Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens frågaOkategoriserade

Om alla bara kunde sköta sitt egna..

Varför använder Jason inte vantar, overall och ordentliga vinterskor? Det är ju mycket kallare i Umeå och känns lite konstigt att ett barn ska springa runt och leka i snön utan ordentliga vinterkläder.

Denna kommentar fick jag under en bild som jag la upp igår. En bild där jag och Jason går från bilen och hem till min mormors lägenhet (cirka 100 meter). Jag tycker att det är en konstig kommentar då Jason inte leker i snön på bilden utan håller mig i handen och promenerar en kort sträcka. Jason har på sig underställ i ull från Polarn O. Pyret, byxor, vanlig tröja, tjocktröja, vinterjacka, mössa, halsduk och vinterskor.

Jag och F har bott i Umeå under hela våra liv (med undantag för cirka två år i Göteborg). Vi vet exakt hur man ska klä sig här både som barn och vuxen. Sedan kan jag vara ärlig och säga att jag själv är sjukt dålig på att klä mig själv, haha.. Jag fryser ofta och skippar mössan eller vantarna. Men skulle jag låta mina barn göra det? Nej, aldrig någonsin. Däremot så ser jag ingen mening med att ta på overall och liknande när vi bara ska gå från vår lägenhet till bilen, åka till ICA eller till någon vän och sedan gå från bilen och in igen.. Är det nödvändigt? Nej, inte enligt oss. Då räcker det med några lager på lager och så sitter barnen säkrare i bilen också än att ha en supertjock vinteroverall. Och ska vi exempelvis åka och handla så tycker han bara att det är jobbigt att röra sig om han har en stor overall på sig. Bättre att han kan springa runt obehindrat och kika bland all rolig mat och så. Det tycker han är kul! Klart man kan klä på och av men varför ska vi göra det svårt för oss när vi kan göra det enkelt?

Hoppas att jag har rätat ut alla frågetecken och att ingen behöver fundera över om och hur jag klär mina barn. För det gör jag. Dom är hela världen för mig och det viktigaste för mig är deras välmående. Skulle aldrig låta dom frysa ute (eller inne för den delen, hehe). Det lovar jag =)

Jason när han går från bilen och till bilen. När vi åker mellan olika ställen och han inte ska vara ute mer än tre minuter.

Jason när han är ute och leker i snön.

Kommentarer

 1. Malak

  Hej vart kommer mässan ifrån? Har försökt verkligen hitta en sådan v formad! Hoppas du kan ge mig svar. Bor i Umeå ocksä, kul att läsa din bllgg

 2. Hannah

  Men va 😂 Att folk har så lite att bry sig om i sina egna liv att de orkar tjafsa om det. Vi klär vår son likadant för kortare resor. Inget fel med det 😘

 3. Bella

  För dina barn är du världens bästa mamma Gabriella, och du ska definitivt inte behöva förklara dig för människor som lämnar sådana onödiga kommentarer!

 4. Sara

  Haha att folk orkar hålla på och lägga sig i andras liv!? Och som att en enstaka bild skulle visa hela erat liv.. suck 😴😂

 5. Lisa

  Jag gör precis samma, de ska ju inte ha tjocka overaller på sig i bilen. Och gå runt med de i affären är det nog inget barn som vill 😊 Men alltid ska ju någon ha en åsikt om allt😊💕

 6. Elin

  Vi gör likadant. Om vi ska till dagis och bilen är varm finns ingen anledning att krångla med overall och väntar, även om det är -30. Däremot har vi alltid varma kläder med oss ifall det skulle bli fel på bilen eller så. Jag tycker det märks tydligt genom din blogg att barnen är viktigast och du verkar vara en väldigt bra mamma!

  1. gabriellajoss

   Låter ju hur bra som helst 🙂 vi kör precis likadant <3 kram fina du och tusen tack för så fina ord<3

 7. Jungfrumamma

  Det finns alltid en och annan viktigpetter därute. Folk kan bara inte låta bli att komma med lite bitterhet. Så tråkigt, men du kommer med så bra svar på tal! You go girl 😍

 8. Victoria

  Hahaha! Älskar din tydlighet ”Jason när han går till och från bilen”, ”Jason när han leker i snön”. Asså du är underbar! Förstår inte hur folk orkar bry sig om allt, klart du inte låter barnen frysa! Helt rimligt att inte ta på overall jämt ju. Hälsningar från Luleå (ännu längre norrut och här har vi inte heller overall jämt) ☺️

 9. Dalila

  Alltid ska det finnas människor som ska döma en! Fy fasen! Så mycket tid ni lägger ner på era barn och ett barn som fryser ler nog inte med hela ansiktet heller…sånt gör mig ledsen att man som förälder ska ifrågasättas och det hela tiden. Hsn är klädd precis så mycket som det behövs! Precis som du nämner varför dra på en tung o overall så han känner sig otymplig när han kan ha jacka? Finns ingen mening med o klä barnen för mycket heller. Jag tycker du är en jättebra mamma o verkligen en inspiration o förebild för oss andra. ❤️ Kramar till dig o dina två diamanter

 10. Melli

  Herregud alltså! Att du ens ska behöva skriva ett inlägg om detta! På gränsen till sjukt vad folk skriver och kommenterar. Så oerhört
  tragiskt och ledsamt att det finns så många som dömer och skriver så nedlåtande. Jag beundrar er som trots sånt behåller god ton och fortsätter blogga. Bra gjort!

 11. M

  Men va? Det är väl klart att man inte klär de i overall om man inte ska vara ute och leka? Blir ju bara obekvämt, varmt och osäkrare i bilen. Jag har aldrig ens reagerat på hur ni klär Jason förutom att han alltid är så fint klädd 🙂

 12. Anna

  Men du! Att du ens ska behöva förklara dig! Räcker med att titta 5 sekunder på din instagram för att förstå vilken ansvarsfull och fin mamma du är!
  Skit i alla andra tråkmånsar och sträck på dig!!

 13. Danni

  Du kan hälsa nötterna som ifrågasätter att man inte ska ha overall / tjocka ytterkläder i bilstol så det är helt rätt att ha endast jacka. Helst inte ens det ^^

  Kram ❤️

 14. Josefin

  Nej vad tröttsamt med sånna kommentarer.. Brukar inte heller ha på min son massor av kläder när vi bara ska till och från bilen. Tror inte att de hinner frysa fingrarna av sig på några meter ute liksom. Däremot har jag alltid en overall och filt liggandes i bilen pch vantar i väskan om det skulle hända något med bilen. 🙂

 15. Julia

  Knasig kommentar tycker jag. Undra om personen i fråga själv alltid tar på sig täckbyxor & täckjacka när den ska till Ica, gå i affärer eller iväg på kalas.. Du har lagt upp många bilder på Jason när han är ute & leker, där har han kläder som på bilderna ovan medan när ni tagit bild på mataffären eller parkeringen har han oftast lite enklare & mindre otympliga kläder. Är själv född & uppväxt i Sundsvall & van vid rejält kalla vintrar & mängder av snö, klart ni vet hur ni ska klä era barn & oftast brukar en klä på dem lite extra för att en är rädd att de ska frysa ❤️ Du är en grym mamma Gabriella, kan tänka mig att det känns irriterande när folk kommer med kommentarer när du egentligen tydligt visat innan att han är rejält påklädd när ni är ute & leker ❤️ Får en fråga var Jasons uggs på första bilden i detta inlägg är ifrån? Letar efter uggs-liknande skor både till sonen & lillasyster i magen 🙏🏻 Ha en toppenbra onsdag!

  1. gabriellajoss

   Jamen ellerhur… 🙂 du har så rätt!! Tusen tack för så snälla och peppande ord! Dessa är från babyshop.se 😀 hoppas du har en fin helg <3

 16. Candace

  Stört löjlig kommentar. Och tragiskt att du måste förklara dig. Aldrig ens tänkt på det sättet när jag sett dina bilder på J. Och vi som följer dig och gjort det ett tag vet att du aldrig skulle medvetet låta dina barn frysa. Kram

 17. C

  Stört löjlig kommentar. Och tragiskt att du måste förklara dig. Aldrig ens tänkt på det sättet när jag sett dina bilder på J. Och vi som följer dig och gjort det ett tag vet att du aldrig skulle medvetet låta dina barn frysa. Kram

 18. Emma

  Men herregud. Tror folk på riktigt att ni låter era barn gå så om ni ät ute och leker ? Går man från bilen 100 meter måste man ju inte ha vantar direkt! Sen kan jag tycka att alla barn är olika och olika varma. Våran son hatar massa kläder på sig så vi har inte massor på honom utan har lite lättare kläder och en varm filt över istället och det mår han bäst av. Tänk om föräldrar kunde ge varandra pepp istället för att klanka ner på varandra. Kram på dig och F. Ni gör ett super jobb 😊

  1. gabriellajoss

   Jamen visst är det så 🙂 man känner ju sitt barn bäst!! Håller med dig helt. Tänk om världen vore så fin att det kunde vara så!? KRAM <3

 19. Ewelina

  Såhär är det också att man Får inte pga säkerhet låta barnet åka i bilbarnstolen med typ overall eller tjockare jacka – detta pga att bältet i stolen ska sitta mot kroppen annars ger den inte samma skydd vid krock!

  Tycker människor är lite trög ibland och jag är glad att man själv inte är offentlig och måste förklara sig för minsta lilla – människor verkar inte förstå att det vi ser av er är en mikrodel i erat liv 🙈

  Kram 💚

 20. Emilia

  Att folk fortfarande tror att de kan ta hand om andras barn så mycket bättre. Tänk om ni hade haft en diskussion med Jason pga att han själv kastar av sig vantarna? Och exakt ALLT behöver ju inte stå med i bloggen lixom? Nej herregud. Klart att ni vet själva om han behöver ha vantar eller inte, om han är kall eller varm. Strunta i såna kommentarer, Ni gör ett fantastiskt jobb <3 kramar!

 21. Johanna

  Underställ i ull är ju fantastiskt, vi har även ett par överdragsbrallor i filtad ull från Disana som är underbara. Varma, mjuka och sköna.Inte minsta knöliga! Perfekta istället för bylsig overall (som dock åker på på förskolan) . Och precis som du säger, mycket säkrare i bilen att inte ha så tjockt utan fler lager Och dessutom det innersta i ull 😊

 22. my

  Fast jag gjort fel. Gick kort tid utan mössa och öppen jacka och ligger här med hemsk förkylning. Så det gör jag inte om. Värsta jag vet att vara hemma med förkylning. Kram.

 23. Elin Kungsman, familjeyoutuber&mammabloggare

  Barn är ju inte gjorda av socker heller, de klarar att ”frysa” en sväng utan att DÖ haha men en sak som jag bara ville varna lite för är halsduken Jason har där han leker, den skulle han kunna fastna i något med och strypas så om han tex börjar på förskola skulle jag rekomendera att lämna den typen av halsduk hemma;) för när ni är med förstår jag att ni är nära honom hela tiden när ni leker;).

  1. gabriellajoss

   Nej det är ju faktiskt så 😉 ja, precis. Vi är ju med hela tiden så det är nog ingen fara just nu, kram

 24. Maria

  Jeeeeezus, folk är inte riktigt kloka. Själv sitter jag och läser din blogg med värme inför hur fint ni fått ihop det, unga föräldrar, nytt hus, klara av vardagen med småbarn och dessutom en lite flicka med hjärtfel. Det är sådan typisk mamma-shaming och jag hoppas du kan hålla sådana knäppa kommentarer ifrån dig. .
  Kan förresten bara gratulera till nya huset. Vi flyttade in vårt Myresjöhus för ca 6 månader sen. Underbar känsla!

  1. gabriellajoss

   Nej det är ju så.. <3 tusen tack för så fina ord!! Betyder så himla mycket för mig! Åh så roligt, vi längtar sååå!! Stor kram!<3

 25. Emma

  Haha folk har för lite att göra som kommenterar om sådant! Jag klär alltid min son så som jag tycker är tillräckligt, men är nog snarare en som har på lite mindre än för mycket. Det är mycket viktigare (för mig) att man sitter tryggt i bilen och då kanske får skynda sig lite från bil till hus än att man ska ha tjocka kläder ifall att barnet vill leka lite även om det inte är planerat för det. Men det är ju en smaksak…

  1. gabriellajoss

   Ja, man ser ju till att ens barn har det bra.. Typiskt när andra ska lägga sig i och tro annat! Kram kram <3

 26. Louice

  Men herregud vad folk har åsikter om allting 🙄 hur orkar man ens ta sig tid att lägga energi på att skriva såna saker? Vi tar inte heller på hela vintergarderoben om vi inte ska vara ute och leka…. 😅 håller alla tummar för er idag! ❤️🙏🏻

 27. C

  Att du ens ska behöva förklara! Vissa människor har verkligen brist på egen fritid om man ska hålla på och analysera o haka upp sig på saker man inte vet något om. Vad irriterad jag blir. Hoppas du inte tar åt dig eller påverkas över huvud taget! Lycka till idag o stor kram

 28. Anne

  Jag klär ALDRIG på barnen overall när vi ska åka bil, det är ju som du säger säkrare i bilen att ha så tunt som möjligt. Tycker att säkerheten i bilen är viktigare än att dom eventuellt fryser lite under dom metrarna man går från lägenheten till bilen..

 29. Razha

  Hahaha gud tänk att den personen älskar mer och tänker mer på jason än hans egna mamma 😂😂 jag orkar inte hahaha på riktigt?! Jag brukar inte ens köra med lager på lager till bilen eller om vi ska bara till någon osv det är vanliga mjukisar å vinterjacka å mössa. Man känner sitt barn bäst! Vår son har alltid varit varm av sig och blir lätt svettig så vi klippte hans långa hår det var minnsann oxå dåligt gjort av oss för det e ju vinter det e kallt som om han skulle ut utan mössa. Det jag vill säga finaste gabriella du är världens bästa mamma bry dig inte om sånna bittra människor❤️❤️

  1. gabriellajoss

   Haha ;p jaa, man vet ju själv vad som passar en och ens barn!! <3 Du gör så rätt, kram! <3 och tusen tack för dom snälla orden!! <3

 30. Caroline

  Är ju rätt mycket farligare att ha barnen i bilen med overall eftersom bältet inte sitter bra då… Tar aldrig på overall på min 3.5 åring om vi ska en kort stund ute!
  På tal om något helt annat så har du verkligen inspirerat mig till att äta mer vegetariskt! Kommer inte byta ut allt kött men med inspo av dig har jag bytt yt ca 50% och använder mer havre istället för mjölkprodukter 🙂

  1. gabriellajoss

   Ja, det är ju faktiskt så <3 Och tusen tack! Vad glad jag blir att du får lite inspo av mig, det gör mig motiverad att fortsätta som jag gör, kram kram <3

 31. Cissi

  Så tråkig kommentar… 😔 Tycker era barn alltid ser välklädda ut och ni vet ju absolut bäst hur ni ska klä era barn! ❤️ Lycka till idag! ❤️

 32. Emelie

  Jag gör exakt likadant med min dotter även om hon bara är 8 månader. När hon ska åka pulka eller sitta i snön för att ”känna lite” eller åka vagn så äre det full påpälsning. Medan om vi bara ska till bilen-ut ur bilen-in igen så är det inte lika stor big deal. Hon är mer i värmen än i kylan då ändå.

  Tycker ni gör helt rätt. Framförallt helt rätt att gå på egna magkänslan. Dessutom känner man sitt barn och ser om det är något fel om man måste klä av eller sätta på kläder.

  Kram.

  1. gabriellajoss

   Det är ju jättesmart. Du har helt rätt i att alla föräldrar gör det bästa för sina barn!! KRAM <3

 33. Evelina

  Att ha vinterkläder i bil kan uppröra mig. Att ha barnen lite kallare är så mkt bättre att de flyger ur bältet. Tummen upp för mindre kläder!!!! Ni tänker helt rätt.

 34. Caroline

  Men så jobbiga vissa är med sina kommentarer. Jag tror ni klarar klä era barn alldeles utmärkt själv 😂😂 Stor kram i kylan och snön. Här i Gävle har det kommit enorma mängder senaste veckorna. Rekord för Gävle på många år 🤯❄️

 35. Sara

  Haha, ja fy vad hemskt inga ordentliga kläder när ni tar en kort promenad på 100 meter?! 😉 Jag brukar inte heller envisas med tjocka vantar eller overall om vi bara ska iväg och handla, in och ut från bilen, gå en kortare sträcka eller liknande. Det är stor skillnad på att vara utomhus en kort stund till att faktiskt vara ute och leka i snön. Ta inte åt dig =)

 36. Sara

  Har ingenting med inlägget att göra men måste bara säga tack för tipset ang. nyttigare varm choklad med havredryck, kako och honung! Provade det igår och det var verkligen supergott 😍

  1. Elin

   Åh herregud. Vi gör likadant med våran dotter. Har aldrig nånsin reagerat över Jasons klädsel. Isåfall är vi också dåliga föräldrar😉
   Strunt i dedär. Alltid ska det vara nånting att påpeka🤗

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss