Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Tre snabba

Hur går det med att inte småhandla och hålla sig till veckoschemat ni satt upp med maten? 

Det går faktiskt riktigt bra. Fick hem beskedet från ICA denna månad och vi hade handlat för strax under 4000:- under september månad. Nu vet jag att vi även handlat på COOP så lägg på en tusenlapp. Det känns riktigt bra och jag tror nog att det kan bli ännu bättre framöver. Det märks att vi blir allt mer rutinerade veckohandlare och att vi landar på runt en tusenlapp varje vecka med blöjor, diskmedel och allt sådant. Har vi småhandlat då? Ja och nej. Vi har absolut INTE småhandlat som vanligt men blir jag sugen på något gott så köper jag det, är jag ute med Jason och han vill ha en klämmis så får han det, om något tar slut (typ bröd eller smör) så köper vi till det och i fredags blev vi sugna på någon extra god middag och bestämde oss för att handla det som behövdes till den innan vi åkte hem och gjorde fredagskväll.

22711424_10214391323518257_1973435448_n

I fredags blev det som sagt en liten småhandling då vi var sugna på något extra gott till middag. 

Har jag betalat min restskatt nu?

Ja, det har jag äntligen gjort. Den har tyngt mig sedan jag fick besked om att jag skulle betala tillbaka i våras. Förra året fick jag betala lite över 40.000 och i år blev det strax under 16.000. Nästa år ska förhoppningsvis allt  se rätt ut och jag slipper betala så höga summor. Fick inbetalningskortet nu förra veckan så nu är allt betalt och klart och jag kan pusta ut fram tills nästa år, haha.. Jag har aldrig fått tillbaka på skatten medan F alltid fått tillbaka. Det året jag lyckas få tillbaka något ska jag seriöst fira. Har ju jobbat sedan jag var 13 år men alltid som sagt fått besked om att jag skattat för lite..

Finaste budet? 

Vi fick hem en ”VI-bok”. Det är en bok som man ska ge till sitt barn som handlar om historien fram till barnet. Hur föräldrarna träffades, hur deras historia har sett ut. Och så får man fina illustrationer på sidan av. Detta är inget samarbete men jag fick en kod för att beställa boken som en present. Så detta är typ årets finaste gåva =) Tycker att personliga berättelser och böcker är så fina så denna ska vi spara till våra barn ifall dom skulle vilja läsa den i framtiden.

22752007_10214391328238375_1133334211_n22657453_10214391329358403_1734753046_n

Två bilder på ”VI-boken” =) 

Kommentarer

  1. Matilda Berlin

    Du vet att man kan betala in skatt manuellt själv va? Enda sen jag läste om din smäll på 40.000 kr har jag varit sjukt noga med att varje månad skriva ned alla inkomster jag får (har haft mellan 5-11 arbetsgivare varje månad, hehe), både det riktiga beloppet från lönespecen och sen beloppet jag fått ut, räknat ut hur mycket skatt som dragits och själv betalat in det saknade beloppet (vilket det varit varje månad). Ett tips för att restskatt =) Kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det vet jag. Är dock svårt när man inte vet exakt hur mycket som behöver betalas in. Sen måste man ju skatta mer när man kommer över vissa nivåer. Men nästa år bör allt bli rätt då jag inte får lön från så många ställen utan enbart från LOPPI. Kram kram <3 och tack för tips <3

  2. Miriam

    Kanske är annorlunda när man bloggar osv, men se till att betala extra skatt varje månad, så slipper du betala tillbaka 👍🏼😊

  3. Julia

    Använder du brun-utan-sol eller solar solarium? Du är alltid så fin och fräsch 😍🙈 Skriv gärna din rutin i så fall!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Solar solarium då och då men inte allt för ofta längre 🙂 <3 har gjort en spraytan också i år (två gånger till och med) men det var ett par veckor sedan nu, kram <3 och tack!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish