Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntVÅRT DRÖMHUS 2017/2018

Saker jag kommer att göra när vi flyttat till huset

– NJUTA av som stora ytorna i kök/vardagsrum, att allt är precis som vi vill ha det och att vi var valt varenda liten detalj helt själva efter smak. Det känns så overkligt att vi får flytta in i just vårt drömhus och inte behöver renovera eller liknande. Att allt redan är perfekt för just oss.

– BADA! Vi har inte haft badkar på hur länge som helst. Badkar är bland det bästa jag vet. Det får mig att slappna av att sitta i ett varmt bad. Fylla upp med något gott skum, hett vatten och bara njuta med en bra bok och massor av tända ljus. Kanske något gott att dricka med.. Åh, jag längtar.

– Släppa ut barnen på gården och lägga mig och sola ute på altanen. Tänk på somrarna!? Hur underbart!? Att ha en egen tomt måste ju vara ren lyx. Jag har aldrig haft det själv men vet ju hur det är att bo i hus eller besöka någon annan som bor i hus. Det är så härligt att ha sitt egna och bara kunna vara. Att kunna gå in och ut som man själv önskar och ha lyxen till att vara utomhus eller inne bäst man vill.

– Tvätta i tvättstugan och aldrig glömma hur jobbigt det är att INTE ha egen tvättstuga. Jag är en sådan där knäpp person som gillar att både tvätta och städa så det kommer att vara underbart för mig att få stå i vika tvätt i min egna tvättstuga.

– Jag kommer att ta vara på att vi har en braskamin! Under höst och vintermånaderna är det ju så mysigt att bara mysa i soffan framför elden. .

– Jag kommer att anordna bruncher och luncher och middagar. Det ska bli så kul! Jag älskar ju att bjuda över på mat eller fika men just nu är jag inte så pepp på det. Att kunna ordna allt i ett stort kök kommer att vara en riktig dröm för mig.

– INREDA!! Iiiiih! Jag har ju inte fått pyssla på med inredning på hur länge som helst. Fine, jag hade kunnat hänga upp tavlor och hyllor här med men det är helt enkelt inte samma känsla när det redan är delvis möblerat och inte vårt egna. Barnrummen kommer jag att gå helt crazy i. Har så mycket fina inredningsgrejer till hela huset som bara ligger och väntar på att få bli uppackade.

– Njuta av ljusinsläppet. Vi har ju valt till större och mer fönster så att vi har fönster på varenda sida och varje vägg, hehe.. Både jag och F älskar ljusinsläpp och fönster. Det är så härligt att få in mycket ljus tycker jag. Det gör mig pigg och glad.

Jag drömmer mig ofta iväg till hur det kommer att vara att få ta emot nycklarna. Att få åka till huset, låsa upp och kliva in. Lillasyster bär vi i babyskyddet, Jason springer raka vägen in, jag och F bara ser på varandra med glädjetårar i ögonen.. Haha ni hör ju hur jag drömmer mig iväg 😉 Det här med huset betyder så mycket för oss. Det känns nästan som att ingen förstår hur mycket vi längtat och kämpat för detta. Vi har börjat på noll tillsammans i en hyresetta på 20 kvm och kämpat på för att nå det där gemensamma målet med just HUS. Det har alltid varit en dröm för oss båda. Detta år har varit ett så intensivt år på många vis och jag längtar så tills det är över. Tills vi får starta igång vårt nya liv. För det känns verkligen som att det kommer att bli så. Början på något helt nytt för oss som familj. Och då är vi dessutom en till.. <3

19553518_10213360396545727_1135234566_n 19550946_10213360396745732_639724581_n 19576061_10213360396705731_846793465_n

19622515_10213360396785733_276831755_n

Här kan ni läsa mer om vårt husbygge och se alla val och liknande =) (klick). Imorgon ska jag förresten visa er helhetsbilder på golvet så kika in då om ni är sugna på att se mer av det.

Kommentarer

  1. Rebecca

    Hej Gabriella!
    Har följt din blogg sen innan Göteborg och du lever verkligen drömlivet. Vill börja med att berätta att varje dag när jag och min sambo åker hem till vårt hus, så åker vi förbi ett område med en massa nybyggda Myresjöhus, bland annat ett som har liknande utseende som ert. Det är så himla fint, ert hus kommer bli fantastiskt och Myresjöhus verkar vara sjukt duktiga på det de gör, Både jag och min sambo har bestämt att vi ska flytta till det området när vi säljer vårt hus om några år!

    Men jag måste fråga hur Fjodor såg på att bli pappa så tidigt, min sambo är 24 och jag är 19. Jag har alltid velat ha barn tidigt, men min sambo vill typ vänta så länge som möjligt. Vi köpte hus i somras, så vi har plats för barn och vår ekonomi tillåter det. Men min sambo ser på barn som att när man får ett barn så tar livet slut, medan jag inte tror att mitt liv kommer att börja förrän jag blir mamma. Vill gärna få din input på det här, liksom är jag tokig som vill bli mamma redan?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tusen tack fina du <3 blir så glad! Kul att du hängt med så länge 🙂 <3 Ååååh vad roligt!! Kul att höra 🙂 ja, dom verkar vara så duktiga. Fjodor har alltid velat ha familj och barn.. Så vi körde bara på typ.. men vet att många killar (och förmodligen tjejer med) tänker samma som din sambo. Tycker du ska be om en mer exakt tid när han är redo. Det är du värd att få veta! Typ när han vill ha barn, hur långt bort det är. Och sedan kan du förhålla dig till det och kanske göra en kompromiss därefter. Förstår dig verkligen. Att vara mamma är det bästa som finns! Du är långt ifrån ensam fina du om att känna som du gör <3 <3 Men prata med honom och ställ lite krav om NÄR han vill ha barn i så fall så att du vet och slipper fundera. Stor kram <3

  2. Olivia

    Hej Gabbi! Låter helt ljuvligt och dina beskrivningar är så perfekta hoppas du inte blir besviken. Här har vi också byggt hus och det du beskriver infann sig inte på så sätt som jag hade hoppats! Nyss blev vi även fyra i familjen, trotsig 3 åring och en bebis som är allt annat än nöjd! Vill inte förstöra dina drömmar men barn nr 2 va lite som en chock!
    Kram och lycka till

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh så tråkigt att det blev så för er 🙁 <3 hoppas att det vänder snart. Nej men gud, du förstör ingenting. Är såå lycklig och glad över vårt hus. Du har ju rätt till din egna känsla av husbygge och allt där omkring. Vi är alla olika! Stor kram och tusen tack <3

      1. ME

        Det låter superhärligt. Du beskriver hur ni kämpat för detta från noll, tänk vad sjukt att ni kunnat nå den drömmen vid er ålder redan! Vad ska ni göra med resten av era liv? ;D Skulle också vilja ha hus så förstår hur ni måste längta. Är lika gammal som du typ och har precis fått vårt andra barn, det är tufft med en trotsig och en gnällig bebis men helt fantastiskt såklart! Såsom det ju är med barn. Du verkar vara en väldigt tacksam och realistisk person som jag så även om vardagen blir lite jobbig just då har jag svårt att tro att det skulle förstöra känslan. Kan inte föreställa mig hur härligt det kommer vara för er att kliva in där i ert drömhus och börja inreda haha.

        Jag själv är inte chockad över andra barnet, visste ju vad som väntade. Tacksam att man kunnat få två fina barn, och att graviditet+förlossning är över haha. Så mysigt med en bebis och syskonkärlek även om man är trött och det är jobbigt med ibland! Nu blev det långt… Kram på er, ni förtjänar den glädjen som kommer med att era drömmar blir till verklighet 🙂

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Haha ellerhur 😉 typ betala av lånet vi har på huset, resa jorden runt och bara njuta av livet, skaffa oss var sin utbildning kanske? Finns ändå lite kvar att göra 😉 <3 Åååh, blir så glad. Du anar inte hur mycket dom där orden betyder för mig!! Ja, det kommer verkligen vara LYCKA! Skönt att du hade koll på hur det skulle vara! Jag är också redo på allt, lätt som tufft. Alla barn är ju så olika och man kan ju vänta sig "det värsta" och sedan glädjas utifrån det, hehe 🙂 Stor kram och JÄTTETACK för så fina ord. Du är också värd bara det bästa <3

          1. ME

            Haha ja ni får väl njuta i huset, tvätta i er fina tvättstuga och sånt för evigt 😉 Vad kul att du blev glad, det värmer lite extra!

            Ja men visst, när man väl fått barn en gång så vet man ju att det är omvälvande och kan förvänta sig det oväntade, trots att barn är så olika. Vårt andra barn är mycket svårare än första men det känns inte särskilt jobbigt, nu vet man att bebistiden är kort och kan njuta av det fina. Men som du säger, vänta sig ett kolikbarn och vara nöjd när barnet bara skriker halva dygnet haha 😅 men skämt åsido, kram på er ♡

          2. Gabriella Joss
            gabriellajoss

            Hahaha 😉 ja, det får ju bli så! 🙂 Åh, förstår. Ja, Jason var ju också sjukt enkel som bebis så man får ju ställa in sig på att det blir lite värre denna gång 😉 Och glädja sig åt om de inte blir det hihi 🙂 <3 hahah ja ellerhur 😉 och som du säger så är ju bebistiden så kort ändå så man får bara njuta <3 kram kram <3

      2. Melissa

        Behöver inte alls vara så som personen ovanför skriver. Vi fick vårt andra barn som är idag 6 månader och det funkar huuuur fint som helst med två små barn! Bara roligt :-))

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Åååh underbart!! Ja, jag hoppas vi ska få ha det fint tillsammans <3 F ska ju vara hemma länge med oss med så vi kan ju ta ett barn var om det krisar med, kram <3

  3. Elsa

    Hej! Vad fint huset kommer bli! Har bara en fråga, varför har ni endast två badrum? I min familj (två tonårstjejer i ungefär samma ålder + man) blev det för mycket bråk och tjafs på morgonen. Alla skulle in o duscha o sminka sig samtidigt och ingen kunde sammarbeta. Tacka gudarna för att vi byggde ut huset så att vi alla har egna badrum nu, annars känns det som att familjen skulle gå under. Ser att ni har rätt så många sovrum så antar att ni planerar att skaffa ytterligare flera barn. Hur många kvm är huset? Mvh Elsa

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja ellerhur 🙂 <3 vi tror två badrum blir perfekt för just vår familj. Vi tänker oss tre barn (om vi lyckas få fler) och max fyra. Mest troligt tre om vi får bestämma själva. Så det känns som att det borde räcka för oss. Vi hade tänkt ha ett rum som kontor/gästrum sen bara. Det är 150 kvm. Stor kram <3

  4. Hanna

    Åh! Förstår precis din känsla! Byggde för 4 år sen och kommer ihåg känslorna precis! En stor egen tvättstuga, en trädgård och allt det där 😍
    Tips till dig som (om jag förstått det rätt) gillar att tvätta… en tvättvinda så du kan hänga ut tvätten på sommaren.. Det är bara så bra!! Och dessutom helt underbart att gå och lägga sig i lakan som torkat ute 😍
    Hehe, nog om det! Ska iaf bli spännande att följa er 😊
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ååååh, ja!! Det är verkligen speciellt att få bygga sitt egna <3 men väntan är ju olidlig.. <3 Tack snälla för så bra tips! Ja, det är verkligen en dröm 🙂 KRAM

  5. Caroline

    Förstår att du ser framemot detta, jag har själv precis flyttat (radhus) och bor större, har övervåning,tvättstuga,inglasat uterum, etc. =) och badkar! Är bland det bästa! har varit utan badkar i flera år innan detta..Så vi njuter till max =) Det är heeelt underbart när man väl kommit iordnig! Verkar bli riktigt najs planlösning, blir nästan lite avis haha!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish