Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tre om oss

– Detta har jag nog skrivit förr men när jag sa till F att jag älskade honom för första gången så sa han att han älskar mig lite, haha.. Dör. Retar honom för det ofta fortfarande. Typ när han säger att han älskar mig så kan jag lägga till “lite” direkt efter. Haha.. Det värsta var att det var framför alla hans kompisar på hans födelsedagsfest.

– F pratar alltid i sömnen. Ibland tror jag att han är vaken och så ligger jag och för en konversation med honom i ett par minuter. Helt plötsligt så börjar han förklara elpriser för mig och då märker jag att han “är på jobbet” fast i drömmarnas värld. Eller så börjar han prata om datum eller klockslag. “Det är den nionde september tror jag..”, “klockan 15:40 skulle vi ses där”. Jag själv då? Jag både snarkar och gnisslar tänder. Det värsta är nog mitt tandgnisslande. Det är hemskt. Jag gör det alltid när jag är inne i en stressig period och det låter hemskt. F filmade en gång och spelade upp för mig och jag fick ont i magen av ljudet. Stackars mina tänder. Kan inte vara bra för dom.

– Vi önskar båda tre barn men tror av någon anledning att det kommer att sluta med att vi får fyra. Varför? Vi vet inte… Men det bara känns så. Det är kul att båda har samma känsla om det, haha. Vi får se om det stämmer i framtiden. Barn är livets lycka för oss och jag vet att det för Fs del gärna får bli tio ungar. Skulle dock aldrig orka vara gravid så många gånger. Sedan tar vi ju inte barn för givet heller. Det är en gåva och ingen självklarhet. Men man måste ju få drömma och önska och fundera iallafall.

23584578_10214574408295262_849977369_n

Kommentarer

 1. emma

  hade önskat jag orkade med fler barn, men har två älsklingar på 1,9 år och snart 3,5, och är helt söndersliten, var mycket jobbigare än jag skulle kunna tro, även om man växer som mamma och såklart har mysigt ihop, själv är vi 6 stycken syskon i familjen, och jag önskar jag hade ork, men mycket ljudvolymen hemma är helt sinnesjukt hög emellanåt,så man blir så trött ihuvudet. Ni med fler barn, hur får ni tid till relationen, och hur lyckas ni ge barnen det de behöver, i deenna ålder barnen är nubkänner jag mig fruktansvärt otillräcklig, kram på alla mammor där ute som kämpar, Tycker du och F verkar va så bra på o få ihop allt,, en sak, i denna period så pressar jag jättemycket tänder men en bettskena har avlastat mycket, lite ovant o sova med dock, men inte kul o se tänderna blivit räfflade, och får själv så ont i tänderna av pressningen, trevlig dag😁

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Ja, jag förstår verkligen det! “Bara” ETT barn är ju sjukt mycket jobb.. Så flera barn blir ju dubbelt upp <3 Tusen tack för så snälla ord och tack för tips! 🙂 <3 ska kika på det, kram

 2. Cim

  Jag har snart 6 barn, ligger 1 v före dig. 🙂 Man orkar för att alla barn inte är i samma åldrar. Tror att många lätt tänker “6 bebisar”. Men vår äldsta är 15, sen är dom 11, 9, 6 & 2. Alla i olika kriser i livet alltså, hahaha!

 3. ME

  Min man pratar också i sömnen, särskilt när jag försöker väcka honom. Jag brukar fortsätta ställa frågor samtidigt som jag håller mig för skratt för det är så sjuka grejer han knåpar ihop… samtidigt vaknar han någonstans där när vi pratar och skäms lite haha. Vår dotter har börjat göra samma sak!

  Angående antal barn är vi nöjda med två men misstänker att vi inte kommer kunna hålla oss och tänka “bara en till…”. Men samtidigt vill jag inte föda igen samt att vi orkar nog inte fler (känner mig fjuttig som säger så med 2 barn efter tiobarnsmamman hehe). Hade barnen inte blivit mer än 2-3 år hade det varit jättemysigt men stora tjejen är 4 och fy-hy-fa-han måste jag säga. Vet inte om alla barn blir så jobbiga men för vår del är det verkligen inte sådär härligt längre så det blir nog inga fler för oss. Låter kanske hemskt men vi har mysiga stunder ibland också såklart, är bara inte så frälst och förälskad som med små barn! Skönt att vi (och ni) ändå är rörande överens om vad som passar familjen!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Haha så himla roligt 😉 <3 Nej jag förstår dig verkligen i det. Ja, det är ju det som är det viktigaste. Att man är överens! Kram kram <3

 4. Jonna

  Hej, fina Gabriella!
  Jag gnisslar också tänder.. Har du testat bettskena? Det hjälper dina tänder att inte slitas ner och ljudet minskas radikalt! Det är inte det vackraste dock 😉 Men väl värt det!

 5. Jasmine

  Hej Gabriella!
  Tack för en bra blogg, har följt dig länge.
  Vi ska också bygga ett smart 150 hus 🙂
  Kostar det extra att rita om planlösningen som ni gjort?
  Kram!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men tack snälla 🙂 vad roligt! Det minns jag inte 🙂 kolla med er säljare, stort lycka till! Så spännande, kram <3

 6. Emelie

  Haha, jag gjorde samma sak till min nuvarande make för 10år sedan: Han sa ”jag älskar dig” för första ggn, precis när jag höll på att somna så jag svarade ”Tack” och stensomnade.. Haha. Schysst.

 7. Josefin

  Hej Gabriella. Jag tycker du har så fina lockar och hittade en video där du verkar visa hur du gör dem, dock så fungerade den inte? Är den borttagen? 🙁 Har du gjort något annat inlägg om det annars kanske? ❤

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss