Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer två

Kroppens återhämtning efter förlossningen

Nu har det gått två veckor och två dagar sedan jag födde barn igen. Och kroppen är fantastisk! Har sådan respekt för min kropp så det är inte klokt. Har fått en del frågor om jag inte kan skriva lite om kroppens återhämtning denna gång och det kan jag såklart göra. Är lika fascinerad över kroppen denna gång som förra. Läs mer om förra gången här. 

Magen: Magen har dragit ihop sig och blivit rätt så platt. Den är degigare och mjukare men det är ju inte så konstigt. Känner mig svag i magen också men det inte heller är så konstigt.

Kroppen i allmänhet: Jag känner mig sjukt svag i ryggen och så sitter jag ju kutryggad hela tiden när jag ammar och sådär.. Så just rygg och axlar mår inte så bra då jag sitter konstiga positioner och inte riktigt har någon riktig styrka i dom. Försöker påminna mig själv att sträcka på mig men det slutar alltid med att det känns för jobbigt.

Underlivet: Jag klarade mig från att spricka minsta lilla denna gång. Förra gången fick jag ju sy något stygn men inte nu. Kommer ihåg att jag kände mig rätt känslig där nere efter att jag hade fött Jason i ett par dagar iallafall men denna gång var det typ som om jag aldrig hade fött barn. Är så glad över att jag hade sådan tur under förlossningen och slapp några skador över huvud taget. Det är inte svullet alls heller längre (som det blev under graviditeten) och jag känner mig precis som innan jag födde barn där nere i allmänhet.

Blödning: Jag har haft mycket mindre avslag denna gång än förra. Vad det beror på vet jag inte men det har varit skönt att inte blöda så mycket. Förra gången blödde jag inte heller så mycket men denna gång har det varit extremt lite. Minns dock att jag förra gången blödde SJUKT mycket två första dagarna och det slapp jag till och med denna gång. Kom stora klumpar med blod och jag var livrädd att något var fel då.. Skönt att det inte blev så nu. Såhär två veckor senare blöder jag nästan ingenting alls.

Eftervärkar: AJ! Tycker dom var sjukt mycket värre denna gång än förra. Förra gången klarade jag mig från att äta ipren eller alvedon eller liknande men denna gång grät jag av smärta och bad om att få något som lindrade direkt på BB.. Har hört från många andra att eftervärkarna var värre med andra barnet och det stämde för mig med. Däremot så pågick dom inte mer än två dygn efteråt vilket var skönt.

Tankar: Jag är evigt tacksam över kroppens återhämtning och läkning denna gång. I och med Jolies hjärta så har det varit skönt att slippa lägga fokus på sig själv och kunna fokusera fullt på henne. Hade jag fått en förlossningsskada eller haft det tufft med något annat hos mig själv så hade nog allt bara känts ännu värre. Nu har jag orkat vara på benen hela tiden, inte haft ont någonstans, inte behövt tänka så mycket på mig själv. Ja, ni kanske förstår hur jag menar. Kroppen har liksom skött sig själv på något vis och jag har inte behövt lägga så mycket tanke i mitt egna mående = mer tid för henne. Hade jag som sagt fått någon rejäl skada under förlossningen kanske jag hade haft mycket mer jobb med mig själv och haft smärtor, behövt besöka läkare osv. Och detta hade tagit både kraft och energi och tid.

Träning: Jag vill börja träna rätt snart igen. Inte för utseendets skull utan enbart för att få känna mig stark. Jag känner mig som sagt otroligt svag och framförallt i axlar och rygg. Vill bara räta ut mig själv lite och få bättre hållning, orka bära upp min kropp varje dag. Det är den värd. Och så blir jag glad av att röra på mig. Så om ett tag ska jag komma igång igen lite smått och det ser jag fram emot.

Lite bilder på magens återhämtning såhär långt: 

26551121_10215021183504363_1653939627_n

Med Jolie i magen. Ett par dagar innan hon kom.

27152712_10215185470331431_677347678_n

Någon dag efter förlossningen.

27152824_10215185464491285_911591569_n

En vecka efter förlossningen.

27294601_10215185456371082_1337080574_n

En vecka och fyra dagar efter förlossningen.

27157680_10215196300642182_1886788324_n27394471_10215196301362200_504189804_n

En vecka och sex dagar efter förlossningen..

27497675_10215226419915145_451089109_n

Idag =)

Kommentarer

 1. Elin

  Kan tipsa om lofsans mammaträning. Tycker att den ger ett bra tänk och mycket om det känns såhär kan du göra så och om det känns såhär kan man tänka på annat sätt. Även om man som du är van att träna innan så kan man kanske ibland behöva lite stöd och ett träningsupplägg

 2. Wilma

  Hej! Är nyfiken på hur hennes namn stavas? Är det svenskt som ”joli” eller mer engelskt som ”djoly” haha?, fånigt när man skriver det med bokstäver men hoppas du förstår min fråga! Kram!

 3. Miriam

  Guuuud vilken fin återhämtning din kropp har gjort! Wow blir verkligen imponerad alltså! 👏🏼👏🏼 Ville även skicka ett gäng kramar till lilla prinsessan och er! Hoppas hoppas att hon bli bättre o bättre för varje dag som går ❤️❤️

 4. Evelina

  Heeej ❤️ Gud vad vacker du är! Hoppas jag kan återhämta som du nästa gång! Minns med första att jag hade så sjukligt ont i mellan benen, alltså i flera veckor, kunde knappt gå. Sprack inte mycket men förlossning gick så j*vla fort!
  Hur mycket gick du upp? Om man får fråga sådant 😝
  Ni är så fina och inspirerande! Är så nervös inför barn nummer två, hur allt ska kännas efter och hur storebror ska ta det, etc, men ni får det att se lätt ut trots jobbiga besked ❤️ Kram ❤️

  1. gabriellajoss

   Men vad snäll du är, tusen tack!! <3 Typ 14 kg med båda barnen gick jag upp. Vet dock inte hur mycket av dom jag gått ner än ;p förstår det, kommer att gå jättebra!! Håller tummarna för det, stor kram <3

 5. Carro

  Kan rekommendera att du börjar träna hemma med ett gummiband t ex. Skonsamt, men effektivt och ff a lätt att göra när man har en liten stund över, kram

 6. Lisa

  Så skönt att allt gått bra den här gången! Tyckte också som du att eftervärkarna inte var att leka med efter andra förlossningen 😓 Men kroppen är grym som du säger! Jag har börjat träna nu sedan ngra v tillbaka, min dotter är sju månader så det tog sin lilla tid men åh vad skönt det är att bygga upp styrkan (och rumpan 😂 som försvann där ngnstans under grav två) igen! Det behövs som sagt med två minisar hemma 😀💪🏼

  1. gabriellajoss

   Haha ja rumpan försvinner verkligen snabbt ;p för mig har den gjort det när jag börjat amma både gångerna, haha 😀 😉 men det gör inget tycker jag. Det viktigaste är ju att kroppen funkar som den ska och mår bra. Är så glad över att den gör det och burit båda mina barn <3 skönt att du kommit igång igen, man behöver verkligen lite styrka för att orka bära runt på barnen 😀 kram <3

 7. Emma

  Hej! Stor grattis till fina prinsessan❤️. Din kropp vet hur den ska sköta sig riktigt bra 😉, du är väldigt vacker Gabriella! Så skönt för dig! Vart har du köpt dina trosor på bilderna? Väldigt fina och söta! Kram Emma

  1. gabriellajoss

   Men tusen tack, vad snäll du är! <3 H&M är dom svarta ifrån och dom gula är från Gina tricot 🙂 dom på översta bilden är från H&M och dom på bild nummer två från gina tricot, kram <3

 8. Emma

  Kan verkligen rekommendera dig att ladda ner appen mammamage! Jag började med den direkt efter förlossning. Den hjälper dig att bli stark inifrån och ut samt förbereda kroppen på tyngre träning 😊😊

  1. gabriellajoss

   Tack för tips 🙂 testade den lite förra gången men slutade lika snabbt.Ska ge den en chans denna gång med helt klart. Minns inte varför jag slutade förra gången, kram <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss