Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

Just nu

– Så ser jag fram emot Jasons pyttedans så himla mycket. Det drar igång nu i mitten av september. Nackdelen är att man bara får ta med sig en förälder/vuxen i taget så jag och F får inte vara inne i rummet samtidigt vilket känns lite tråkigt. Hur hade ni gjort då? Är det smartast att pyttedansen i så fall blir en aktivitet för exempelvis bara mig och Jason eller bara Jason och F eller ska vi köra varannan gång? Tänker att han kanske blir tryggare i att dansa med samma förälder varje gång och att man kommer in i någon form av rutin då med det hela.. Nej, jag vet inte. Vi får se hur vi gör.

– Jag blev så himla sugen på Billys pizza igår! Och jag AVSKYR det i vanliga fall, haha.. Om suget håller i sig ett par dagar kanske jag får köpa en till helgen.. Förstår inte ens varför då jag inte tycker dom är speciellt goda, haha.

– F ska försöka få ledigt den dagen när vårt hus levereras och ska ställas upp. Det är precis i början av november och självklart vill vi vara på plats hela familjen och se huset resa sig. SÅ spännande. Fy så vi längtar nu och det är så himla, himla nära. Tänk att det sedan kommer att stå där och man kommer att kunna se det och TA PÅ DET! Ååååååh låt tiden gååååå! Vi är vid mållinjen nu känns det som. Snart, snart, snart. Förlåt att jag är så exalterad men vi har väntat på detta sedan början av året och nu är det äntligen dags.

– Projekt äta ur kylen startar nu! Det känns viktigt att äta upp allt innan vi åker bort så att inget blir dåligt och måste slängas. Så nu har jag börjat matplanera lite och så får vi se vad vi kan få ihop nu sista veckan innan avresa. Det brukar bli lite svårt att komma på något mot dom sista dagarna då kylen ekar så pass tom men det brukar gå ändå, haha =) Hur gör ni andra när ni ska resa bort med mat i kylen? Försöker ni äta upp allt innan som vi eller slänger ni det som blivit dåligt innan/efter bara?

– Mitt bästa gravidtips till mig själv under denna graviditet såhär långt är: ”Gör bara det du orkar NÄR du orkar”. Låter så himla självklart men för mig har det inte varit det. Jag har världens energi vissa dagar medan jag andra dagar bara är helt slut i kroppen och har ont i ryggen och höfterna. Jag har börjat ta vara på dom dagarna där jag har mycket energi och får massor gjort då. Jag ordnar matlådor inför dagarna som komma skall där jag inte orkar laga mat, tvättar håret (det är ju ett projekt i sig, haha), städar, skurar, ja ni vet.. Allt sådant där. Jag kompromissar mer med mig själv och har börjat finna allt mer förståelse för min egna kropp. Vissa dagar är jag mer aktiv med Jason ute och andra dagar blir det mer lek inne osv. Jag börjar sakta men säkert lära känna den jag är under graviditet nummer två och det är skönt tycker jag.

21245636_10213982248131628_94069604_n-1

Kommentarer

 1. Marie

  Vi har gått pyttedans på Balettakademien i Umeå med dottern. Bäst att bara vara en förälder för det är inte jättestort och det brukar vara många som dansar :). Vi gjorde det till min och min dotters grej att gå dit. I våras gick hon gympa och då blev det hennes och hennes pappas grej :). Jag tror inte det spelar nån roll för barnet!

  Nu ska hon dansa igen på Balettakademien, och nu får INGEN förälder vara med, så stor tjej helt plötsligt 🙂

  1. gabriellajoss

   Men åh vad roligt att höra positiva upplevelser 🙂 kul att ni gillat det! <3 perfekt att dela upp det lite så tycker jag 🙂 haha ja gud, tiden går fort. Snart får inte vi heller följa med in 😉 kram

 2. Sara

  När vårat hus levererades satte vi upp en GoPro-kamera, som fick ta en bild var trettionde sekund, på en belysningsstolpe intill tomten. Så nu har vi en timelapse som snabbspolar hela monteringen bara på några sekunder. Jätteroligt att ha den filmen sparad från den dagen 😄 Det är verkligen en upplevelse att vara med och se på plats när huset blir till. På bara fem timmar var vårat hus monterat och vi fick gå in för första gången och titta 😀 Vilken husleverantör bygger ni med? 😊 Har själv en Smålandsvilla i 1,5 plan.

  1. gabriellajoss

   Nej men gud så coolt! Vi ska helt klart göra något liknande!! Så kul att ha kvar sedan 🙂 vi bygger med myresjöhus!Men så roligt! Låter jättefint, kram <3

  1. gabriellajoss

   Vi har bestämt namn redan 🙂 har dock inte bestämt mig för om vi ska dela dom innan förlossningen eller vänta tills efter, kram <3

 3. Natha

  Svart hår Gabbi! Svart hår! 🙌🏽😍 Kommer tjata tills du gör det! 😂 Haha! Älskar din blogg och att få följa din/er vardag! 🙌🏽 Kram

 4. Marie

  Oj vad magen växer😍 Härligt! Du passar verkligen i att va gravid,😂 Låter kanske jättekonstigt, men du är fin gravid 👍😊 kram

 5. Lina

  Så stod det också på vår dans (FunkyKidz) när dottern var 2 år men vi var med båda två ändå varje gång och det var aldrig ngt problem så skoj att få vara med och se det tillsammans tyckte vi 🙂 Lycka till med dansen!

 6. Emilia

  Det här med att bygga hus. Vi har hantverkare hemma några dagar nu som installerar mekanisk frånluftsystem, känns som att det kommer bli riktigt ordentligt och bra! Ska bli så spännande att märka skillnaden i luften, när man duschar/badar ,är många i huset OSV. Men, hur gör man när man bygger? Planeras det in från början och vad rekommenderar de när man bygger från grunden? Hur har ni gjort med ventilation? Nyfiken 🙂 kram ❤

  1. gabriellajoss

   Men ååh vad roligt!! 🙂 <3 oj, jag kan kolla med F och återkomma. Har inte riktigt lagt det på minnet. KRAM fina du <3

 7. Lotte

  Jag borde läsa och lära av dig – att lyssna mer på kroppen…. Detta är ändå min 4e graviditet men jag bara kör på…. Jag har ju dille på min städning men inser att det inte alltid blir som jag vill! Nån gång har jag fått ta in hjälp och kommer göra nån mer gång innan bebis kommer. Men det är okej det med.
  http://lotte4.blogspot.se

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss