Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att bygga upp en basgarderob

Fick en fråga om hur jag har byggt upp min garderob och om jag har tips på hur man enkelt och billigt kan bygga upp en basgarderob. Jag är helt klart intresserad av kläder men rätt ”vanliga” sådana. Det modebloggarna klär i skulle jag nog aldrig ta på mig trots att det ser väldigt snyggt ut på deras kroppar. Skulle känna mig så himla obekväm och konstig. Jag är inte alls mycket för färgglada kläder utan gillar naturnära färger och enkla mönster. Mina favoritfärger på kläder är svart, beige, vit och grå. Låter kanske tråkigt men jag tycker om det allra bäst. Ibland klär jag mig i något mer färgglatt men det är rätt sällan. Och då kombinerar jag alltid med ett par svarta brallor, hehe.
Mina bästa tips är att kika in på H&M, BIKBOK och Gina Tricot. Dom har jättebra basplagg till bra priser. Man kan fynda linnen, toppar och sköna byxor och komma undan billigt! Jag gillar ju inte jeans då jag tycker det är så oskönt men ett par snygga sådana känns ju som en bra start för att bygga upp en snygg och enkel garderob.
Här nedan kan ni se ungefär hur jag har tänkt med min garderob. Några ”måsten” i mina byrålådor som utgör en bra bas och går att kombinera hur som helst med varandra är:
– Sköna och snygga byxor. Jag gillar byxor som sitter åt men ändå sitter löst. Gud vilken dålig beskrivning, haha.. Men ni förstår nog vad jag menar! Jag har några par svarta, ett par grå och sedan rätt många i olika mönster och färger som jag kan matcha till mina enkelfärgade toppar. Om du finner ett par byxor som du ÄLSKAR så rekommenderar jag att köpa två eller tre par direkt. Det är skönt att ha en backup om ett av paren skulle gå sönder. Man har ju en tendens att använda byxor man gillar väldigt ofta i vardagen.
– En svart och en grå kofta är två måsten i min garderob. Dom kan jag kombinera och matcha med precis allt! Färgglada toppar, ljusa toppar, mörka toppar, över klänningen på sommaren en kylig kväll. Ja, ni förstår. Det är sådana där bra-att-ha-plagg!
– Några linnen och toppar. Om man satsar på naturnära och enkla färger så går dom ju att kombinera till allt. Till kjolar, till jeans, till shorts, till byxor. I alla möjliga färger dessutom. Jag kör mest på samma färgskalor men olika modeller. Vi har alla vår favoritfärg som vi tycker att vi klär bäst i och du kan ju köpa olika modeller men i samma färg för att ändå få lite variation. =)
– Ett gäng färgglada plagg eller plagg med roliga mönster är alltid kul att ha! Och har man (som jag) mycket basplagg hemma så är dom ju lätta att matcha och matcha på olika vis. Då kan man bära upp sitt färgglada/mönstrade plagg olika varje gång.
– Att klä upp sig hör ju kanske inte till varje mammas vardag. Vill man ändå ha något i garderoben som man kan dra fram till fest så är en svart och enkel klänning ett ”måste-ha”. Den kan man använda gång på gång och matcha lite olika varje gång genom att byta ut smycken, skor eller byta håruppsättning. Så en svart klänning som passar perfekt på din kropp är ett stort tips!
– Investera i en snygg väska som passar allt! Jag köpte min svarta väska för typ 3000:- år 2013 (tror jag att det var) och den är fortfarande min favoritväska som jag använder överallt.
– När det kommer till skor är jag SÅ tråkig. Ni som har läst min blogg länge vet att jag hade högklackat förut VARJE dag. Så sjukt. Förstår inte hur jag orkade. Jag har över 20 par klackar från Jeffrey Campbell bland annat.. Alla mina klackar ligger nu nerpackade i förrådet i kartonger. Nu kör jag på SKÖNA skor och dom ska gärna ha någon säsong på nacken för att jag ska slippa skavsår och liknande. Jag brukar bo i ett par converse under varmare tider och på vintern och hösten så har jag vanliga svarta kängor. Brukar köra ett par låga och ett par lite högre. Mitt tips med skor är väl egentligen att inte lägga ut för mycket pengar på skor som man kanske inte kommer att använda. Ett par svarta eller vita funkar ju till alla kläder och i alla väder. Typ =) Så tänker jag iallafall och köper därför aldrig skor som man måste matcha med något speciellt. Då kommer dom sällan till användning. Skor som jag alltid har hemma är: ett par svarta och enkla ballerinaskor, ett par vita converse, ett par svarta kängor och ett par träningsskor.
14080877_10210339204977826_1798264158_n


Här har jag på mig ett par färgglada tights från aim´n som jag kan matcha med massor av olika toppar i min garderob. Allt från svart till grått till vitt funkar ju! =) Just träningstights gillar jag att ha lite färg på och sedan kombinera det färgglada med någon basfärg.

Kommentarer

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss