Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntSkönhet

Några billiga skönhetstips

– En perfekt skrubb för läpparna kan man göra enkelt hemma. Jag brukar blanda olivolja med socker tills jag får den konsistens jag vill ha. Lämnar läpparna silkeslena och fina. Älskar!

– Kokosolja går att använda på typ.. ALLT. Jag brukar smörja in mig med den istället för vanlig body lotion. Går in snabbt i huden och återfuktar jättemycket. När jag var gravid så smörjde jag alltid in magen med just kokosolja. Går också att använda i håret och ögonfransarna som inpackning. Jag brukar också använda kokosolja när jag rakar benen istället för tvål eller raklödder. Funkar minst lika bra!

– Blanda lite bikarbonat och vatten och massera in på händerna och naglarna. Lämnar händerna så lena och friska!

– Om huden är torr så kan man mosa avokado och sedan lägga över dom torra partierna. Jag brukar låta den sitta på huden rätt länge (typ en halvtimme) och sedan skölja av. Hjälper verkligen!

– Låt din inpackning verka under en handduk lite extra länge innan du sköljer ur. Håret blir extra lent! Se till att handduken är varm så blir resultatet ännu bättre =)

Har ni några smarta och billiga skönhetstips som ni vill dela med er av?

11304446-10206768356108836-1184446446-n

När jag var yngre fick jag höra att man kunde få vitare tänder av att gnugga in jordgubbar mot dom, haha. Vet dock inte om det stämmer då jag aldrig provat!

Kommentarer

 1. Magsie

  Vad sjukt! Inte ens min 4-åring får varken läsk eller godis ännu! Han har ej upptäckt det och vi kan både dricka och äta sånt framför honom, han är glad om han får russin eller en banan. Förstår inte varför man ens bjuder barnet på sånt skräp i onödan…

 2. Lisa

  har tagit ditt tips att smörja med kokosolja nu när jag är gravid. Är sååå mycket skönare än vanlig lotion. Hoppas på att slippa allt för mycket bristningar, men om dom uppstår har jag gjort allt jag kan och det är ju inte hela världen 🙂

  1. gabriellajoss

   Men ellerhur! 🙂 det är såå härligt med olja 🙂 hoppas du slipper! Jag slapp helt undan från bristningar men som du säger så spelar det ju ingen roll om man får några, kram kram

 3. Marie

  Ett gammalt husmorsknep är att fukta tandborsten lite, doppa den i bikarbonat och borsta tänderna 🙂 Smakar inte direkt gott men känns fräscht efteråt och tar bort en del missfärgningar!

 4. Ellinor

  Att man får vitare tänder av att gnugga jordgubbar mot dom var nytt för mig, men däremot vet jag att insidan på bananskal funkar! 😃 Kram

 5. Emma

  Har provat kokosolja i håret en gång, en exakt som du har! Vet inte om jag tog för mycket eller gjorde fel 😛 Alltså det blev sååå fettigt, såg ungefär ut som jag doppat det i just fett! Fick duscha ur håret med schampo 2-3 ggr för att få bort det, alltså dan efter, för jag såg inte riktigt klok ut 😛

  1. gabriellajoss

   Men va!? Haha, la du i hela håret då eller bara topparna? Jag lägger bara i topparna och det blir såå mjukt 🙂 kram <3

 6. Susanna

  Använder alltid balsam när jag rakar benen mm, blir super mjukt. Såg detta på tv en gång när dom testade att raka ena benet med balsam och andra med raklödder och bäst resultat blev det med balsam 🙂
  Ett annat tips är att sova med några droppar olja i håret göra en lös fläta så går inte håret av lika mycket undern natten när man vrider och vänder sig. Kram!

 7. Linnea

  Skrubba kroppen med kaffesump!
  Det kanske låter/ser lite äckligt ut men jag tycker det är så härligt efter 🙂 Blir både peeling + som att du smörjt i dig 🙂

  1. gabriellajoss

   Jag lägger bara på lite innan jag ska sova 🙂 dock inte så ofta men ibland! Upplever att dom blir lite mindre torra, kram <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss