Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Plötslig flygrädsla

Jag har tänkt på något.. Dom senaste gångerna jag har flugit (eller stavas det flygit!?) så har jag varit så himla rädd.. Jag var jätterädd för att flyga innan jag blev lite mer flygvan och nu har jag inte varit det på ett bra tag. Har knappt brytt mig vid start och landning och varit hur lugn som helst. Nu är jag LIVrädd.. Kan det ha med graviditeten att göra!? Idag när vi lyfte så fick jag hjärtklappning och när vi var i luften och det blev liiiiite turbulent så kände jag hur hjärtat började slå snabbt igen.. Tänk om motorn i planet går sönder eller något händer med vingarna eller vad som helst.. Alltså jag tänkte verkligen dom värsta av dom värsta tankarna och började hyperventilera (dock bara invändigt då jag hade Jason i knät och inte ville visa honom att jag var orolig). Var helt skakig när vi klev av planet och tänkte typ ”hur tusan ska vi ens komma hem!?”. Kändes som om jag precis hade haft en ”nära döden-upplevelse” och det var så himla obehagligt. Nej, fy.. Jag har seriöst aldrig upplevt en flygresa på det viset förr och min spontana tanke är att det har med graviditeten att göra.. Jag kommer ihåg att jag var extra orolig av mig sist jag var gravid också.. Ville skydda min bebis i magen och var så rädd att något skulle hända mig eller den lilla.. Vi får se hur kommande flygresor går men jag hoppas verkligen att detta ska släppa lite snarast.

Är ni flygrädda? Hur övervinner ni den rädslan? Berätta gärna!

17270798_10212294048047681_1945233341_n

Kommentarer

  1. Laura

    Jag flög för 2 veckor sen och fick panikångest vid start och landning… det har aldrig hänt innan trots att jag har flugit många gånger! Denna gången var jag bokstavligt talat livrädd och trodde att jag skulle dö! Folk runtomkring fick hjälpa mig att stå ut. Jag är inte gravid så vet inte vad det kan bero på 😔 Kanske alla flygolyckor man har hört om nuförtiden? Vet inte hur jag ska klara av att flyga igen så behöver också tips!
    Btw älskar din blogg!!
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men huvva 🙁 det är hemskt att känna så.. Vet precis vad du menar 🙁 kände likadant men utåtagerade det inte alls utan hade bara en sådan hemsk inre panik.. KRAM och tack för så fina ord <3

  2. Madeleine

    Jag är ganska rädd. Brukar ta 1-2glas vin och sen tänka på hur flygvärdinnorna beter sig. Att det ät farligare att åka bil osv.Att det ytterst sällan händer något med flygplan.

  3. Emma

    Jag tror absolut att det har med graviditeten att göra.
    Jag har aldrig varit flygrädd, aldrig någonsin och jag är väldigt flyg van då jag har rest många gånger.
    Senast jag flög för några veckor sedan var jag totalt livrädd. Jag har aldrig ens tänkt tanken att det är osäkert att flyga men den gången var jag så rädd hela flygresan.
    Jag kände precis som du att jag vill skydda det lilla livet i magen med allt jag hade. Även hemresan var super jobbig och jag fattade inte alls varför jag helt plötsligt blivit så flygrädd. Men i efterhand så tror jag absolut att det har med graviditeten att göra och att man är så rädd om det lilla livet i magen.
    Konstigt det där men jag tror det är moderskänslor som tar över totalt.!
    Väldigt häftigt om man tänker efter hur kroppen anpassar sig efter barnet i magen =)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad skönt att jag inte är ensam <3 känner precis likadant som du! Ja, det är galet det där.. KRAM <3

  4. Millie

    Jag är också jätte flygrädd men ändå flyger jag varje år 😂 jag tror jag är så flygrädd för att jag inte vill mista mina barn, sa att jag aldrig skulle bli en hönsmamma men jag skojar inte, är så rädd för så mycket efter jag fick barn. Känner du att du själv blivit mer orolig å rädd för sånt som du inte alls brydde dig om innan? Isf kan du inte skriva ett inlägg om de på bloggen, jag kan ju inte vara den ända?
    Sen vill jag bara säga att din blogg inspirerar mig varje dag å jag blir alltid på bra humör av att läsa alla spännande grejer, de ska bli kul å följa din graviditet 😍 kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det blir ju så 🙂 Kul idé, det kan jag absolut göra!! <3 stor kram och tusen tack! Du anar inte hur glad jag blir!!<3

  5. Alice

    Jag blev också plötsligt flygrädd när jag skulle åka långflyg för någon vecka sedan, på hemvägen var det dock redan bättre igen. Jag försöker tänka att flygning är det absolut säkraste transporteringssättet och att piloterna och flygvärdinnorna flyger flera gånger varje dag utan att det händer något!
    Kram 🙂

  6. Broccan

    Det kan nog stämma, tänkte inte ens på det när jag flög sist. Jag har levt som backpacker under några år och alltid älskat att flyga. Har aldrig varit rädd och nästa tyckt det var kul med lite turbublens (!) Fram till nu sist när jag flög hem till Sverige när jag var i vecka 20. Jäklar vad rädd jag blev för minsta ljud. Roligt hur man ändras när man är gravid, men antar att det är de naturliga instinkterna som kickar in 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig verkligen!! Ja, det är sjukt hur mycket som ändras ”bara” för att man blir gravid, kram <3

  7. H

    Förstår dina tankar! Själv kan jag också vara rätt flygrädd men en sak man kan ha i åtanke är att som du säkert vet så är det statistiskt sätt inte troligt alls att något skulle hända, det är ju större risk att vara inblandad i en bilolycka. Sen är det ju så också att så många plan flyger varje dag utan att något händer. Planen är byggda för att utstå turbulens och även om det kan kännas sjukt obehagligt så är det helt normalt. Försök tänka på det och att piloterna flyger varje dag och att de har koll på läget. Det är såklart ingen jättekul upplevelse men det gäller bara att andas djupt och att inte låta de oroliga tankarna ta över. Kram!❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju faktiskt så! Men det är så lätt att glömma bort där och då <3 tack för peppen, kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish