inte kom till ro i famnen.
  Hoppas ni får en toppen resa!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jamen ellerhur! 🙂 Men va!? Vad var det för blöjor då? 🙂 Han gillar inte bärselen tyvärr så vi får bära på honom, haha. Stor kram och tack!!

 6. Nina

  Barnmat får man ha med sig i handbagaget även nappflaska med vatten. Det som de gör är att scanna maten i särskild maskin. Vi har flygit mkt med vår 16 månaders både utomlands och inrikes och aldrig varit ngt problem! Tips att amma vid start och landning vår dotter har ammat vid flygning och när de andra bebisarna har gråtit har hon nöjt sovit o suttat 😊 trevlig resa!!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men ellerhur! 🙂 Har hört det 🙂 jaa, vi brukar göra så! 🙂 supersmart ju 🙂 kram fina du och tack <3

  2. Hanna

   Vi var i Thailand, Kambodja och Vietnam med vår två månaders i två månader. Jag tyckte vi packade med för mycket nästan!
   Vi reste runt med endast varsin ryggsäck var. Men de vikigaste jag tog med var ett litet reseapotek (alvedon, termometer, näsdroppar) & tygblöjor, kallpressad kokosolja(!) samt lite kläder till bebis.
   Det var allt som behövdes!
   Ha en trevlig resa!

   1. Lina

    Behöver man inte lägga barnet för att byta en byxblöja? Tänker om bebisen bajsat loss så man behöver torka rent och så haha. Har bara Libero touch till vår sjumånaderstjej än så länge så ingen koll på byxblöjor 🙂

    1. Gabriella Joss
     gabriellajoss

     Jason bajsar inte i blöja 🙂 vi kör babypottning och det funkar jättebra. Så för vår del finns inget bajs i blöjan utan bara lite kiss och då är det lätt att byta utan att behöva lägga honom ner 🙂 Vi kör också Libero Touch men som sagt byxblöja, dom är så bra! 🙂 kram kram <3

     1. Lina

      Aha 🙂 vi kör också potta både för kiss och bajs (men blöja för säkerhets skull), typ alla tycker det är supertidiga eftersom hon bara är 7 månader. Jag tycker inte det ät så tidigt så blev väldigt förvånad över folks reaktioner.

     2. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh toppen! 🙂 jaa,jag tycker inte heller att det är tidigt. Alla barn är ju olika och Jason visar rätt tydligt att han inte vill bajsa i blöjan och att han tycker det är oskönt, haha. Kram fina du <3

 7. Sanna

  Ett tips att man inte får ha vätska (flytande) saker i handbagaget så lägg ner lite mat i stora resväskan oxå i fall dom skulle neka er i kontrollen på flygplatsen för det gjorde dom me en värdinna när hon hade med mig mat i handbaget

  1. Tesan

   Barnmat och dryck till barn ska aldrig vara några problem. Bara man visar upp allt i säkerhetskontrollen. Har flugit mycket med mina barn och det har aldrig varit några konstigheter.

  2. Tessan

   Barnmat och dryck till barn ska aldrig vara några problem. Bara man visar upp allt i säkerhetskontrollen. Har flugit mycket med mina barn och det har aldrig varit några konstigheter. Bättre att packa lite extra i handbagaget har vi resonerat vid ev strul med det incheckade bagaget. 🙂

  3. Jenny

   Barnmat får man alltid ha med sig igenom en säkerhetskontroll. Men inte vatten eller färdig flytande välling. Matburkar och puréer får alltid tar med i handbagaget. Jobbar som kontrollant och alla flygplatser har samma regler.

  4. Matilda

   Fast barnmat får man ha med sig i handbagage. Kan hända att man får smaka på vällingvatten etc för att visa att det inte är något konstigt men annars brukar det inte var några problem.

 8. Linda

  Efter att ha rest till både Cypern o Teneriffa med två barn märkte jag att lite tvättmedel är toppen att ha med! Vissa fläckar vill man ta tag i med en gång. Ha en härlig resa! Mvh Linda i Varberg

 9. Emelie

  Vill ge ett tips, parasoll till vagnen man kan sätta dit 😊 Åkte till Cypern när våran kille var 11 månader och när man är ute och går osv ogillade han att få solen på sig. Kram.

 10. Helena

  Vad härligt att åka iväg! Älskar att åka på semester med min lilla familj, så är lite avis på er;)
  Ett tips är att hyra en väska “airshell” de skyddar vagnen super bra vid flygresan. Man bokar på internet o hämtar på flygplatsen i Umeå. Lite otymplig men vi har alltid åkt buss/taxi direkt till hotellet så då har det inte spelar någon roll. Kan verkligen rekommendera det!
  Ha en riktigt trevlig resa! Kram

 11. C

  Hej fina du. Kan inte du göra ett youtube klipp “whats in My diperbag?” Så roligt att kika vad andra har i sina skötväskor 🙂 kram

 12. Sara

  Bara ett litet tips: Undvik spf 50 då det krävs MASSOR mer kemikalier för att framställa och bara är 1 % mer skydd i spf 50 mot för spf 30 😊 ha en trevlig resa! 💗

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack för tips 🙂 Har köpt en ekologisk som jag hört så mycket bra om så tror att den är okej ändå <3 kram och tack

 13. Mimma

  Hej fina du! Har helt missat att ni beställt en ny resa? När åker ni o vart? Hoppas ni får en fin första semester som familj! Kram <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Vi åker till Gran Canaria om en vecka! 🙂 kika i arkivet så har jag gjort ett eget inlägg om det för några veckor sedan <3 stor kram och tack <3

 14. Matilda

  Tar ni med er barnmat på flyget? 🙂 ett tips är att isåfall sätta all barnmat i en egen plastpåse eftersom de kollas i en egen maskin i säkerhetskontrollen 🙂 lättare att bara lämna över påsen till dom istället för att behöva gräva runt i väskan och hitta alla burkar/smoothies 😀👍

 15. Elin

  Tänk på att om ni tar deo och parfym på kvällen att tvätta av det ordentligt med tvål innan ni solar igen, det finns annars risk för hyperpigmenteringar när solen är så stark i kombination med parfym på huden! Hoppas ni får en fantastisk resa 😘

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss