Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer två

Gårdagens mage

26793662_10215067554103599_721575449_n

26696959_10215067554543610_1972765482_n

Såhär såg magen ut igår. Den har sjunkit jättemycket nu! Hur mår ni andra gravida där ute och vilken vecka är ni i? Några punkter just nu:

– Hur länge kan denna slempropp lossa egentligen? Den gick ju för tre veckor sedan och efter det har den lossat lite i princip varje dag, haha.. Fräscht. Nej, men jag har läst att den återskapas och kommer tillbaka och det måste ju stämma. Att det kan skilja så mycket ändå.. Förlossningen med Jason startade ju igång ganska direkt efter att slemproppen hade gått.

– Detta med näsblod är inte alls roligt längre och jag skulle vilja slippa att vara gravid typ enbart för det. Det bara kommer från ingenstans.. Och då har jag som sagt i princip aldrig haft näsblod förut. Så drygt att blöda ur näsan var och varannan dag.

– Det jag är mest sugen på just nu är.. GRÄDDE! Hur sjukt!? Äter den inte direkt som den är men vill ha det till allt typ. Så blir mycket varm choklad med grädde här hemma. Har faktiskt köpt ”raw” kakao nu också för att det ska kännas liiiite mer hälsosamt att göra den. Och så gör vi den med kakaon, agavesirap/honung och iKaffe. Och massor med grädde och kanel ovanpå, mmmh. Jag tänker att jag får unna mig hur ofta och mycket jag vill. Det är jag värd just nu.

– Nu dom sista dagarna har jag varit jätteduktig på att smörja magen två gånger om dagen. Är så ledsen att jag inte har gjort det hela graviditeten som jag gjorde förra. Det är så mysigt och så får man verkligen den där påminnelsen att ”wow, jag är faktiskt gravid och vi ska få ett barn”. Det är så lätt att glömma när man har annat för sig hela dagarna och framförallt när man redan har ett barn hemma att ta hand om. Graviditeten blir som inte riktigt huvudfokuset som den var med första barnet och då är sådana stunder så värdefulla. Det blir nästan som kvalitetstid för mig och bebisen. Låter så konstigt men ni som förstår, ni förstår.

– Vad mycket tankar som väcks såhär mot slutet. Är bebis frisk? Är det verkligen en liten tjej där inne eller kan det faktiskt vara så att det är en lillebror? Kommer namnen som vi har valt att passa? Hur kommer Jason att reagera på bebis? Kommer förlossningen att gå smärtfritt eller kommer det att uppstå komplikationer? Hur kommer livet som mamma till två att bli? Det är så spännande nu och det är mycket frågor som vi kommer att få besvarade nu inom det närmsta =)

Kommentarer

 1. Miranda

  Grattis till lillflickan äntligen 😍
  Jag är i vecka 33 typ och är så less på att vara gravid, ryggen orkar snart inge mer känns de som, ljumskarna börjar komma tillbaka åh bäckenet gör ont när ja går då hon ligger me huvudet ner just nu, åh revbenen har börjat görs ont mer åh mer… åh känna mej som en valross är ganska påfrestande då jag hatar den känslan samt att jag inte kan göra ngt snart. Är så jobbigt att böja mej ner, in å ur bilen är jobbigt åh allt känns bara drygt just nu.

  Har haft en till dag nu när hon inte vill röra sej så mkt men har börjat komma igång nu på kvällskvisten och hoppas allt är bra i magen hos henne man blir väldigt orolig när hon vanligtvis rör sej hela tiden till knappt ngt alls. Får se om hon inte rör sej mer imorgon blire ringa akutmottagningen i Åsele åh få komma in åh kolla så allt ser bra ut.

  Längtar tills ja får träffa bebisen i magen åh mysa med henne för nu är ja less på att ha ont överallt och inte kunna göra ngt själv…

  God va ja klagar…

  1. gabriellajoss

   Men tusen tack!! <3 åååh förstår dig helt.. Men nu är det så nära för dig! Typ två månader kvar 🙂 det är ju ingenting! Du gör det sjukt bra <3 stor kram!

   1. Miranda

    Du är verkligen inspirerande och hoppas allt går bra med Lilltjoppa!! Som läkaren sa försök tänka på att hon är frisk just nu åh lev så normalt som de går ❤ även om de är jättesvårt!

    Nu har jag äntligen fått gå på gravidpenning vilket känns jättebra då jag låg i söndags åh grina för att jag hade ont i ryggen, så fort jag rörde bena lite åt sidled så högg de till.
    idag är de nästan lika hemskt, fast nu är de uppe i skuldrorna mer än nere vid svanken.

    Men känner att jag nu har tid att planera inför förlossningen åh packa bb väskan åh skötväskan för nu är de bara 40 dagar kvar! Kmr gå så sjukt sakta/fort då ja längtat så mkt efter bebisen 😍❤❤❤

    Ha de så bra fina gabriella 😍 ta hand om dej åh din familj ❤❤

    1. gabriellajoss

     Ja, det är ju verkligen så <3 underbart att höra. Hoppas att allt ska gå jättebra för dig när det väl är dags. STOR Kram <3

 2. Sofia

  Gravid i vecka 33 med barn nr 6 😊 Förstår verkligen hur du har det med värkar till och från hela tiden! Jag jobbar själv på förlossningen som undersköterska. Och det är tungt på slutet och man vill bara ha bebisen i famnen istället. Men snart har ni er lilla prinsessa och kan njuta allihopa tillsammans ❤ All lycka till med förlossningen 😘

 3. Emma

  Är gravid i v.39 har bf 21 Jan:) Väntar också en liten flicka. Har en son på 2 år precis som du:) Jag mår väldigt bra. Inga krämpor alls. Men nu längtar vi ihjäl oss. Känns som det kan sätta igång närsom. Lycka till fina du:)
  Kram

 4. Rebecca

  Jag var beräknad 1/2. Har följt dig under din graviditet., vår graviditet har varit helt normal men i fredags kände jag minskade fosterrörelser och de fick ta ut vår lille gosse med akutsnitt.. Efter 8 h somnade han in i vår famn., vi har 2 barn sedan tidigare men det känns ofattbart. Så var uppmärksam på om bebis avviker från sitt egna rörelsemönster även om det är trångt i magen på slutet så ska man känns den lika ofta. Hoppas allt går bra när det startar 💜

  1. gabriellajoss

   Rebecca, jag ligger på förlossningen nu och vill verkligen be om ursäkt för att jag svarade på tok för snabbt. Satt med pågående värkar och läste helt fel. Skäms så mycket. Jag beklagar er sorg. Ni är så otroligt starka som går igenom detta och jag kan knappt föreställa mig hur det känns. Skickar kärlek och styrka till er och ber återigen massor om ursäkt att jag läste på tok för snabbt. ❤️stor kram

 5. Sofia

  Jag har precis fått reda på att jag är gravid med lillasyster/lillebror till vår dotter som blir 2 år i april. Så ljuvligt! Som vi längtat ❤ Jag är SÅ trött när jag väl är trött. Annars mår jag precis som vanligt. Roligt att läsa om er resa mot att bli tvåbarnsföräldrar. Kram på dig och lycka till när det är dags 🙂

 6. Isabella

  Jag är beräknad samma dag som dig, alltså på söndag. Var hos barnmorskan idag och hon säger att vår lilla kille ligger så långt ner det bara går så hon tror inte att vi ses nästa vecka 🙂 Skulle gärna föda nu, för nätterna är inte roliga. Vaknar ofta av att jag sitter upp och sover för att jag inte hittar någon skön sovställning och Foglossningen ska vi inte tala om. Jag kan lagom gå till brevlådan fram och tillbaka. Längtar efter min kropp!
  Jag har ungefär samma tankar som du nu, och nu vill jag bara träffa bebisen <3 Bort med alla förvärkar och sätt igång nu bara 😉

  1. gabriellajoss

   Åh vad spännande 🙂 hoppas det drar igång för er snart!! 🙂 berätta gärna hur det gick sen. Förstår att du längtar, det gör jag med. Stor kram <3

 7. Sofia

  Kan svara på en av dina frågor iallafall – NEJ, förlossningen kommer inte vara smärtfri! Haha förlåt kunde inte låta bli, förstår vad du menar! Håller tummarna att du föder snart och att allt går bra! Kram

 8. Annie

  Är i v. 25 med första och är typ lika stor som du är nu 😅 Men en så länge mår jag kanon! Älskar att följa dig här på bloggen och insta, kämpa på! 💕

 9. Kristina Sundin

  Åh vad fin mage du har! 😍
  Jag är gravid i v.27 med första barnet. Mår bra men har börjat få ont i svanskotan, vilket känns lite konstigt🙈 Känns som att veckorna går så fort, men vi längtar massor❤️

  1. gabriellajoss

   Men tack <3 åh så kul, grattis!! <3 förstår det.. Så jobbigt att få så 🙁 förstår att ni längtar men som du säger går det fort. Snart har ni er skatt hos er, kram <3

 10. Matilda

  Går in i v. 20 med 2an på lördag. Bebis ville inte visa kön så vi är så himla nyfikna nu. Med första valde vi själva att inte veta.
  Snart halvvägs. Och tre veckor kvar till den viktigaste milstolpen för min del, när vi tillhör förlossningen och de gör allt de kan för bebis om något skulle hända.
  Jag mår för det mesta bra men illamåendet kommer som en käftsmäll ibland. Frukost har jag enormt svårt för och äcklas av det mesta. Resten av dan går det ganska bra med att äta nästan vad som helst
  Hoppas ni får träffa lillasyster innan veckan är över. Och stort lycka till när det är dags!

  1. gabriellajoss

   Men åh grattis!! 🙂 förstår det, men så spännande! 🙂 <3 ja, det kan jag tänka mig.. Det är inte lätt att vara gravid alla gånger. Kämpa på, du är grym. KRAM och tack <3

 11. Angelica

  Går in i vecka 38 imorgon med första barnet! Väntar en pojk! Spännande men också riktigt segt att vara gravid nu, dagarna går så himla långsamt. Har även mycke förkänningar, kroppen tycks lura mig hela tiden, haha! Men snart är de väl dax!
  Stort lycka till till er, hoppas allt går bra och tack för en mysig blogg <3

  1. gabriellajoss

   Men så spännande, grattis!! 🙂 <3 ja, nu är det verkligen nära! Så jobbigt när kroppen håller på att lura en bara ;p tack fina du och verkligen detsamma!! <3 kramar

 12. E

  En sak jag heeeelt missade att tänka på under graviditeten med andra barnet var : Hur kommer JAG att reagera på att ha två barn.. har ju såklart fantiserat och drömt mig bort många gånger om hur det skulle vara med två barn.. men de två-tre första dagarna/nätterna så mer eller mindre grääääät jag hela dagen och natten lång! Man va så upptagen med nya lilla mini så man knappt fick någon minut över till sin andra stora lilla mini. Det var så hemskt att inte kunna gå natta lr mysa med stora tjejen för att lillebror hängde på patten konstant.

  Men nu en månad senare så har vi alla klickat här hemma igen ❤

  1. gabriellajoss

   Ja, jag kan tänka mig att man glömmer bort den tanken mitt i allt annat <3 och som du skriver så kommer man ju in i sina rutiner till sist även om det är jobbigt till en början. Vi får göra vårt bästa och hitta vår egna väg, kram kram <3

 13. Vendela

  Är i v36 och riktigt less 😅 foglossning, huvudvärk och illamående. Känner mig så stor och otymplig och ensam😩 sjukskriven och min sambo jobbar hela dagarna. Låt dessa 30 dagar som är kvar gå fort 😪

 14. Towa

  Hallonbladste säger kan få igång förlossning annars har den en bra effekt så kroppen återhämtar sig snabbare och man blöder mindre. Lycka till med förlossning och bebis

 15. Jeanine Bennerdt Hammer

  Jag är i vecka 23 (+6) och mår väll helt okej förutom att jag är så himla obekväm I min egen kropp och hur jag går upp i vikt. Sen har jag haft lite ont i morse och verkar läcka lite vätska. Ska avvakta och se men ifall det inte ger med sig så bär det av till förlossningen.

 16. Madde

  Går in i vecka 22 i morgon med andra barnet och jag är så trött hela tiden. Fått börja med järntabletter nu också så jag hoppas fe blir lite bättre. De jag ligger och funderar över varje kväll när jag lägger våran snart 2 åring är hur läggningarna kommer fungera sen när lillebror kommer, hur kommer storasyster reagera när de kommer ett litet syskon och om vi ska satsa på att köpa en syskonvagn eller köpa en ny singelvagn med en ståbräda till. Mycket att fundera över just nu. Kram på dig och hoppas eran lillasysters kommer snart ❤

  1. gabriellajoss

   Åh förstår dig verkligen <3 man är sjukt trött andra graviditeten också.. Kommer att gå så bra allting. Men ja, det är sjukt mycket funderingar. Stort lycka till med allt och grattis till graviditeten <3 KRAM och tack :)<3

 17. Magda

  Så fin du är! 😊
  Är i vecka 40+4 nu och tycker det är riktigt kämpigt! Har foglossning och massa förvärkar/sammandragningar men inget händer! Känns som man kommer vara gravid för alltid😉
  Lycka till med lillasyster😊 kram

  1. gabriellajoss

   Men tack <3 åh förstår det fina du! Men snart är bebis här!! Berätta hur det gick sen och lycka till sen när det väl drar igång, kram <3

 18. Cecilia

  Har bf på söndag men räknar med att gå över minst 1 vecka. Men håller med så trött på detta nu vill bara att hon ska komma nu. Har med så mycket funderingar nu i slutet. Tycket det är kul att följa er du ger mycket inspo. Kram

  1. gabriellajoss

   Åh förstår det <3 hoppas verkligen bebis kommer snart. Tack för så fina ord, betyder så mycket för mig 🙂 KRAM <3

 19. Sarah

  Är precis som du beräknad till på söndag den 14/1 & har varit helt säker på att de varit på gång flera gånger hittills.
  Känner igen mig i flera av dina tankar 🙂 Har dock 2 barn redan så detta är nr3 och vi vet inte vad de blir 🙂

  Heja oss båda som fixar detta! Må våra bebisar vara hos oss inom kort ♡

  1. gabriellajoss

   Men åh så spännande! 🙂 kommer att gå så bra, kämpa på! Du är grym <3 snart är våra små här! Berätta gärna hur det gick sen!<3

 20. Isabelle

  Här är det snart v21 och mår fortsatt pyton! Nu är jag sjukskriven månaden ut så sambon är hemma med sonen som inte börjat förskola. Skönt att ha kommit dithän, nu ska jag bara vänta på provsvar från i tisdags och hoppas få någon behandling så jag orkar sitta eller stå upp igen. Blodtrycket är lågt även för mig (visst hade du också lågt som du mådde dåligt av en period? Hur är det nu?” Mitt standardtryck är 80/40 så det känns ju lite i skallen.

  Kram! Hoppas allt går bra för er när det kör igång, det tvivlar jag inte på :*

  1. gabriellajoss

   Åh förstår <3 grym du är som kämpar på!! <3 ja, jag hade jättelågt i flera veckor.. Man blir helt tokig av det.. 🙁 hoppas det blir bättre snart. STOR kram <3 och tusen tack <3

 21. Matilda

  Är gravid i v. 37… mår riktigt dåligt faktiskt. Foglossning och kramp som gör att jag sover kortare stunder på natten bara samt halsbrännan från helvetet hela tiden. MEN snart är vi där! ❤️❤️❤️

  1. gabriellajoss

   Åh förstår dig helt 🙁 du kämpar på så bra fina du!! <3 det är otroligt jobbigt att vara höggravid och ha krämpor på det.. KRAM <3 och nu är det nära!

  2. Anna

   Hade fruktansvärd halsbränna båda graviditeterna. Under första räckte det med novalucol men under andra fick jag börja med gaviscon som man dricker. Smakar riktigt äckligt men tog bort halsbrännan helt, tips tips!

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss