Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Nyttiga chokladmuffins

Alltså detta är det godaste jag har ätit som dessutom faktiskt inte alls är ohälsosamt. Inget raffinerat socker eller vetemjöl och smakar som vilken chokladmuffins som helst. Moffade i mig flera stycken igår utan dåligt samvete eller ont i magen. SÅÅÅ glad över detta recept och detta kommer vi att fortsätta göra ofta framöver. Perfekt att döda sötsuget med. Är så glad att vi fann detta recept på nätet.

Du behöver:

12 färska dadlar utan kärnor
3 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk kakao
2 msk kokosolja
1 tsk honung
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Mixa dadlarna ihop med äggen. Vi använde stavmixer.
2. Blanda i resten av ingredienserna och vispa till en slät smet.
3. Häll smeten i muffinsformar.
4. Baka på 150 grader i ugnen i ca 15 minuter.

Alltså baka dessa NU!! Ni kommer inte att bli besvikna! Tror att dom kommer att uppskattas massor på dagens kalas av både stora och små. Perfekt för barn också om man inte vill att dom ska äta socker.

14797455_10210872198782338_1890424237_n

14805534_10210872199022344_386353617_n

Ber om ursäkt för mörka bilder! Vi bakade så sent på kvällen =) Ljusare bilder från kalaset kommer så att ni får se dom bättre.

Kommentarer

 1. Sonia

  Hej! Vart köper du dadöar från Fontana? Var inne i hemköp men de sa att de inte hade det. Finns det i någon annan livsmedelaffär?:)

 2. Josefine

  Hej! Nu hittade jag det här receptet och OMG vad gott!! Jag skulle lätt kunna äta upp allihop på en gång. Min tvååring slukade också en utan problem. Lätt bästa receptet jag fått tag i (och då slår dom även vanliga kladdkakemuffins)! Så TACK!!

 3. Matilda

  Fast socker som socker, även om dadlar är bra mycket bättre än raffinerat socker så är det fortfarande otroligt mycket kalorier i, så att ”moffa med gott samvete” hade jag nog inte gjort ändå 🙂

  1. gabriellajoss

   Jag tänker inte som du 🙂 kan äta hur mycket sådant som helst utan dåligt samvete 🙂 alla är vi olika! kramis<3

 4. Karin

  Åå perfekt för mig som vill bli av med gravidkilona såhär 10 månader efter förlossningen 😉 har du förslag på vad man kan ha i istället för honung? Hade varit perfekt att ha på sonens kalas men små barn ska ju inte äta honung och jag är så himla dålig på nyttigheter 😉 socker vill jag inte heller att han ska äta haha så melontårtan ni gjorde till Jason får nog bjudas på även på vårt kalas! Kram

 5. M

  Undrar om det går att få smeten slät när man mixar dadlarna? När jag använde stavmixer (i ett annat recept) blev det en tjock klump av dadlar som fastnade på knivarna. Hur undviker man det?

 6. Sandra Serafia

  Åh vilket bra recept! ÄLSKAR verkligen att baka så detta måste jag testa. Försöker baka mer sockerfritt för det blir alldeles för mycket socker i längden när man bakar så mycket som jag gör… Hoppas ert kalas för Jason blir superfint idag, han är så lyckligt lottad som har er som föräldrar. Kika gärna in på min blogg om du är intresserad av hur det är att leva med ett lejon, massor av goda recept eller inrednings-DIY:s! Massa kramar ♥ http://www.sandraserafia.for.me

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss