Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Cravings

Förra graviditeten var jag sugen på: 

– Citrusfrukter

– Snabbmakaroner med hamburgerdressing och ketchup

– Pasta med sojakorv och ketchup

– Pizza

– Bröd med smör och ost

– Coca cola

Det är så kul att se tillbaka på vad jag hade för sug förra graviditeten! Blir dock äcklad av bara tanken på hamburgerdressing med pasta och allt det där sliskiga.. Haha fy! Var ju typ bara sugen på onyttigheter nu när jag ser tillbaka. Såhär har det sett ut denna graviditet hittills: 

– Nektariner och satsumas (verkligen det bästa som finns just nu!)

– Iskallt vatten

– Potatis (haha..)

– Indisk mat (så himla konstigt sug med tanke på hur illa jag mår..)

– Pannkakor

– Knäckig äppelpaj med Oatlys vaniljglass

– Risgrynsgröt

– Linssoppa

– ”Färskosttallrik” från ett café som vi har här i Umeå

Så ja, det kan verkligen skilja sig åt! Jag trodde verkligen att cravings var ett påhitt innan jag blev gravid med Jason men dessa cravings finns verkligen! Blir jag sugen på något så är det bara det som gäller fram tills att jag har fått det. Ska bli kul att se hur alla dessa cravings utvecklas med månadernas gång.

18788483_10213062833346833_2057835637_n

Kommentarer

  1. Miranda

    Åh! Linssoppa var nog min största craving den första tiden! Är idag i vecka 28 och väntar en liten flicka 😍❤

  2. Elin

    Jag har ”tyvärr” inte utvecklat några cravings än.vecka 9). Däremot har jag ingen aptit alls och försöker äta det som jag inte av blotta tanken mår illa av. Det blir mycket frukt och jogurt. Ägg och kött får jag inte ner alls!

    Linser är ju även en bra järnkälla! Ni kanske gör något liknande, men jag tänkte ändå dela med mig av den linssoppa jag brukar göra😊 Har tyvärr inga exakta mängder för allting!
    Stek en hackad lök och morot i smör. Tillsätt en hackad vitlöksklyfta och stek tills den fått färg. Tillsätt avsköljda linser(gissar på runt 200-300g), salt, svartpeppar, torkad mynta, paprika- eller chilipulver och ca 1 liter kokande vatten. Låt koka upp tills linserna mjuknat och purera. Jag brukar även tillsätta extra smör för att få den ännu krämigare och sen servera med citron. Så gott!
    Lycka till med graviditeten😘

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår det! Man vill ha mycket fräsch mat! Ägg kan jag inte heller äta längre, spyr av tanken på det typ, usch! 🙁 Och det låter ju hur gott som helst!! Tack för tips! Ska prova det 🙂 <3 stor kram! 🙂

  3. Olivia

    Åh det ska bli så roligt att följa er graviditet! Är själv i v.10 så känner igen mig i allt du skriver gällande graviditeten just nu. Det enda jag kan få i mig vissa dagar är clementiner eller apelsiner, SÅ gott. Nu börjar dock illamåendet ge med sig vilken är himla skönt. Hoppas att det försvinner snart för dig också! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååh vad roligt, grattis!! <3 <3 förstår dig verkligen, är exakt likadan! Och vad skönt att det börjar ge med sig!! KRAM <3

  4. Frida

    Jag hade sånt sug efter potatismos med båda mina pojkar haha! Minns att jag kunde välja mat utifrån vad som passade bra ihop med mos! Helt galet!

  5. Em

    Är gravid i vecka 35 och har enbart cravings på iskallt vatten. Mycket is ska det vara. Ibland äter jag bara is. Haha. Fick inte mitt craving förens i månad 7 ungefär, innan hade jag inget. (:

    Sedan måste jag tillägga att det är superkul att följa dig och en till graviditet. (:

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig! Jag tuggade också på is förra graviditeten. Så gott ju! 🙂 och vad glad jag blir att du känner så!! Så roligt, kram kram fina <3 Och grattis till bebis i magen <3

  6. Tina

    Jag hade också massa illamående under min graviditet ovh kunde endast äta fräsch mat så som frukt och sallad och endast dricka vatten. Även pommes med salt va något jag typ ville ha varje dag.. 🙂 haha, rätt kul nu att dottern älskar frukt och grönsaker (än så länge iaf) haha. Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish