Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tidig morgon

Idag är jag uppe tidigt för att bli fin i håret. Jag ska sätta i löshår och det känns så spännande. Tror faktiskt att det kommer att bli riktigt snyggt och har bra magkänsla kring det hela. Vi ska blanda två olika färger och jag kommer såklart att visa er slutresultatet sen.

Jag startar dagen med att svara på några frågor och önskar er en jättebra fredag. Kram <3

Jag vet att du är gammal rökare och att du slutade när du blev gravid. Men har du rökt över huvud taget sedan du fick barn? 

Att sluta röka är ett av dom bästa besluten jag har tagit. Jag skulle aldrig vilja bli rökare igen! En cigg har jag dock tagit om jag varit ute med en vän eller liknande. Dom gångerna kan på en hand. Jag är jättenoga med att Jason inte ska komma i kontakt med mig efter att jag har rökt så dom få gångerna jag har gjort det så har jag vetat om att jag inte kommer att träffa honom på ett par timmar framåt. Jag växte upp med en pappa som rökte och vill inte att mina barn ska behöva göra detsamma. Det är såklart ett val varje förälder får göra men mitt val känns självklart för mig.

Hur ska ni fira jul i år? 

Jag vet faktiskt inte ännu. Vi har pratat lite lätt om det men inte mer än så. Jag vill nog fira jul hemma i vår lägenhet och har planer på att bjuda in närmsta familjen på julmiddag. Detta blir Jasons andra jul och jag har redan börjat klura på vad jag ska ge honom i julklapp. När han fyllde år så uppskattade han verkligen att få riva upp pappret på presenter och den lyckan hos honom vill jag se igen, haha =) Det bör dock tilläggas att pappret i sig var mer intressant än själva presenten.

Vad hade du gjort idag om du inte hade bloggat?

Jag vet faktiskt inte! Jag hade nog jobbat kvar på mitt gamla jobb i Göteborg om jag inte hade blivit gravid och fått en snabbt växande blogg. Jag tror att livet hade varit HELT annorlunda om vi inte hade fått Jason. Han räddade vårt förhållande (som var sååå trasigt just där och då) och gav livet en helt ny mening för oss båda. Men ja, vi hade nog bott kvar i Göteborg, jobbat på våra jobbs som vi hade där och förhoppningsvis fortfarande varit ett par. Det är svårt för mig att tänka mig in i situationen då min vardag är så självklar för mig just här och nu. Sedan vill jag göra något annat med mitt liv också framöver och att plugga vidare ligger inte allt för långt bort.

Vad händer med Jasons utveckling just nu? Har han börjat gå ännu? 

Nej, han har inte börjat gå ännu! Han står dock själv i flera minuter utan problem och håller bra balans. Han kryper JÄTTEfort och han säger ”titta”, ”mamma”, ”där”, ”pappa” och ”nej” och pekar på saker som han vill ha. Han är också bra på att dela med sig och när han äter så sträcker han alltid ut handen med det han äter på och bjuder. Han älskar att busa och leka tittut fortfarande och han går fram och tillbaka i lägenheten med lära-gå-vagnen och genom att hålla sig fast vid ex. bord och liknande. Så det går framåt och jag tror att han kommer att gå själv inom en snar framtid.

Hur fungerar er ekonomi? Har ni en budget? Vem betalar räkningar och har ni samma syn på det hela? Har ni gemensam ekonomi eller delad? 

Vi hjälps åt med allt men det är i det stora hela jag som har koll på utgifter och inkomster. Räkningar betalar vi alltid tillsammans den 25e innan vi ska sova, haha. Det har blivit lite rutin och det är skönt att det blir gjort ganska direkt efter att fakturorna har landat i brevlådan. Förut hade jag hand om det själv men det är skönt att ha någon bredvid sig som dubbelkollar att alla siffror stämmer osv. Vi har gemensam ekonomi och när det kommer till pengar så finns det inget mitt och ditt hemma hos oss. Sedan dag ett har vi haft två kort till samma konto och det har alltid fungerat för oss. Vi har samma syn på pengar och det är skönt. Pengar är ett drivmedel och finns bara för att man ska kunna leva. Vi tar inte pengar på för stort allvar och låter det inte ta över våra liv. Dom finns där för att vi ska kunna ha tak över huvudet, mat på bordet och en guldkant på tillvaron. Mer än så betyder inte pengar för oss. Jag är en ”slösa”person men vi är bra på att lägga undan varje månad. Vissa månader blir det mer och andra mindre. Vi gör en budget varje månad och när dom fasta utgifterna är betalda så planerar vi inköp och pratar om hur mycket som får gå till inköp eller/och spontan shopping.

Tror du att du och F kommer att vara ett par resten av livet? 

Tror och tror.. Jag hoppas! Men ja, jag tror nog det också faktiskt. Vi delar åsikter om ALLT som är viktigt här i livet och bråkar sällan om viktiga saker. Oftast blir det bara vardagstjafs på grund av stress och bråk om onödiga grejer som att F inte har städat ordentligt 😉 Det kanske låter tråkigt enligt vissa men för oss känns det tryggt och bra att kunna hålla med varandra i dom flesta frågorna som kommer upp. Vi är ju väldigt lika i vårt tankesätt och vi har nog format våra åsikter tillsammans just för att vi har delat livet sedan så tidiga år. Som svar på frågan! Ja, jag tror att vi kommer att hålla hela livet. Det är min förhoppning och mitt mål iallafall. Så länge vi båda älskar varandra så räknar jag med att vi kommer att vara ett par. Sedan har kärlek ingen garanti och man får jobba för det man har varje dag.

14872448_10210932094279688_485167968_n

Igår åt vi buffé till lunch! SÅ gott =) Var längesedan jag åt denna typ av mat.

14875013_10210932093279663_1045992292_n

Min lillebror var hos oss och åt middag bland annat. Jättemysigt. Han kan få Jason att skratta så att han knappt kan andas, haha. Det är så roligt att se dom två tillsammans!

14886313_10210932093159660_1180572898_n

F gjorde pizza till middag och till den åt vi ruccola och lite sås. Såsen blev dock inte så bildvänlig, haha. Men ni får en bild på pizzan ändå!

14804748_10210932093119659_668726967_n

Hämtade ut ett paket med min nya parfym i igår! Älskar doften. 14875158_10210932093079658_636363618_n

Kvällen avslutades med tjejsnack och mys med Tove. Blev väldigt sent och spontant med vad gör det? =)

Kommentarer

  1. Sofia

    Superweird fråga nu, haha! Är det mozzarella på pizzan? Alltid när jag har det på pizza så blir det som en stor pöl av vattnet från mozzarellan på plåten :p så irriterande, haha!

  2. Anna-Lena Björnström

    Hej Gabriella!
    Vad kul att läsa att ni har gemensam ekonomi! Många andra kör på delad.
    Vi, jag och min man sen 3,5 år (som gifta) kör ochså på gemensam, och kan inte förstå hur andra delar( delad ekonomi).. Ut ur mitt perspektiv så är man gift, har barn och hus/hem så kan man väll dela. Min man jobbar och jag är hemmafru, med inte så stor intäkt. Hadde vi haft delat hadde jag inte kunna ätit mat, har inte haft råd med det. Vi vil ochså att våra barn, Linnea på 2,5år och Axel på 6mnd ska få vara hemma. Njuta av livet och slippa stressa.
    Njuter av att läsa om er som är unga(som oss) av att ni har det så fint ihop.
    Stor kram från mig uppe i nord (Kiruna)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! 🙂 Åh, låter helt underbart! Fint av er att tänka så och precis så tänker vi med. Tack för att du delade med dig 🙂 STOR Kram <3

  3. Julia

    Röker inte heller men kan ta en el två cigg om jag är ute med vänner och festar. Känns så lyxigt på nåt vis i samband med ett glas bubbel. Men är absolut anti rökning till vardags och kan nästan må dåligt om någon röker nära mig. Konstigt det där! 😀

  4. Denice

    Hej Gabriella!
    Hur var Jasons tårta ni beställde? Ni beställde väl från dintårta.se? Vi har också gjort det och är nyfiken på om de kommer leva upp till våra förväntningar

  5. Emma

    Gabriella! Hej 🙂
    Jag skrev tidigare en fråga angående vinterjackor. Men nu har jag en helt annan fråga som jag tror att du har svar på.
    Jag har för mig att du har skrivit att era hundar får vegetarisk mat dom med? Eller är jag helt ute och cyklar?
    Ska hämta hem min valp snart och vill helstinte mata den med ox/kyckling/ko-mat då det känns helt fel när jag själv inte äter det. Vilken mat får era hundar? Är det något speciellt märke eller så? Och klarar valpen av en vegetarisk kost?
    Kram!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag vet faktiskt inte om en hund kan äta vegetariskt eller inte.. Har ingen aning om hur rekommendationerna ser ut. Men ja! Våra hundar åt vegetariskt i ungefär ett och ett halvt år. Sedan gick vi över till Royal Canin med kött av någon anledning. Det bara blev så och sedan dess har vi köpt samma hela tiden utan att tänka så mycket på det.. Men ja, det finns vegetariska alternativ på hundmat! Googla ”vegetarisk hundmat” så finner du massor <3 Stort lycka till med allt fina du!! Så mysigt med en liten valp. Det är bland det bästa som finns <3 <3 kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish