Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

En surgubbe

Igår satt jag och Tove med barnen vid en fontän. Den ligger i en liten park nära centrum. Barnen var sååå glada och sprang runt, jagade varandra och skrattade massor. Absolut inga sura miner utan helt tvärtom. Hur glada som helst! Och störde ingen genom att kasta vatten, peta på folk eller över huvud taget röra någon annan än varandra. Dom var inte ens nära någon annan människa.

En gubbe som satt på en bänk längre bort reser sig plötsligt och börjar gå mot oss med sin rullator. Han stannar upp precis vid mig och Tove och säger ”HERREGUD! Här kan man ju inte ens sitta och få lite lugn och ro! Ni borde ta hand om era barn!”. Blev helt chockad om jag ska vara ärlig, haha.. Förstår om barn stör vissa men då kanske man inte ska vistas på offentliga platser över huvud taget? Vi gav svar på tal med att det är en offentlig plats och att barnen är glada och inte stör någon mer än att dom skrattar. Och det måste dom ju få göra.

Nej fy.. Sedan jag fick barn har jag verkligen hamnat i rätt många situationer likt denna. Verkar vara många som stör sig på barn trots att vi alla har varit små eller haft egna barn hemma.

Två bilder från igår =)

Kommentarer

 1. Annica

  Jag har bara häromdagen mött på en kvinna som totalt råstirrade på mig och min make, samt våra tre barn. På väg hem från jobb/förskola. Ett av barnen i vagn, de andra två gick. Ena gående barnet ville inte fortsätta gå (ändå 1,1, km hem) och började gråta. En främmande kvinna ställer sig och råstirrar på oss. Frågar varför hon är ledsen., Jag ber henne att gå (då just detta barnet sluter sig mer, blir mer orolig om främlingar närmar sig sådär men även om det är främlingar hemma hos oss osv). Kvinnan bryr sig inte om mitt bedjande. Fortsätter stirra och fråga varför hon är ledsen. Min make avbryter försöken att trösta barnet, vänder sig om och även han ber henne att gå därifrån. Kvinnan fortsätter med det hon gjort hittills. Frågar och stirrar. Han ber henne återigen att gå innan han tar tag i axlarna och vänder henne åt det motsatta hållet. Då far fan i henne och hon SLÅR maken med hennes handväska flertalet gånger och skriker att hon ska anmäla honom för pedofili och oss båda för barnmisshandel osv. Förföljde oss hela vägen hem dessutom.

 2. Ronja

  Ibland blir man bra förvånad över människor. Jag gick förbi en par igår varav ”mannen” pikade mig genom att säga högt ”Det skulle aldrig falla mig in att skaffa småbarn den här tiden på året.” Ungefär som att jag var världens sämsta mamma som fått barn under sommartiderna och dessutom var ute. Blev så paff och ångrar att jag inte fann mig och frågade honom varför ingen lärt honom att man inte kan bestämma exakt när man ska få sina barn 🤔😅

 3. Hulda5281

  Mycket tråkigt men kanske finns det någonting bakom hans bitterhet, något som gjort att han är så sur o irriterad
  Han är kanske på väg att bli dement eller så är han väldigt ensam o lider av ångest
  Möt dessa sura miner med ett leende och gör det omöjligt för dom fortsätta sura!

  Möt varje människa med ett leende du kanske vänder deras dag o gör den lite ljusare, det försöker jag påminna mina kids om när det är nått…..

  Finns oftast en orsak till folks beteende ingen är född sur o butter 🤪💋

 4. Becca

  Helt ok när barn är glada och leker,men det finns många idag som inte reagerar när barnen skriker och väsnas väldigt mycket och då borde föräldrar tänka tvärtom med-här ska alla trivas-inte bara vi och våra barn,offentlig plats:) Kram

  1. gabriellajoss

   Absolut 🙂 alla ska trivas på en offentlig plats. Men barn är barn och måste ju få skratta och leka utomhus i en park tycker jag. Kram!

 5. Cissi

  Kan förstå gubben på det viset att glada och spralliga barn blir ett jobbigt intryck för den ”hjärntrötte”. Dock fel av honom att klaga på folk på en allmän plats sådär. Alla kan inte anpassa sig efter honom. Tycker man att det är jobbigt med liv och rörelse så får man sätta sig lite mer skymundan. Inte ok att säga så som han gjorde, på en sån plats. Hade barnen klättrat på honom, kastat vatten på honom, sprungit runt hans sittplats, surrat sönder hans öron med frågor osv, DÅ hade han kunnat uttrycka sig om att ni störde honom.

  Det finns folk till allt 😉 När vi blir äldre kanske det är vi som muttrar över glada barns lek 😂 Förhoppningsvis inte 😆

  1. gabriellajoss

   Ja, visst är det så 🙂 är man på en offentlig plats UTE så får man ju räkna med att det eventuellt kan finnas barn där som leker 🙂 KRAM <3

 6. Angi

  Usch ja det där beteendet (tankesättet) är någonting som jag också upplevt 🙁 får liksom ofta känslan av att man är ”i vägen” 🤔. Jätte tråkigt, men det ändras förhoppningsvis till det bättre ❤️.

 7. Louise

  Finns verkligen sura människor överallti
  När jag sitter i en park och njuter är jag alltid glad när jag hör barn skratta och ha roligt. 🙂
  De livar verkligen upp allt

  1. gabriellajoss

   Ja, det är ju så!! Barnskratt är så fint 😀 men om man inte gillar det kanske man inte ska vistas i en offentlig park utomhus, kram

 8. Alicia

  Hej! Tråkigt att han va sur och otrevlig men kanske satt han där och ville ha just lite lugn och ro… Vem vet varför han ville ha det, Menar inte att era barn skulle varit tysta eller så men man kan vända på det också. Han kanske nyss hade förlorat någon och va extra känslig. Sen är barn, barn helt klart och de hörs och stojar.
  Så tänker jag iaf.
  Kram 🌸

  1. gabriellajoss

   Ja, det är klart det kan vara så <3 men då känner jag rent spontant att man kanske ska hitta en annan plats att vara på. KRAM fina du <3

 9. Cecilia

  Jag har också barn men har sånna problem men barn som springer och skriker :/ leka och skratta är ju helt normalt men ibland tvingas man sitta bland barn som är så högljudda att jag bryter ihop :/ senast i påsk sprang flera barn runt på en resturang i fjällvärlden, och föräldrarna gör ingenting! Sånt blir jag galen på! :/ man hörde inte vad som själv tänkte och kunde absolut inte sitta och prata med de vi var och åt med :/

  Nu säger jag inte att det var så det var nu med Jason och hans kompis. Vissa gubbar är så himla lättkränkt och sur. Bara relatera till de barn som faktiskt är skrikiga. Något jag inte pallar 😅

  1. gabriellajoss

   Ja, det kan jag hålla med om 🙂 Men är man utomhus i en park så måste barnen få leka och busa tycker jag. Är ju lite annat om man ex. är på en restaurang eller sådär tänker jag.. Kram fina du <3

 10. Rebecka

  Så trist för er när man får sådana kommentarer. Jag jobbar i vården själv och möter alla olika äldre personer. Vissa har dålig kontakt med sina barn, ingen kontakt med sina barnbarn och liknande och de är ofta besvikna över att det blivit så och tycker därför illa om andra barn som är glada osv. En del ser på barnen och inser att deras eget liv snart är slut och blir nedstämda. Ta inte åt dig men ta en minut och fundera på varför gubben sa så och försök känna med honom ❤️

 11. Josefine

  Är du med i Hemmaföräldrars nätverk på fb? Annars gå med där vet jag! Där skrivs mkt matnyttigt, tips, trix och annat kring familje- och barnlivet. Trådar med detta ämne brukar komma upp där också och det är verkligen en fin och stöttande plattform för de som väljer att fokusera på barnen under deras första levnadsår. Det brukar förekomma intressanta diskussioner om generationsskillnader och många är extremt pålästa när det gäller forskning och annat så det är väldigt intressant när de delar historisk utveckling, olika ämnesområdes rön osv. Stort tips! Ha en fin dag!

 12. Katarina

  Så tråkigt! Skönt ni kunde ge svar på tal, själv blir jag alltid så ställd i sånna situationer så jag kommer på vad jag borde sagt först efteråt 🙈
  Ursäkta min nyfikna fråga, men Tove och Adi nämns för jämnan i din blogg. Men har Tove en dotter också? Är hon ensamstående eller har hon en sambo? Tänkte ni umgås inte allihopa tillsammans nångång? 🙂 du behöver inte fråga, blev bara nyfiken. Ni verkar ha så fin relation, önskar jag hade en sån vän. Och när barnen också är så fina vänner <3

  1. gabriellajoss

   Ja, man blir ju lätt ställd! <3 Hon har en dotter och en son och en sambo 🙂 Vi umgås jätteofta allihop! På bilderna i detta inlägg ser du ex. hennes dotter, hihi 😉 kram kram och ja det är helt underbart att ha så nära vänner <3 <3

 13. Jennifer

  Jag känner att jag kan relatera lite till båda sidor, haha! Är 24 år, har ett eget barn, sex småsyskon och massor av barn i släkten! Jag har alltid haft barn runt mig och ibland, när jag är barnfri blir jag lagom irriterad på barn som låter när jag ÄNTLIGEN ska få lite barnfri tid. Det spelar liksom ingen roll om barnen gråter, skrattar, bråkar eller vad dom nu gör, barn kan vara rättså högljudda och påfrestande 😉 Självklart kan man ju alltid gå iväg, men ibland vill/måste man ju vara på ett visst ställe. Han kanske inte orkade gå längre med sin rollator än dit han befann sig och så tyckte han det var jobbigt med ljud, vem vet.

  Jag tycker att det är helt okej att störa sig på barn, att inte vilja lyssna på vad som helst etc etc MEN det är ju inte okej att gå fram och säga så till någon. Antingen håller man tyst eller så tar man ett moget samtal 🙂 Tror många skulle vinna på att prata lite mer med främlingar.

  1. gabriellajoss

   Jaa, jag kan såklart också förstå honom! Men känner ändå att det är en offentlig park för ALLA utomhus.. Så då borde barnen få leka och skratta så mycket dom vill. Dom var ju inte ens nära honom och dom störde honom inte mer än att dom faktiskt skrattade.. Håller med dig i det 😉 KRAM fina du <3

 14. A

  Har själv varit med om liknande situationer otaliga gånger. Men oftast är det ju människor som mår psykiskt dåligt eller är påverkade som reagerar på detta sätt. Jag hade aldrig svarat en sådan människa utan ignorerar alltid sådant då svar på tal i vissa fall kan leda till att man triggar personen ytterligare…

  1. gabriellajoss

   Så sant <3 du har helt rätt. Jag har svårt att inte säga ifrån för blir alltid så arg själv! Kram

 15. Caroline

  Ja vad är det med äldre folk dom har säkert haft barn själva. Här kan jag inte ens prata i telefonen med barnas morfar för då gnäller han om barna skrattar och leker i bakgrunden. Mamma till 4st. Ni verkar vara en härlig familj kram

 16. Stockholmsjenna

  Men gud 🙈 Känner dock igen det där. Vi har en fontän i området som barnen gärna springer igenom/plaskar och leker vid. Detta resulterar såklart lite i barn skratt/skrik. Förra året klagade grannarna närmast fontänen till kommunen att barnen skrattade/skrek för högt så då fick kommunen stänga av fontänen i några veckor tills dom hittade en lösning. Nu är fontänen bara igång vissa stunder, på ett schema mellan kl, 7-20 och så mellan 15, 30, 45 minuter åt gången. Resterande tid stänger dom av fontänen. Tycker det är så onödigt att klaga på barnens lek.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss