Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Att operera brösten

Jag har tidigare skrivit att jag kan tänka mig att operera brösten efter att jag ”fött klart” alla barn. Graviditet och amning gör ju sitt med tuttarna. Säger man annat så ljuger man, haha =) Hur tänker jag idag då? Vill jag fortfarande lägga mig under kniven?

Idag resonerar jag faktiskt lite annorlunda. Jag vill börja med att skriva att jag tycker att ALLA har rätten till sin egna kropp. Vill man operera sig så SKA man göra det. Alla får göra som dom själva vill. Så bara för att jag skriver mina tankar gällande att operera min egna kropp så betyder det inte att jag tycker att alla borde tänka och göra som jag. Så att ni vet.

Jag kommer nog aldrig att göra en bröstoperation. Inte som det ser ut idag iallafall. Tycker inte att det är värt minsta lilla risk även om riskerna är få och det går bra för dom allra flesta. Efter att Jolie föddes så tänkte jag om gällande typ.. allt. Varför genomgå en operation om jag inte absolut måste? Varför ska jag lägga mig under kniven och ta minsta lilla risk med mitt egna liv när jag är frisk och mår bra? Vår dotter kommer att behöva operera sig en dag. Hon kommer att behöva en eller flera hjärtoperationer. Det gör ont i hela mig av tanken men det är fullt nödvändigt för att hon ska kunna leva. Behöver jag fixa brösten? Är det viktigt? Nja.. För mig är det inte det. Mitt yttre känns inte alls lika prioriterat längre. Klart att jag vill känna mig fin men mina bröst är fina som dom är och jag trivs bra med mig själv ändå. Och sedan är det ju kul med kläder och smink, naglar och hår. Jag tycker mest att det är kul att pyssla i ordning på morgonen och att gå till frisören är en lyxig stund för bara mig. Det har jag alltid tyckt! Men att operera sig och sövas ner och allt det där.. Den tanken skrämmer mig.

Jag vill också att min dotter ska känna att hon duger som hon är. Hur ska jag förklara för henne varför mamma valde att fixa tuttarna samtidigt som min viktigaste uppgift i livet är att få henne att känna att hon är bäst precis som hon är? Att hon är vacker och inte behöver ändra något på sig själv någonsin. Nej, bara tanken på att Jolie en dag skulle känna att hon inte duger som hon är känns så tung i hela mig. Hon är ju helt perfekt, min fina tjej!

Ja, ni hör ju.. Jag har tänkt om. Sedan om mina tankar är rätt eller fel vet jag inte. Som sagt så tycker jag att operationer är upp till var och en. Så jag hoppas inte att ni som opererat er eller vill göra det inte tar mitt inlägg fel. Jag dömer inte någons val gällande sin egna kropp men när det kommer till min egna vill jag inte ändra något alls. Jag tycker folk i allmänhet alltid är för snabba med att döma. Man vet aldrig varför någon väljer att göra något. Alla är vi olika. SÅ viktigt att möta andra och deras val med värme och respekt tycker jag. Sedan kan man tycka och göra olika för det.

Kommentarer

  1. Emma

    Hej!
    Förstår hur du tänker men jag känner att jag kommer garanterat att operera mina bröst och det är för att jag mår psykiskt dåligt över hur dom ser ut. Just nu ammar jag (tredje på tre år) så då tycker jag att dom är fina men sen när jag slutar amma är det bara hud kvar..
    innan mina graviditeter så gick jag ner 41kg så har gått från E-kupa till A-kupa. Vilket gör att det bara är hud kvar som bara fladdrar överallt och ramlar ur bh-n, och man kan inte ha lösa kläder, för om man böjer sig framåt ramlar brösten ur.. ja du förstår.
    Jag önskar att jag skulle vara nöjd med mina bröst men helt ärligt, det är inte kul att ha bröst som en 95 åring.. 😉 men det får vänta tills det finns pengar för nu vill jag lägga pengar på mina barn och göra kul saker med dom istället 🙂

  2. Julia

    Blev så rörd, läste detta med tårarna i ögonen. Du är en så underbar mamma och vilken lycka Jason och Jolie har som fått dej som mamma. <3

  3. Caroline Hofer

    Åh vilka äkta och fina ord. Jag blev alldeles tårögd och fick lite gåshud när jag läste detta. Du beskriver det så himla bra, så som jag också känner. Jag har 2 döttrar och 2 pojkar och min äldsta tjej är snart 9 år. Jag är så noga med att inte prata illa om min kropp eller mitt utseende inför henne, Att aldrig prata om vikt och kroppsform på ett dåligt sätt i hennes närhet för jag vill att hon ska känna att jag är nöjd med mig själv som jag är för då hoppas jag att hon kommer känna likadant angående sig själv. Man är redan så orolig för hur omgivningen kommer påverka hennes syn på sig själv så jag som mamma vill göra mitt bästa att skapa de bästa förutsättningarna för henne att tycka om sig själv. Jag har följt dig ändå sedan graviditeten med Jason (jag fick min yngsta pojk strax efter Jason föddes) och jag tycker du har så många kloka värderingar och tankar. En helt fantastisk mamma på alla sätt. Många kramar 💗💗💗💗

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men wow vilka fina ord!! Nu är det jag som sitter här i tårar!! Fina, fina du!! TACK <3 <3 du gjorde verkligen min kväll. Är varm i hela kroppen. Du har så rätt i att göra som du gör. Jag ska också ALLTID låta bli att tala illa om mig själv framför mina barn. Framförallt min dotter som är så otroligt utsatt i vårt samhälle redan som det är. Kramar <3

  4. Marie Dideas 🦋

    Hej fina
    Jag håller med dig, det var ett bra svar! Du är den vackraste kvinnan i världen, du har en perfekt kropp ❤️
    Den vackraste tjejen i världen 🎈 Gabriella Joss! Gabriella Joss! Gabriella Joss!!! 🙂👏🏻👏🏻👏🏻

  5. Marielle

    Klokt resonemang tycker jag. Jag tänkte också att jag skulle fixa tuttarna när jag var färdig med barnafödande, men har också tänkt om, just för min dotters skull. Jag tänker som dig, att jag vill förmedla till henne att hon duger precis som hon är och att hennes värde inte sitter i hennes utseende. Min mamma opererade brösten när jag var i tonåren och det kändes faktiskt väldigt jobbigt för mig, fick mig att ifrågasätta mitt eget utseende.
    Och sen tycker jag faktiskt bättre om mina bröst nu än innan, trots att de hänger rätt mycket. Jag menar, de har matat min dotter i 20 månader nu! Fantastiska saker ju!
    Tack för ett bra inlägg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad fint att du tänker precis som jag gällande det. Förstår det.. Hade känt PRECIS samma om ex. min mamma hade gjort något sådant. Det påverkar nog mer än man tror.. Kram <3 och ja, dom är ju verkligen fantastiska!!

  6. Frida

    Jag har följt dig sedan din första graviditet och alltid tyckt om dig. Ibland har jag nästan blivit störd av dig och irriterat mig, för att nästa sekund komma på att den känslan är helt obefogad. Att den känslan endast infinner sig för att jag, precis som alla andra, är uppfostrade i ett samhälle där ingen får vara perfekt. För att avundas alla som har det man själv vill ha.
    Idag beundras jag bara av dig. Din ödmjukhet till, ja, allt i livet. Hur jordnära du är, dina kloka åsikter och ditt sätt att resonera.
    Ville bara säga det till dig, i en värld där man får mycket kritik, som jag tror endast baserar sig på avundsjuka och misstolkningar.
    Tack för att jag får följa dig i din vardag och för att du delar med dig av allt tungt i livet och allt det fina. Det är stort.
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh tack <3 vad fint skrivet. Betyder jättemycket för mig att du tycker om mig och bloggen och att du fått en så bra bild av mig. STOR kram och tack igen för att du tog dig tiden att kommentera och öppna dig. KRAM <3 ha en fortsatt fin helg.

  7. Simona Alf

    Alla gör som det dom känner är bäst 🙂 har en kompis som har gjort brösten, anledning hon hade inga så hon kände att hon ville ha några så då gjorde hon en.
    En annan vän skällde jag på riktigt ordentligt på för att hon ville göra. Men då var anledningen att en kille hon gilla ville att hon skulle. Då tyckte jag att det var fel och bad Henne tänka en gång till och att jag stöttar henne oavsett val. Det vart inga bröst då killen visa sig vara ett praktsvin mot henne bara 2 v innan operation så hon ställde in den.

    Enligt mig kan man aldrig dömma någon innan man aldrig vet orsaken. Sen ska man inte dömma efter heller!
    Trevlig helt 🙂

  8. Nathalie

    Du är alltid så vettig. Håller verkligen med dig i allt du säger. Och som du säger – efter att ha fått ett barn med en ”allvarlig” sjukdom så värderar man om det mesta. Och det försöker jag vara väldigt tacksam över <3

  9. Claudia

    ”Varför ska jag ta den minsta lilla risk med mitt egna liv när jag är frisk och mår bra?”, vill bara påpeka att en person som väljer att ta en sådan stor risk och lägga så mycket pengar på en sånt sak mår i 9/10 fall inte bra. Jag håller med dig fullt ut och tycker du resonerar så sunt. Framför allt gällande Jolies syn på sig själv om du opererat dig men måste ändå påpeka som ovan, de som gör en sån operation har oftast (så gott som alla) gått och mått dåligt över det flera år. Innan jag fick barn kunde jag tänka mig att opererar mig. Nu efter 15 mån av amning är mina bröst k a t a s t r o f. Jag vill så gärna för alla flickor , framför allt min egen visa att man ska vara nöjd med sig själv men det är inte lätt. Jag vantrivs i de flesta kläder. Skäms när jag ser mig själv på bild (när någon annan tagit på håll utan min vetskap) och jag skulle för allt i världen bara få känna mig något sådär trygg med de bröst jag fått. Men icke. Hur vida jag ska opererar eller ej, det vet jag inte men först och främst ska vi ha fler barn. Antagligen kommer jag väll också komma till insikt att det inte är värt det men kan inte sluta att isf längta tillbaka till det jag hade förut. Med vänlig hälsning, -a kupa….

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig av dina tankar! Jätteintressant att läsa. Förstår precis hur du tänker, kram <3

  10. Klausul

    Alltså den här meningen ”Hur ska jag förklara för henne varför mamma valde att fixa tuttarna samtidigt som min viktigaste uppgift i livet är att få henne att känna att hon är bäst precis som hon är?”, SÅ JÄVLA BRA!! Det är utan att ens tveka det klokaste du någonsin skrivit.

  11. Malin

    Efter att jag fått se vad min mamma fått genomlida med sina implantat så tycker jag att du gör rätt val. Nu gjorde hon sina för 30 år sedan och mkt är annorlunda nu men redan efter några år började problemen. Hon tog nyligen ut dem och hon känner sig som en helt ny människa. Hon trodde att hon var svag, sjuk, gammal. Hon hade ont i rygg, nacke och huvud varje dag. Allt berodde på tuttarna som var som bowlingklot i hårdhet, fulla med ärrvävnad och förkalkningar (heter det så?) . Nu känner hon sig som 30 igen och mår hur bra som helst 😊 Jag håller helt med dig i allt du säger, speciellt med vad som är viktigt och att barnen ska känna att de duger precis som de är. Jag dömer inte heller de som vill göra implantat men – det som ska in i kroppen ska någon gång ut, och då blir det en till operation..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår.. Ja, det är ju faktiskt så. Inte alltid dom håller sig snygga för resten av livet liksom.. 🙂 kram <3

  12. Daniella

    Hur tänker du inför det kommande riksdagsvalet i år? 🙂 du behöver såklart inte berätta vad du tänker rösta på men vore spännande att läsa vilka frågor du tycker är viktiga och hur du ser på de olika partierna 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Har bestämt mig för att hålla politik utanför bloggen faktiskt. Hoppas att du förstår, kram <3

  13. Cornelia

    Hej! Tycker detta låter så bra, det där du skrev om att din viktigaste uppgift är att hon ska känns sig bäst som hon är. Det var väldigt fint skrivet.
    Jag har skrivit till dig på instagram om atopiska eksem – ett lite längre tips & det enda som funkat för mig. @corneliacederteg , om du vill kolla det 🙂

  14. E

    Förstår vad du säger helt, min dotter föddes sjuk och opererades två dagar gammal på grund av en missbildning i matstrupen och efter det så ser jag helt annorlunda på att sövas ner. Även min lilla tjej kommer behöva sövas ner fler gånger och det gör nått så fruktansvärt ont i mig att veta. Jag har dock opererat brösten innan mina barn och tänkt att jag skulle göra om dom efter barn, men som jag känner nu så vill jag inte det för precis så som du säger så vill inte jag heller behöva ta den risken som faktiskt är frisk. När min dotter är stor nog att förstå min operation så ska jag ärligt berätta om den och varför jag valt att göra det för det är absolut inget jag skäms över. Jag mådde fruktansvärt dåligt över hur jag såg ut innan och kan idag utan problem visa mig i bikini, det kunde jag inte förut utan att konstant tänka att alla kollade på mina bröst. Jag hoppas dock självklart att det inte är något som hon kommer vilja genomföra och jag ska göra ALLT i min makt för att hon ska älska sig själv precis som hon är, för hon är så fruktansvärt perfekt. ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig. Förstår exakt vilken sorg och smärta du känner. Det är det värsta som man kan känna som förälder 🙁 Stor kram till dig! Och du tänker så klokt. <3

  15. Annelie

    Tänker exakt Lika, jag vill föra vidare att alla duger som de är, har tre döttrar,,ingen vet vad en Annan människa går igenom, Brukar jag alltid tänka om människor, mitt ledord varje dag mot alla jag möter, be kind always! .

  16. Anna köhler

    Du är vacker precis som du är Gabriella 🙂 jag va så missnöjd över min mage men när jag hade fött 4 barn så kände jag direkt jag ska vara nöjd min kropp har ändå burit 4 barn liksom 🙂 sambon älskar mig som jag är 🙂

    Tänker på er hela tiden angående Jolie

  17. Sofia

    Jag skulle vilja operera brösten, men jag kämpar också med vad jag skulle säga till mina barn. Som du skriver skulle jag ha otroligt svårt att kunna förmedla att de duger precis som de är, skavanker eller utan om jag själv har opererat mig.

  18. Joanna

    Det är så roligt att ha följt dig och dina tankar. Jag tycker du resonerar klokt och ärligt. Själv har jag haft problem med sköldkörteln efter graviditeten och därmed gått upp mycket i vikt på kort tid. Högst troligen kommer jag få mycket död hud som ”hänger”. Vi får se hur det blir men kanske, kanske kommer jag behöva och vilja operera det.. Kanske inte. Vi får se helt enkelt. Bara man är medveten om varför man vill göra en operation och att man har tänkt igenom det noga så blir det nog bra för just den personen :).

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish