Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdag och tankar om vårt förhållande

Hej finisar!

Hoppas att ni mår bra! Det känns som att det enda jag gör när jag har en stund över är att begrava mig i husrelaterat. Läser på om byggnadskreditiv, olika husmodeller, golv, kakel, klinkers, blandare, köksluckor.. Haha! Jag och F har inte riktigt haft tid att sätta oss ned ORDENTLIGT tillsammans och gå igenom allt så det ska vi helt klart göra nu inom det närmsta när vi får en liten stund över någon kväll. Jag jobbar ju alltid kvällstid och F brukar passa på att  plugga under tiden.. Så nu när han även jobbar under dagtid så hinner vi knappt prata med varandra. Men det gör gott för vår relation i det stora hela måste jag säga. Man känner saknaden! Saknaden efter en kram, en puss, ett långt samtal om allt och ingenting. Jag vill att han ska hålla om mig när vi ska somna för natten bara för att få vara nära en liten stund.

Det är så intressant vilka faser man går igenom i ett förhållande. Och det är spännande att se relationens utveckling, medgångar och motgångar genom alla olika faser och tider. När vi bodde i Göteborg och jobbade som mest så gled vi ifrån varandra. Vi sågs inte alls om dagarna och trots att vi älskade varandra så blev det mest jobbigt att inte ses. Det låg ingen fördel i det. Saknaden efter varandra var inte heller så stor då vi båda hade så mycket för oss att vi knappt orkade med att vara i vår relation. Vi var mest irriterade på varandra. Vi kämpade på men det var jobbigt. Sedan kom det där plusset på stickan som vände allt upp och ner och fick oss att komma ner på jorden och inse vad som faktiskt är viktigt och betyder något. Vi började se varandra igen. Jag skulle inte säga att plusset räddade vårt förhållande utan snarare att det fick oss att stanna upp och se klart igen. Inse värdet i vad vi faktiskt har ihop och prata om hur vi vill leva och ha det. Ibland behöver man stanna upp när man kör på i 180 och knappt ser något annat än jobb, jobb, jobb.. Vi tränade, jobbade, hade hand om hundarna, jobbade om varandra dag efter dag.. Nej usch! Det var en jobbig tid. Nu är vi i en sådan situation igen där vi inte ses så mycket. Denna gång känns det annorlunda. Jag saknar min man, jag värderar tiden med honom mycket mer. Jag vill inte sitta med mobilen när vi väl får en stund att mysa i soffan – då vill jag prata och ha dialog, lägga all tid jag bara har på honom! Kramas, pussas, vara i hans famn. Annars har vi oftast umgåtts otroligt intensivt genom livet, jag och F. Varje dag och dygnet runt. Vi har gått skolan tillsammans, jobbat på samma jobb, gått hemma ihop.. Denna nya tid är spännande och rolig. Och ja, vårt förhållande känns välmående och saknaden vi har fått för varandra om dagarna känns fin.. Det var någon som sa till mig en gång att om man känner saknad för någon så älskar man den personen väldigt mycket. <3

16402423_10211891222977306_925798500_n

Kommentarer

 1. Rebecca

  Hej Gabbi! Tack för en fin blogg och underbara bilder,jämt 😍👌🏻 Men jag har en fundering och hoppas att du vill svara på den 😊 Jag är själv ingen bloggare men läser en del, till min fundering: Undrar om du inte tröttnar ibland på att skriva om ditt liv och din familj? Öppet berätta saker om dig själv, F och Jason. Som när ni går på stan så möter ni säkert på flera som vet precis hur ni spenderade er helg, vad ni åt och hur Jason mår. Är det inte jobbigt att leva upp till nån slags perfektion som man ändå ser på din blogg och som jag tror många yngre av dina blogg läsare drömmer om. Fruktfat, shopping och mys hela veckorna. Även om du skriver om mer vanlig vardag som de flesta har så ser ju din vardag annorlunda ut om man jämför med många andras.
  åh, hoppas du förstår hur jag menar ( blev lite flummigt)
  Kram och tack på förhand ❤️

  1. gabriellajoss

   Jaa, det är klart jag tröttnar lite till och från! Men samtidigt är det SÅ värt allt det ger mig så jag kommer inte sluta på länge 🙂 <3 jag älskar min blogg och er som läser!! <3 Jag delar ju med mig av typ 10% av mina dagar. Även om jag skriver om i princip allt så håller jag ju dialoger, samtal och annat för mig själv. Bloggen blir bara en liten översiktlig bild av det jag gör så känner ändå att jag har mitt liv ganska privat på något vis. Det är svårt att förklara. Jag känner inte att jag behöver leva upp till någon perfektion.. Jag bloggar om mitt liv och mår jag dåligt eller har det jobbigt skriver jag det med. Jag är mig själv till 100% och står för den jag är och det jag gör, kram <3

 2. Olivia

  Gud vilken fin tröja!😍 Men du är alltid fin <3 Så skönt att ni känner er tryggare och starkare tillsammans än någonsin:) Massa kramar

 3. Sofia

  På mitt förra jobb jobbade jag kväll och min sambo dag. Vi sågs aldrig och det var väldigt trist och inte bra någonstans. Saknaden för mig var enorm hela tiden och det kändes som om vi alltid låg på minus i tid tillsammans. Men ni är väl hemma tillsammans på kvällen även om ni pysslar på med olika saker? Så duktigt av F att jobba och plugga, det är tufft.

  1. gabriellajoss

   Åh förstår <3 jaa, det är så tråkigt när det blir så! Men ja, vi ses om kvällarna. Det är tufft, ja! Han är så duktig <3 kramar

 4. Johanna

  Jag tror också att känslan av att längta efter sin partner är viktig 🙂 sålänge man inte hamnar i tankarna att man får göra allt själv hemma. Här hos oss arbetar min man borta mån-tors och det är sällan jag ser det som något negativt. Redan när han kommer hem på torsdagskvällen så känns det som helg, så våra helger blir extra långa 👍
  Man får ta tillvara på dagarna, det verkar ni göra på ett bra sätt 🙂 din blogg är så mysig att följa!!

 5. Evelina

  Åh vad jag känner igen mig i det du skriver om förhållandet. Jag och min man kan också hamna i sådana där tider då vi bara kör på och man inte riktigt hinner med varandra och då kan de bli lite irritation och små tjafs. Vi har också haft perioder då vi jobbat nära varandra både hemma på lantbruket och jordbruket som vi har och då vi haft låg säsong och jobbat på ”vanliga” jobb. Men jobbet eller livsstilen och livet som bonde har alltid funnits där i form av djur och jordbruk. Vi har haft tuffa perioder men då vi har satt oss ned så har vi insett då man stannat av från 180 tempot. Att vi vill vara med varandra och inget annat. Det blev mer självklart också då vi fick barn men det var det innan också. Är så tacksam över att få läsa din blogg och få en inblick i ditt liv. Du är så fin som delar med dig! Tack för att du gör det. Kram.

  1. gabriellajoss

   Men åh vad kul att du känner igen dig. Ja, det är verkligen en resa att vara i ett förhållande! Och en berg och dalbana ibland, hehe 🙂 Tacksam över din kommentar! Stort tack för att du tar dig tiden att skriv, betyder mycket. Kramar <3

 6. Nathalie

  Hej Gabriella! Vilket härligt och fint inlägg!

  Jag och min sambo står inför en förändring där han ska börja på ett nytt jobb som innebär att han kommer börja arbeta kväll. Jag själv är student på universitet och snart färdig med min utbildning. Vad tror du är viktigt att tänka på nu när vi faktiskt kommer gå om varandra under vardagarna? Hade varit jätte tacksam för svar :).

  1. gabriellajoss

   Åh förstår! Kommer att gå så himla bra, är jag säker på! <3 Jag tror det är viktigt att verkligen ta vara på varje tillfälle nu när ni ska gå om varandra. Har ni en timme ihop mitt på dagen så ät lunch tillsammans och SE varandra under den korta stunden. Har ni en helg över så hitta på något ordentligt. Köp hem godsaker och ha myskväll, laga middag ihop, ta en lång promenad, gå på bio.. Gör det bästa av den tiden ni har för att behålla känslorna så starka som möjligt och sakna varandra lite extra om dagarna <3 är så lätt att man bara tappar tiden för att man är för trött eller stressad och så missar man att umgås ordentligt helt, kram <3

  1. gabriellajoss

   Jag jobbade på ett företag som levererar TV! Med kundservice, fakturahantering, skickade ut brev,tog inkommande samtal, mail osv 🙂 Så kontorsjobb, kram <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss