Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Glutenfria amerikanska pannkakor utan tillsatt socker

Tänkte dela med mig av ett recept på ”amerikanska pannkakor” som vi gjorde nu i helgen. Dom smakar lite som kanelbullar blandat med havregrynsgröt fast supergott typ. Haha, gud vilken knäpp beskrivning men vi tyckte om dom jättemycket iallafall. Och Jason älskade dom! Tips, tips! =)

Du behöver: 

1,5 dl kokosmjöl

2 dl havregryn

En tsk vaniljpulver

2 msk honung

1 dl yoghurt

2,5 dl havregrädde

1 tsk kanel

2 ägg

2 tsk bakpulver

Gör såhär: Mixa ihop allt med stavmixer och stek sedan på låg värme i smör eller kokosolja. Vi tog ungefär en matsked per pannkaka och dom blev rätt stora ändå.

16996586_10212144460268080_2081662375_n 16996986_10212144460708091_2093550398_n17005876_10212144460468085_1525235694_n

Serverade med valnötter, färska bär och lite grädde =)

Kommentarer

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej det ska inte vara det. Har hört och läst (vet dock ej om det stämmer) att havregryn ”tillverkas” så att dom kan innehålla spår av gluten medan glutenfria havregryn absolut inte kommer i kontakt med något som innehåller gluten. Vet dock inte om det stämmer som sagt då det är något jag googlat mig fram till 🙂 KRAM

  1. Amanda

    Men om man vill ha glutenfritt måste man väl använda sig av glutenfria havregryn? Havregryn innehåller väl gluten? Supergoda verkade de i alla fall, ska helt klart testa!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Svarade nyss en annan tjej på samma så kopierar in svaret här! Kram <3 Svar: Nej det ska inte vara det. Har hört och läst (vet dock ej om det stämmer) att havregryn "tillverkas" så att dom kan innehålla spår av gluten medan glutenfria havregryn absolut inte kommer i kontakt med något som innehåller gluten. Vet dock inte om det stämmer som sagt då det är något jag googlat mig fram till 🙂

  2. Josefine

    Ser super gott ut! 😍
    Men vanliga havregryn och otalys produkter är inte glutenfria. Så det här receptet är inte glutenfritt. Däremot finns det glutenfria havregryn ifrån Semper och även glutenfri havredryck ifrån GO green.

    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Okej, tack för att du delade med dig! Jag kanske har helt fel men har hört och läst (vet dock ej om det stämmer) att havregryn ”tillverkas” så att dom kan innehålla spår av gluten medan glutenfria havregryn absolut inte kommer i kontakt med något som innehåller gluten. Vet dock inte om det stämmer som sagt då det är något jag googlat mig fram till 🙂 KRAM KRAM och hoppas du får en fin kväll.

      1. Josefine

        Det är fel, tyvärr.
        Havre i sig självt är naturligt glutenfritt men vid skördning och packning så kontamineras dom med andra sädesslag och där därför inte i närheten utav glutenfria. Om du vill ha glutenfria produkter måste du köpa havregryn och havredryck som står att den är glutenfri på förpackningen för då är det under 0,20ppm (glutenfritt). I otalys produkter är det så mycket som upp till 100ppm och är därför inte heller i närheten utav glutenfritt.

        Vill du ha glutenfria havreprodukter så har som sagt GO green,Alpro och Semper det. (0,20ppm)

        Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish