Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Lite tankar

– Tänk hur snabbt man glömmer.. Jag trodde verkligen inte på det när folk sa det till mig förra graviditeten. ”Vänta bara tills efter förlossningen, då har du glömt hur jobbigt det var med illamåendet, foglossning och allt det där”. ”Jo tjena..” tänkte jag, haha.. Men tänk så rätt alla hade! Man glömmer verkligen snabbt. Nu är jag påmind igen såklart och tänker att jag INTE ska glömma bort hur tungt jag har det som preggo till nästa graviditet (om det blir någon sådan). Jag får skriva upp alla tankar, alla krämpor osv extra noga tänker jag. Fast vad hjälper det egentligen..? Det gjorde jag faktiskt förra gången med 😉

11267714-10206688432390793-1540064992-n

Magen under förra graviditeten <3

– Det är mycket som stressar mig just nu och jag vet faktiskt inte varför. Jag blir så himla känslig när jag är gravid och små saker känns genast mycket större. Jag är bland annat otroligt stressad över att jag inte är inskriven på MVC än, jag har redan börjat oroa mig för om jag kommer att få en bra barnmorska eller inte osv. Googlade faktiskt barnmorskans namn och någon hade skrivit i en familjetråd att hon inte hade känt att barnmorskan i fråga tagit hennes illamående på allvar och så hade hon blivit inlagd efter ett tag osv. Hoppas verkligen att vi klickar så att jag slipper byta direkt. Alltså jag är så knäpp! Kan verkligen tänka 10 steg framåt gällande allt just nu och bara oroa mig och stressa upp mig för ingenting.

– Vill ni veta vad jag älskar? Jag älskar cashewnötter i choklad. Det är typ bland det bästa jag vet och har alltid varit det. Jag tror att det har varit en favorit sedan tidiga tonår och vill jag har naturgodis så är det just det jag är sugen på. När det kommer till salta naturgodisar så älskar jag dom där cashewnötterna med sourcream/onion-smak. Mums! Nu blev jag sugen på det, haha…

– F är sjuk.. Han hostar mycket och är hur hes som helst. Tycker så himla synd om honom och hoppas att han får bli frisk innan helgen är slut så att vi kan hitta på något mysigt hela familjen.

– Fick en fråga om jag inte kan visa upp hur vi bor nu och ja, det kan jag göra framöver. Tänker att vi kanske filmar en liten housetour i så fall. Håll utkik så kommer det =) Vi bor just nu i en tvåa som vi hyr i andra hand av en jättetrevlig kvinna. Lägenheten känns mycket större än vad den är och i vardagsrummet har Jason fått en liten myshörna med alla sina leksaker. Det funkar jättebra faktiskt! Känns bra att få bo här tills huset är klart.

– Kan inte ni berätta för mig vad ni gillar för smycken!? Vad skulle ni helst bära för armband, halsband.. Ja, berätta allt! Länka gärna exempel också om ni orkar. Jag gillar ju smycken som är enkla och vackra. Som har det där lilla extra men ändå är rätt så neutrala. Men kommentera gärna och dela med er =)

– Vi är ju inne i vecka 13 nu som jag skrev lite tidigare! Tänkte klistra in dessa utdrag ur gravidappen som jag har i förra inlägget men glömde helt bort det. Så här kommer en update kring vecka 13:

19621578_10213382939909297_2142140504_n 19621793_10213382939949298_664954920_n

Kommentarer

 1. Gina Makdesi

  Hej Gabriella,

  Grattis till nya graviditeten 😍😃. Har själv en liten tjej på 1,5 år och längtar ihjäl mig till nästa graviditet. Gällande smycken finns ett sjukt läckert armband som en vän till mig har designat själv. En ung kille med världens jäkla ambitioner 😍. Checka in hemsidan http://www.dessibygeorge.se

 2. Maria Ivarsson

  Haha vad roligt, hade världens chokladcravings under min graviditet också… speciellt med nötter i fast jag föredrar mandel faktiskt!
  Har inga smycken att tipsa om men kände att jag måste tipsa om Hunkemöllers underkläder för de är så sjukt sköna när man är gravid (ja såklart efter också). Men jag köpte både trosor och snygga amningsbh:ar därifrån och var överraskad över vilken bra kvalitet de har. Såg nämligen att de har upp till 50% rabatt nu när jag skulle beställa nya underkläder till nu efter graviditeten 🙂 https://www.hunkemoller.se/se_sv/bh/bh-utan-bygel.html

 3. Karolina

  Fina du! Vad är dina bästa skönhetstips som mamma? Du ser alltid så himla fräsch ut! Använder du puder eller flytande foundation och hur stylar du dig en ”vanlig” dag?
  Grattis till graviditeten!
  Stor kram

  1. gabriellajoss

   Men tack <3 jag brukar använda en mineralfoundation från bareminerals! Och jag lockar alltid håret direkt jag har duschat det och sen håller det sig fint tills jag tvättar det nästa gång. Jag sminkar mig alltid lite på morgonen, lägger på parfym och deo och så.. Och lägger i lite hårolja i topparna 🙂 så känner jag mig fräsch varje dag (eller ja, kanske inte varje men nästan, haha ;))! Stor kram <3 tack <3

 4. my

  Tycker du inte ska skriva upp utan ta ett steg i taget. Graviditeter kan vara så olika. Försök göra det du mår bäst av. Illamåendet kan nog plötsligt gå över. Jag gillar små eller mellanstora smycken. Nu har glitter 70 procent. Blandar lite äkta med oäkta. Idag sol o skönt i Stockholm. Vad fina hundar ni har. Kämpa på söta och kram.

 5. Cajsa

  Hej Gabriella! Jag bara undrar hur ni ska förbereda Jason på ett syskon? Tror ni han förstår att su har en bebis i magen eller hur gör tankarna? Vore kul om du delade med dig! Kram

 6. Beatrice

  Jag fullkomligen älskar min ring från Isabel Lennse. Det är tunna silverringar som är neutrala men riktigt snygga! Får ofta komplimanger för dem och bär dem jämt! Tips!

 7. Tess

  Smycken från Lily and rose är så fina. Har örhängen därifrån som är magiska och fantastiskt prisvärda 🙂

 8. Shadan

  Angående smycken så gillar jag mycket av DyrbergkernS produkter, klocka, armband, ringar och örhängar har jag där ifrån, mina är i Shiny Gold och jag älskar hur neutrala samt lyxiga de ser ut😍! Sen så gillar jag en del saker av SnöOfSweden tycker de är fina, enkla och billiga👍🏼!
  Lycka till med graviditeten och allt som komma skall! Och TACK för en fin blogg❤️

 9. Mia

  Jag älskar smycken, använder små enkla örhängen varje dag. Sen älskar jag också tunna armband, typ en liten kedja med något fint på. Tycker också det är så fint med korta hängande örhängen, typ nån sten eller droppformad. Allmänt vackra, enkla smycken i bra kvalitet som känns betydelsefulla, gärna i silver, guld eller roséfärgat. På sommaren gillar jag också större smycken, typ ett brett armband i fina färger elller stora örhängen för att piffa till en outfit.

 10. Astrid

  Jag älskar enkla silverarmband. Bara som en kedja och så någon liten extra detalj, det är såå snyggt och passar till typ allt. Har en favorit som är bara en kedja med ett evighetstecken i diamant. Kommer dock inte ihåg varifrån. Såna armband som är typ fullt med små stenar eller pärlor är också snygga till enklare outfits. Armbandet jag länkar här nedanför har jag själv, det är så fint och dessutom går ju en del av pengara till ett gott ändamål! ❤❤

  1. gabriellajoss

   Jättefint är det 🙂 gillar också enkla smycken! Det är fint när pengarna går till något bra tycker jag 🙂 KRAM <3

 11. Ida V

  Haha, ja både knäppt och bra att en glömmer fort! När jag läste på bilden av gravidappen blev jag tårögd och tänkte ”så fantastiskt att få uppleva det en andra gång, de va ju så mysigt att va gravid!” – fastän det bara är 8 månader sen förlossningen och jag vet att jag var sjuuuukt less på att hänga över toastolen varje dag under hela graviditeten + halsbränna + var sjukskriven i 5 månader pga foglossning och gick över tiden nästan
  3 veckor! 😅 MEN bebismagen va ändå supermysig att ha med alla sparkar och buffar 😍

  1. gabriellajoss

   Hahaha 😉 ååååh man glömmer såååå snabbt och tänker tillbaka att ”det var ju inte så farligt ändå” 😉 Ja, jag längtar tills jag får känna sparkar! Det är magiskt, kram <3 🙂

 12. Isabelle

  Hej. Din blogg är verkligen jätterolig att läsa. När ni flyttar in i erat hus kommer ni att göra inredningsvloggar, flyttvloggar och vanliga vloggar också till youtube? Hade varit jätteroligt 🙂 Älskar verkligen era vloggar!! Kram

 13. lina

  Gillar enkla och stilrena smycken. Gillade mer maffiga saker som yngre men som 27 årig karriärskvinna 😉 så blir det stilrent. Jag använder tex Evfa Attlings love knot armband + halsband dagligen. Gillar kate spade med.

 14. Sofie

  Kan du inte berätta lite om hur ni blev vegetarianer? ☺ Var ni båda vegetarianer när ni träffades första gången? Eller bestämde ni er en dag eller något som kom successivt tillsammans? Du förstår säkert vad jag menar 😄 Kram och grattis till graviditeten 💕

  1. gabriellajoss

   Vi blev det tillsammans 🙂 <3 bestämde oss tillsammans också så det var jätteskönt! Det var juletider och vi fick höra på radio hur många ton julskinka folk äter och blev så himla äcklade av det bara.. Vet inte hur jag ska förklara men det var som en ögonöppnare på något vis och sedan kändes allt med kött bara inte bra.. :/ Tusen tack finaste du och stor kram <3

 15. Jenny Liedström

  Jag älskar Edblads smycken! 😍😍 har egen hemsida om du googlar på Edblad 😊 De har smycken som är enkla men ändå fina och finns även smycken som är mer stenar och glitter också 😃

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss