Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Jag och F

Blev du kär i F vid första ögonkastet? 

Nej, det blev jag inte. Vi var bara vänner till en början och allt det andra växte fram senare. Jag är glad över att vi har vänskapen som en trygg grund i vårt förhållande. Jag tror att det är mycket därför vi alltid har stått starka tillsammans. Vi vet exakt var vi har varandra oavsett vad då vi kommit varandra så otroligt nära. Han var verkligen min bästa vän (och är fortfarande) och jag älskade honom redan innan jag blev kär i honom. Ni kan läsa mer här. 

Har ni varit nära på att gå isär nu under första åren som föräldrar? Vet att många brukar göra det. 

Ja och nej. Vi har väl helt klart tänkt att det vore bättre att bara göra slut och gå vidare i stundens hetta när vi tjafsat som värst någon gång. Men det skulle ju aldrig hända i slutändan. Men ja, tanken har ju funnits där när vi knappt kunnat kommunicera på grund av stress och sömnlöshet som uppkommer lite då och då i vardagen med en liten och massor med andra bollar i luften. Men som svar på frågan – nej, vi har inte varit nära att gå isär på allvar trots att vi båda nog ett par gånger under dom senaste åren känt att vi bara vill kasta in handduken. Jag tror att det är helt okej att känna så ibland. Det ÄR tufft att gå igenom småbarnsåren och då har vi dessutom haft ett ”enkelt” barn. Kan knappt tänka mig vad kolik eller liknande kan göra för ett förhållande. Men jag säger det igen – vi med småbarn är bäst!! Vi ska klappa oss på axeln varje dag för det jobbet vi gör med våra små dag efter dag efter dag. För det är mycket jobb trots att det också är väldigt roligt och ger en kärlek som fyller hela kroppen.

Vem tycker ni att Jason är mest lik just nu?

Utseendemässigt är han nog mest lik mig just nu. Men det beror så mycket på hans minspel och varierar från dag till dag. Många säger att han är en kopia av F fast med mina ögon men F själv tycker att Jason är en kopia av mig när jag var liten. Nej gud, det är svårt det där då det verkligen är SÅ olika. Ibland är han såå lik mig och på vissa bilder vi tar ser han exakt ut som F. Han är väldigt lik oss båda faktiskt (vilket kanske inte är så konstigt egentligen, haha ;)) Har annars fått höra väldigt mycket att jag och F är lika varandra så det kan ju vara något som ligger i det med.

Hur har vänner och familj reagerat på era graviditeter? 

Vi har bara fått positiva kommentarer och glädje. Dom flesta som står oss nära har ju vetat att vi önskat barn så det blev bara kärlek och lycka när vi berättade om båda våra graviditeter. Vi har varit rätt så snabba på att berätta för närmsta familjen och vännerna båda gångerna. Kunde inte hålla oss!

Känner ni er trygga inför den stundande förlossningen? 

Ja, det gör vi. Jag vet att vi kommer att vara världens bästa team oavsett vad som händer. Vi födde verkligen barn tillsammans sist och F var på riktigt lika svettig och blodig som jag var efteråt, haha. Det är fint att få göra en sådan resa från början till slut tillsammans och avsluta en graviditet med att få möta sitt älskade och efterlängtade barn. Jag vet redan nu att jag kommer att gråta lyckotårar av att se F hålla i vår dotter och gråta lyckotårar. Gud vad mycket tårar som uppkommer dom där första timmarna efter förlossningen.. Och så är det något speciellt att se honom i sin papparoll. Han är världens bästa och mest kärleksfulla pappa och har verkligen varit det från dag ett. Jag började älska honom på ytterligare ett vis efter att Jason föddes. Inte bara som min egna man, livskamrat och bästa vän utan också som just pappan till mitt/mina barn.

10151606-10205665620741141-987641808-n

12170553-10207880623874835-1287791828-n12596160_10208878502021165_869381048_n

Kommentarer

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss