Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntKreta 2017

Något som gör mig sjukt arg

Vi bor ju på Ocean Beach Club som vi har bokat via Ving och det är ju verkligen ett FAMILJEhotell. Hotellet som ligger precis bredvid vårt hotell är också ett riktigt familjehotell med Lollo och Bernie, barnpoolar och ja.. ALLT sådant där. På transferbussen från flygplatsen till hotellet så var det flera äldre par med som inte hade barn, vilket såklart är jättetrevligt och så men INTE när dom sitter och stirrar argt och suckar åt folk som har barn som kanske gnäller eller gråter lite. Ett par bakom oss hade en liten bebis på typ tre månader som grät lite i perioder under bussresan. Bussresan var TVÅ OCH EN HALV TIMME och då hade vi dessutom redan varit på flyget i fyra timmar. Föräldrarna gjorde verkligen sitt bästa för att trösta och ta hand om sitt lilla barn men ibland kan det ju vara så att inget funkar.. Iallafall så börjar dessa lite äldre par att kolla argt bakåt och sucka högt och skaka på huvudet och det märks direkt att dom nyblivna föräldrarna blir jättestressade vilket såklart bara gör bebisen mer ledsen.

Nej, fy! Jag blev så arg och ledsen. Helt nyblivna föräldrar som gör sitt bästa och dessutom är på väg till ett FAMILJESTÄLLE! Stör man sig på barn som gråter lite kanske man inte ska åka på just sådana hotell och bo bland barnfamiljer. Tycker det är så skumt att bete sig så + att dom borde ju själva ha erfarenhet av barn och vetskap om att barn ibland är ledsna?

Jag och Tove var faktiskt med om samma sak när vi skulle åka busstransfer från flygplatsen till Gran Canaria tidigare i år. Våra små killar var lite gnälliga och en gubbe började genast sucka och stirra på oss, ge sura blickar och skaka på huvudet. Även då skulle vi till ett FAMILJEHOTELL. Det slutade med att vi fick åka egen taxi (på grund av andra anledningar) och det var ju skönt då det hade varit jobbigt att få sura blickar i typ en timme.. Nej.. Vissa människor förstår jag mig verkligen inte på. Finns gott om hotell där man INTE får ha med sig barn och dit kan man ju åka ifall man inte kan tåla lite gnäll och gråt på ett FAMILJEställe.. Vad tycker ni? Håller ni med mig eller är jag helt ute och cyklar? 

Kommentarer

  1. Heli

    Satt på samma transfer som er, och det kan mycket väl varit vår lilla tjej som hade ett litet breakdown på bussen. Så sjukt stressande när man har försökt allt och inget fungerar. Övertrött varm liten tjej helt enkelt. Tycker verkligen inte man ska välja ett familjehotell om det är störande med barnskrik!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju verkligen så <3 och det är ju inget konstigt med det för barn är ju BARN och det kan hända vilket barn som helst. Håller med dig helt <3 kram!

  2. Lisa

    När vi var på Rhodos förra året så kom vi sent på kvällen, var jättevarmt..
    Transferbussen tog nog typ två timmar..
    På bussen var det en familj som hade en liten bebis som grät och skrek typ hela resan..
    Jag tyckte mer synd om föräldrarna och barnet än oss andra faktiskt även om det var lite tufft o höra en gallskrikande unge 😉
    Sen var jag gravid igen då så tänkte tja så här kommer nog vi ha det nästa sommar 😁🙄
    Finns ju inget som är så stressande och jobbigt som när ens barn gråter och man har verkligen försökt allt!
    Jag förstår ärligt talat inte varför man åker till ett familjehotell om man nu stör sig så på barn?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår dig! Ja, jag är helt klart likadan och känner samma i sådana situationer. Det ÄR ju mer synd om föräldrarna som får det kämpigt <3 du har så rätt, kram

  3. Sofia

    Var samma när vi flög för någon vecka sedan. Vi hade precis gått på planet och min bebis skrek till lite och gnällde i kanske två minuter, absolut inte mer sen sov hon resten av resan. Då ser jag att tjejen framför mig tog en snap på sig själv när hon suckar och skrev typ ”hamnade framför en skrikande bebis 😩😩😩” Blev så irriterad för hon skrek ju knappt ens. Så när vi gick av ville jag fråga henne om hon hade lidit mycket av min skrikande bebis, men vågade ju såklart inte säga nåt 😜

  4. Angelica

    Jag har börjat stötta i dessa händelser för det sker nästan jämt tycker jag. Att man ger en kommentar eller erbjuder hjälp för den stressade föräldern (eller även i annan situation) att man kan ge en lättande kommentar om att- bra jobbat jag förstår att det är tufft – eller släppa en lättsam kommentar om att det är INGEN fara för alla barn gråter ibland. Man behöver få höra det i den situationen – ännu mer när andra människor beter sig illa, vi borde stötta varann mer: inte sitta tysta och tycka synd om andra eller bli irriterade på andra utan GÖRA något ist- oavsett om gesten är liten.
    Lyft varandra- allt helst föräldrar emellan.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      SÅ bra att du gör det <3 har man tid och ork är det ju jättefint om man kan stötta andra föräldrar! Ibland kanske man har fullt upp med sitt egna och sina egna barn bara tänker jag <3 kram

  5. Julia Clevler

    Fy! Jag lider så med alla dessa människor som suckar och stönar, om man stör sig så förbannat på så små barn så kan man inte ha ett roligt liv över lag. Vad jobbigt det måste vara att gå runt och störa sig hela tiden.. Jag har själv en dotter på 1 år och jag vet ju hur man hela tiden försöker förebygga, studsa runt och underhålla men ibland går det inte utav olika anledningar. Självklart kan man bli stressad som förälder och det blir ju inte bättre av att folk runtomkring ska blänga på en. Barn är ju barn så en rekommendation till de bittra människorna är väl att se över sitt eget beteende kanske 🙂 Hoppas ni får en fortsatt trevlig resa!

  6. Patricia

    Folk är så dumma och empati verkar det saknas hos vissa😡 Hur fan kan man bli irriterad på ett barn eller dess föräldrar för att barnet gör väsen av sig🙄 Och att man har mage att visa sitt missnöje är ju bara pinsamt😏 Alla har rätt att resa stora som små, alla som finns på planet,bussen har betalt för sin rätt att vara där sen om jag vill skrika, lukta svett, snarka högt eller bara sitta tyst är mitt problem och vill man resa utan allt sånt finns alltid first class eller business och sen kan man ta en taxi istället för transferbussen med alla andra 💪🏽 Drar till Mexico med en 6 månaders i januari😉Ska bli väldigt intressant om någon yttrar sig 🤣🤣👶🏻🍼

  7. Amanda

    Min mamma berättade om en gång då dom reste med mig och jag var bara nån månad gammal. Då på flyget hade ett äldre par satt sig bredvid oss och mamma och pappa hade sett hur dom suckade och tyckte det var jobbigt att dom behövde sitta bredvid en liten bebis. Men jag hade sovit under hela flygresan och då innan vi fick av planet hade dom sagt ”vilken underbar dotter ni har”
    Tyckte det var lite gulligt 🙂
    Förstår dig precis och håller med! vill man inte vara bland andra barn så ska man ju definitivt inte åka till just ett familjehotell! Jättekonstigt! Stor kram <3

  8. Hanna

    Jag har inga egna barn men jag har aldrig stört mig på ett barn på buss/tåg/flyg. Kan IBLAND störa mig på föräldrarna om jag märker att de inte försöker trösta/avleda barnet… Men då visar jag det inte utåt – alla föräldrar vet vad som funkar för ens eget barn! De jag verkligen stör mig på vuxna människor som inte kan bete sig. Som gapar och skriker efter att ha fått i sig lite alkohol på planet. Eller som när jag flög hem själv från Kreta och hade mittplats på planet – två kvinnor som skrek till varandra ÖVER mig. Nej fy!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, då är det ju en annan sak. Men sitter föräldrarna och kämpar och gör sitt bästa för att trösta och lugna så finns det ju inget att vara sur över. Håller med <3 kram

  9. Emma

    Alltså, jag har själv 2 barn och varit med om samma sak. Jag kan hålla med om att det är fel av människorna att reagera så eftersom de ska till ett familjeställe. ( Om nu verkligen bussen BARA gick dit – för vår transferbuss gick till flera hotell ) men sen förstår jag inte varför man reser iväg som nybliven förälder eller med ett LITET barn. Har man valt att skaffa barn så bli hemma i några år – Det finns SÅ mycket att göra på hemmaplan. barnen kommer inte ihåg resan & har ingen nytta av den. DET är sant.

    Men folk har inte rätt att reagera så, ändå såklart.

    Ha en fin helg, Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Fast alla har rätt att resa, både vuxna och barn! Ska man stanna hemma bara för att man har valt att skaffa barn? Ja håller faktiskt inte alls med men respekterar absolut dån åsikt och tanke. Transferbussen gick i detta fall bara till två familjehotell, kram <3 detsamma!

    2. Heli

      Vi satt nog på samma buss och det kan mycket väl vara vår lilla 4 månaders som väsnades. Absolut finns det massor att göra på hemmaplan men vi valde att resa iväg för att vi har två tjejer till, utöver oss föräldrar, som skapar minnen på resan. Vi anser att vi har lika stor rätt att resa som folk utan barn.

        1. Joanna

          Plågeri? Hur gör alla människor i världen som bor i varma länder? Med sina bebisar? Det är ju inte direkt så att bebisar är vana från början med väldig värme eller kyla. Sen finns det ju AC ich skugga. Tror inte att föräldrar låter sina barn ligga utan skydd i solen under åtta timmar.

          Angående att barn inte minns resan. Nej, men barnet minns inte heller resor inom Sverige heller. Minns inte lekstunder i parken, bland djur, i skogen, hos faster eller morfar. Minns inte bakstunden eller leken på förskolan. Minns inte bad i Atlanten, i en pool på badhus eller i en insjö i Sveriges skogar. Men vi vuxna minns. Och äldre barn minns såklart. Vi minns glädjen, skratten och nyfikenheten. Förtjusning och förundran över hur något går ihop, eller inte alls går ihop. Vi minns rädslan och oron inför något och vi minns hur barnet växte. För det är det absolut finaste med att få följa barn och deras utveckling. De växer i allt de gör och utsätts för. Det skapar en trygghet och glädje att få upptäcka och spendera tid med sina nära anhöriga. Såväl i vardagen som under semestern. Oavsett om semestern spenderas i trädgården, i en lekpark inne i stan eller utomlands. Framförallt växer barn, och vuxna också för den delen, när de rår uppleva nya saker. Hamnar i för dem ovana situationer. Jag minns inte allt från min barndom, minns inte alla resor. Men jag har alltid tryckt om att höra mina anhöriga berätta om resorna. Om vad vi gjorde, vad jag sa och hur allting var. Det är mysigt. Det inger trygghet och förtroende. Det skapar ett band, att vi har gjort det här tillsammans.

          Däremot; behöver man åka utomlands för att uppleva och skapa allt detta? Nej, absolut inte. Men man kan också göra det.

  10. Anna

    Transferbussen med Ving från flygplatsen stannar ju på flera hotell, bla. Vuxenhotell. Så de suckande paret kanske skulle till ett sånt hotell. Och jag är en sådan jobbig en som suckar och ger sura blickar för vi har valt frivilligt att inte skaffa barn, varför ska vi behöva höra på andras barns gnäl dål? Att skaffa barn är ingen rättighet och man får anpassa sitt liv efter bebisen då om man känner att man har rätt att skaffa barn. Alla älskar inte barn och då har dom lika rätt att bli irriterade som din unge har rätt att gnälla o skrika.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Denna transferbuss går bara till just två familjehotell och gör inga andra stopp så du har tyvärr fel. Kram på dig!

      1. Angelica

        Anna! Så onödig kommentar. Om du väljer att inte skaffa barn är det du som får anpassa dig till samhället då det är uppbyggt på att barn föds, växer upp och blir vuxna. Då hör det även till att dom skriker och blir ledsna. Inget att sucka över eller bli upprörd över. Helt otroligt att det finns människor med din inställning.

    2. Malin

      Men herregud. Blir mörkrädd, vi pratar om barn vs vuxna människor. En vuxen människa bör kunna bete sig bättre, ett barn kan inte det. Dom har inte rätt att bli irriterade, det är helt sjukt.

    3. Angelica Sevelin

      Anna! Så onödig kommentar. Om du väljer att inte skaffa barn är det du som får anpassa dig till samhället då det är uppbyggt på att barn föds, växer upp och blir vuxna. Då hör det även till att dom skriker och blir ledsna. Inget att sucka över eller bli upprörd över. Helt otroligt att det finns människor med din inställning.

    4. ME

      Klart man kan bli irriterad, det är ju inte så kul att höra barnskrik. Däremot är det rätt ohyfsat att sucka och stirra, det gör knappast situationen bättre. Var tacksam att andra skaffar barn som gör att samhället går runt sedan när du är pensionär och inte bidrar… en rättighet till barn har väl ingen pratat om men var glad att det inte är en skyldighet i alla fall!

      Vi var på ett av Vings familjehotell på Mallorca där äldre par utan barn låg på solstolarna och irriterade sig på plaskande, skrattande barn. Otur för dem för hotellet var ganska dyrt och de hade hamnat på helt fel ställe för dem… Förstår att det kändes bittert 😉

    5. Alex

      ”Att skaffa barn är ingen rättighet” ??? Du vet om att du själv har varit barn en gång i tiden? Vi pratar om små människor här och inga jobbiga hundar eller något. Barn finns i världen och är en naturlig del av vårt sammhälle och det är tyvärr bara att acceptera.

    6. Sofia

      Hoppas att du inte menar allvar med din kommentar, inte konstigt att folk är så elaka mot varandra när du helt seriöst tycker är okej att sucka och ge irriterande blickar för att ett barn är ledset bara för att du inte gillar barn? Gör du samma sak om en vuxen gör något du inte gillar? Suckar och ger irriterande blickar? inte speciellt snällt…

    7. Jos

      Lägg ner. Även fast du valt att inte skaffa barn så har du själv varit ett så andra har fått ”stå ut” med ditt gnäll när du var liten så nu får du helt enkelt acceptera att de flesta vill ha barn 🙂 var glad att dina föräldrar inte tänkte som du.

  11. Maria

    Min son brukar kunna bli väldigt skrikig och gnällig då han vägrar ta ett nej, är trött eller hungrig. En dag bestämde vi oss för att luncha på ikea och då han var jätte hungrig så blev han lite gnällig över vilken stol han skulle sitta på och att han fick sitta bredvid mig och inte sin pappa. (Ja du vet när allt är fel) då kollade en relativt ung kille bordet bakom oss jätte mycket också och typ suckade. Då blev jag så jävla förbannad så jag sa högt och tydligt (till min son) men så killen skulle höra. -du har samma rätt att vara här som vilken människa som helst och klarar inte vuxna människor av det då kan dom gå härifrån, bry dig inte om honom.

    Kanske fel då det på ett sätt säger att mitt barn får skrika om han vill. Men brydde mig inte då, då jag bara ville markera att sådär beter man sig inte!
    Kort där efter gick han, men tråkigt att så bittra människor kan dra ned ens humör i vardagen. Är ju nog så jobbigt när barnen är missnöjd.

  12. Miirox

    Nej fy! Stackars nyblivna föräldrar som har VÅGAT sej på en resa med en nyfödd bebis. Vart är sympati o förståelse hos folk som gör så? Håller med dej fullständigt!

  13. Ippa

    Vad anser du om barn på flyg då?
    Jag personligen tycker inte att man flyger LÅNGA flygresor med ett mindre barn. Åkte 11 timmar till Thailand för några år sedan och där var ett barn som skrek HELA resan, med undantag för cirka 10 minuter. Trodde jag skulle bli galen. Ännu mer synd om föräldrarna. Tror inte de gör om det fler gånger.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, jag hade fullt upp med mitt egna och ett eget barn i famnen att ta hand om. Tycker absolut att man kan säga till om man känner att man vill men jag valde att inte göra det då det inte var mig dom suckade åt. Tror inte att jag är ensam om att INTE säga till varje gång jag stör mig på vad någon gör. Kan man göra det och vågar så ska man ju dock göra det. Alla är vi olika. Kram på dig!

  14. Adina

    Bara jag som reagerar på att bebisen va så liten och att föräldrarna visserligen väljer ett barnvänligt hotell men att ha en så lång transfer.. När vi reser med våra barn så ser vi alltid till att hotellet ligger Max 30-60 min bort! Barn kan ju inte välja och de tröttnar fort dessutom efter en flygtur. Så tänker jag iaf! Samma med så bebisar som skriker sig igenom hela flygturer till Thailand för att föräldrarna vill ha semester.
    Sen ska ingen vara otrevlig eller sucka för alla föräldrar gör nog så gott de kan!

    1. Meg

      Men föräldrarna ville ju ha det hotellet. Jag bryr mig inte om barn skriker. Okej skulle jag åkt flyg i ett dygn o barnet skulle gråtit hela resan skulle jag såklart inte orkat mer men det är ju synd om föräldrarna. Dom valde ju inte att barnet skulle gråta!

  15. Amanda

    Supertrist beteende, verkligen. De borde ju åtminstone förstå att det är minst lika jobbigt, om inte jobbigare, för föräldrarna själva.
    Det behöver ju dock inte vara så att de ska bo på ett familjehotell. I somras bodde jag och min man på ett vuxenhotell (18+) men eftersom det var charter åkte vi en transferbuss som stannade på flera olika hotell, däribland familjehotell, längs vägen.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är nog bäret för föräldrarna <3 Jo, denna buss går bara till två hotell och båda är VINGS egna familjehotell, kram <3

  16. Nina

    Usch, jag har varit en sån. Fyfan (japp, jag svor) vad jag skäms nu i efterhand när jag själv fått barn. Jag har å andra sidan inte valt att åka på någon liknande ”familje”-resa och gnällt. Men jag har suckat, svurit lite och surat för mig själv på tex flyg, restaurang eller liknande. Jag får nog äta upp det denna flygresan. Liten har hörn & kindtänder på gång #karmaisabitch 😂

  17. Michelle

    Jag håller med dig! Människor vet inte hur man bygger empati. De vill alltid ha tröst överallt. Tyvärr har människor nu behov av samvete

  18. Marie

    Du har helt rätt!! Innan vi fick barn tyckte vi det var jobbigt så därför åkte vi till hotell med 18årsgräns. Vill man inte vara runt barn så gör man så. Åker man med transfer med ving, eller liknande, och bokar familjehotell så får man baske mig hålla tyst och verkligen inte slänga arga blickar. Hoppas ni på nått sätt kunde stötta de nyblivna föräldrar på något sätt.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, då kan man ju göra så! Finns ju gott om hotell som förbjuder folk under 16 år eller vad det är.. Bara att välja ett sådant. Kram <3

      1. Maja S

        Ehhh?!
        Alltså trots att man valt sk vuxenhotell så är inte transfern barnfri 😝
        Då man köra till flera olika hotell.

        Tips till alla.. ta hotell som ligger närmre flygplatsen 😜

    2. E

      Men.. 18 års gräns betyder att det inte får komma dit ungdomar själva utan föräldrar,
      Inte att de inte får vara barnfamiljer där. 😀

  19. Carro

    Håller med dig! De borde ta taxi för det första om de inte vill umgås/vara runt andra människor. För det andra, som du säger, finns särskilda inriktningar på hotell utan barn. Märkligt ibland hur vissa äldre har glömt hur det var att ha små barn eller om de aldrig fick några egna, hur de själva var som barn. Barn är barn liksom.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst! Eller helt enkelt välja ett annat hotell! Finns ju gott om andra hotell att välja bland 🙂 håller med, kram

  20. Johanna

    Jag är själv inte mamma, men skulle aldrig få för mig att göra något sådant. Det är ju inte direkt så att barnet gör det för att irritera… haha. Nä, de borde ha valt ett annat hotell (finns ju faktiskt barnfria) om de vet med sig att de tycker det är jobbigt. Och som om deras barn (om de har) inte har varit ledsna någonting i offentliga miljöer?!

  21. Sandra Johansson

    Jag håller fullständigt med 🙌🏻 Min minsta är 1 år och 8 mån och hade en 4 timmars flygresa bakom sig där han inte lyckades somna alls, på bussen till hotellet (även där familjehotell) sitter ett äldsta par framför oss och vänder sig och suckar högljutt och muttrar till varandra! Då pratade bara sonen, han gnällde ingenting alls utan var helt fascinerad utav utsikten och alla fordon! Jag frågade dom efter ca 4 gng de tittat bakåt och suckat om ”jag kunde hjälpa dem med någonting”. Fick bara ett kort ”nej” till svar men de suckade heller ingenting mer. Herregud, är det så jobbigt med gnälliga barn är det väl bara affär dem att resa till ett icke familjehotell. Man slutar aldrig förvånas 🙂 kram 💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men herregud.. Blir så jäkla arg.. Bra att du frågade! Man blir ju förbannad till sist. Hade också frågat samma sak om det var mitt barn det handlade om.. Fy så sur jag blir 🙁 <3 kram kram <3

  22. Magie

    Håller helt med! Var med om samma sak nyligen med vår 2åring som var övertrött och ville hoppa från mig till pappan som satt mittemot, till slut somnade han i famnen. Men paret framför oss med sina vänner framför hade snorkig uppsyn och störde sig på gnället trots att de själva hade tonårsbarn!
    Men att de pratade under tiden som reseledaren pratade var visst helt normalt beteende för dem! Oförskämt! Så trött på folk som stör sig på småbarn!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst! <3 Då borde man ju VETA hur det är att ha en tvååring.. Om man liksom har en tonåring.. Alltså folk.. KRAM

      1. Magie

        På tal om en kommentar ovan.. Vi åkte till HK nyligen med vår då 18månaders samt storebror. Visst är det svettigt värre men varför skulle vi avstå att hälsa på vänner som bosatt sig där tillfälligt för att barnen ”är för små”??

  23. Madeleine Eriksson

    Håller helt med! Nu har inte jag egna barn men massa småsyskon och man har sätt flera gånger att folk liksom kollar argt och suckar och skakar på huvudet som att föräldrarna liksom gör nå fel eller nåt. Nä håller ned dig Gabriella om man åker barnlös till ett familjehotell då ska man inte klaga heller. Man kan faktiskt bo någon annanstans.

  24. Loulou

    Håller med! Istället för att sitta & glo irriterat och göra föräldrarna ännu stressade och ännu tröttare än vad de redan är, kan folk inte bara försöka hjälpa till istället? Ha en liten tröstande hand. Alltså jag bara klappar händerna till er föräldrar med små barn – så sjukt starka! All credit liksom. Jag håller med dig! Förresten finaste Gabriella… Själv var ju du 20 år när du fick Jason, men hur gammal var dina mama när hon fick dig (jag satsar på att du är äldsta syskonet)? Liksom, var det mor & dotter, liksom lika gamla typ? Kram <33

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst! Hellre att man då kanske frågar om man kan hjälpa till med något än att sitta och stirra argt.. <3 Hon var 24 år! Ja jag är första barnet, kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish