Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Något

Något jag tycker om: Just nu njuter jag lite extra av dom soliga dagarna och av att ha en altan. När Jolie sover i vagnen bredvid mig, Jason sysselsätter sig själv för en stund och jag bara kan blunda mot solen. Då känner jag bara att.. Ja.. Livet är så bra.

Något jag tycker mindre om: Av någon anledning har jag tänkt mycket på utsatta barn nu på senaste tiden. Barn som får växa upp utan hem eller som har föräldrar som missbrukar eller är alkoholister. Det gör ont i mig att vissa inte får somna trygga om kvällarna. Jag får dåligt samvete om jag höjer rösten lite på F någon dag typ.. Märks direkt att Jason tycker att det är jobbigt. Och bara tanken på att vissa barn faktiskt går runt och är konstant oroliga gör att jag får ont i magen. Barn ska vara lyckliga och aldrig oroa sig över något tycker jag. Och om jag tänker ännu steget längre på barn som kanske inte får mat, växer upp i krig, blir fråntagna sin familj eller utnyttjade, skadade, plågade.. Nej fy.. Mitt hjärta går verkligen sönder i tusen bitar av dessa tankar.

Något jag inte vågar: Jolie har ju haft en del strul med magen och jag har ännu inte vågat börja ge henne smakportioner. Hon är rätt så intresserad nu av vad vi äter så ska nog komma igång någon gång nu i sommar då jag upplever att magen har lugnat sig nu. Man får ju såklart räkna med att magen strular lite när man börjar ge smakportioner med men vill på något vis inte oroa henne mer än det behövs här och nu. Hon behöver energin till att växa och sova. Inte till att ha magknip.. Men snart så.. Känner egentligen ingen stress alls då barn kan helammas väldigt länge ändå (upp till ett år) men då hon själv visar intresse så vill jag ändå introducera litegrann. När började ni introducera mat för era små? Vad började ni med?Jason var inte så intresserad och ammades till 90% fram tills att han var cirka ett år.

Något som jag verkligen borde: Dricka vatten! Förstår inte varför men ibland kommer jag in i perioder där jag verkligen tycker att vatten känns äckligt.. Är inte alls sugen på att dricka och det tar typ emot att svälja. Och då dricker jag läsk väääldigt sällan också bör tilläggas. Vi köpte hem lite cola igår men annars är det i princip bara när jag är ute och äter jag dricker annat än vatten. Dom flesta brukar tycka att vi är konstiga som inte har läsk eller dricka i kylen konstant. Men både jag och F är uppvuxna utan det och det har på något vis gått vidare till oss. Inget vi saknar eller behöver i vardagen.

Något jag funderar på: Igår fick jag ett samtal angående tandställningen jag tänkte sätta in i början av året. Nu finns det en ledig tid i september för att komma igång. Dom hade dock höjt priset nu med 12.000:- då dom ingått i någon annan tandläkarkedja + att jag knappt vet hur hösten ser ut för oss gällande Jolies hjärta osv.. Vågar inte planera något men samtidigt vill jag ju göra det. Samtidigt inte, haha.. Är så rädd och vet att det gör ont att både rycka tänder och ha tandställning. Och orkar typ inte ha ont i onödan samtidigt som jag vill rätta till mina två snea hörntänder. Kanske kan skjuta på tandställningen ett par år till? Eller så kör jag bara.. Gud, vad svårt. Vad hade ni gjort?Blä, vad kluven jag är.. Känns ju som om vi har tillräckligt med andra utgifter att lägga 32.500;- på…

Något jag är glad över: Möbler till altanen är på gång nu. Så spännande det ska bli att se om det blir lika fint som jag föreställer mig i mitt huvud.

En gammal bild på mig och min stora älskling!

Kommentarer

 1. Sara

  Jag helammade i 4,5 månad ungefär, sedan fick han smaka burkmat och verkade väldigt intresserad 😄 kör nu på mjölkersättning och mat på dagarna och ammar honom på natten/morgonen när han vaknar. Han äter typ allt vi provat hittills och han är 5 månader 😊 Alla barn är olika! ❤️

 2. Emelie

  Helammande i 6,5månad innan Vidar fick smaka något för första gången, vi körde på blw. Men mat var allt annat än intressant så vi ammade 99% till ca 11månader. Nu vid 13mån annar han nog 60-70% resten mat. Mammas mjölk slår tydligen all annan mat. 😍

 3. Rebecka

  Vill tipsa om att fixa tänderna utomlands. Min mamma satte in porslinständer där efter att en framtand ramlat ur och fick betala hälften av vad det kostat i Sverige, dessutom har de bättre teknik i Turkiet där mamma gjorde det. De tar sjuka överpriser i Sverige inom tandvård.

 4. Jonna

  Det gör INTE ont att rycka ut tänder! Det är såklart inte behagligt heller haha men man får liksom en salva innan själva bedövningssprutan, för att bedöva inför bedövningen hehe. Klart det kändes lite men du har ju fött barn så det är nog ingenting i jämförelse. 😉 Sen att ha tandställning är inte särskilt smärtsamt alls, bara i början när man knappt kan stänga munnen för att det känns så trångt, men man vänjer sig så snabbt! Jag fick min när jag var 21, plockade ut den förra året(var 24). Bästa beslutet någonsin!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Låter ju jättebra 🙂 ska helt klart köra! Vill så gärna men är så rädd för smärtan osv.. KRAM <3

 5. Emilia

  Jag började ge smakportioner när våran var tre månader. Fick gå över till ersättning vid 2,5 månad då hon tyvärr slutade växa av bröstmjölken… vid tre månader började hon bli intresserad av vad vi åt och sen 4-5 månader har hon ätit mat plus ersättning. Nu äter hon bara mat och lite välling. Hon är nu sju månader. Magen har fungerat superbra och hoppas det gör det för er lilla flicka också!
  Älskar att läsa din blogg, är så inspirerande! Massa kramar!

 6. Emelie

  Ang tandställningen: Du skulle kunna vänta tills dina visdomständer kommit, om de inte redan har det (har inte koll på om du skrivit om detta tidigare). De har en tendens att trycka till allt… min man hade tandställning i tonåren men nu har vissa tänder börjat bli snea pga visdomständerna och han funderar på att rätta till dem. Sen förändras tänderna med tiden ändå men kanske värt att tänka på om du är tveksam till att lägga de pengarna just nu. 🙂
  När det gäller maten blev vi tipsade av sjukvården att börja med silikonsked för att de är mjuka och mer accepterade, speciellt om bebisen använder napp (påminner tydligen om det). Vi har inte provat än men tänkte att det kanske är värt att dela med sig av det tipset om det är av intresse. 😊
  Har kommenterat flera gånger men glömmer alltid att tacka för din fina blogg och inspirationen du sprider! Helt klart favorit bland mammabloggar jag läser. 😊 och letar du nytt yrke kan du nog hitta en framtid inom inredning. Du har verkligen bra känsla för att inreda både snyggt och hemtrevligt. Tycker det är viktigt att det ska kännas som ett hem och inte bara som en sida ur en katalog. Älskar barnrummen! 😍

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Mina har varit på gång i flera år men verkar aldrig vilja växa ut helt, haha 😀 tack för att du delade med dig 🙂 Så intressant att läsa! Tack för tips!! 🙂 Och TACK för så enormt fina ord. WOW så glad jag blir!! Fina du <3 <3 kramar!

 7. Tessa

  Hej! Här kommer en fråga som inte alls har med detta inlägget att göra, haha…
  Jag har för mig att du har haft fransförlängning, så här är några frågor angående det;
  1. När började du använda det?
  2. Hur mycket kostade det?
  3. Vilket ”typ” av fransförlängning använde du?
  4. Varför slutade du?
  5. Finns det enligt dig några nackdelar med franförlängning?
  6. Finns det några fördelar?
  Tacksam för svar!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Hej 🙂 åh, jag minns inte men har haft det till och från i flera år. Nu har jag dock slutat med det. Minns inte exakta priser men kontakta salongen du vill göra hos så kan dom nog svara. Nackdel är ju att man inte kan gnugga sig i ögonen hur mycket man vill. Fördelar att man ständigt ser sminkad ut 🙂 slutade för att jag limmar på lösfransar varje dag istället och det är smidigare för mig!

 8. Jessica

  Hej jag har haft tandställning och det gör bara ont dem första gångerna som du spänner och sedan är det inget man märker av. Jag hade nästan 2 år och drog ut fyra tänder som man knappt kännes eftersom men får massa bedövning. Det ända man hör äe att det knakar för att roten håller på att släppa. Jag ångrar inte tandställning så lätt att sköta tänderna

 9. Sofia

  Finaste du, alla världens barn kan inte ligga på ditt orosområde om du förstår hur jag menar… det kommer komma en annan tid i livet när du kan ägna energi åt detta om du önskar det , men inte nu. Sedan hoppas jag att du tänker på att Jolie är så mycket mer än sitt hjärtfel. Att hon får tänder, magknip och intresserar sig för mat betyder att allt är normalt tänker jag. Det är bara positivt att hon utvecklas. Du får inte missa den här tiden, ja det är sjukt jobbigt tänker jag, men tankarna får liksom inte bli större än själva problemet. 💖

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Finis, tack för så vänliga ord <3 vet såklart att det inte är mitt ansvar men tänker på det ändå.. Så hemskt vissa har det 🙁 ja, det är ju så!! TACK för peppen <3kramar

 10. Sofia

  Du konmer aldrig ångra att du satte in tandställning, ditt leende bär du med resten av livet 🙂 jag har tandläkarfobi, men jag drog ut tänder och hade tandställning och det gick bra!

 11. Tessan

  Min första son hade strulig mage när jag ammade. Åt inget mjölkprotein, inget sojaprotein och inget gasbildande för att försöka lindra hand besvär. När han blev 4 mån introducerade vi små små portioner av mjölkfri bebisgröt som vi successivt ökade (allt i dialog med BVC). Detta gjorde underverk med magen dom verkade vara nöjd över att slippa min mjölk i samma utsträckning.

 12. Louise

  Hej Gabriella! Skulle tycka det vore kul om du skrev lite om dina träningsrutiner nu när du är mamma. Vad gör du för att hålla dig i form och hur hinner du med det? Tack för en bra och ärlig blogg ❤️

 13. Frida

  Jobbigt med hennes struliga mage, lillebror hade precis samma. Nu är han 8 månader och jag kan i princip äta allt nu utan att han påverkas.
  Smakportionerna har vi precis börjat med, körde lite gröt först som han nu får varje förmiddag 🙂 kan va smart att introducera lite gluten först, så ett tips! Annars helammar vi fortfarande 🙏🏼 Alla gör de som passar bäst 🙂

 14. Tilda

  Hej Gabriella. Läste det du skrev om att dra ut tänder. Har precis dragit ut 2 tänder för 6 dagar sedan. Jag va JÄTTE rädd innan men det gjorde inte alls ont när dem tog ut dem. Tandläkaren sa ”nu är den ute” och jag sa VAA. Det tog typ 5 sekunder❤️

 15. Sara

  Hej! Vill bara tillägga att barn inte ska helammas i ett år. Efter 6 månader behöver det något mer järnrikt än bröstmjölk. Men det ska inte vara någon stress., utan det ska vara i barnets takt.

 16. Emma

  Min son har också haft en strulig mage. Vet inte vad just Jolie har haft för problem men till Milo började vi med katrinplommon för att hjälpa magen. Sen gav vi lite kokt potatis och kokt morot blandat med lite smör. Vi har fått gå jätte långsamt fram men till slut så blir ju deras magar mer vana också 😊

 17. Anna

  Min lilla är 5,5 månader.
  Visar jättemycket intresse.
  Hon är mp- allergiker.

  Smakat havregröt, hirsegröt, sötpotatis, avokado och doppat fingret som hon fått smaka på 🙂

  Ja, magont är inte kul. Men kanske det är något du äter? Min första reagerade på väldigt mycket jag åt :/

  Lycka till 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig <3 Det har gått över nu i princip.. Hon hade mycket problem förut innan jag slutade med mp, kram <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss