Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Så störande..

På senaste tiden har det ringt HELA tiden från telefonförsäljare på min mobil. Jag förstår inte varför!? Det har ju ringt lite då och då tidigare med men nu blir jag ärligt talat nerringd varje dag. Får säkert fyra till fem samtal om dagen som gäller allt från försäkringar till el.. Alltså blir tokig snart, haha.. Och så ringer dom även från samma ställen dag efter dag trots att jag ber dom ta bort numret. Vad kan ha hänt med mitt nummer som gör att det har blivit såhär? Ska ordna så att jag spärrar det helt mot telefonförsäljare tror jag just för att det verkligen ringer flera gånger om dagen.

18197573_10212745565815343_54198089_n

En bild på mig och Jason när vi hängde hos LOPPI =)

Kommentarer

 1. Hannele

  Usch Ja! Var med om samma sak men tillslut så blockade jag dom för det verkade inte gå hem hos dom vad jag än sa utan dom ringde flera ggr efter det även jättesent på kvällarna 😩

 2. Angel

  Om du har en iphone så kan du trycka på i et brevid nummer som en försäljare ringer ifrån. Sen scrollar du ner o trycker blockera.

  På en Android så trycker du på numret i listan. Sen på mer o lägg till i spärrlistan

  Så kommer dem aldrig kunna ringa dig igen, gör så på varje nummer som försäljare ringer på

 3. Fanny

  Man kunde ju tänka sig att det har att göra med att ni ska bygga hus och fått tag din telefonnummer? 😊 Men jag vet hur störande det är. Lättaste sättet att bli av med dem här i Finland är att fråga om de talar svenska, vilket de i 99% av fallen inte kan 😂

 4. sofie

  Det rings säkert många telefonförsäljare till dig nu för att de kan se att du bygger nytt hus eller liknande på någon lista. Eller att de har fått tillgång till att du sagt upp dina nuvarande elavtal å liknande (eftersom ni sålt er förra lägenhet) och då ringer dom er nu. 🙂 Men konstigt (och jobbigt!) att de ringer från samma bolag flera gånger. hoppas de slutar upp med det 🙂 kram och tack för bra blogg!

 5. Michaela

  Tips om du vill bli av med telefonförsäljare är att ”Nix”:a ditt nummer via denna hemsida så slipper du de vanliga säljarna som ringer, görs på denna hemsida 🙂 http://nixtelefon.org
  Det hjälpte mig jättemycket med alla de jobbiga samtalen. Hoppas det hjälper dig med 🙂

 6. Sara

  Skulle gissa på att det är för att du/ni bygger hus,… har samma problem! plus att dem dränker ens brevlåda (som är adresserad!) med massa erbjudande !

  1. gabriellajoss

   Ja, det kan nog vara så.. Ja, jag har redan nu börjat få MASSOR med post från olika ställen som vill sälja på massor med saker gällande huset.. KRAM

 7. Ebba

  Säg att du har ”Nix” för då måste dem lägga på och ta bort numret ifrån deras lista, de kommer hålla på en stund men efter ett tag så kommer alla sluta!
  Kram

 8. Emelie

  Jag hade också samma problem för något år sedan och jag kom aldrig fram till någon anledning. Jag löste det genom att inte svara när de ringer och därefter spärra numret i iPhone. Hoppas det löser sig.

 9. Michelle

  Jag har Truecaller installerad på mobilen, har aldrig fått ett samtal jag inte velat ha sen dess! Kanske värt att testa? ☺️

 10. Ika

  Så fort vi köpte vårat hus började telefonförsäljare att ringa både mig och min man. Men vi spärrade numren på våra mobiler.

 11. Johanna

  Skaffa appen true caller, så är problemet löst! 👍🏻 Där kan du spärra och får upp precis vem de är som
  Ringer, alltid , även om de är en privat person så kommer de upp namnet på den.

 12. Nina

  Det blir jag också! Jag vill tipsa om appen Truecaller. Den spärrar automatiskt bort telefonförsäljare och liknande nummer. Du kan själv lägga in nummer där så att andra inte heller blir uppringda av dom. Du kommer dock fortfarande få notiser om att du fått ett samtal och ett sms om att någon försökt ringa dig men inte lämnat något meddelande. Prova den iallafall 🙂

 13. Johanna

  Har också upplevt att det varit väldigt intensivt nu ett tag med samtal från försäljare. Har börjat blockera numren i min telefon ☺️

    1. gabriellajoss

     Jag har en iphone som jag använder dagligen och en Huawei som jag fått testa via ett samarbete med just Huawei 🙂

 14. Matilda

  Jag blockar eller svartlistar alla nummer som visar sig vara från telefonförsäljare. Sedan har jag en app som heter Truecaller, den visar om det är från telefonförsäljare. Annars kan man alltid svara och inte säga något eller bara driva med dom, då brukar dom sluta ringa. Det finns även nix-register för mobiler, jag har anmält mitt nummer dit och får nu sällan samtal från telefonförsäljare!

 15. Malin

  Kan va i och med att ni bygger hus. Jag och min sambo har lagt om lån och har sedan vi tog lånet fått låneerbjudanden både via telefon och post. Som att någon ”skvallrat” om att vi tagit ett lån. Blockera numret är väl det lättaste att göra. De verkar ju aldrig ge sig även om man säger nej tyvärr.

   1. Malin

    Från en sak till en annan, vi har förresten (snart) två par ganska jämngamla barn 😊 har en dotter född i januari 2016 och en dotter född nu i oktober 😊

 16. Pia

  Nixa dem. Jag brukar säga att jag har nixat och då skyndar de sig att avsluta samtalet. Är du nixad så kan de få böta om de ringer i allafall.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss