Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Otursdag

Hej finisar!

Hoppas att allt är bra med er. Idag fyller jag 23 år! Så roligt! =) Hoppas att denna dag ska bli bra. Igår hade vi en mysig dag på biblioteket. Lånade hem massor med böcker och så tog vi en fika. Men under dagen hade vi ändå lite otur:

Det började med att torktumlaren gick sönder. Den började snurra långsamt och lät jättehögt. Vi stängde av den direkt och när vi försöker starta den igen så går det helt enkelt inte. Den snurrar inte utan står bara och låter. Nu har vi felanmält den och hoppas på att få svar om när vi får hjälp med den idag. Vi köpte en torkställning igår så att vi ändå kan tvätta i helgen om vi behöver. Det väckte också en tanke hos mig att man faktiskt kan hänga upp där hela sommaren och skippa torktumlaren helt. Det är ju på något vis härligt att hänga tvätt ute samt mer miljövänligt, ekonomiskt + att det inte sliter så mycket på kläderna. Vi får se hur det går men den kommer helt klart att användas en del framöver iallafall trots att tumlaren kommer igång igen =)

– Vår AC på bilen slutade fungera.. Vi har misstänkt att det är fel på den ett tag men nu har vi verkligen fått det bekräftat. Det kommer inte in kall luft alls.. Förmodligen är det något läckage..

– Vi ringde service och dom hade inte tid att kika på vår bil förrän om två veckor.. Det var verkligen helt fullbokat. Hoppas inte att den går sönder mer tills dess.. Vi måste också byta däck på bilen då dom är så slitna.. Inte sådär jätteroliga utgifter men nödvändiga. Hoppas dom hittar felet bara när vi väl kommer in med bilen.

– Jag hade ont i magen hela dagen! Förstår inte varför men kände mig svullen och öm i magen. Idag har det gått över som tur är!

– Vi råkade låna böcker som vi inte ville ha! På helt andra språk än svenska dessutom, haha.. Förstår inte ens hur vi kunde få med dom i vår hög och hur vi inte märkte att vi fick med dom när vi lånade.. Måste ha varit Jason som la dit dom när vi inte märkte.

– Jolies tänder gör det så jobbigt för henne! Hon somnade inte alls på kvällen så som hon brukar utan ville vara vaken med mig och F och tugga på olika saker. Stackars liten. Så jobbigt när tänderna kommer för dom..

Haha där i mitten ser ni dom två böckerna som vi inte skulle ha med oss. Det roliga är att jag faktiskt har fotat denna bild men fortfarande inte märkt dom! HAHA..

Fikade på ett café som ligger i samma byggnad som biblioteket. Så smidigt.

Till lunch åt vi linsbolognese. SÅ gott är det! Du hittar receptet här. Jättebra vardagsmat som dessutom är billig, nyttig och räcker till många matlådor.

Älskar min nya kjol som jag fick hem i veckan. Kommer bära den massor i sommar! Passar ju typ till allt med.

Och till middag blev det sushi då vi verkligen inte kände för att laga mat.

Idag då: 

– Jag ska unna mig en fin bukett! Längtar massor till att få plocka bland alla fina blommor och välja ut mina favoriter. Blir rosor och pioner. Mina favoriter.

– Vi ska ordna ett par pallkragar att plantera i. Min familj var här med en tidig födelsedagspresent och vi fick massor med vinbärs/krusbärsbuskar bland annat + att Fs pappa har köpt vinbärsbuskar till oss tidigare som stått i krukor ute. Så vi tänkte plantera buskarna där så kan dom växa på sig innan vi planterar ner allt när vi fått ordning på tomten.

– Ser så mycket fram emot min barnfria middag ikväll! Sååå välbehövligt med lite drinkar och tjejsnack.

– Vår tanke var att äta hotellfrulle ute nu på morgonen men då jag äter mjölkfritt (för Jolies mages skull) samt är vegetarian så blir ju utbudet så litet. Så vi bestämde oss för att ta en lunch/fika mitt på dagen istället någonstans. Ska bli så mysigt.

– Har spanat in två pyjamaser till Jolie som jag vill köpa till henne. Hon lever i princip i pyjamas och heldräkter. Vill att hon ska ha sköna, mjuka kläder som inte klämmer åt någonstans.

– Ska ha på mig en fin klänning som jag köpte förra veckan!

– Ikväll blir det myskväll i soffan med F.

Ni hör ju! En riktig lyxdag 😉 Känns verkligen som MIN dag idag. Önskar er en härlig fredag och fin helg. KRAM.

Kommentarer

  1. Madeleine

    Åh vad härligt med böcker! Vi lånar mycket böcker till barnen hemma också.
    Jag skulle vilja tipsa om Olika förlagets böcker! De jobbar mycket med genus och jämställdhet i sina böcker och är mycket omtyckta och intressanta att läsa både för yngre och äldre barn!
    Och, grattis i efterskott 🙂

  2. Karin

    Grattis på födelsedagen finis! Vill bara tipsa om att kolla trumman/”fläkten” i torktumlaren. Vår tumlare gjorde precis samma sak och jag gav upp i några månader tills jag kollade, då hade ett papper fastnat i fläkten så när det var borta så var problemet löst😅 kram❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla <3 haha för oss hade det fastnat två små strumpor i maskinen.. Men teknikern sa att det absolut inte ska hända eller bli så ;p kram <3

  3. Agnes

    Grattis i efterskott! Tusan, missade med tre timmar haha. Hoppas du haft en jättebra födelsedag idag och blivit firad ordentligt 🙂 Stora kramar!

  4. Hanna

    Grattis fina Gabriella på födelsedagen! Hoppas du trots allt haft en fin dag! Många kramar till dig och din fina familj ❤️

  5. Ida

    Alltså finner inga ord för er familj! Så otroligt fina allihopa<3 man blir så glad & lycklig av att se er. Du är min förebild ♡

  6. Miranda

    Grattis fina du ❤
    Låter som du kommer att ha en perfekt födelsedag ❤
    Sjukt att lilla söta Jolie håller på att få tänder, detta första år går verkligen fort.. min lilla tjej ä 2 månader redan åh växer så de knakar!
    Man ser verkligen alla små framsteg hon gör varje vecka ❤
    Ha en fin helg 😗

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du!! Ja, det är helt galet.. Man vill stanna tiden! Går för fort <3 kram och detsamma!

  7. Sara

    Ååh.. min har också jättejobbigt med munnen nu. Så gnällig och kliar konstant, han ska gnaga och äta på precis allt 😅

    Grattis på din dag fina du!! Hoppas du får en underbar födelsedag ☺️🎈💗 kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Sååå jobbigt för dom små att få tänder 🙁 hoppas det blir bättre snart, kram <3 och tack!<3

  8. Josefin

    Hej! Älskar din blogg och grattis på födelsedagen <3. Angående bilen så kan ACen ta slut och måste då fyllas på, kan nog lösa erat problem.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tusen tack <3 dom sa att det inte ska behövas i vår bil 🙁 så mest troligt är något trasigt, kram

  9. LINA

    Stort grattis! 🌹🌹jag ska börja med mjölkfri kost nu där vår ena verkar ha jätteont i magen men är såå dålig på vad man kan äta eller inte? Skulle du vilja göra ett i lägg på vad man kan äta tex frukost lunch middag mjölkfritt? 💖🍃🌿

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tusen tack <3 förstår! Kan absolut göra det 🙂 det är jättelätt att äta mjölkfritt! Det finns så mycket bra alternativ idag. Byt ut smör mot något mjölkfritt margarin, grädde i maten mot iMat, yoghurt mot sojayouhurt. 🙂 Kan skriva mer framöver. Håll utkik! Stor kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Finns massor med gott! 🙂 goda grytor med bönor/linser, falafel, grönsaksbollar, hemgjorda biffar, soppor, olika pastarätter. Eller laga det du alltid brukar men uteslut tomat bara. Använde grädde/havregrädde istället för ex. krossade tomater. Och så lite extra kryddor. Brukar bli jättegott. KRAM <3

  10. A

    Vi lagade vår AC för 2 år sedan. Kostade 17000. Fick en chock när fakturan kom. Förra året fick vi köpa nya både sommardäck och vinterdäck. Det är då man funderar på om man verkligen behöver en bil. Så tråkiga utgifter. 😩

  11. Emma

    Hänger alltid tvätten på tork ute på så fort det blir tillräckligt varmt ute sparar massor energi och tvätten luktar så gott när den torkat ute. Övrigt tid använder jag bara torktumlaren till underkläder och handdukar. Tycker tvätten blir så skrynklig när man torktumlar den.

  12. Caroline

    Hej! Tänkte på det där med er AC i bilen, ni kanske vet det redan men den kan gå sönder om den är avstängd för länge. Kan ska köra den lite ibland (även vintern bara för att lufta ur den någon gång)
    Hoppas ni får den fixad snart, skönt med AC när det är så himla varmt!! KRAM och stort grattis på födelsedagen!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish