Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer två

Öppen fem centimeter

Vi kom hem från förlossningen för ett tag sedan. Vi har inte känt lillasyster så mycket idag så blev riktigt orolig nu mot kvällen då hon vanligtvis är galet aktiv. Ringde förlossningen och dom tyckte att vi skulle komma in och dubbelkolla för säkerhets skull. Vi åkte in och när vi väl kopplade på CTG så började hon röra sig massor. Och så hade jag regelbundna sammandragningar på det. Inga onda värkar utan bara sammandragningar som kom med exakta mellanrum. Innan vi åkte hem bad jag om en koll där nere med. Vill så gärna veta om alla dessa smärtsamma värkar nattetid har gjort någon nytta eller om jag fortfarande är helt stängd som i mitten av december sedan när allt började. De visade sig att jag var öppen fem centimeter! Känner mig nästan lite lättad. Att det inte varit helt för ingenting på något vis.. Så förmodligen får vi föda barn ganska snart. Håller tummarna för det. Har börjat få värkar igen nu mot senare kvällen men det har ju varit så i flera veckor nu så jag tänker inte ens på det utan andas igenom när dom kommer och tänker att dom kommer att avta snart igen som det varit varje natt.. Men vi får väl se.. =) F lagar sen middag nu och sedan ska vi se serie och bara mysa innan läggdags. Och hålla tummarna för att vår lilla tjej vill kika ut snart. Hoppas, hoppas det blir ikväll!

26804033_10215076859896238_137732703_n

26793369_10215076859976240_481349055_n

Kommentarer

 1. Petra

  Hej. Vet inte om ni testat och förlåt om det låter snuskigt nu (du behöver inte göra detta synligt) men något som har fungerat för mig o min man (båda graviditeterna) och som faktiskt är det enda bevisliga sätt som fungerar. Ha sex. Få orgasm och låt han komma i. Ett ämne i sperma som mjukar upp livmodertappen. (Vattnet gick första ggn för mig efter 3 timmar och andra ggn tog de väl 7 tror jag) o så blev de bebis snabbt efter det. Men inte säkert att det fungerat. Lycka till

 2. Emma

  Men du fick ändå inte va kvar? Me andra barnet var ja öppen fyra, men då kom hon fyra timmar senare även om de var hanterbart, första var ja 6 cm o fyra timmar sedan ute. Du får säkert snabbt förlopp o tror säkert hon kommer inatt lycka till o ta en sista gravid bild💜

 3. Marissa

  Nu är du antagligen på bb eftersom du inte uppdaterat bloggen än idag vilket du brukar göra på vardagar. Grattis till bebisen!

 4. ME

  Åh vad skönt att det hänt något! 5 cm är ju sjukt bra. Tror också att det helt plötsligt kommer att bli ”allvar” och sen gå väldigt fort. Du är riktigt tuff som klarat detta jobbiga så länge, och dessutom ändå uppdaterat inlägg om andra vardagssaker (hade räknat lite med evigt gnäll som ju är helt naturligt haha) och ändå velat vänta ut det naturligt, vilken kämpe! Är så taggad för er skull, nu är det igång och händer grejer (om det inte redan gjort det)! Kram och lycka till!

  1. gabriellajoss

   Jaa, det gick så snabbt sen! Ska skriva förlossningsberättelse snart! <3 TUSEN tack för så fina och värmande ord underbara du <3 kramar

 5. Sandra

  Åhhh grattis!! Tusen miljarder gratulationer till er fina familj och till dig Gabriella bra kämpat! Jag blev så lycklig när jag såg bilden på din instagram. Hopps att allt är bra med dig och bebis. Kram

 6. Johanna

  Såg att hon har kommit!! Alltså grattis grattis grattis❤️❤️ Så glad för er skull att hon är här nu.
  Har gått in typ 4 ggr/dag på din blogg för att jag varit så spänd haha!
  Fina du, med världens mysigaste blogg. Ta hand om er❤️

  1. gabriellajoss

   TACK underbara du!!! <3 <3 stor kram och stort tack för så fina ord med 🙂 <3 blir så glad över att du kikar in här <3

 7. Sara

  Jag gick 2 veckor och 2 dagar över tiden med andra barnet, inga värkar alls när jag åkte in. När jag åkte in till bb för igångsättning så var jag öppen 7 cm! Bad barnmorskan dubbelkolla och det var jag! De tog hål i hinnorna och sonen kom på mindre än en timme. Annars var första förlossningen en mardröm på 46 timmar. Så det kommer gå superbra, önskar dig och din fina familj all lycka❤ kram

  1. gabriellajoss

   Men gud så galet! 🙂 <3 förstår det.. Så hemskt att behöva lida så länge, kram <3 och tusen tack finaste du <3

 8. Fyrbarnsmamma

  Oj, skickar dem hem en omföderska som är öppen fem centimeter!? Mig har de inte ens velat undersöka öppenhet på som omföderska förrän jag har haft täta värkar, med risk att det drar igång annars. Fast mina två senast barn har jag fött på en kvart var 😬

  Lycka till!

 9. Louice

  Åhh håller tummarna så hårt för att det äntligen är dags nu!!! Som du har kämpat! Stort lycka till nu, snaaart är det över 💪🏻❤️ Kramar

 10. Lisa

  I det landstinget jag födde mina barn (Värmland) skickar dom inte hem en om man är öppen 5cm eller mer, speciellt inte som andragångsföderska 😳

 11. Katja

  Läste att bm skulle ta hål på hinnorna så nu är det verkligt att ni kommer få möta ert barn alldeles strax!!! Du har verkligen haft det tufft med värkar och sammandragningar i flera veckor så nu kommer belöningen. Heja dig!!!

 12. Anne

  Åh så spännande! Jag blev inskriven vid 3 cm och födde några timmar senare. Så bra att du ”redan” är öppen 5 cm, starkt jobbat! Jag är i v 31 nu, men jättenervös inför att föda då vi inte har någon barnvakt till våra barn som klarar att ha dom över natten osv. 🙁 Blir troligen att pappan måste åka ifrån mig för att vara med barnen 🙁 Det känns inte alls roligt.

  1. gabriellajoss

   TACK fina du <3 förstår verkligen det.. För oss gick det supersnabbt och vi var hemma igen hos Jason efter 12 timmar <3 om det är någon tröst. Så har ni tur kanske det går fort för er med och dom kan vara hos någon släkting en stund? Förstår att det känns tufft om det inte går att lösa 🙁 man vill ju ha sin partner där, KRAM <3

 13. Nathalie

  Åh det är så spännande så jag smäller av!!😁🌸 minns själv hur det var med bebis nr 2, det gick undan. Är lite avis att du får göra detta igen, jag vill också! 😁 stor lycka till, jag är inne o kikar lite då och då. Heja dig, heja er!
  Stor mega kram till dig och hoppas du får precis en sådan förlossning du vill ha😇🌸

 14. Emelie

  Men oj fick du inte stanna kvar? Är det inte när man är öppen 4 cm det räknas som aktivt förlossningsskede? Jag hade nog nästan ring i morgon eller redan nu ikväll och sagt det att du har ont varje kväll och natt samt faktiskt har ett litet barn på utsidan också så du får hjälp, Sägs ju även att barn nummer 2 går fortare och är ju kanske inte så roligt om krystvärkarna startar hemma i hallen Det kanske bara behövs något enkelt för att få en extra skjuts så de startat på riktigt, Måste ju vara otroligt jobbigt att ha värkar hela tiden.

  1. gabriellajoss

   Dom sa inget om det där och då och jag fick åka hem 🙂 <3 hade ju inte onda värkar utan bara sammandragningar <3 det gick supersnabbt sen när det väl drog igång dock 😀 kram <3

 15. Nea

  Asså åhhhh va jag längtat!! Har följt dig sen ni bodde i Göteborg och la upp fruktfat hela tiden haha ❤️❤️ Så spännande. Hoppas tjejan kommer ut snart 💓

 16. Lisa

  Men galet att de skickade hem dig. När jag kom in med andra barnet var jag öppen 5 cm och hon föddes 1h senare. Hade iofs aktivt värkarbete, men ändå!!

 17. Victoria

  Åh så kul att det börjar närma sig på riktigt nu! Du är en kämpe som håller ut, fantastiskt hur stark kvinnokroppen är! följer dig varje dag & hoppas varje dag på en uppdatering om att lilltjejen har kommit <3 du är verkligen en superstor inspiration & ni är en så fantastiskt fin familj. STORT lycka till!

  1. gabriellajoss

   TUSEN tack för så stärkande och peppande ord!! Bästa du <3 nu är hon här vår lilla tjej. Och jag sitter här rörd till tårar av dom snälla sakerna du skrivit. TACK <3 massor med kramar <3

 18. Emelie

  Kommer ihåg den dagen det var dags. Värkar, som inte alls gjorde ont tyckte jag, kom varje halvtimme under hela förmiddagen. Sedan gick slemproppen mitt på dagen. Väl inne på förlossningen så var jag öppen 3 centimeter och fick ett rum rätt snabbt. 3 timmar senare hade jag ett barn i famnen. Magiskt.

  Håller tummarna med er ❤️ bebis 🙏🏻

 19. Ewelina

  När jag väntade vårt andra barn så åkte vi in den 15 juli (2016) hade .mindre fosteraktivitet – och en rädd mamma att behöva åka 17 mil på en dålig inlandsväg bitvis utan täckning då dem växelstängde bb under sommaren och olyckligt nog skulle vårt bb (övik) stänga precis under perioden vi hade bf (31 juli) läkaren gjorde i alla fall en vaginalundersökning.. Och efteråt kändes det ”konstig” hade känslan av träningsvärk bak i svanken. Vi åkte på max och åt, hem såg film och det fortsatte den där konstiga värken. Dagen efter Den 16 juli födde jag vår dotter… är helt säker än idag på att doktorn gjorde något trolleri 😅👌. Gjorde susen, kanske är det starten för er också 💙

  1. gabriellajoss

   Haha ja, det kanske var det som gjorde det 😉 barnmorskan som var innan hon som kollade hur öppen jag var sa att det fanns en risk med att man kanske startade något om man var där och petade för mycket och jag ba ”JA MEN DET ÄR DET JAG VILL”, haha 😀 fast det sa jag inte 😉 men det kanske hjälper lite på traven 😉 kram <3

  1. Milla

   Nä de är ju bara om man har regelbundna värkar, som omföderska är de inte ovanligt att vara öppen 4-5 cm ett par veckor innan de sätter igång

 20. Razha

  Så spännande alltså!! Hoppas ni är på förlossningen och du håller på och föder lill tjejen. Jag hoppas imorgon när jag kikar in så finns det en bebis bild. Finisar åh ❤️

 21. Isabel

  Men… Hur mycket öppen måste man vara för att man ska räknas i aktiv förlossningsfas? Snart borde de ju kunna hjälpa dig på traven. Det är väl inte så bra om du helt plötsligt är öppen 10 cm och får krystvärkar hemma i hallen tänker jag.

  Ta hand om dig ❤️

  1. gabriellajoss

   Står ju fyra-fem centimeter överallt där jag läser men jag fick åka hem, haha 🙂 <3 ja, det kommer nog att gå väldigt snabbt när det väl kommer igång. Vill helst inte bli igångsatt och dom trodde att det skulle starta igång nu inom det närmsta ordentligt, kram 🙂 <3

 22. Jamie

  Du är en kämpe som stått ut såhär länge, då jag inte fött barn ännu kan jag inte ens föreställa mig smärtan du stått ut med i flera veckor! Vi kvinnor förtjänar all beröm, håller tummarna för att er tjej är redo snart ❤

 23. Julie

  om du har smärtor eller känner bebisen mindre än vanligt ska du kräva att bli kollad. Tyvärr många barn som dör sådär. Åk in direkt ring inte ens och kräv att få bli igångsatt om du känner på dig att något inte stämmer. Barnet kanske vill komma ut men värkarna kommer inte alltid av sig själv! Håller tummarna för er ❤️💪🏼

  1. gabriellajoss

   Ja, vi åkte in direkt efter att jag hade ringt 🙂 Det har du ju helt rätt i <3 tror inte att jag behöver bli igångsatt och det trodde inte dom som jobbade heller. Har ju värkar varje natt och dom har ju ändå gjort sitt om man säger så. Det bör komma igång ordentligt snart trodde dom <3 kram kram

 24. Sophie

  Men åh så kul 🎉 tråkigt att det är så långdraget! Men behöll de dig inte? Jag kom in med 3 cm, efter 1h bad var jag 5cm öppen. Nu hade jag också gått förbi BF med 13 dagar, men får man inte stanna kvar & få lite hjälp att öppna sig mer vid 5 cm? Är det ingen infektionsrisk? Det kanske inte är det, kanske bara gäller om vattnet har gått iochförsig. MEN SÅ SPÄNNANDE! Hoppashoppas ni får träffa ert andra lilla mirakel inom några timmar/dygn! Lycka till med allt!

  1. gabriellajoss

   Jamen ellerhur <3 nej, jag fick åka hem men dom sa att vi kanske ses inatt, haha 😀 Nej, det verkade inte vara någon fara alls då bebis hjärta slog som det skulle, jag mår bra, allt såg bra ut.. Så det var bara att invänta den riktiga förlossningen 🙂 KRAM och tack <3

 25. Sarah❤️

  Vad härligt!! Hoppas hon vill titta ut snart så att du kan vila ordentligt💕Tycker det är så spännande😄Går in på instagram varje dag så fort jag vaknar gör att kolla om det kommit någon bebis☺️Lycka till!!💕Kram

   1. Emma

    Hej! Jag älskar att följa ert liv. Jag följer din blogg och instagram slaviskt 😊ett stort lycka till! Ser fram emot att få följa ert nya liv som fyra😃kram och lycka till!

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss