Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer två

Barnmorskebesök december

Här skrev jag om besöket som jag hade i början av september om ni vill läsa det.

Och här kan ni läsa om besöket i oktober.

Här kan ni läsa om första besöket i november

Här kan ni läsa om andra besöket i november. 

Jag var hos barnmorskan förra fredagen igen (ganska precis för en vecka sedan) och då såg det ut såhär:

Allmänt: Vi pratade om förlossningen en del. Fick berätta vad jag hade för förhoppningar, tankar och hur jag ville ha det. Jag sa att jag vill föda med lustgas igen, att jag vill amma och att jag inte vill ha hjälp med det utan vill testa själv (då jag ändå känner att jag har koll då det var så pass nyligen jag slutade amma Jason) och att jag säger till om jag behöver hjälp eller har frågor om amningen. Sa också att jag vill att F tar alla beslut om det skulle hända något med mig som gör att jag inte kan vara med och säga till. Vill också ta emot bebis själv när hon kommer ut eller att F ska göra det. Vill också få åka hem så snabbt som möjligt om allt ser bra ut. Det gjorde vi med Jason med då jag trivs så mycket bättre i hemmiljö. Och så får vi komma tillbaka dagen efter för läkarbesöket och sådär såklart. Sedan tar jag allt lite som det kommer och vet till 100% att man inte kan planera en förlossning. Men ville ändå berätta lite hur jag önskar ha det om jag själv får bestämma.

Vikt: Jag vägde nu 70,5 kg.

Blodsocker: 4,8. .

Bebisens hjärta: 140 ungefär som vanligt.

Blodvärde: Blodvärdet låg lite sämre på 112. Har dock inte ätit järntabletter alls då jag mår så sjukt dåligt av dom oavsett om jag tar dom varje eller varannan dag. Ska ta en shot ferronol varje dag nu bara för att se om det hjälper lite iallafall. Men annars var BM nöjd med blodvärdet och tyckte att det var okej att jag skippade tabletterna nu.

Blodtryck: Hade lite bättre än vad jag har haft tidigare. Har tidigare haft ganska lågt.

Mäta magen: Följer kurvan precis. Tog ingen bild men ska be om att få alla papper utskrivna så kan jag fota i lugn och ro hemma sedan.

25436149_10214850733443218_1607215325_n

Haha.. F tog en smygbild under tiden som jag hoppade upp på bänken =)

Kommentarer

  1. Gabrielle

    Blutsaft tyckte jag var mycket mildare och mer skonsamt än järntabletter! Lite dyrt men bra alternativ istället för järntabletter. Vet att dom fick tjata på mig alla tre graviditeter men all järn du får i dig nu inför förlossningen och tiden efter kommer vara värt det! Om du nu inte provat det redan har inte läst men kan ha missat! Lycka till med allt! 🌺

  2. livet i USA

    Kul att läsa om hur det fungerar i Sverige. Vi är precis lika långt gångna! Jag går på besök varje vecka (i USA) för att lämna urinprov, väga mig, mäta magen, kolla blodtryck och kolla livmodertappen.

  3. M

    Åååh så mysig förlossningsplannering,
    Jag hade examt som din, Endast lustgas, ville komma hem fort osv osv

    Allt gick som planerat förutom att när lillebror kom till världen fick jag panik och skrek ”TA BORT HONOM” hahha
    bm och uskan trodde jag skulle kasta iväg han på golvet så dem
    ryckte bort honom och gav honom till pappan istället 😂😂 Jag fick tillbaka han efter ett tag när jag fick tillbaka mitt medvetande 😂

  4. Linnea

    Tips att att köpa/använda riktig gjultjärnsgryta och koka tomats och spenat sås. Tomaten i järn frisätter massor med järn i maten och man får i det naturligt☺️ Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish