Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Snabb och vegansk gryta

Vet att många av er vill ha mer recept på det vi äter så jag har verkligen försökt bli lite bättre på det. Och ännu bättre ska jag bli! =) Är dålig på att ta exakta mått då vi alltid höftar så hoppas det går bra ändå. Här kommer ett enkelt och billigt + helt veganskt recept.

Du behöver: 

En halv kålrot

Några morötter

Gröna ärtor

Röda linser (se hur mycket som behövs)

Krossade tomater

En grönsaksbuljongtärning, salt, peppar, basilika, olja och lite socker + vatten

Gör såhär: 

Vi brukar börja med att skala och skiva kålroten och morötterna. Och så steker vi dom en stund i olja. Tillsätter sedan ärtorna och linserna och dom krossade tomaterna + vatten. Och så får allt stå och koka upp en stund. Slänger även i grönsaksbuljongen + kryddorna och sockret här. Låt koka tills morötterna och kålroten är mjuka och tills linserna har svällt upp. Om vattnet kokar bort under tiden så kan man tillsätta mer och låta det koka bort fram tills att allt har blivit mjukt. Då kan man sedan låta det koka utan lock tills grytan är mer fast i konsistensen. Vi serverade med bönpasta! Supergott och lätt att göra =) Gott i matlådor är det också.

17028888_10212144458748042_800381447_n

Ser kanske inte så jättegott ut men det är bra vardagsmat tycker jag! =) Håller bra i matlådor med som sagt.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish