Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntVÅRT DRÖMHUS 2017/2018

Långfredag

Hej <3

Kikar in lite snabbt här nu innan läggdags. Önskar er alla en helt underbar påsk! Hoppas att ni får vara lediga och njuta med nära och kära av sällskapet och god mat. Delar en liten +/- lista just nu här nedan. Godnatt fina ni!

+ Huset är klart nu!! Det är lite smådetaljer som ska på plats men första besiktningen är liksom nästa vecka.. HELT GALET! Åh, vad vi har längtat och nu är vi äntligen här. Jag får nypa mig i armen för att förstå att vi bor där om två veckor..

+ Nu när vi fick en månad till nästa hjärtkontroll så har jag vågat släppa Jolies hjärtfel lite mer. Vissa stunder glömmer jag bort det helt och då är det en lycka att leva. Sedan kommer sorgen över mig som en våg om kvällarna igen. Men jag känner att jag går framåt i hur jag hanterar tankarna och jag hoppas att det ska fortsätta såhär. Jag har varit allt annat än stabil psykiskt sedan vi fick detta besked och det har gjort ont i hela mig ofta och mycket. Har känt mig så känslig och skör och det gör jag fortfarande men med små steg. Min älskade dotter som visar mig varje dag vad styrka betyder. Hon är bäst.

– Det är så mycket att fixa i huset (och även utvändigt) och både jag och F är sådana där människor som vill ha allt på sin plats DIREKT. Och det blir ju en stress i sig.. Vi har liksom garage att ordna, huset ska målas, altan + spabad ska ordnas, allt på tomten ska ordnas.. Vi ska köpa möbler till ett helt hus, ordna en inbyggd garderob i hallen, fixa en duschvägg till duschen på nedervåningen, fixa i vår walk in closet, ordna måttbeställda plissegardiner och köpa vanliga gardiner… Ja, fy vilka lyxproblem men allt detta tar ju tid och kostar framförallt massor med pengar. Så just nu oroar jag mig för pengar, haha.. Eller nej, jag oroar mig kanske inte men jag tänker mycket på hur det ska fördelas och vad som ska prioriteras först. Vi har ju såklart inte råd att göra allt detta som jag nämnde med en gång utan vi får ta det sakta men säkert. Ett hus är ju ett projekt för livet och ett roligt sådant. Så det får vi påminna oss själva om hela tiden. Jag vet egentligen inte om detta är ett minus men det är ju en sådan där ”ivrig stress” på något vis som vi båda går runt och bär på.

+ Jag ska tatuera mina ögonbryn igen. Jag gjorde ju det för något år sedan och var så otroligt nöjd. Jag har ju mycket ögonbryn själv och målar dom aldrig eller så men nu har dom vuxit ut och tappat formen massor sedan jag tatuerade. Så nu ska jag göra det igen och det kommer bli så himla bra. Den 9e april har jag tid och jag ser fram emot den massor.

– Ett litet minus till då.. Vi tvättade bilen igår då det hade fryst på rejält här i Umeå. Idag skulle vi åka och köpa fika och inhandla lite flyttkartonger och vad händer? Jo, allt har tinat så nu är bilen skitigare än skitigast igen.. Haha… Så störande fram och tillbaka-väder just nu men samtidigt så är vi enormt tacksamma för all sol vi får. Älskar verkligen solen och får så mycket energi av den!

Snart bor vi här!! Braskaminen är nästan helt klar (dom ska bara måla över spacklet lite mer), induktionshällen får ni en smygkik på och det rummet med grå färg är Jolies och det med mossgrönt är Jasons. En bild på allrummet där uppe ser ni här ovan också. Längtar tills jag får visa er helheten och slutresultatet!

Köket blev så bra! Vi valde att bygga upp hela vägen upp mot taket med förvaring trots att det är 2.70 i takhöjd där nere. Tänker att man kan ställa saker man inte använder så ofta högst upp (typ finare porslin eller liknande) så att man maxar förvaringen i och med att vi annars saknar överskåp.

Kommentarer

  1. Linnea

    Hej! Vad fint ni har det! Jag undrar vilken typ av golv det är ni har lagt i vardagsrum/kök? Är det vinyl? Tacksam för svar! 🙂

  2. Minna

    Åh jag hoppas ni inte ställer det finaste porslinet högst upp så det inte används. Det finaste ska man ju passa på att använda ofta ofta, när ska man annars njuta av det?
    Hoppas du förstår mig rätt.
    Många samlar på glas och porslin och bara sparar. Och är det bra kvalite så tål det att användas varje dag år ut och år in 🙂

    Sjukt fint hus ni byggt! Såååå avis!
    Dröm!

    Gillar din blogg massor! Så trevlig läsning!!!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår såklart vad du menar 🙂 vi använder ju vårt finaste porslin dagligen (det från Mateus) men vi har ju lite annat som typ finare serveringsfat och sådant som kommer fram lite mer sällan till födelsedagar och så. Som inte riktigt har någon plats i vår vardagsmatlagning eller vad man ska säga. Vet inte riktigt vad jag ska lägga på dom men annars hade jag gärna använt dom varje dag 😉 KRAM och tack!!<3

  3. Hanna W

    Fantastiskt fint! Det kommer verkligen bli ett riktigt hem!

    Men varför har ni valt att ha frys/kylen placerade så de öppnas med dörrarna ”mot” varandra istället för att kunna ha båda öppna som en bok? Haha- flummig beskrivning men förstår du hur jag menar? Ingen kritik utan bara nyfiken 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack!! <3 Vi har inte valt det.. I våra ritningar så såg det ut så för att man i det programmet som användes vid köksplaneringen inte kunde vända kyl/frys åt annat håll.. Och då har dom som gjort i ordning satt dom enligt ritningen nu skulle jag tro. Ska be dom ordna det innan vi flyttar in. KRAM <3

      1. Hanna W

        Såg att det inte bara var jag som funderade på det utan du fått svara ett par gånger 😂

        Ha en fortsatt mysig påsk!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej! 🙂 ja, det gör jag. Åh, jag förstår. Jag ammade sist när jag tatuerade brynen med och för mig gick det bra, kram

  4. Maria

    Så praktiskt att bygga upp i taket. Så är garderoberna i min lägenhet med samma takhöjd. Har julsaker, säsongskläder osv i dem. Blir så avis på ett fantastiska hus!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Svarar dig som jag svarat dom andra som undrat: Vi har inte valt det.. I våra ritningar så såg det ut så för att man i det programmet som användes vid köksplaneringen inte kunde vända kyl/frys åt annat håll.. Och då har dom som gjort i ordning satt dom enligt ritningen nu skulle jag tro. Ska be dom ordna det innan vi flyttar in. KRAM <3

  5. Emma

    Åh längtar till dagen vi också kan bygga eget! Måste bara fråga: de måste ha satt in kyl och frys åt fel håll (alltså dörröppning-riktningen)?? Hur som helst blir huset så fantastiskt fint! Så roligt att följa 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh så glad jag blir! TACK <3 Svarar dig som jag svarat dom andra som undrat: Vi har inte valt det.. I våra ritningar så såg det ut så för att man i det programmet som användes vid köksplaneringen inte kunde vända kyl/frys åt annat håll.. Och då har dom som gjort i ordning satt dom enligt ritningen nu skulle jag tro. Ska be dom ordna det innan vi flyttar in. Stor kram!!

  6. Michelle

    Hej! Tycker det är så spännande att läsa om ert husbygge då jag och min sambo går i samma tankar. Vi väntar på att området med tomter ska bli klart och komma ut till försäljning och sen är resan igång. Väldigt spännande!
    Vi har också fastnat för just Myresjö och ett hus i deras smart-koncept. Kan vara så att du redan svarat på liknande frågor, men är nyfiken på vad ert hus slutat på för pris, både inklusive tomt och vad enbart huset kostat? Även om du kan ge några generella tips för några som står inför husbygge med just Myresjö? Kanske även om det är något speciellt med den husmodellen och smart-konceptet man ska tänka på? Alla tips mottages. Så otroligt roligt att få följa er resa och ert hus är otroligt fint!! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad roligt, så glad jag blir 🙂 <3 kommer att skriva mer inlägg om det framöver där jag berättar mer ingående så håll utkik 🙂 kram

  7. lisa

    Så roligt att följa ert husbygge! Du har säkert skrivit det förr så ledsen för upprepning, men hur många kvm blir huset? Ser så otroligt stort ut! Varma kramar!

  8. Jessica

    Så härligt att huset är så gott som klart! Ser väldigt fint ut 😍 tänkte på att ni målat väggarna i barnens rum, är det ett extra tillval eller får man välja på olika färger i standarden? Eller är det något ni fått fixa själva? Ser jätte mysigt ut med färgerna 👍😊

  9. Malin

    Lite märkligt att ha kyl/frys sådär, med öppningen/handtagen på varsin sida, och inte i mitten. Är det meningen?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi har inte valt det.. I våra ritningar så såg det ut så för att man i det programmet som användes vid köksplaneringen inte kunde vända kyl/frys åt annat håll.. Och då har dom som gjort i ordning satt dom enligt ritningen nu skulle jag tro. Ska be dom ordna det innan vi flyttar in.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi har inte valt det.. I våra ritningar så såg det ut så för att man i det programmet som användes vid köksplaneringen inte kunde vända kyl/frys åt annat håll.. Och då har dom som gjort i ordning satt dom enligt ritningen nu skulle jag tro. Ska be dom ordna det innan vi flyttar in.

  10. Jungfrumamma

    Gud vad skönt att huset är klart! Haha, jag är likadan som vill ha allt fixat på en gång. Man blir typ helt hysterisk och kan inte sluta tänka på det fören allt är klart.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Sist då jag gjorde det ammade jag och det gick bra 🙂 vet inte vad som rekommenderas men jag kör iallafall, kram!<3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish