Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGraviditeten

Sjuka saker folk sa till mig..

..När jag var gravid! Här kommer en liten lista med grejer jag fick höra när Jason låg i magen. När man är gravid så är det nästan som om folk tar sig friheten att säga vad som helst! Det följer med även efter förlossningen men just under graviditeten var det HEMSKT. Fick till och med stänga av mitt kommentarsfält på bloggen för att folk kommenterade på var och varannat inlägg om vad jag skulle och inte.

– ”Ditt barn kommer att bli hörselskadat om du dricker något med kolsyra”. Detta fick jag höra mer än en gång! Hade jag otur skulle bebisen bli helt döv och inte höra något alls.

– Om jag åt för mycket frukt så skulle barnet dö av sockerförgiftning. Jag fick ett jättelångt mail en kväll av en kvinna som förklarade för mig hur vidrig jag var som åt fruktfat så ofta. Jag borde ju tänka på barnet och ja.. det kunde ju bli dödfött om jag inte skärpte mig och slutade äta frukt. Blev helt paff och trodde att det var ett skämt. Läste mailet om och om igen.

– Sushi var ett big NONO! Jag la upp bilder på min vegetariska sushi som var gjord på tofu och avokado och genast strömmade kommentarerna in om att det är superfarligt för barnet. Det kändes nästan som om folk bara skrev det för att dom hade hört någon gång och någonstans att sushi inte är lämpligt för gravida. Som om dom inte ens visste varför. Jag vet att man kan äta sushi med fisk också (det är väl nya riktlinjer nu?) om man är gravid men med grönsaker borde riskerna vara NOLL.. Eller?

– När jag var på ”gravid-grupp” (för första och sista gången) så fick jag frågan om min mage inte var onormalt liten och om jagvar säker på att barnet levde där inne. ”Hade min mage varit så liten hade jag nog varit orolig konstant” sa en annan blivande mamma till mig. Mitt hjärta gick sönder och jag kände tårarna bränna. Jag hade precis varit på kontroll hos barnmorskan så kunde få fram att bebisen mådde bra och att jag precis hade hört hjärtat slå. Men ja, det var inte roliga ord att höra.

– Om jag sov på rygg så kunde barnet växa fast i min ryggrad. Så det skulle jag passa mig noga för!

– Att gå till gymmet var rena rama dödsfällan för bebisen sa många. Man ska absolut inte röra på sig som gravid och det jag skulle göra var att ta MAX en kort promenad om dagen. Göra squats var livsfarligt och ännu farligare var det att använda gymmets maskiner. Jag skulle passa mig för missfall och jag var oansvarig som ville träna i vecka 28.

– Eftersom att jag var (och är) så ung så skulle mitt barn bli korkat. Jag borde helst ha skaffat barn när jag var över 30 för då är man smartare och ”smartheten” överförs till barnet. Oansvarigt att skaffa barn innan man fyllt 30 med andra ord. För innan det är man inte vuxen på riktigt och rätt så korkad.

– Om jag såg på TV för ofta som gravid så skulle barnet bli vant vid andras röster och inte få anknytning till mig som mamma. Så helst skulle jag stänga av tvn och enbart prata med magen konstant under min vakna tid. Annars kunde barnet bli skadat och inte finna relation till sin mamma.

11741886-10207301808684817-206664835-n

Här hade jag min mini i magen <3 Har ni fått höra något sjukt under era graviditeter? Dela gärna med er!

Kommentarer

  1. Julia

    Men altså, fy vad elaka saker människor säger. Är själv gravid nu på vecka 41 men har inte fått höra nåting sådär elakt. Fy.
    I Finland är sushi en big no no under graviditeten iallafall, men ni har inte samma regel i Sverige? Älskar din blogg <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det är hemskt 🙁 <3 så skönt att du sluppit det. Jag tror att det är OK på att äta sushi med fisk om man köper färsk! Kram kram och tack fina du <3

  2. Elin

    Hahaha jag orkar inte vad folk är lustiga. Varför är det helt plötsligt okej att kritisera och ge oönskade råd när någon är gravid?
    Jag har nu under tidig graviditet vid två tillfällen fått höra: ”Är du gravid? Men det syns ju inte alls i ansiktet på dig? Man brukar ju se det i ansiktet annars…” Måste vara något fel på mig 😉 Fantastisk blogg, ljusar upp mina dagar. Fortsätt med ditt grymma arbete <3

  3. Sandra

    Sånt har jag aldrig fått höra, var dock 33 resp 35 när jag var gravid med mina… men har hört från yngre mammor som fått dessa dumma kommentarer. Orecis som som dom tror att dom har rätt att säga precis vad dom vill bara för att man är en yngre mamma. Sitter faktiskt inte i åldern. Där finns dåliga mammor som är i min ålder. Så länge man tar hand om sitt barn så spelar det inte så stor roll om du är 20 eller 35.
    Tycker inte din mage är liten.. sen ser ju alla gravidmagar helt olika ut.. är ju hur bebisen ligger i magen o vilka anlag man har.. blir så trött på vissa ibland.
    Stå på dig du är en hur bra mamma som helst <3 <3
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 <3 jaa, så är det ju verkligen! TACK för så fina ord, jag blir hur glad som helst, kram <3

  4. Hanna

    Amen Herre gud!!! Är ni säkra på att Jason faktiskt lever?? Han är inte ett spöke? För det verkar ju rätt tydligt ( med tips från experterna) att oddsen för att han skulle vara vid liva är minimala! Jag är inte gravid själv, men det enda jag hört är det med sushin, men jag har trott det har varit pga räkorna och laxen, men det kan ju omöjligt vara ett problem för dig som åt de vegetariska!
    Stor Kram till dig!

  5. Sheima

    Hahahaha alltså jag kan inte sluta skratta..växa fast i ryggraden?!?!? Barn efter 30 för att man per automatik är smartare då? Alltså herregud!!

    TACK Gabriella för att du delar med dig och tack för att du är stark och mogen som orkar med sånt här!

  6. Helena

    Jösses de där var typ det knäppaste jag läst!! 🙈 Jag håller på med hästar, rider och tävlar, red fram till en månad innan förlossningen och det retade massor av folk som sa att det skulle försvåra mitt förslossningsarbete att jag red så länge 😂 Att folk orkar haha!

  7. Sofia

    Asså WOW. Sitter och läser ditt inlägg och känner hur ARG jag blir. Du har så rätt i det du skriver, att när man är gravid så tror folk att dom får kommentarer hur o vad dom vill. Och ush för vad folk har sagt till dig.. vill bara krama dig.

  8. Jessica

    Det där med liten mage fick jag också höra, och då väntade jag barn nr 2 . ” oj ska man verkligen vara så liten om magen i vecka 20 om man väntar andra barnet?! Har aldrig sett nån så liten som väntar på barn nummer 2″ och det fick jag höra av en sjuksköterska på mitt jobb. Då blev jag nojjig. Hahaha men det där med kolsyra har jag aldrig hört, shit då skulle båda mina barn vara totaldöva så mycket läsk jag drack 😂

  9. M

    Det är sjukt hur människor lägger sig i vid graviditeter! Jag är gravid nu och har märkt hur folk försöker trycka på mig en massa trams. ”Gör du detta kommer du eller ditt barn få hjärnhinneinflammation”, ”Om du tränar kan du få missfall”. När vi berättade för ett kompispar och fick det här svaret direkt, ”Passa er så att ni inte ångrar er, det är en jävla börda med barn ska ni veta! Ni kommer inte orka någonting annat! Inte det första man vill höra från några vänner. Den största chocken var när min kompis skrev ”Du borde inte göra abort då? Vi lovade ju varandra när vi var mindre att vara gravida samtidigt”. Det kom som en käftsmäll! Vem skriver ens så. Men tyvärr finns det många avundsjuka människor där ute som vill ta bort glädjen för en.

    Ni verkar vara jättefina föräldrar och jag ser upp till er som det. Jason kommer få en jättefin uppväxt, utan tvekan! Kram ☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det är ju så.. Man blir mörkrädd nästan! Tack för att du delade med dig och TACK för så fina ord! Betyder så mycket för mig 🙂 STOR kram <3

  10. Sandra Lindblad

    Alltså på riktigt?! Vad har andra för rätt att kommentera nåt de ej vet något om?! Blir så arg 😠 Alla gör så som de sjävla ser bäst ❤ Jag skulle säkert ha låst in mig och ej vågat ut om någon sagt så till mig 😢
    Det enda jag fick höra var hur stor jag var och magen Vah har du ej fött ännu? Du e juh så stooor. Hade riktigt illa att vara. Alla är olika och åt mej satte sig kilona på vad jag än gjorde 😑

  11. Sara

    Herregud så mycket knäppt!
    Men jag håller med dig, deg är som att folk tror att de har något frikort att säga vad de vill bara för att man är gravid.
    Jag fick en himla massa kommentarer om vad jag åt: oftast att jag åt för lite, vilket jag inte direkt gjorde med mening då jag mådde såå illa under halva graviditet och fick vara glad för det lilla jag fick i mig.
    Så först sa de att jag åt för lite, och sen när jag i försök att kväva illamåendet och få i mig nåt alls tog en kaka så skulle jag tänka på vikten, och att ”inte äta för två”.
    Mestadels var folk dock extra trevliga och delade med sig av sina erfarenheter om barn och graviditeter, tack och lov 🙂

  12. sandy

    Tycker att det är komiskt att mman ska vänta och skaffa barn tills man är 30. Ju äldre man blir desto svårare är det att bli gravid. Sen vet man väll själv när man är redo att skaffa barn o ålder har ingen betydelse. Sen kanske man ska skaffa barn när man är 40+ (om det ens går) då skulle ungen bli ett supergeni haha nej fy för inkompetenta människor.

  13. Danie

    Det som är så galet är att det inte är söta tjockiskommentarer man får heller, utan elaka påhopp. Det finns massor med roliga eller söta sätt att påpeka att jag blivit rundare om magen under min graviditet, om man nu tvunget måste göra det. Ändå får jag höra saker som :
    ”Hej, ditt feta djur!” ”Tjenare tjockis!” ”Fan, som du ser ut!”

    Helt onödigt! Som tur är så tar jag det inte så personligt men jag svarar ändå att jag inte hälsar på folk som snackar till mej på det viset. Hur ska dom annars fatta?!

  14. T

    Har mest fått höra tvärtom angående träning: ”du måste röööööra på dig, om du inte gör det kommer du aldrig klara förlossningen”, ”du måste träna upp dig, träning är bra, du kan inte bara sitta still hela tiden”

    Blev ledsen då jag en period hade väldigt ont i ryggen och varje steg jag tog klämde en nerv så benet nästan vek sig, hur f*n ska jag orka träna då? Nu känns det bättre (vecka 37 imorgon) men jag struntar fortfarande i att träna, jag ORKAR inte, helt enkelt. Men jag är tydligen en dålig mamma för att jag är så himla lat.. Sedan har jag faktiskt fått höra ”du måste ju äta för två” (really, trodde inte att någon fortfarande trodde det) – jag bestämmer själv vad, och hur mycket jag äter. Levde på frukt och bär de första veckorna för att jag mådde SÅ illa, kunde inte äta protein utan att det vände sig i magen. Nu är det som vanligt, tack och lov.

    Annars har jag nog haft tur, ingen främling har påpekat min mage eller utseende, men har fått några ”hej tjockis”, ”börjar det bli jobbigt att vara tjock” osv. från anhöriga, vilket jag inte uppskattar som föredetta anorektiker. Jag orkar sällan ta konflikten, så jag bara hummar med, fast man borde ju egentligen säga att jag inte VILL bli kallad tjock, för det är inte vad man är när man har en bebis i magen. Har från många också hört att jag har en väldigt liten mage, men det har ju gjort mig glad(vet ju att den är fullt normal), blir mer ledsen när någon tycker den är stor, även om ingen direkt sagt det. Kram till dig!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men herregud.. Tack för att du delade med dig. Blev så ledsen av att läsa allt du fått höra.. STOR kram tillbaka <3

  15. Lisa

    Alltså yeez! Jag sitter här och skrattar åt vilka konstiga folk det finns, åt deras lika konstiga kommentarer och åt att dom har mage att vräka ur sig vad som helst.

    Alltså, frukt är nyttigt, kolsyra är inte farligt, få barn som ung gör ju inte barnet mindre smart (!) då måste min dotter vara dum då för jag var 19 när hon föddes.. 😉 Även hennes pappa måste vara dum för hans mamma var 15 när hon födde han..
    Och träna under graviditeten är ju jättebra (om man vill och orkar) det gör ju så att förlossningen kan bli både lättare och snabbare.. 🙂
    en kvinnan på mvc som sa den kommentaren, hoppas hon skämdes ordentligt när/om hon kom på vad hon sagt..
    Fy stackars dig 🙁
    Alla magar är ju olika, vissa får jättestor mage och vissa får en liten..
    Det hade varit så skönt om folk bara kunde hålla sina knepigheter för sig själv..

  16. Louise

    Asså va? De va dom sjukaste grejerna jag hört. Så tråkigt för dig 😞 Jag har aldrig hört nått sånt alls. Däremot tror jag inte folk vågar säga så mycket till mog direkt för dom vet att jag inte är rädd för att säga ifrån när jag tycker nått är fel.

  17. Emma

    Jag tror folk har för lite att göra när de håller på och känner att de måste skriva så onödiga och korkade kommentarer! Själv tränade jag hela graviditeten, flyttade till och med runt vecka 30 (lyfte inget tungt då, men hade burit runt på cirka 10kg på jobbet varje dag, så jag tänkte att så länge jag inte bar något tyngre än det så borde det inte vara någon fara. Man känner ju själv vad som går och inte!). Vet inte hur många gånger folk tyckte att man tog trapporna för snabbt eller att man var ansvarslös som tränade. Mitt ständiga svar var ”Jag har ingen sjukdom – jag är gravid!” 🙂

  18. Amina

    När jag väntade min lilla pojke så tyckte jag att forsterrörelserna hade minskat runt vecka 22-23 och ringde därför in till förlossningen. Var ju självklart orolig och fick höra av en BARNMORSKA att ”är de dött så finns det ändå inget vi kan göra.” Utan att ens erbjuda mig att få komma in och lyssna så allt var bra. Vi var tydligen oroliga på olika sätt enligt henne? Förstod aldrig riktigt vad hon menade med det. Vart otroligt irriterad när hon pratade på och var okänslig att jag fick tacka för mig och slänga på luren. Låter det mesta rinna av mig vanligtvis men jag ljuger om jag säger att tårarna inte rann. Blev helt paff att någon som faktiskt jobbar med gravida och förlossningar slänger ur sig sådana fruktansvärda saker. Inte lugnar det ju en i alla fall. Så där stod man, utan hjälp och orolig förstföderska. Allt gick dock bra och har en frisk och stor kille på fyra månader här hemma nu! Men ja, det är sjukt att folk inte kan behärska sig. Med det ena eller de andra! Tråkigt att folk ska tycka så mycket. Hade alla lagt ned så mycket tid på sig själva som de lägger ned på att bry sig i vad andra gör så hade alla haft mer tid till annat! 😂 Tack för en bra blogg och för att du delar med dig av ditt liv! Det krävs styrka och mod. 💪
    Kram till er

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår att du blev irriterad.. Herregud! Inte alls okej! Tack för att du delade med dig och TACK för så fina ord. <3 betyder så mycket för mig. STOR Kram

  19. Andrea

    Jag är gravid med andra barnet och får konstant höra hur stor jag är från alla möjliga peroner, från dagispersonal till föreläsare i skolan eller släktingar. Alla dessa kommentarer gör en helt knäckt till slut. Fick på allvar frågan om mvc inte borde tidigarelägga förlossningsdatumet för att min mage är så stor, man kan ju undra hur det står till innanför pannbenet då?
    Kan tillägga att jag ligger inom de normala variationerna, mellan genomsnittskurvan och den övre kurvan.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men va!? Alltså inte alls okej! Blir så arg.. Skit i dom.. Förstår att du blir ledsen av att höra sådana saker.. Kram<3

  20. Johanna

    Hahahah!! Alltså vissa människor kan inte liksom tänka själva utan de hör bara någonting någon gång och så har de bestämt sig för att det är så 😂 att man inte skulle kunna äta frukt när man är gravid var nog det sjukaste jag hört. Frukt är ju liksom någonting som är skapat av naturen, det är inte framställt på onaturlig väg så hur tänker den personen? 😂
    Kram

  21. Emma

    Hahaha, vilka absurda kommentarer?! Förstår att det absolut inte var roligt att höra just då, men alltså kom igen! Jag har faktiskt inte hört något alls av det du fick höra (såklart mycket värre för dig som är offentlig). Växa fast i ryggraden, hur då liksom?
    Berättade de inte att jorden är platt i nästa mening? Gud alltså vilka människor det finns…

    Kram

  22. Evelina

    Hej Gabriella!
    Jag känner tyvärr igen såå myckt av de du just skrivit. Jag har två barn en son på snart 3 år o en nyfödd tjej hon kom till oss den 7 september. Och under båda graviditeterna har jag fått höra en massa sånt där skit som man bara blir helt förstörd över. Det hemskaste jag fick höra var att jag skulle få ett dödfött barn för att jag har skolios i ryggen att pga att jag har två böjda kotor så skulle magen tryckas ut från ryggen o buken skulle spricka o bebisen skulle ramla ut i bukhålan! Jag vet nu men två gravid omgångar att de inte kan hända men folk kan skrämma slag på en ändå. Jag försöker tänka att dessa människor vill skrämmas o är svarsjuka o avundas oss som är unga. Jag var själv 23 då jag fick sonen o nu 26 då jag fått lillan o har fåtr höra att jag är ”för ung” och att jag borde ha väntat. Och en massa annat och allt av de är sånt som jag antar att de som säger de inte ens har kollat upp källan till det. Tack för att du delar med dej av dina upplevelser! finns många som hört elaka saker och man kan känna sig rätt ensam om det de har iaf jag gjort så tack att du delar en sån upplevelse även om de är sorgligt att uppleva Kram Evelina

  23. Elin

    Men gud så knäppa folk är!!! Jag hade också liten mage hela graviditeten och fick höra en del om att jag var så liten och bla bla. Folk verkar tycka att man får säga vad som helst när man är gravid. Så tråkigt.

  24. Helena

    Vd är det för fel på folk.? Jag får ont i magen av att läsa det här. Helt sjukt . Folk finns verkligen till allt. Bra att du inte tog åt dig . Hade vart ännu värre om du gjorde det . Om jag ska vara ärlig har jag aldrig läst nått värre. Dessa mammor måste vara helt o håller psykiskt sjuka .. frukt i mängder är väll hur nyttigt o gott som hällst.. det väljer du ju själv om nått. Jag älskade också frukt.. allt e dåligt .. suck. Haha

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, det är knäppt och det måste vara hemskt för dom som är gravida och redan osäkra i sig själva. Jag tog inte åt mig men någon annan kanske gör det.. Stor kram <3

  25. Liza

    Det är så sjukt! ..som om att man inte är nog nojjig ändå när man är gravid för första gången… Så trött på sånt här! Jag hade flera närstående (vet inte varför jag kallar dom närstående ens).. Jag fick kommentarer som, -”Du förstör hela ditt liv när du skaffar barn”. -”Du skall vänta med barn tills du är minst 40 år”. (Vi var 22 när vi fick vår dotter nu i våras, visst att det är ungt för vissa som absolut inte är mogna för det livet ännu, men vi är det). Vi fick ett missfall, och då fick jag höra av min ingifta faster när hon satt hemma i vår soffa en kväll och säger till mig, observera att hon hade ett leende på läpparna medan hon säger, -”Jag måste säga att jag brukar faktiskt inte bli glad när folk får missfall, men jag måste säga att jag har nog aldrig varit så glad någonsin som när ni fick missfall”. Så vidrigt, och då hade vi haft missfall bara några dagar tidigare, Kanske har folk svårt att acceptera att man är ”ung” och skaffar barn idag? Utgår de ifrån sig själva, hur dem var när dom var 22 år? Både jag och min man är 22 år, har jobb, bosatta i ett hus på landet och har aldrig varit såna som springer ute på krogen, vi har alltid valt kvällarna hemma i soffan framför en film istället, haha.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen ellerhur!MEN VA!?!? Alltså man blir ju tokig på folk! Hur kan man säga så? Förstår dig, vi är likadana här hemma 🙂 kram

      1. Lisa

        Fy vad elakt! Och med ett leende på läpparna dessutom..
        Nej fy hade någon sagt så till mig efter mitt ma så hade jag brutit kontakten med den personen..
        Så fruktansvärt elakt 🙁 :-/

  26. Johanna

    Herregud säger jag. Fick också höra hur mycket som helst under graviditeten med min första som är född ca en månad efter Jason. Jag fick cravings för sushi och det var absolut ingen fara sålänge det är färskt, man skulle ju inte köpa vakuumförpackad bara. Fanns till och med ”mama-sushi” men jag fick oxå höra att bebis kunde dö om man åt de. Åt man chips eller godis kunde de föra vidare cancer till bebisen. Drack man cola fick man diabetes. Jag kände inga riktiga sparkar förrän vecka 21 då jag hade moderkakan i framvägg och fick vid flera tillfällen höra om bebisen verkligen levde eller om jag inte var orolig.
    Folk borde sluta skrämma upp andra. Om jag var osäker frågade jag min bm som lugnade men förstår inte varför andra tror de kan säga vad som helst eller hur man borde göra/äta när man är gravid. Suck!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      AAAAH!!! Hur orkar man ens säga sådant!? Blir galen! Tack för att du delade med dig.. Stor kram och håller med dig till 100%! <3

  27. Jennifer

    De människor som har skrivit så till dig borde helt ärligt, ursäkta uttrycket & ordvalet men jag blir så förbannad få vakna varje morgon med en smäll rätt i ansiktet! Hörde också sjuka saker när jag var gravid men verkligen inte i närheten av sådant här! Människor är inte kloka & fruktansvärt elaka!

  28. Rebecka

    Fy jag var med om en hemsk människa. Jag jobbar i butik och i kassan hade jag en mamma med ett gallskrikande barn i vagnen och man såg hur stressad hon var över detta och att hon ej lyckades lugna. Då börjar en äldre kvinna gorma om att det är barnmisshandel att hon ej ska få ha barn etc. Fyy mår så dåligt när jag tänker tillbaka, inget jag sa kunde trösta mamman 🙁

  29. Madeleine

    Frågan är om man ska skratta eller gråta? Hur kan människor säga sånt här. Jag själv har aldrig varit gravid men tom jag förstår att det där inte stämmer! Och att din son skulle bli korkad för att du är ung, jag behöver inte tänka länge innan jag inser vem som är mest korkad….. Vissa människor förstår jag mig inte på.
    Ha en fin morgondag du gav mig spännande kvällsläsning, även om det inte kan varit kul för dig att höra då, var det intressant att få veta. Får hålla mig inomhus när jag är gravid!

    1. Belinda

      Det var dem dummaste kommenrarena jag läst . Jag fick mitt första barn mars 2016 o under min graviditet åt jag sushi jätteofta var helt beroende o mitt barn är friskt idag frukt levde jag på o mi mage var inte alls stor men ut kom en stor klump haha . Fatta inte hur folk tänker ibland . Nu vänta jag mitt andra barn och är beroende av frukt igen haha

  30. Ellinor

    Jag fick en jättekula rätt tidigt och jag vet inte hur många främmande människor som kom fram och frågade om de var långt kvar till förlossning o skulle ta på magen. De var jättejobbigt

    Fick massa frågor om amning men den mest irriterande frågan var om barnets hudfärg då jag är mulat och min sambo vanligt vit eller vad man säger. Till och med våra familjer hade de som huvudämne. När hon väk var född sen så var hon nästan likblek dom första månaderna och utan en enda lock på huvudet och då blev folket fundersamma på det istället
    Idag är hon solbrun och kommentarerna har lagt sig.
    Har aldrig stött på så mycket diskussioner om hudfärg innan som när jag var gravid 👶

  31. Kikki

    Men herregud vad mycket trams!????? Klart att man kan trana & ar man van vid traning sa mar man battre med aven under graviditeten & squats ar en av det basta ovningarna du kan gora eftersom det starker backenbotten muskulaturen oxa.
    Det enda pa din lista med nagon substans ar det dar med att ligga pa ryggen, i vissa fall kan tyngden av bebismagen trycka mot vena cava MEN oftast sa vander man sig sjalvt i somnen (kroppen ar grym pa att halla koll pa sig sjalv).
    Sjalv jobbade jag anda upp till forlossning typ, cyklade till jobbet varje dag & tranade med mina PT & Yoga kunder samt holl spinning pass & min dotter kom ut pigg, frisk & hogljudd =) Sant dar ska man inte lyssna pa, det ar sa mycket som har andrats de senaste aren nar det kommer till gaviditeter & fodsel (tack & lov). Sla dovorat till nar Jasons syskon flyttar in i magen for han kom ju ut glad, frisk & valmaende ;p xx

  32. Johanna

    Detta är något av det sjukaste jag läst! VARFÖR tror folk att de kan säga vad som helst till en gravid kvinna och varför ska det alltid vara skrämmande kommentarer. För det första är det jäkligt respektlöst och för det andra så kan ju inte dessa människorna ha varit gravida själva. Har de mot förmodan det så måste de ju minnas vad hormoner gör med en och hur känslig man blir! Blir så förbannad!

    Kram på dig! <3

  33. Anna

    När jag läser det här blir jag såå upprörd. Folk bör läsa på innan de dömer en väntande mamma. Du är bästa tänkbara mamman åt er fina son ❤️

  34. Shadan

    Haha den där om en liten mage känner jag igen, folk skrattade åt mig o sa din mage är inte större än en fotboll, män sa till mig att deras magar var större än min, sen fick en helt grafik och fin pojcke på 4,500 G o 52 cm. Sen hörde jag att de jämförde mig med andra gravida som hade större mage än mig och sen så fick de barn på knappast 3 kg, menar inget illa, men det tycker jag är fruktansvärt att ge sådana komentarer just till en gravid för det finns absolut ingen garanti hur ens barn i magen är, man har liksom aldrig exakt bilder om de små liven i magen, älskar din blogg o instagram, följer varje dag💟

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh vilken stor och fin kille! Jason var också stor <3 Barnmorskan trodde inte att han skulle väga mer än tre kilo men han vägde strax under fyra.. 😉 Tack för att du delade med dig! Och ja, så är det ju. TUSEN TACK!! Blir så glad <3 kram

      1. Shadan

        Men det var nästan samma sak för oss och barnmorska tyckte att bebben skulle vara typ 3,5 k, men sen fick vi 1,5 k på köpet😍 Ja Jag har följt dig länge och såg ut att Jason föddes stort också, lyckliglåttade är vi mammor☺️😍 Han är så fin Din Jason, blir glad av att se bilder på honom❤️
        Kram

  35. Laura

    Alltså… WHAT!? Hahaha folk är verkligen sjuka. Jag åt sushi (med fisk!) hela graviditeten och min dotter på 13 månader mår utmärkt 😀 Tänk att kvinnor i Japan äter det typ hela tiden och där föds det smarta människor 😉 skämt åsido så tycker jag att allt sådan, förbud osv ska man ta med en nypa salt och lyssna på sin kropp.

    Själv fick jag höra mycket om sushin och om katterna… För katter är ju livsfarliga enligt vissa. Men guess what? Dottern lever och älskar alla djur, både hund och katt och inget av dessa har skadat henne.

  36. Lisa

    Alltså skämtar folk eller? Att det finns de som på allvar tror på allt det där?! Tänk så många människor som blivit korkade eftersom de blivit till av föräldrar som är yngre än 30 då

  37. Iris

    På tal om andra saker så läste jag nyss ditt inlägg om att du ville ha tips på ställen att åka till så jag ville bara flika in här och berätta om ett ställe som jag och min familj ÄLSKAR! Hotellet heter Playitas och ligger på Fuerteventura:) Det är ett träningshotell fast med massor av möjligheter till sol och bad. Det finns nämligen fem pooler, varav en bebispool. När det gäller träningen så finns det allt från gym till tennisbanor, massor av olika pass (vet inte hur det är under lågsäsongen) med havsutsikt, cyklar att hyra, ja you name it. Förutom allt det så är maten fantastisk, personalen underbar och allt är bara så fräscht, trevligt och familjärt!
    Skulle typ kunna skriva en hel bibel om hur mycket jag älskar det stället men det får räcka nu hahaha
    Förövrigt så har jag följt dig i snart ett år vilket ändå är helt sjukt, kommer ihåg att jag hittade din insta (och blogg då) bara någon dag innan Jason föddes😊 Aja nu måste jag sluta skriva, kraaaam❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för tips! 🙂 <3 ska kika på det! 🙂 låter ju helt magiskt, kram kram <3 <3 och tusen tack för så snälla ord, blir så glad 😀 <3

  38. Erika

    Vi skulle åka till Grekland. Var då i 18e veckan.

    ” du får ta det lugnt med solandet av magen. Blir det för varmt kan fostervattnet börja koka och då dör barnet. Det är bra om du tar med en filt och lägger över magen”.. 😂😂😂 som att filten skulle kyla ner magen haha

  39. Jennie

    oj helt sjukt ju!! Under min graviditet var det många som tog sig friheten att ta på min mage helt utan förvarning. minns speciellt ett tillfälle när jag var på ett köpcenter och en tant som jobba i en hälsobutik kmr springande fram till mig och sa att de var en finaste magen hon sett å bara måste känna och tryckte å grejer! helt sjukt att springa fram till en främling så, visserligen va de snällt att hon tyckte magen va fin, men förstår inte varför folk tror de bara kan ta på ens mage hur som helst bara för de ligger en bebis där. Folk är så sjukt konstiga ibland! tack för en superbra blogg😘

  40. Pauline

    Men herre Gud! Vad är det med folk?!
    Känner igen mig i att folk kunde säga sjuka saker till en och det som var värst var när medelålders kvinnor (som själva har barn) försöker förminska en genom att säga en massa dumma saker och inte tro på att man hade ont och så vidare. Dom borde få sig en läxa!😔

  41. Erika

    Hjälp vad jag känner igen mig, jag fick min dotter i Januari 2016 under mitt år som vikarie på förskola (när jag var gravid) fick jag ständiga kommentarer att jag är smal och att magen var så liten. Fick kommentarer från förskolefröknar att jag borde kolla upp en extra gång så barnet verkligen får näring och lever! Gjorde även en anmälan på en sköterska på Labb på min vårdcentral som var helt säker på att mitt barn kommer vara döfött då jag var smal. 😢 Jag gick upp 16 kg och ut kom en frisk tjej på hela 4300gram!

  42. Therese

    Fy fan vissa folk är helt sjuka i huvudet, jag fräser ifrån om någon säger något jag tål inte höra sånna där saker. Jag ha fått höra denna gång 3:e gången att jag är såååå stor att de måstr va tvillingar nej de är trillingar säger jag då, jävla människor och lägga sig i alltså jag brinner av. Släkten våga inget säga för dom vet att jag blir förbannad och i värsta fall osams för de vart jag med min moster andra gången och jag prata inte med henne på över 1 år. Nej någon respekt får fan folk ha.

  43. Melinda

    ”Är det säkert bara en bebis” var det så många som frågade, plus alla roliga kommentarer om att vara för ung och att ditt barn kommer förstöras, du kommer inte sova en natt till i hela ditt liv etc. Jätte trevligt när man var en gravid 20 åring. Har hunnit fylla 21 och har en 4 månader gammal tös här hemma. Får sån inspo och pepp av att läsa din blogg, du och hela din familj är helt underbara! Kram från Finland!

  44. Sofia

    Folk är verkligen helt galna! Jag har inte råkat ut för hälften så mycket knäppa saker som du har gjort under min graviditet, men en och annan idiot har man ju stött på. ”Hej tjockis!” är t.ex. tydligen ett helt accepterat sätt att hälsa på en gravid kvinna. Blir lika arg varje gång! Kram! <3

  45. Helena

    Jag är gravid med mitt första barn och min mage växte rätt så mycket snabbt och har fått frågorna:oj,är där två?” ”Hur många är därinne?” ”Är du verkligen säker på att det bara är en?”
    Jag vet ju själv hur många barn jag bär på herregud!
    Kan tänka mig att det är samma om man har en liten mage och då är det fel enligt folk.
    Men bara för att man är gravid så har folk helt plötsligt rätten att både kommentera ens kropp och även ta på den med helt plötsligt,okända människor dessutom!
    Och extra känslig är man ju med😢
    Det är precis som att det ska finnas en standardmage bland gravida!

  46. Sara

    Är så lycklig att jag väntar mitt tredje barn! Men har drabbats av illamående från helvetet! Spyr och mår HEMSKT! Och en enorm trötthet. Kan knappt lämna hemmet… Vet att du också mådde såhär. När vände det för dig? Är i vecka 12 så känner världens press att det ska vända så jag kan gå upp i vikt. Är supersmal från början o detta har ju inte gjort mig mindr smal… :-/

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh! Hoppas att du blir bättre snart.. För mig vände det efter vecka 20.. Så det var rätt långdraget.. 🙁 <3 Vet precis hur det är. Håll ut! Kommer att bli bättre, kram kram och grattis till bebis <3

  47. Katarina

    Men alltså herregud så mycket sjukt! Alla var verkligen så onödiga och säger mycket om hur KORKAD människan bakom dessa ord är.

  48. Veronika

    Vet ikke om jeg skal le eller gråte! Så mange merkelige meninger.. Har ikke blitt gravid enda men om jeg får høre så mye rart som dette her, kommer jeg til å bli nervøs uansett om man vil eller ikke!

  49. Cissi

    Men VA?! Alla grejerna var ju helt hjärndöda, trodde personerna helt ärligt på det där?! 😳 Att inte dricka koksyra för att barnet kan bli dövt?! Jag undvek kolsyra, men det var för att sonen fick hicka i magen, haha! 😄

  50. Sille

    Haha, hva folk kan få seg til å si :L har selv hørt (og hører fortsatt nå i uke 36), att min mage er liten. Når jeg da får beskjed fra andre at dette ikke kan være bra for barnet, kjenner jeg at det gjør vondt 🙁 jeg spiser sunt og trener 3-4 ganger i uken, og føler at både kropp og baby har det fint 🙂 men andre mennesker (spesielt kvinner) er veldig glad i å blande seg inn i livet til andre.

  51. Hanna

    Alltså jag finner inga ord… Jag blir bara så arg på andra människor som lägger sig i, tycker och talar om för en alla fel man gör 🙁 så många gånger man har fått höra hur dålig man är som inte ammar (kunde inte men ville sååå gärna). Kram till dig

  52. Linnéa

    Men vad sjuka saker, det känns ju inte direkt som att folk säger det för ditt barns bästa utan bara för att leta alla möjliga ”fel” de kan hitta… herregud.

  53. Ellinor

    Jag fick skäll av en kollega för att jag en gång satte mig på huk när jag skulle ta ett papper ur en låda längst ner i byrån. Hon sa att jag klämde sönder mitt barn, att det ströps.
    En annan sak jag också fick höra var att jag var dum som längtade efter mitt barn och när jag kände mig lite mindre orolig för missfall efter vecka 12 (risken minskar ju med ett x antal procent då), för mitt barn kunde minsann dö när som helst, inte minst under förlossningen.

    Det är så hemskt att folk tycker att det är okej att slänga ur sig precis vad som helst när man är gravid. Min dotter är nu fyra månader och jag får fortfarande mycket negativa kommentarer, folk som ska stå med pekpinne hela tiden. Min dotter vill ha mycket närhet och för mig som är hennes mamma så är det A och O för mig att hon får det. Men jag behöver nog många händer för att kunna räkna upp varje gång någon gnällt på att jag ”skämmer bort henne”. Som om man kan ge för mycket kärlek åt sitt barn. Patetiskt.
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      ALLTSÅ VA!? Är det sant? Så sjukt! Håller med om att det är knäppt! Man kan inte skämma bort sitt barn med närhet!!! Så gör precis som du känner <3 du vet vad som är bäst <3 har fått höra samma som du och skiter fullständigt i det. Man SKA överösa sitt barn med kärlek, kram

  54. Sofia

    Ja folk tar sig verkligen friheten att kommentera både när man är gravid och även om hur man ska sköta om sitt barn.
    Den mest irriterande kommentaren jag fick under min graviditet var när jag berättade för kollegorna att jag var gravid (i vecka 17, plus 3-4 kg BARA mage) och en av kollegorna sa att hon misstänkt det för att min rumpa blivit större!?? Jag hade sån lust att säga ”vad är din ursäkt för din stora rumpa då”? :’D. Och idag när min tös är 5 månader tror jag inte det gått en dag utan att någon lagt sig i hur jag ska ta hand om henne. Men det går in i ena örat och ut genom andra!

  55. Liza

    Hur klarade folk att få barn innan alla kunna hjälpa till med alla dumma och oansvariga kommentarer?
    Du är så fin och din graviditet kunde nog inte blivit bättre ❤️
    Kram

  56. Rebecka

    Jag satt bara och gapade när jag läste listan. Vad är det för fel på människor?! Vad vidriga saker att säga till någon. Är själv gravid och bloggar men har tack och lov bara fått snälla och uppmuntrande kommentarer. Man undrar verkligen vad det är för människor som tar sig tid att skriva elaka saker. Måste vara något fel i huvudet på dom, ärligt talat.

  57. Isabella

    Jag tränade fram till 41+3 på gymmet och fick höra att det var farligt och allt möjligt kunde hända med mig och barnet. Det bästa som fanns var att sova på rygg då kände jag mig som vanligt och sov som en klubbad säl hela nätterna vilket var behövligt då man blev så trött om dagarna men det fick jag höra var livsfarligt, jag kunde dö i sömnen enlig någon smart människa. Det värsta var alla som kallade en för tjockis, för en person som är van att träna och sträva efter en vältränad kropp är det något som sårar så mycket och det var inte bara en gång jag grät under graviditeten för att någon sagt tjockis. Till alla som vill säga någots det bättre att säga att man är fin, att vara gravid är inte att vara tjock!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      SÅ grym du är!! <3 duktiga du! Träning är nog bara bra för bebisen om man som mamma mår bra när man tränar och efteråt! <3 Ja, så hemskt att folk sa så.. Fick också höra det! SÅ rätt och så sant, kram

      1. Cecilia

        Haha 😊 Visst finns det risk att barnet klämmer åt vena cava då man ligger på rygg. Men det brukar man känna av. Man blir yr och mår illa. Det gör ju att man ändrar ställning till ex sidan. Det ska mycket till innan barnet i magen tar skada av blodtillförseln iom ryggläget. Iaf under en frisk graviditet. Att mamman i fråga dör..? 😂😂😂

        Jag låg gärna på rygg under mina graviditeter eftersom det gjorde ont att ligga på sidan då bebisen sparkade (förmodligen i protest för att man ”mosade” den 😂) Men jag blev ofta svimmig och illamående så jag fick så vackert ligga på sidan ändå under slutet av graviditeterna.

        Tror folk bara menar väl men deras okunskap skrämmer ju upp de gravida..

        Själv hade jag mkt SD. Blev tom sjukskriven. Alla barn, förutom ett, föddes tidigare varav ena 2,5månad för tidigt. Jag kunde knappt röra mig och absolut inte träna/lyfta/springa. Men bara för att det var så för mig (trots en i övrigt frisk graviditet) så betyder det ju inte att det gäller ALLA graviditeter. Tror det är lite så folk tänker. Att om de hör om en krånglig graviditet så gäller detsamma för alla andra graviditeter 😉 🙂

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Tack för att du delade med dig 🙂 ja, så kan det kanske vara men tror inte att alla vill väl tyvärr, kram kram 🙂 <3

  58. Mona

    Men Gud vad sjuka saker! Att andra blivande mammor säger så hemska saker till andra blivande mammor är jätte tråkigt. Allas magar ser olika ut som gravid och hur stor/liten magen är, är heeeelt individuellt. Och hur kan man ens säga att någons barn kommer bli korkat pga mammans ålder. Vad hjärtlöst. Hoppas du inte tog åt dig allt för hårt att deras dumma kommentarer.

    Älskar din blogg! ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen verkligen! Du har så rätt i det! <3 Nej, tog inte åt mig men blev ändå ledsen då jag var så känslig och hormonell. STOR Kram och tack <3<3

  59. Madde

    Haha usch var folk är dumma! Själv fick jag mest höra kommentarer om min vikt, att ”åååh du ser ju knappt gravid ut om det inte var för magen!” ”Åååh du har ju inte gått upp nånting, hur mycket HAR du gått upp??/hur mycket väger du??” Detta från typ människor jag knappt känner. Upplevde i det stora hela att det helt plötsligt är fritt fram att kommentera och påpeka och ha åsikter om en annans kropp när man är gravid. Precis som om det är ett tillstånd som ger folk fribiljetter till att säga vad som helst. I mitt fall var det väl mest menat som komplimanger men jag tyckte det var superjobbigt eftersom jag verkligen inte bryde mig i min vikt när jag var gravid. Som om det var viktigt? Det viktigaste var väl att jag och bebis mådde bra? 😅

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men herregud.. Så irriterande. Upplevde precis samma sak som du! <3 Du har så rätt i att det är det som är det viktiga!? KRAM <3

  60. Sassa

    Jag minns kommentarerna du brukade få om din navelpiercing ”DU kan ju inte ha navelpiercing när du är gravid, de kommer spricka å hålet kommer bli lika stort som bigbang” princip hahaha xD

  61. Hannele

    Jag fick höra från en anhörig att jag borde sluta äta rabarber för det fanns en stor risk att jag kunde få missfall eller föda fram ett dött barn och jag tog upp detta med min bm och hon skrattade och sa att det var en mynt som gick förr och även om de var så så var det inte kul och höra.

    Men mkt var det påpekningar om min första graviditet är du säker på att de är en där inne? Du är ju så stor! En aning irriterande kommentar som jag fick typ varje dag.
    Och andra graviditeten så var det många som inte blev glada för graviditeten (15 mån mellan barnen) så var dryga sura miner, fick höra vilken hemsk mamma jag är, jag skulle älska mitt yngsta barn mer, min äldsta skulle bli bortglömd och ja listan är lång. Ju mer magen växte så fick man höra att man hoppades på en tjej och de var bara tjat om det hela tiden och när jag sa att vi väntade en till pojke så blev folk besvikna och vände klacken och gick och när lillebror var född så ville plötsligt folk vara ”polare” med en så jag bad dom dra istället.
    Så ja man fick höra lite grann mest hur hemsk person man var osv i andra graviditeten.

    Skulle vi skaffa fler barn nu så lovar jag dig att vi skulle få skäll för det också :/

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men huvva 🙁 det kan ju verkligen inte stämma! Rabarber liksom..!? Tack för att du delade med dig.. Så tråkigt att det ska behöva vara så och att man ska behöva höra sådant.. 🙁 fruktansvärt! Kram

      1. Hannele

        Ja nä min bm sa att de var lugnt att jag kunde äta hur mkt jag ville och jag var ju beroende av det ett tag 😜

        Usch ja men äh inget jag bryr mig idag men tråkigt att folk ska ha attityd.

        Jag var ju tvungen och läsa ditt inlägg några ggr och blev helt paff över vad du själv hade fått för kommentarer osv.

        Kramar!

  62. Stephania

    Jag tycker det är helt galet vad man ska behöva höra för ”sanningar” när man är gravid. Varför skulle det vara ok att känna! Och Säga vad man vill till någon som är gravid. Man kan i efterhand möjligen skratta lite eller tycka personen är korkad, men när man står där, gravid, hormon fylld och (i allafall jag) lite extra känslig då vandrar tankarna iväg. Jag är gravid med nr 2 och idag skakar jag bort dumma/puckade kommentarer med vassa kommentarer tillbaka. Men med barn nr 1 var det en helt annan sak. Jag fick MÅNGA berättelser berättade för mig där de sa ”jag känner en…” bars barn dog i magen och de upp tänkte de under RUL osv. ”På Rul såg de att fodret var skadat o de fick göra abort” eller jag känner någon som blev helt skadad vid förlosning osv. Jag hade inte tänkt tanken på att mitt barn i magen kunde dö (självklart vet jag att det är en hemsk verklighet för en del) men inget man vill tro om sitt eget barn och att gå och tro detta ledde mig in i en depression och jag mådde väldigt dåligt och det tog många besök med hjärtljuden innan jag vågade tro att mitt barn levde. Under min graviditet fick jag inte höra många fina positiva saker med att vara gravid.. (Detta gäller ibte mina nära vänner så klart) detta var från personer jag kände lite eller inte alls. Typ jobb osv. Nu blev detta långt, men detta ämne berörde mig tydligen.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Du har så rätt!! <3 Nej men huvva.. Hur kan folk ens orka leva med sig själva när dom berättar sådant för en GRAVID!? Man är ju tillräckligt nervös och rädd som det är.. Finaste du 🙁 <3 förstår att det måste ha varit tufft. Din kommentar berörde mig verkligen också. Stor kram

  63. Madeleine

    Hej! Tack för dina bra och så fina inlägg! 🙂
    När jag var gravid fick jag också höra massor när jag tränade och kände att det var många blickar som hade ”onda ögat”.. Jag tränade varje dag innan och kände att om jag skulle sluta med det skulle inte jag mår bra. Och då mår ju inte bebisen bra tänkte jag 🙂 Haha, jag gick på ett Indoor walk pass dagen innan han kom, så det var nog bara bra att jah tränade. Sen det som du fick höra om magen, inte att han skulle vara död, men om hanvä verkligen var i ”rätt” storlek.. Hmm folk asså, mind your own!!
    Du ä så bra!
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för så fina ord!! <3 Jaa, jag fick också mycket blickar när jag var på gymmet! Ja man önskar ju att folk kunde sköta sitt egna 🙁 Kram kram <3 du är också bäst!! <3

  64. Maria

    Att säga sånna saker utan att ha källor är absurt! Kan inte riktigt förstå varför folk känner att de måste blanda sig i ens privatliv eftersom de plötsligt är ’experter’ inom området. Alla graviditeter är olika och det som stämmer på den ena behöver inte nödvändigtvis stämma på den andra. Jag (som aldrig varit gravid) skulle ALDRIG ens känna på en gravids mage utan att först fråga, eller fälla en kommentar som skulle kunna tolkas på fel sätt?

    Kram på er! Ha en fortsatt trevlig kväll. 🙂

  65. Elin

    Folk verkar förlora allt vett såfort dom ser en gravid. Blev konstant kallad för tjockis av mina kollegor trots att jag bad dom att sluta och försökte förklara varför det inte är ok. Enligt dom var det gulligt att bli kallad det som gravid. Ok?! Sen fick man ju höra allt fel man gjorde hela tiden. jag hade rätt stor mage så ”är du säääker på att det inte är fler än en?!” Fick jag höra dagligen, även av helt främmande människor på tunnelbanan..

  66. m

    Asså gud vad korkade kommentarer, Speciellt den som sa att man är dum om
    man får barn innan 30.
    Btw, min enda craving var läsk när jag var gravid och jag födde en frisk pojke

  67. Johanna

    Men fy vad folk kan hålla på, att de inte skäms! Är gravid med mitt första barn nu och jag jobbar i receptionen på ett litet gym, man får nära kontakt med kunderna men jag anser ju inte mig själv känna alla, och tycker inte att dem känner mig heller. Men nu börjar man undra vad de tror! Herregud så många konstiga kommentarer man kan få! De värsta är nog frågan om det var planerat eller inte, av en som jag inte känner för fem öre! Vad har hon med det att göra?? Väldigt personligt känner jag. Och så var det en som sa ”det syns ju inte riktigt att du är gravid, du ser ju bara lite tjock ut, tur att jag visste det annars hade man ju börjat undra hur det går med kosten” Okej?! Idiot (sorry). Där sitter jag i vecka 18 tror jag och nja det syns ju inte lika väl som nu i v. 25 såklart, men ändå. Och alla som ska hålla på att ta på magen… Blir galen!
    Vill också passa på att tacka för din fina och inspirerande blogg och instagram! 🙂 Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      NEJ MEN VA!? Gud så arg jag hade blivit :@ det är väldigt personligt JA! Förstår att du blir tokig! Håll ut! Och ryt ifrån om det behövs! KRAM och tusen tack för så fina ord, blir så glad 😀 <3

  68. Auin

    Vilka konstiga kommentarer vissa människor kan lägga, helt otroligt haha! Jag har 2 barn o min mage va också väldigt liten med båda två(11 månader mellan barnen) & jag åt minst lika mkt frukt som dig när jag va gravid 😉
    Du är verkligen en jättefin mamma till Jason, helt underbar med honom! Kram

  69. Malin

    Så himla skönt att läsa din blogg just nu! Du är ett år yngre än mig och har samma känslor som mig. Du känner dig äldre, och har gjort det och så vidare. Skulle bara vilja fråga dig om en sak…Jag och min sambo har precis bestämt oss för att skaffa barn. Jag är just nu ganska uppe i varv och absolut tänker jag mycket på det heeela tiden. Hur var det för er, när ni precis bestämt er? Kollade du hela tiden eller var du lugn? Tog det lång tid innan du blev gravid? Många frågor men so sagt, så himla nytt och mycket tankar för mig just nu ☺ Tack för en jättefin blogg! Uppskattar din ärlighet och jag hoppas att du fortsätter blogga även om folk tycker både det ena och andra. Du visar utåt att du är så stark, och det gör mig så glad! Kram!💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men fina du! SÅ roligt att höra 😀 grattis till det beslutet. Det tog lång tid för oss (enligt mig) och du kan läsa mer om det här: http://gabriellajoss.me/2015/08/25/var-resa-till-ett-plus-pa-stickan/ 🙂 <3 Jag tänkte på det hela tiden till en början men när det började dra ut på tiden så sket jag i det till slut och DÅ kom plusset.. Så typiskt! Hört många som varit med om samma sak <3 🙂 TACK för så otroligt fina ord, du anar inte hur glad jag blir! <3 KRAM och stort lycka till med allt, berätta gärna hur det går längs vägen 🙂

  70. Amanda Eriksson

    Men gud så sjuka kommentarer du fick! Ingen annan har någon som helst rätt att säga sånna saker! Det skrämmer ju bara upp den blivande mamman, speciellt om det är första barnet, för då vet man ju kanske inte helt säkert om det är sant eller inte. Nej den enda man ska lyssna på som gravid är sin barnmorska, och eventuellt sin mamma, hon kan sin sak. Hon har ju trots att fött dig!

  71. Therese

    Jag blev i stort sett offentligt utskälld av en bekant när jag berättade att jag skulle flyga till Cypern i 6e månaden. Tydligen så var jag fruktansvärt oansvarig som flög med en bebis i magen då flygplan tydligen är livsfarliga för gravida, samt att jag var otroligt dum som utsatte barnet för ”strålning” när man gick igenom säkerhetskontrollen.
    Jag jobbar på Arlanda och gick igenom den där kontrollen varje dag för att komma till mitt kontor, men det var tydligen farligt! (vet inte var dom hade fått det ifrån att det är strålning i maskinerna)

  72. Malin A

    Jag kan inte annat än & skratta! 😂🙈 Folk har så konstiga/korkade idéer för sig 🙄 Jag har nog klarat mig utan sånna kommentarer. Men med min första fick jag göra klart för min omgivning att min mage inte var allmän egendom som man fick ta på i tid & otid 🙈

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha ja, det är så sjukt! <3 Så bra att du gjorde det! Hatade också när folk bara kom fram och började ta på ens mage. Hände mig jätteofta och till och med folk inne på ex. ICA gjorde det 😛 kram kram

  73. Josefine

    Jag hör saker ofta, mest nör det gäller träning.
    Har alltid dansat, gymmat och sprungit mycket. Brukar träna 5-6 pass i veckan, och nu kör jag 3, vilket är alldeles för mycket enligt folk(oftast kvinnor) jag känner att det är lagom, just nu. Speciellt då jag gymmar, dansar och kör crosstrainer/rodd. Är i vecka 27, är ganska liten och känner mig ascool som tränar, blir bara sur att folk inte låter en vara. Min barnmorska har sagt att så länge det inte känns konstigt i magen är det bara att köra på, intervaller är inte farligt heller.
    Och att barn skulle bli korkade av unga föräldrar, fy##an vilka idioter haha. Det finns tom vetenskapliga studier som tyder på att yngre individer får friskare och smartare barn. Måste varit bittra människor som bara ville vara elaka mot dig som är ung och stark skaffar barn och orkar leka och orkar vara dig(inte blir en utarbetad morsa)
    Långt svar, men är så less på att folk häver ut sig saker.
    Jag har fått kommentarer” kommer du fortfarande i dina kläder” ”hur mycket har du lagt på dig?” Inte för att det är OK att fråga men brukar säga” ja, jag kommer i mina kläder förutom mina tajta kjolar, och tur var väl det, jag bryr nig inte om hur mycket jag väger, men är det så intressant är det 4 kg mer ön innan, mitt välmående talar för det mesta, sedan frågar jag ”hur är det med dig? Hut mycket väger du nu?..” Inte många som blir glada av det haha.
    Och det där med socker, får ofta hörs att jag måste vara försiktig med socker, farligt med diabetes.. Blir bara paff då jag typ äter någon bulle ibland, mycket frukt och väldigt lite godis(vi pratar Max en näve i veckan, tycker inte det är fresh/gott)
    Man borde samla alla kommentarer och skriva en bok, vissa saker är så skrattretande.

    Ha en trevlig kväll, du är grym!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig! SÅÅÅ Störande!! Blir så himla irriterad när jag läser det du skriver för det är inte okej att fråga så tycker jag.. Men ja, du har helt rätt! <3 Så härligt att du orkar träna och hålla igång nu när du är gravid! Önskar jag hade kunnat göra det hela graviditeten men mådde så illa i perioder men tog mig till gymmet direkt illamåendet släppte. Det är så skönt att få röra på sig om man kan och orkar! 🙂 STOR kram till dig och magen! Du är också grym!<3 ha en mysig kväll 🙂

  74. Pia

    Inte hört något sjukt, eller det gjorde jag säkert men det 0kte in i ena örat och ut i det andra 😉 däremot åt jag surströmming jätte gott men min mage vände sig ut och in. Högravid och ute med hunden i godan ro och helt plötsligt så fick jag, där med min gigantiska mage, springa på toa och det kändes värre än en förlossning 😂😂 så det bör man inte äta.

  75. Johanna

    Helt sjukt vad du har fått stå ut med!! Något sånt där konstigt har ingen sagt till mig, däremot tycker jag att det är sjukt hur folk tar sig friheten att kommentera ens kropp hur som helst så fort man är gravid. Det gäller inte bara hur stor/liten magen är utan även andra delar av kroppen fick sig kommentarer. Det är som att det helt plötsligt är okej att säga vad som helst bara för att någon är gravid…

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju så! Som om man är något ”offentligt” helt plötsligt. Alla tar sig rätten att döma och påpeka hur stor/liten man är, hur mycket man växt, att man har finnar, är svullen, haha.. Ja, det är sjukt! Stor kram <3

  76. Miranda

    Men gud vad sjukt! Det första, att barnet kunde bli hörselskadad/döv var ju väldigt dumt… Hörselskada/dövhet är inget negativt alls! Fy vad sur jag blir på sådana folk! Har själv döva föräldrar och de skulle inte vilja bli hörande för alla pengar i världen!
    Kram (om du vill), Jason är världens finaste och du är en jättebra mamma!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, helt galet! Man blir tokig på alla dessa kommentarer <3 Tack för att du delade med dig, stor kram och TUSEN tack <3 🙂

  77. Johanna

    Vad är det med graviditet som gör att vissa helt plötsligt börjar lägga sig i?? Jag fattar inte, blir så less.
    När jag kom till jobbet en dag fick jag höra att min mage såg mindre ut – ”Den kanske håller på att krympa?” Ja jo men tack för den!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det är som om en gravid person är allas allmänna egendom typ haha 😛 som om man får säga och göra vad som helst.. Nej fy! Haha så störande kommentar! Kram <3

  78. Millie

    Oj hade man inte fått göra något av de hade man ju knappt fått leva alls… Så mycket man får höra när man är gravid och inte ens 90% av allt stämmer, så tröttsamt. Du är en så fin mamma och jag ser upp till dig hela tiden, förebild nummer 1 <33

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish