Gabriella Joss

Nyttig kladdkaka (med dadlar)

Vill tipsa er om denna underbara kladdkaka som vi (läs F) bakade igår. Vi skulle ju egentligen köra en sockerfri vecka men valde ändå att hacka lite mörk choklad och strö över. Vi vill ju hålla detta “sockerfria” även efter denna vecka och det kändes därför okej att ta lite choklad över iallafall. Det ska ju förhoppningsvis bli en livsstil att INTE äta bullar och choklad varje dag. Tror inte att vi kommer lyckas hålla det om vi utesluter det till 100% dock.. Vill finna någon form av balans. Aja, nu svamlade jag iväg lite, hehe. Här kommer receptet!

– 3 ägg

– Hackad mörk choklad (vi använde mörk choklad 70%)

– 1 tsk bakpulver

– 3/4 dl smör

– 2 dl mandelmjöl

– Lite honung (typ 1-2 msk)

– Cirka 13 dadlar

– Lite kokosflingor (vi hade i kanske 3/4 dl)

– Lite salt

– 4 msk kakao

Gör såhär: Börja med att mixa dadlarna. Blanda dom färdigmixade dadlarna med alla torra ingredienser och tillsätt sedan smöret (som du smälter innan) och honungen. Knäck i äggen och rör om till en smet. Tryck ut i en form och strö över den mörka chokladen. Ju mer mörk choklad man har på desto godare blir det =) in i ugnen (175grader) tills den får yta! 

15995787_10211729639977832_1381726859_n16117774_10211729639897830_378689184_n

Vi serverade med grädde och hallon som nog är ganska standard när man äter just kladdkaka. Dessa hallon var sååå goda förresten! Så stora och söta och smakade precis som sådana där “sommarhallon”. Köpte på ICA, tips! =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Åh den här måste jag prova, det låter jättegott! Men vad är mandelmjöl? Bor i Tyskland och har aldrig sett det här, bara mald mandel eller mandelmjölk. Vad skulle man kunna ta i stället om jag inte hittar mandelmjöl? Tack för en fin blogg!

  1. gabriellajoss

   Mandelmjöl finns lite överallt! 🙂 Googla “mandelmjöl”så får du upp hur förpackningen ser ut!Vet faktiskt inte vad man kan avvända istället (mandelmjöl är ju glutenfritt och smakar lite nötigt), kram <3 och tack!

 2. Charlotte

  Var den god? Testade att göra sådana nyttiga chokladbollar med dadlar i som alla pratar om skall smaka likadant som vanliga, men jag blev jättebesviken 🙁 Hade varit nice om kladdkakan var godare så man kan köra på den som ett substitut!

 3. Ellen

  Åh vad bra! Älskar erat muffins recept som används flitigt här när man vill ha nyttigare fika. Är det “tre fjärdedelars deciliter” smör och inte “tre till fyra deciliter” va? Tack för en fin och så bra uppdaterad blogg!

stats