Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer två

Gravid i vecka 13

Idag går vi in i vecka 13! Det har gått sjukt snabbt att komma hit faktiskt. Trodde inte alls att det skulle gå så fort men med tanke på att Jason snart är två år (till hösten) så går tiden verkligen SÅ, SÅ snabbt. Man hinner knappt med i sitt egna liv typ, haha.. Men ja, vecka 13. Hur känns det då?

Illamåendet: Det har blivit så himla mycket bättre och jag är så otroligt tacksam för det. Igår slog det till rätt så starkt igen på morgonen (under flygresan…) men efter det var det okej hela dagen. Jag får ta det lite som det kommer men så länge jag inte kräks hela tiden så är jag nöjd.

Cravings: Just nu har jag inga cravings som sitter i utan det ändras från dag till dag. Jag äter mycket mackor för det går verkligen ner just nu. Vet att det inte är så nyttigt men det är bättre att äta än att inte äta alls. Försöker utöver alla dessa mackor få i mig bra och näringsrik mat och samtidigt unna mig allt jag är sugen på när jag väl blir sugen.

Törstig: Jag märker att jag dricker så himla mycket mer vatten nu än tidigare. Jag VILL verkligen dricka vatten. Är törstig hela tiden och går runt med en vattenflaska jämt. Märker att kroppen behöver det också och att jag mår mycket sämre om dagarna om jag inte får i mig vatten.

Trött: Jag är trött hela tiden. Skulle verkligen önska mer avlastning på dagarna med Jason. Känner att jag ibland inte alls räcker till eller har den energin som jag hade innan jag blev gravid igen.

Magen: Magen är verkligen större än förra graviditeten i samma vecka tycker jag. Den var lite svullen i dessa veckor redan då men denna gång är den mer hård än svullen. Vet inte riktigt hur jag ska förklara men det är en helt annan känsla i magen nu jämfört med då. Jag tror att dom flesta känner sig lite större med barn nummer två. Jag har pratat med rätt många och dom flesta säger att dom blev större snabbare.

Igår: Igår kväll var jag så fruktansvärt yr. Det var läskigt. Ni vet när man blir sådär hemskt åksjuk och allt bara snurrar!? Så kändes det. Jag skrev ju i gårdagens inlägg att jag skulle sova lite och vakna till middagen men nej, det orkade jag aldrig göra. Kunde knappt sätta mig upp för tappade balansen direkt. Någon som har varit med om liknande? Ska prata om det med min barnmorska när jag skriver in mig nu i början av juli! Jag sov iallafall fram till två i natt och vaknade av att jag mådde illa och var hungrig. Så jag åt mackor och sen somnade jag om. Var fortfarande jätteyr när jag vaknade imorse och är det nu också men inte lika farligt som igår..

19622249_10213382930469061_1344969039_n

19691151_10213382930629065_1475685578_n19621793_10213382930669066_1704481552_n19679852_10213382930509062_160276581_n

Lite bilder på magen från idag och tidigare i veckan =)

Kommentarer

 1. Falling into selflove

  Hej! Har följt din blogg LÄÄÄÄNGE och gillar den verkligen men brukar inte vanligtvis kommentera.. Ville bara påpeka att ”mackor är onyttigt” är en tankfälla och nåt som bantningskulturen i samhället spätt på. Det är inget fel på mackor! Kroppen behöver en bra kombination av både kolhydrater, fett och protein, och den är alldeles för uråldrig för att bry sig om vad som är ”modernt” att äta (t ex olika dieter/mackor eller inte mackor). Kämpar själv mot anorexi och har levt efter sådana regler i så många år, och nu menar jag inte att du på nåt vis är ohälsosam i din relation till mat, men ville bara påpeka att du är precis lika bra som du är, oavsett om du äter mackor eller inte.. det FINNS ingen farlig mat såvid aman inte har en allergi. Kanske en tankeställare, eller bara tjat från en som överanalyserar. Kroppen ber om allt den behöver och vill ha, den vill inte ha för mycket- bara balans och jämvikt. Det börjar jag lära mig. Det finns så mycket mer roligt att lägga ner tid och energi på än att må dåligt över vad man äter. Stor kram på dig!!

  1. gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig av dina tankar <3 jag förknippar mackor med något onyttigt just för att ljust bröd i så stora mängder som jag äter det nu inte brukar kännas så himla nyttigt.. Det är ju bara massor av mjöl typ.. Har bytt ut det ljusa brödet mot "rågkusar" och proteinbröd nu dock och det känns lite bättre. Och självklart kan mackor vara nyttiga!! Man kan ju äta alla möjliga bra pålägg på dom osv (älskar ex. att ha hummus och grönsaker på). Så ja, du har helt rätt 🙂 vitt bröd med smör, ost och sylt tycker jag dock inte känns nyttigt ;p Jag lever efter mottot "ät och var glad" så skulle aldrig stoppa mig från att äta något som jag vill ha. Vill jag äta en hel chipspåse så gör jag det och vill jag äta en chokladkaka så gör jag det oavsett om det är nyttigt eller inte. Allt man vill äta är nyttigt för själen tror jag 🙂 jag mår dock inte så bra av att trycka i mig så stora mängder vitt bröd som jag gör nu, haha.. Känner mig trött och seg och får ont i magen och blir förstoppad! Tänker aldrig på vikt eller så men vill ändå leva hälsosamt och variera mig vilket jag inte gjort på senaste med allt mack-ätande. Hoppas att du förstår mig 🙂 vill absolut inte sprida en bild av att man ska passa sig för viss mat för vill man äta 10 mackor så SKA man äta det 🙂 jag lovar dig att jag har en sund inställning till mat och jag tror du vet det också om du följt min blogg länge. Jag äter mycket och allt jag vill, när jag vill. Kanske formulerade mig lite fel bara eller så 🙂 Kram kram och tack för din kommentar <3 Blir jätteglad över att du gillar min blogg och vad stark du är som kämpar med anorexi <3 Pepp till dig <3

 2. Lisa

  Hej! Yrseln beror med största sannolikhet på att ditt blodtryck är lågt. Det går alltid ner under början av graviditeten och för vissa blir det riktigt lågt då som kan göra att man blir väldigt trött och yr, framför allt när man reser sig upp från sittande/liggande. Det är helt ofarligt, det är högt blodtryck som är farligt för kroppen. Lågt är bara jobbigt just pga tröttheten och yrseln. Vet vad du går igenom just nu, jag fick min nr två för snart 4 v sedan! 😀 Och allt är ju värt besväret i slutändan som vi ju båda vet, även om det verkligen är allt annat än ”mysigt” med en graviditet! Puss fina du!

  1. gabriellajoss

   Ja, så kan det ju vara <3 tack för peppen! 🙂 <3 Men åååh grattis!! Och ja,det är det ju verkligen men ibland är det så svårt att se målet när man har det tungt under graviditeten. Det är ju så värt det i slutändan som du säger 🙂 Haha 😉 KRAM 😀 <3

 3. Jennie

  Törstig, trött, yr och kissnödig… Kanske du ska gå och göra ett blodprov hos MVC? Hoppas verkligen inte du fått graviditetsdiabetes, men det är klockrena symptom… När blodsockret blir for högt mår man även extremt illa. Jag har diabetes typ ett så inte exakt samma sjukdom, men symptomen är samma. Kolla upp blodsockret nu! ❤️

 4. J

  Yrseln känner jag igen, jag har haft det genom hela graviditeten och det beror på mitt låga blodtryck. Jag har lågt i vanliga fall och ännu lägre som gravid. Det är så jobbigt och frustrerande för jag kan inte ens stå i 2 min utan att det börjar snurra. Det finns inget att göra förutom att äta och dricka tillräckligt.

 5. Elin

  Tråkigt det där med yrseln. Som några andra skrivit så låter det som kristallyrsel, Har själv de, superjobbigt! Kan hålla i i allt från ett par dagar till typ 1,5 vecka ca. Kristallerna i öronen hamnar i obalans, finns en manöver man ska kunna göra hemma själv för att det ska försvinna. Annars kan man göra de på en vårdcentral, iaf i mitt län.. Men för mig blir den såå hemsk, kan inte gå en meter utan att falla omkull och spy. känns precis som en ”helikopterfylla”
  Hoppas det blir bättre för dig iaf! 🙂

 6. Anna-Karin

  Jag hade det två dagar när jag var gravid. Kunde knappt gå på toa, fick hålla i mig för att inte ramla av toan. Sen försvann det och kom inte tillbaka.

 7. Elin

  Åh alltså jag måste bara säga att jag älskar din blogg Gabriella! 😍 Jag har dessutom börjat älska inredning sen jag faktiskt började läsa din blogg och du är verkligen min största inspirationskälla! Om vi behöver något nytt hemma exempelvis så går jag först in och kollar din blogg för att hitta något snyggt 🙈. Får man fråga vart du köpte fjäderlampan i sovrummet? 🙂 Jag funderar på att köpa en sån till våran hall, kan det bli fint tror du? Vilken storlek är det på den ni har? Ska ni ha den i erat nya hus sen? 🙈 Haha förlåt för mycket frågor men jag kan inte låta bli 😳. Kram!

  1. gabriellajoss

   Men alltså vad snäll du är!!! <3 tusen tack 🙂 åh, den är så fin! Googla på "eos vita" så får du upp massor med butiker som säljer dom! 🙂 Det tror jag absolut! Och ja, den får hänga med till huset. Vi har den minsta storleken 🙂 Stor kram <3 <3

  1. gabriellajoss

   Men tusen tack!! Förstår det 🙂 men snart är det över och bebisen är här, så spännande! Kram

 8. Elsa

  Kan ni inte visa upp hur ni bor nu? Skulle vara roligt och se även om ni endast bor där för en liten stund 🙂

 9. Lisa

  Jag hade samma i början av graviditeten och hade för lågt järnvärde så började äta järntabletter runt v 13-14. Prova med det mitt gick över efter några dagar.

 10. Julia Ek

  Hade problem med yrsel runt vecka 15-17, jag svimmade vid några tillfällen. Jag ringde både 1177 och träffade barnmorskan. Hade lågt blodtryck och därför hade jag denna yrsel. Det går inte att göra något åt heller utan det man kan göra själv är motion. Så fort jag började promenera och cykla hjälper man själv till med blodcirkulationen, vilket hjälpte mig mycket. Men också äta och dricka var viktigt för mig annars dippade jag och blev svimfärdig. Så ha något lätt att äta nära till hands, vatten och rör på dig så blev det bättre för mig! Kram

  1. gabriellajoss

   Nej men fy vad läskigt.. <3 tack för att du delade med dig. Så kan det nog vara! Får prova det 🙂 säg till om du vill ses någon dag, hade varit så himla roligt ju!! Och vi får ta promenader med vagnarna när vi bor grannar sen! Kram <3

 11. Sandra

  Jag tycker att din yrsel påminner lite om en yrselsjukdom som heter menieres sjukdom. Jag har sannolikt den sjukdomen själv och då får man sådana otroligt intensiva yrselanfall som håller i sig i flera timmar så att man knappt kan stå upp. Det är ofarligt menvölsogt obehagligt. Man kan få yrselanfall oftare ibland eller så kan man gå flera år utan ett enda. Det triggas av stress och graviditet och jag fick själv tre sådana anfall i början av min graviditet. Men nu har jag inte haft ngt på snart två år.
  Annars kanske det har något med flygresan att göra? Yrsel kommer ju oftast från örat/balansorganet och det kan ju säkert påverkas av trycket som blir när man flyger. Prata med din BVC/VC tycker jag. Hoppas du slipper mer yrsel framöver! Tycker själv att det är oroligt läskigt att få den typen av stark yrsel så man blir helt handlingsförlamad i princip. ❤️

  1. gabriellajoss

   Tack snälla för pepp, info och omaket 🙂 <3 får kolla upp det! Ja, så kan det ju faktiskt vara.. Tänkte inte ens på att det kunde ha med flygresan att göra men det påverka ju mer än vad man kan tro! Kram <3

 12. Amanda

  Var du yr under din förra graviditet? Typ när du låg någon viss sida?
  Kan vara att graviditeten trycker på vena cava (stora kroppspulsådern) och det kan ge extrem yrsel och svimningar i värsta fall. Detta är inte helt ovanligt men det brukar komma senare i graviditeten när bebisen är lite större. Kan kanske vara så att du är känslig.
  Tycker du ska ringa vårdcentralen redan idag och kolla upp det så det inte är något annat allvarligt. Det är inte normalt att vara så yr att man inte kan resa sig.
  Kan även ha det stress sttt göra.. du var ju iväg hela dagen och jagade en aktiv 2åring! Men jag hade iaf kollat upp det! (Jobbar själv på sjukhus).
  Kram på dig!!

  1. gabriellajoss

   Nej inte alls.. <3 jag ska absolut kolla upp det. Ska prata med min barnmorska snarast <3 stor kram och tack för omtanken!! <3

 13. Emma

  Googla på kristallsjuka, kanske är något sådant? Hade det för många år sen, ofarligt men obehagligt. Hoppas det går över snart!

  Kram

 14. Nathalie

  Så otroligt fin 😍 Så himla kul att följa din graviditet är själv gravid (med mitt första barn) och går in i vecka 8 imorgon!

 15. Sara

  Jag hade problem med yrsel och svimningar i min graviditet, fram till v. 27-28 kanske, men det konstaterades att jag hade väldigt lågt blodtryck och lätt fick blodtrycksfall 🙂 så i mitt fall var det inget farligt men inte trevligare för det, tror jag svimmade totalt 4-5 gånger under graviditeten och blev sjukskriven vid v. 25 (bl.a. Pga svimningarna). Hoppas din yrsel försvinner snart och lika så illamåendet. Kram

 16. Matilda

  Sån yrsel du beskrev hade jag i början av min graviditet, till v 20 tror jag. Det var som jag fick det istället för illamåendet. fruktansvärt men inget ovanligt. Hade aldrig hört om det innan jag blev gravid eftersom man oftast bara hör om gravidillamående. Det kom när jag satt på föreläsningar i skolan, i kön på Ica och lite överallt. Var jag hemma när det hände så satte jag mig i duschen ett tag så brukade det kännas bättre lite snabbare.
  Hoppas det bara var en engångsgrej och att du slipper det i framtiden för det är hemskt.

  1. gabriellajoss

   Nej men så himla jobbigt 🙁 jag blev så chockad igår när det blev så och det värsta var ju att det inte ens gick över.. Nej fy! Hoppas jag också <3 kram

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss