Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Några punkter just nu

– Jag är stressad gällande allt det ekonomiska kring huset. Jag tycker att allt känns lite ”upprivet” och det är så mycket fakturor och saker att tänka på. Finns ingen riktig ”fast punkt” eller vad man ska kalla det. Byggkreditiv, handpenningslån, tomten ska betalas fullständigt, räntor hit och dit, byggström.. Alltså det är bara FÖR mycket för mitt huvud och jag blir helt knäpp av alla siffror och procent att räkna på. Som tur är har vi en jättebra bankman som hjälper oss såklart men det är ändå så jäkla mycket att tänka på just för att det handlar om så mycket pengar. Vill bara att allt ska bakas ihop till ett enda bolån men det är ju ett tag kvar tills dess.. Snälla låt tiden gå fort. Ska jag vara ärlig så är det rätt så intensivt att bygga hus fastän man faktiskt inte gör så mycket själv utan har totalentreprenad. Skäms nästan lite över att säga det då det borde vara frid och fröjd men det är såå mycket att tänka på, personer att ha kontakt med, pengar hit och pengar dit.. Aja, jag är tacksam att vi har möjlighet att bygga över huvud taget. Så får bita ihop helt enkelt =)

– En maträtt jag hade velat prova här hemma är vietnamesiska vårrullar med någon god sås till. Ser så otroligt gott ut att bara stoppa in alla sina favoritgrönsaker, lite mango och färska kryddor i rispapper och rulla ihop. Kanske i helgen? =) Tror att F hade tyckt att det var jättekul att prova att göra dom med.

– Igår kände jag mig som världens sämsta mamma. Orkade knappt prata med Jason och fick verkligen anstränga mig för att vara aktiv, glad och social. Hatar att känna så och hatar den där otillräckliga känslan men tyvärr så kommer det någon dag då och då som är jobbig. Men ny dag och nya tag!

– Tandläkaren igår då.. Hur gick det? Jag fick betala 2400:- för en undersökning och kände mig typ helt ruinerad efteråt.. Men till det positiva! Jag är SÅ glad över att få komma igång och få ordning på mina tänder. Har två snea hörntänder på överkäken och nu ska dom ääääntligen få bli raka! Har längtat efter detta sedan tidiga tonår och nu är det dags. Var livrädd att bli nekad för att jag är gravid (vet inte varför men det brukar ju alltid bli något strul när man har längtat efter något så länge) men tandläkaren sa att det inte alls är några problem mer än att man kan vara lite mer känslig. Men det gör ju inget. Åååh så roligt det ska bli! Ser fram emot att få komma dit om några veckor igen.

– Igår hittade jag ett par byxor i garderoben som faktiskt passade! Wiiho! Var så nöjd och glad över det så ni anar inte. Tänk sedan när jag inte är gravid och kan ha mina högmidjade byxor igen!? Vilken dröm! Ska uppskatta mina kläder i garderoben mycket mer efter denna graviditet har jag bestämt, haha.

– Nu har vi skaffat oss en resevagn och den ska levereras nu innan veckan är slut! Längtar såå och det ska bli så skönt att resa med en lätt och fungerande vagn som är anpassad just att resa med. Det blev en bugaboo bee.

– Och på tal om resa så är det ju dags snart!! Åååh! Onsdag kväll tar vi bilen mot Stockholm igen och sedan bär det av tidigt på morgonen mot Kreta. Äntligen semester!! Vet att vi var i Barcelona nyss men det var inte riktigt semester då det blev en så himla kort och intensiv resa med mycket spring. Man var nästan lite trött när man kom hem 😉 Blev så glad när jag såg att flygturen till Grekland inte var längre än fyra timmar! Härligt! Har ni varit i Grekland? Jag har aldrig varit där men det ser så otroligt vackert ut.

21208492_10213970752444243_373232381_n

21175675_10213970675682324_1675950451_n

Två bilder från när vi var utomlands med våra vänner! <3

Kommentarer

 1. Emma

  Har varit på både Kreta och Rhodos! 🙂 Varmt och skönt, god mat och fina stränder! hoppas ni får en supermysig vecka! Undrar hur det kunde bli så jäkla dyrt för enbart undersökningen hos tandläkaren, lät ju helt sjukt :S

  1. gabriellajoss

   Men så härligt att höra 😀 jaa, det blev sjukt dyrt 🙁 fick info om att det skulle kosta mellan 800-1900:- så blev helt paff haha.. Kram

 2. Natalia

  Hej! När får du skaffa tandställningen? Jag är precis i samma sits som du – två snea hörntänder men jag är så rädd för att sätta in tandställningen. Har tagit alla bilder och gjort allt som behövs men vågar inte boka in tiden för att göra det sista 🙁 kan du berätta lite mera om hur det gått för dig med väntetiden och vilken slags tandställning du ska ha. Alla dina tips är guldvärda, plus att allt känns mycket lättare att läsa om när andra går genom samma saker som en själv. Tack, kram ❤️

  1. gabriellajoss

   Blir nog redan innan årets slut 🙂 om jag har tur! Det känns läskigt att dra ut tänder och sådär men det kommer vara så värt det i slutändan så nu kör vi känner jag! 🙂 Jag vet inte så mycket än men ska prata mer om det hos tandläkaren i slutet av september <3 Tack själv och kram <3

 3. Isabelle

  Ääälskar Grekland och har faktiskt bott på Kreta! 🙂 Dock föredrar jag och min sambo att semestra på mindre öar, dom känns mer genuina. Vi brukar åka till nåt nytt ställe varje sommar och har hittills varit på Skiathos, Skopelos, Alonnisos, Kos, Mykonos, Thassos och Kalymnos (alla slutar på -os haha!) Hoppas ni får en jättehärlig semester på Kreta!

  1. gabriellajoss

   Åh vad roligt 🙂 och dom öarna låter ju så drömmiga! Har fått se så fina bilder från flera av dom 😀 kram och tack <3

 4. Johanna

  Hej! Tack för en underbar blogg. Jag undrar över bugaboovagnarna. Den ni har till Jason nu (donkey) skulle ni ha haft den om ni hade bara ett barn? Eller är den större än de andra modellerna? Tycker utrymmet bredvid själva sitt/ligg-delen ser superlämplig ut att lägga grejor i. Så min fråga är väl egentligen passar den om man bara har ett barn? 🙂 tack igen för en himla fin blogg (den enda jag läser) 😘

  1. gabriellajoss

   Jaa, nu i efterhand när vi har provat den och en annan vagn så skulle jag säga JA! Den är så smidig och älskar sidokorgen och hur lättstyrd den är. Önskar nästan vi hade köpt den från början 🙂 kram kram <3 och tack fina du!

 5. Viktoria

  Kom nyss hem från Kreta och det är helt underbart där! Ett tips är att hyra bil och köra till Elafonissi beach, helt underbart ställe 😍 Kram

   1. Hanna

    Oj nej det tipsar jag verkligen inte om! Jag och mamma var där förra veckan och vi var där i kanske… 10 minuter… innan vi åkte därifrån. Sjukt mycket folk så omöjligt att få skuggplats och när det blåste kändes sanden som tusen nålar över hela kroppen. Fint absolut, men helt klart överskattat! 😂 Men ett äventyr att åka dit genom bergen 💘 Ska ni vara i Chania tipsar jag om restaurang Portes vid hamnen. Många bra och goda veg/veganalternativ!!

    1. gabriellajoss

     Haha kan tänka mig att det är sjukt mycket folk på sådana ställen som är populära bland turister 😉 <3 gillar inte heller att trängas så förstår dig! tack snälla du för tips!! Kram <3

 6. Stephanie

  Har varit på Kreta sju gånger o åker dit med en kompis nästa fredag😊 Kommer åka dit med min sambo o son i maj. Kreta är helt underbart, vet inte vart ni ska men är det omkring platanias/agia marina så måste ni gå o äta på Mitsos, jätte god mat o mysigt, och till EAP dom har god pasta o sallader! Jätte fina stränder o trevligt folk. Trevlig resa!!

  1. gabriellajoss

   Men ååh vad mycket du varit där! SÅ kul att höra!! 🙂 kram kram och tack för tips <3 Ha en trevlig resa ni med!!<3

 7. Emilia

  Vi var på Kreta för 2 år sedan jag och min sambo. Riktigt bra ställe att åka till, ett ställe vi absolut kan tänka oss att resa med vårt barn. Funderar på en resa till nästa år. Vet dock inte vart ännu. 🙂 men ni kommer få det kanon på Kreta!!! :))

   1. Emilia

    Vill tillägga att vi var till Elafonissi, en helt underbar strand!!! Rosa!!! Finaste stranden vi varit på hittills. Tog med mig sand hem och har i ljuslyktor. Men!! Resan dit var hemsk, framförallt om man åker buss. Vi hyrde bil och kunde åka i vår takt. (Åkte bakom en buss ena gången) Såå smala vägar och HÖGT UPP 🙁 skulle inte åka den igen och verkligen inte med barnen. Men sök på det får du se, 🙂

    1. gabriellajoss

     Åh har hört mycket om den stranden och det ser ju helt fantastiskt ut!! 🙂 <3 ska helt klart försöka ta oss iväg dit, kram <3

    2. Amanda

     Angående elafonissi, jag var där som barn: Vi hyrde bil och resan dit var en nära döden upplevelse (vägen var uppe i bergen med stup osv) vi fortfarande pratar om MEN det finns en annan väg dit som är typ en helt vanlig motorväg (den tog vi på vägen hem). Ville bara uppmärksamma er om det, hoppas ni får en trevlig resa och njut! 🙂

 8. Hanna

  Jag har tidigare jobbar en sommar på Kreta, i Platanias. Jag fullständigt älskar Grekland 😍 Ha en fantastisk resa! ☀️

 9. A

  Haha! Hur funkar det med blöja i vattnet? Blir den inte typ jättetung och glider av? Tycker det är såå svårt med vad de ska ha på sig i vattnet, skönast är väl nakna men det känns jobbigt om det är en stor strand med massa okänt folk, och så skyddas de ju inte från solen då. UV-dräkt, badblöja, både och?.. nu har ju sommaren varit kall så vi har badat typ 2 gånger, men ändå. 🙂

  1. gabriellajoss

   Han brukar inte bada med blöja utan naken eller i badshorts 🙂 just där hade vi inga shorts tillgängliga och han gick mest bara ner i vattnet en stund och doppade benen.. men ja, blöjan blir ju sjukt tung om den väl kommer ner i vatten så man får direkt ta av den sen 😉 vi hade UV-dräkt till honom förut men tycker dom också blir tunga och kalla mot kroppen så nu skippar vi det, kram

 10. Johanna

  Åh man får ju vara trött ibland när man är gravid! Jag hade en riktigt, riktigt trött dag i söndags så hela kroppen bara skrek åt mig att vila men sen är man ju piggare igen någon dag senare, bara att acceptera oh låta kroppen tala för sig. Det går ju över snart igen 🙂

 11. A

  Var på Kreta förra året, är på Rhodos just nu! Enormt varmt men härligt. Jag fullkomligt älskar Grekland! Underbara människor tycker jag!

  1. gabriellajoss

   Vi tog lån på handpenningen på tomten men nu har vi bakat in den summan i resten av byggnadskreditivet (som vi precis kommit igång med nu för någon dag sedan) och sedan görs hela totalbeloppet på kreditivet om till ett bolån och då går vi in med dom pengarna vi har sparade som kontantinsats!

 12. Tess

  Åh, jag förstår verkligen byggstressen. Vi hade möte med vår byggare i veckan och gick igenom allt vi måste fixa nu, bekräftelser och beställningar som är kvar och bankspärrarna till byggkreditivet. Vi fick också vårt leveransdatum väldigt snabbt inpå nu pga semestern så mycket som behöver bli klart typ nu för att grunden ska hinna bli klar tills huset kommer. Och allt medan vi har en bebis som kan ploppa ut vilken dag som helst nu.

  1. gabriellajoss

   Ja herregud… Det är sjukt mycket att tänka på och sedan ska man vara gravid och ha ett liv på det! <3 Du gör det bra, stor kram!

 13. Maria

  Hur har ni både fått bolån? Jobbar du också heltid och är fast anställd? Är det kanske lättare när det är billigare att både bygga och köpa uppe i Umeå att få lån?

  1. gabriellajoss

   Ja, vi är båda fast anställda 🙂 är nog inte svårare/lättare att få lån i Umeå än andra ställen. Det är samma krav och regler gällande allt sådant här med, kram!

 14. my

  Har inte varit på kreta men i Cypern. Gillar bäst Mallorca. Italien och Sicilien är fint. Men dom jag känner som varit på kreta har varit helnöjda. Så ni får det säkert mysigt. Kram.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss