Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker som gör hösten lite roligare

Jag själv är inget stort fan av dom kallare månaderna men denna höst känns faktiskt mysig. Som jag skrivit förut så kan det nog vara för att vi har så mycket att se fram emot detta år =) Har ni också svårt för att det börjar bli kallare så kommer mina ”gör hösten lite roligare”-tips här nedan. Tänkte att det kan vara kul nu när vi faktiskt går in i september.

– Införskaffa mössa, vantar och halsduk i en färg/färger som du älskar. Det gör så mycket att få ta på sig något man känner sig fin i innan man ska lämna hemmet och så får man vara varm och ha något mysigt på sig.

– Drick té eller någon annan varm favoritdryck ur stora muggar. Jag är ju besatt av porslin och vi har massor med muggar i olika former och färger här hemma. Tycker det är bland det bästa som finns med denna årstid. Att få mysa upp sig i soffan med en stor kopp té.

– Släpp alla måsten när du är ledig! På sommaren kan jag nästan känna lite press över att vi MÅSTE ut i det fina vädret och ta vara på dagarna men nu kan man ju med gott samvete sitta inne en hel dag och bara vara om man önskar.

– Tänd massor med ljus! Det ger en sådan himla myskänsla i hela hemmet och så blir det lite varmare inomhus också 😉 Jag älskar doftljusen från Voluspa och tips på lite billigare alternativ är dom från IKEA! Tycker dom luktar så gott och för en billig peng dessutom. Lagerhaus har också många fina.

– Unna dig ett varmt bad, ha i inpackning i håret, ansiktsmask och skäm bort dig själv lite extra med att smörja in dig efteråt och bara rå om dig själv. Man ger nästan kroppen lite nytt liv igen i all höststress och nu när jobb/skola och rutiner har dragit igång igen.

– Samla in löven som fallit ner från träden och pyssla! Det är ju ett supertips om man har barn (och även om man inte har det kanske ;)). Kommer ihåg så väl att vi gjord detta när jag var liten och bland annat la löven under ett papper och målade med krita ovanpå så att det blev som en teckning av lövet

– Laga god mat med hela familjen eller dra ihop ett gäng vänner och prova något nytt. Jag vill testa att laga mat med pumpa i höst. Tycker det känns spännande och det finns många roliga recept. Att baka något gott är också lite extra mysigt på hösten.

– Ta en god fika på stan med en fin vän! Det är så härligt att fika ute på café på hösten av någon anledning. Speciellt när det börjar bli lite mörkare ute.

– Ett frisörbesök gör så mycket och man känner sig fräsch och som ny igen! Att gå och få en massage eller en ansiktsbehandling kan också ge samma effekt =)

– Sänk pressen och stressen! Sätt inte för hög press på dig själv gällande skola, jobb, relationer och allt annat. Försök att bara ta allt som det kommer och bara vara. Du är värd det bästa och det är så onödigt att ha för höga krav på sig själv gällande allt vardagspusslande. <3

14794075_10210861250068627_566151652_n

En myskväll i soffan med godsaker, en vän, en bra film och massor med prat är också såå mysigt på hösten =)

Kommentarer

  1. Linnea

    Ännu ett tips på billigare doftljus: indiska har doftljus för 79 kr i typ 5 olika dofter! Dofterna Kashmir och Goa är mina favoriter, luktar jättehärligt men inte så starkt! Så stort tips 😊

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss