Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens frågaMat

Tips på nyttigare fredagsmys

Har fått frågan om jag inte kan tipsa om lite nyttigare alternativ till chips och godis till fredagsmyset och självklart kan jag det! =)

Oliver – Oliver är typ det godaste jag vet! Vi köper alltid gröna, urkärnade halkidikioliver. Det är våra favoriter.

Edamamebönor – så otroligt gott med lite flingsalt på och jag kan äta hur många som helst.

Finncrisp eller fröknäcke med färskost – Supergott! Vi brukar bryta brödet i mindre bitar så att det blir mer som kex. Perfekt alternativ till dom ”vanliga” kexen om man vill ha något nyttigare på ostbrickan. Och färskost finns ju i så många olika och goda smaker.

Mörk choklad – Kanske inte heller supernyttigt men helt klart nyttigare än lösviktsgodis tänker jag. Finns ju massor med goda smaker och alternativ även här.

Nyttiga chokladbollar – Finns ju mängder med recept men här hittar ni vårt recept. 

Frukt och bär – Vem gillar inte melon, jordgubbar eller banan? Världens godaste och enklaste godis. Dessutom fullproppat med massor av vitaminer.

Pimientos de padron – stek i olja och salta och sedan är det klart! Älskar dessa!

Nötter – Jag är överkänslig mot jordnötter (börjar klia massor i munnen och halsen sväller..) men alla andra nötter går bra. Jordnötter är väl en baljväxt egentligen men hör väl ändå till kategorin nötter? Ja, ja.. Nötter är ju alltid gott både saltade och naturella.

Torkad frukt – Supergott! Nu senast upptäckte jag torkad mango. Mmm så gott det var!

Grönsaksstavar med hummus/avokadoröra – Om man inte vill köpa färdigt pulver (som ofta innehåller massa tillsatser och sådant) och göra dipp så kan man göra antingen en god avokadoröra eller hummus och dippa sina favoritgrönsaker.

Smoothie – Så otroligt gott att slänga ihop och brukar döda mitt sötsug ganska snabbt. Under kategorin ”MAT” här på bloggen hittar ni några av mina favoritrecept som vi brukar göra här hemma.

Lite gott genom tiderna =) Jag tycker ju helt klart att man ska äta och unna sig allt man är sugen på och vill äta men nu har ni fått mina bästa tips på lite ”nyttigare” godsaker. Hoppas ni fick lite inspiration!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish